Grommen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Riny (Gast)

Onze Duitse Herder is altijd erg gefocust op zijn baasje, ze zijn erg dol op elkaar. Toch heeft de hond regelmatig irritant gedrag. Als de baas hem aanhaalt of alleen maar voorbij loopt gaat hij grommen. De baas negeert dan de hond en laat merken dat hij boos is. Hoe kunnen we dat eruit krijgen. Het is natuurlijk dominatie, hij wilt bepalen wanneer er geaaid mag worden. Maar alleen er langs lopen en dan al grommen is echt raar. We weten het even niet!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vertel eens wat meer over de hond, hoe oud is de hond nu en hebben jullie hem als pup of als herplaatser in huis ? zo kan je wat beter advies geven als je wat extra informatie geeft over de hond.

 

als de hond niet geaaid wenst te worden, dan laat je de hond in zijn waarde, de hond komt naar je toe , dan kan er een kriebel gegeven worden, wil de hond dat niet dan niet doen, niet alle honden zijn knuffelkonten.... en grommen als je langs loopt, vandaar geef wat meer informatie, want dat is niet de bedoeling dat als je als baas langsloopt je hond naar je gromt, dan schort er wat aan het vertrouwen van de hond. even wat meer informatie geven.......

Riny (Gast)

Vanaf pup bij ons, de hond is een reu van 7 jaar, het is een echte lieverd. Tot zijn 4 de jaar hondensport mee gedaan, hij heeft dan ook IPO 3. Iedere dag beginnen we met een uurtje wandelen in het bos. In huis is hij rustig en speelt met zijn vriendinnetje ook een duitse herder. We gaan regelmatig zwemmen en op een grasveld lekker balletjes gooien. Hij doet alles heel gepassioneerd.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Wanneer is dat begonnen?

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Misschien even naar de DA voor een gezondheidscheck? Als hij dat gedrag voorheen niet vertoonde zou het ook op ongemak/pijn kunnen duiden, hij is immers inmiddels al 7 jaar.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

Ik zou meteen een gedragstherapeut contacteren !

Onze hond deed dit ook en dat werd altijd maar erger en erger...

Gelukkig hebben wij dit nu onder controle door heel veel te trainen (met behulp van een gedragstherapeut  en de fokkers) en door Mikai heel goed "te lezen".

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Waarom is je man boos, ik zou ongerust zijn als mijn hond dit gedrag ineens vertonen zou en de oorzaak daarvan gaan zoeken.

 

Grommen is een communicatiemiddel, het betekend dat de hond zich niet goed voelt, of bedreigd voelt. Met dominantie heeft het niets te maken.

Ik zou dan ook eerst een medische check bij de dierenarts uitvoeren.

 

Verder zou ik me gaan inlezen over hondentaal. En het liefst een gt erbij halen die je hierin wat uitleg over kan geven. Hebben ze hier op de hondensport nooit over gesproken?

 

Hier alvast wat leesmateriaal over hoe een hond communiceert

 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

http://www.dogcity.nl/assets/Plaatjes/Algemeen/watisermetdominantie.pdf

 

 

Vertrouwd de hond je man wel? Of gromt hij ook naar jou en anderen?

 

Riny (Gast)

het baasje is altijd heel lief naar de hond, de hond is heel sociaal en gaat regelmatig stoeien met andere herders, dan totaal niet dominant of grommig. Het baasje geeft totaal geen redenen om zo te reageren. Dit gedrag is er heel langzaam ingeslopen. De hond is 100 % gezond. Ik heb wel eens gedacht, misschien mist hij de hondensport, hij deed dat erg graag, maar de methodes bij IPO training zijn behoorlijk hondonvriendelijk en mijn man wilde zo niet meer trainen, is dus afgeknapt. De hond krijgt volop aandacht. Ik heb er al veel over opgezocht, maar ben er nog niet uit.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ja klopt dat die methodes vaak heel hondonvriendelijk zijn. Maar jullie doen nu ook best veel met hem krijg ik de indruk, in elk geval lijkt het of hij genoeg beweging krijgt.

 

Misschien kan je man hersenwerk gaan doen met de hond, of speuren?

http://www.hersenwerkvoorhonden.nl/

 

Ben je zeker dat de hond niets dwars zit, zijn oren misschien, of zijn gebit?

 

Totdat je zekerheid hebt waarom de hond gromt, zou ik een paar basisregeltjes aanhouden,

niet naar de hond toelopen,

de hond moet rustig kunnen eten, zonder daarbij gestoord te worden

en met rust gelaten worden als hij op zijn plekje ligt.

niet over de hond heenhangen

Aaien is niet voor elke hond fijn, een klein kriebeltje onder de kin is misschien prettiger voor de hond

 

honden page profiel Sky-xSky-x

Ik heb een Border hij is super lief en als hem iets echt niet aanstaat begint hij te grommen. Vroeger toen er vrienden van mij langskwamen begon hem echt te grommen en wou hij zelf een soort van aanvallen. En ze waren totaal geen vreemden want ze kwamen regelmatig langs. Ze liepen lang zij lag voorbij en hij gromde. Hij had dit vooral in zijn pubertijd toen hij 1 jaar was misschien is je hond in de puberteit of misschien is hij een beetje wantrouw? Ik denk echt niet dat je Gedragtherapeut ofzo moet inschakelen misschien is hij je gewoon wat aant uitdagen of heeft hij stress. En dominantie moet je er gewoon bijnemen ;) 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Als je het vermoeden hebt dat het gedrag er ingeslopen is, op welke manier is dat dan gebeurd? Wat deed hij eerder dan? Alleen bij die ene persoon of bij meerdere? Is er iets gebeurd/ of anders dan de sport veranderd?

Herders zijn wel heel vocaal, is het echt grommen of knorrig? Wat is zijn houding als hij gromt? - kijkt hij weg, laat hij tanden zien, trekt hij zijn lippen op, gaapt hij of likt hij langs zijn bek? (om maar wat te noemen) 

Riny (Gast)

bedankt Dobry, je geeft goede tips waar we mee verder kunnen. Hersenwerk lijkt me ook wel wat, ik denk dat saampjes speuren leuk zal zijn, dat deed hij erg graag. Het gedrag is heel langzaam begonnen, ik denk zo,n jaar geleden. Er is niets veranderd in de thuissituatie. Als hij gromt laat hij geen tanden zien bijt  nooit, je kan zo de bak weg halen, dat doen we overigens nooit. Hij lijkt bij het grommen een houding te geven van ga weg. Maar als mijn man naar de keuken loopt , terwijl de hond ergens in de kamer ligt, doet hij het ook. Hij stapt niet over hem heen. Hij heeft zijn eigen mand maar gaat s,avonds graag onder de benen van mijn man liggen. Dit gedag vertoont hij niet constant, maar wel iedere dag even.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Onze Duitse Herder is altijd erg gefocust op zijn baasje, ze zijn erg dol op elkaar. Toch heeft de hond regelmatig irritant gedrag. Als de baas hem aanhaalt of alleen maar voorbij loopt gaat hij grommen. De baas negeert dan de hond en laat merken dat hij boos is. Hoe kunnen we dat eruit krijgen. Het is natuurlijk dominatie, hij wilt bepalen wanneer er geaaid mag worden. Maar alleen er langs lopen en dan al grommen is echt raar. We weten het even niet! "

 geef de hond meer ruimte

schijnbaar op de rustplek geen behoefte aan meer knuffels en onrust

 

hoezo dominantie

wil jij altijd geaaid worden of iemand in je nabije omgeving?

De hond geeft aan dat hij rust wil

dus geef hem een veilige rustplek zonder gedoe op afstand

waar iedereen hem negeert

met dat vertrouwen  daarvan, leert je hond dat hij veilig is

en word deze uiteindelijk makkelijker benaderbaar ivm vertrouwen dat hij de ruimte krijgt die hij nodig heeft

dit heeft niks met dominantie te maken

zelfs mijn angsthaas( die je omver kan blazen) gromt wel eens

Ik zeg dan gewoon sorry jongen en geef hem meer ruimte

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik ben benieuwd hoe het inmiddels gaat

honden page profiel ElianeEliane

Is het alleen bij jouw man dat gegrom, of ook bij andere?

Heeft de hond een volledig medisch nazicht gehad, incl. bloedanalyse?

honden page profiel ElianeEliane

Is het alleen bij jouw man dat gegrom, of ook bij andere?

Heeft de hond een volledig medisch nazicht gehad, incl. bloedanalyse?

Volgende forumvraag: ouderwets baasje, help!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^