Zorgen om Senna.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

(geen idee of het hier goed staat, maar het is iets medisch maar wat??)

 

Senna is geboren op 30-03-2014. Hij is een reu en een Australian Labradoodle. Sinds Senna eigenlijk puppy is loopt hij al te kwakkelen met zijn neus, keel en luchtwegen. 3x kennelhoest, een niesziekte, belast met reverse sneezing en nu weer een rare stik kuch. Alsof er iets in zijn keel zit wat er uit moet. Hier is soms slijm bij. Het stik kuch houd ene keer langer aan dan de andere keer. We lopen inmiddels bij de dierenarts hiermee. Al 3 antibiotica kuren verder (die niet hielpen, dus nu gestopt) en vorige week een allergie test gedaan. Omdat Senna ook redelijk veel krabt en er soms viezigheid bij zijn ogen zit na slaapje. Dus de gok genomen met een dure allergie test. Hopelijk deze week uitslag.

Nu is Senna natuurlijk een kruising uit eindelijk van 6 rassen en ben ik mijn eigen onderzoek begonnen naar afwijkende ziektes in deze rassen. Misschien worden we hier wat wijzer in.

 

Gelukkig is Senna verder levendig en vrolijk. Heeft hij een top hart en twee super longen maar toch maak ik me echt zorgen.. er is IETS met die strot (keel en luchtwegen) maar wat.. Ik hoop via deze weg dat iemand misschien iets in mijn verhaal kent of gewoon tips heeft. Wat we verder voor stappen kunnen doen enzo. Als we de uitslag van de allergie test hebben en er is niks, gaan we weer naar de dierenarts en dit uitpluizen.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Zo, da's lastig....zijn zwakke plek is duidelijk de bovenste luchtwegen.

Het punt is, zo een virus blijft in het lichaam zitten en bij de minste daling van weerstand, hup weer sniezen en kuchen enz.

Dus ik zou beginnen zijn weerstand eens flink op te peppen( die heeft nl ook nogal een knauw gekregen door die ab kuren).

 Extra vitamines geven, zeker ook vit.c erbij.

En voor die gevoelige keel: maak een soort hoestbonbons van yoghurt met wat honing( liefst koninginnegelei) die je invriest in ijsblokjeshouder. Vind ie vast heerlijk en is is erg goed voor de keel. En door de kou wordt de kriebel en irritatie ook onderdrukt.

 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

zou hier eens tussen neuzen http://www.medpets.nl/luchtwegen+keel+hond/ 

 

sterkte ermee

Volgende forumvraag: glucosamine/arthro-5-22
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^