Enorm geschrokken, bijtincident...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Misschien knalden ze samen ergens tegenaan? 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Ik geloof ook niet dan een hond een andere hond in zijn kont bijt uit jaloezie omdat die harder rent.......dan zou Bacchus al heel vaak gebeten zijn want hij rent altijd voorop. Honden die hem niet bij kunnen houden zetten het hem op een blaffen of joelen, maar bijten hem niet.

Een botsing klinkt mij ook heel logisch. Lijkt me ook dat ze daar van kan maken en niet van een beet. En dan ook zo laag op de poot.

Niemand heeft het gezien, dus het blijft gissen, maar mij lijkt een opzettelijke beet niet logisch.

honden page profiel ElskeElske

honden foto van Elske

" Ikdenk dat de hond in/tegen een stok is aangelopen, dat verklaart ook het manken omdat de hond dan ook zn knie bezeert zou kunnen hebben
 
Maar ik zou het met de eigenaresse verder laten rusten. Tenzij ze er zelf over begint ofzo "

Gaan we ook doen, we hebben gisteren het geld overgemaakt en daarmee is het voor ons nu ook klaar wat betreft het contact met de eigenaresse

 

Dat is trouwens ook nog wat... we kregen van haar een kopie van de nota, rond de 61 euro voor consult en antibiotica. Zagen we daar ineens op staan dat de hond verzekerd was. We hebben haar toen gevraagd wat het deel was wat ze zelf moest betalen, bleek dat uiteindelijk 14 euro te zijn. Ik kan me misschien voorstellen dat je dit in alle opwinding vergeet te melden, we denken niet dat het opzet was, want het stond duidelijk op de nota die ze meegaf. Maar zeg dan iets van oh sorry, heb ik even niet aan gedacht maar niets van dat. Alleen maar het pleidooi over buitenlandse honden  

Als we het niet hadden gezien hadden we zo die 61 euro naar haar over gemaakt in plaats van de 14 euro die er nu nog over bleef...

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ja de hele situatie eromheen is vervelend dan het ongelukje zelf

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Al met al blijkt dat het dus echt maar gissen is hoe die teef aan haar verwonding kwam.

Maar het grote probleem met dit soort situaties is, dat die mevrouw dus wel kan gaan rondbazuinen dat jij een bijtende hond hebt.....

En dat is echt fnuikend voor jullie zelfvertrouwen!

Ik zou dus wel degelijk die mevrouw nog aanspreken met dat jij uit de goedheid van je hart die da rekening maar betaald, maar dat er geen enkel bewijs is( noem al onze argumenten maar op!) dat die wond door rik ontstaan is.

En dat ze dus ook niét het recht heeft om jullie te beschuldigen naar anderen toe...

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Voor t zelfde geldt een jager of een of andere idioot met een luchtbuks bezig geweest (dat zou voor mij in elk geval de doffe knal verklaren.

honden page profiel ElskeElske

honden foto van Elske

" Al met al blijkt dat het dus echt maar gissen is hoe die teef aan haar verwonding kwam.
Maar het grote probleem met dit soort situaties is, dat die mevrouw dus wel kan gaan rondbazuinen dat jij een bijtende hond hebt.....
En dat is echt fnuikend voor jullie zelfvertrouwen!
Ik zou dus wel degelijk die mevrouw nog aanspreken met dat jij uit de goedheid van je hart die da rekening maar betaald, maar dat er geen enkel bewijs is( noem al onze argumenten maar op!) dat die wond door rik ontstaan is.
En dat ze dus ook niét het recht heeft om jullie te beschuldigen naar anderen toe... "

Ja, dat is het ook denk ik, aangezien we elkaar hier allemaal van gezicht kennen en met z'n allen zo'n hondengroepsapp hebben.. Maar ik heb ook bevestiging gevraagd bij een aantal waar ik veel mee oploop en die denken ook echt dat er geen opzet in het spel was en dat stemt ook wel gerust.

Ik heb haar al gezegd dat we onze verantwoordelijkheid genomen hebben door te betalen en dat we niet ontkennen dat er een wond zit, maar dat we toch echt van mening verschillen over de manier waarop deze wond is ontstaan.


honden page profiel ElskeElske

honden foto van Elske

" Voor t zelfde geldt een jager of een of andere idioot met een luchtbuks bezig geweest (dat zou voor mij in elk geval de doffe knal verklaren. "

Het was wel echt een geluid wat uit de richting kwam van de rennende honden. Alsof er ergens tegenaan gelopen werd met flink wat kracht...maar ja, we hebben het dus niet precies gezien, alleen gehoord.

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"bij de knie is ook zeer onwaarschijnlijk, voor een hondenbeet."

 

Niet helemaal mee eens, Dobby is eens gebeten door een Tibetaanse terriër en... in de knie. Dat beest mocht Dobby niet, zag ons, kwam ons achterna, ging een beetje staan grommen en liep gewoon naar Dobby toe en HAP in de knie.

 

Maar Dobby had inderdaad wel 4 gaten van hoektanden, dus ik denk in geval van Rik ook echt niet aan een bijtwond. Bovendien zou je dan bóven het wondje op de foto nóg een wond verwachten.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Wat een stom verhaal van de eigenaaresse.. stomme opmerking misschien. Maar hoe kun je - als hond- die een andere hond niet kan bijhouden hem wél bijten? 

 

Eén van de redenen waarom Obi nog nooit gebeten is ookal ben ik al veel agressieve honden tegengekomen is omdat ze hem niet kunnen bijhouden..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Als leek zou ik denken dat er iets gebeurd is tijdens die doffe klap, dat de hond ergens aan iets is blijven haken oid, en dat er iets scherps uitstak.

Was daar op die plaats misschien een hekje of iets wat dat veroorzaakt kan hebben.... want hoe kan een stuk huid ook weg zijn....

 

Maar zelfs al is er tijdens het spelen een wond veroorzaakt is door jouw hond, lijkt me niet dat het uit agressiviteit komt, dat had je wel gehoord.

En zelfs als het wel agressie was, is er nog niets mis met je hond, het kan nu eenmaal gebeuren dat tussen twee honden niet alles vlekkeloos verloopt.

 

Zelf zou ik zulke situaties veel liever vermijden of als beide honden elkaar leuk lijken te vinden heel kort houden, wat wij spelen moemen is voor honden niet altijd, of zelfs meestal niet, spelen maar een serieuze bezigheid . Een situatie waar eigenaren naar hun honden kijken die aan het "spelen" zijn, lijkt mij voor de honden best spannend of zelfs frustrerend, het lijkt of er iets verwacht wordt van ze, maar wat... sommige honden kunnen daar niet tegen en dan is het al gauw teveel voor ze.

 

Jouw hond is nog steeds dezelfde lieve hond die hij altijd was, als je goed je kinderen en de hond begeleid kan er helemaal niets misgaan.

 

Die mevrouw vind ik erg naar overkomen, naar jou en naar je hond. Alsof een hond grenzen kent, alsof er "niet goede" honden bestaan, elke hond is goed, wij mensen maken de fouten. Die mevrouw moet duidelijk nog heel veel leren over honden.

 

Je bent al heel goed bezig, al zou mijn doel niet zijn de hond perse sociaal naar andere honden te laten zijn tenzij de hond dit fijn lijkt te vinden, dus goed opletten wat hij voor lichaamstaal aangeeft, maar ik neem aan dat de gt dit allemaal goed uitgelegd heeft en het allemaal prima gaat zoals het gaat.

 

Over buitenlandse honden bestaan veel vooroordelen, een buurvrouw zei eens tegen mij toen ik Lola net had (die uit de hel weggehaald was waar honden elkaar doodbeten en uitgehonderd werden) dat het misplaatste dierenliefde is om een hond uit het buitenland te halen. Tuurlijk, denk ik dan, ze had liever daar gevangen gezeten met in de winter in de vrieskou (ze kwam uit Polen) en om haar leven moeten vrezen en te hongeren.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

"  
Niet helemaal mee eens, Dobby is eens gebeten door een Tibetaanse terriër en... in de knie. Dat beest mocht Dobby niet, zag ons, kwam ons achterna, ging een beetje staan grommen en liep gewoon naar Dobby toe en HAP in de knie.
 
Maar Dobby had inderdaad wel 4 gaten van hoektanden, dus ik denk in geval van Rik ook echt niet aan een bijtwond. Bovendien zou je dan bóven het wondje op de foto nóg een wond verwachten. "

 Ik ken idd ook meerdere honden die juist in de poten happen. Ook niet eens per definitie hele kleine honden. 

 

Ook ken ik een windhond die idd bijt als ze niet voorop loopt. Het lijkt erop dat de spanning te ver oploopt als andere honden er voorbij gaan. 

 

Dus in mijn ogen kan dat idd.

 

In dit geval zou ik me er alleen niet te veel van aantrekken. Jullie hebben beiden niks gezien of gehoord waaruit blijkt dat rik dit veroorzaakt heeft. Daarbij is de doffe klap ook niet echt passend bij een hondenbeet.

Vind het dus ook onterecht dat zij de schuld bij jullie neerlegt. 

 

Wel zou ik ze niet meer zo snel samen buiten zicht laten rennen, maar dat ligt misschien meer aan het baasje

honden page profiel ElskeElske

honden foto van Elske



Wel zou ik ze niet meer zo snel samen buiten zicht laten rennen, maar dat ligt misschien meer aan het baasje "

De situatie was zo dat ik samen met een andere hondeneigenaar, en een vast speelvriendje van Rik, een flatcoated retriever, aan het wandelen was en we passeerden op een bospad de eigenaresse met het teefje, dat ook losliep. Terwijl wij doorliepen en dus al een paar meter verwijderd waren van de eigenaresse waren Rik en het teefje dus ongeveer naast ons aan het rennen door de struiken naast het bospad, waarop we dus die doffe knal hoorden en het teefje vervolgens terugliep naar de eigenaresse. We hadden de rennende honden wel in het zicht.

Het was ook niet de bedoeling dat Rik met haar zou spelen want ik liep met een ander maar ja, als een enthousiaste hond Rik opzoekt om te gaan rennen kan hij dat niet weerstaan. Dat is volgens de GT ook teveel gevraagd van hem gezien zijn leeftijd van net een jaar. Ik had hem dan eerder moeten aanlijnen om de situatie te voorkomen maar we kwamen ze tegen na een bocht dus ik was net te laat om hem aan te lijnen. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

" De situatie was zo dat ik samen met een andere hondeneigenaar, en een vast speelvriendje van Rik, een flatcoated retriever, aan het wandelen was en we passeerden op een bospad de eigenaresse met het teefje, dat ook losliep. Terwijl wij doorliepen en dus al een paar meter verwijderd waren van de eigenaresse waren Rik en het teefje dus ongeveer naast ons aan het rennen door de struiken naast het bospad, waarop we dus die doffe knal hoorden en het teefje vervolgens terugliep naar de eigenaresse. We hadden de rennende honden wel in het zicht. Het was ook niet de bedoeling dat Rik met haar zou spelen want ik liep met een ander maar ja, als een enthousiaste hond Rik opzoekt om te gaan rennen kan hij dat niet weerstaan. Dat is volgens de GT ook teveel gevraagd van hem gezien zijn leeftijd van net een jaar. Ik had hem dan eerder moeten aanlijnen om de situatie te voorkomen maar we kwamen ze tegen na een bocht dus ik was net te laat om hem aan te lijnen.  "

 Was ook zeker geen kritiek hoor. Ik bedoel meer dat ik het baasje zou ontwijken. 

Want als haar hond mankt komt het volgende keer nog doordat rik boos keek naar de hond.

 

Nee hoor flauw natuurlijk, maar ik vind het gewoon niet zo netjes dat ze jou de dierenarts rekening laat betalen. 

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Zet het lekker van je af je kan je energie vast beter gebruiken.

 

Mocht mevrouw toch nog eens wat zeggen betreft je buitenlandse hond dan moet je haar maar vertellen dat zo'n buitenlandse hond gewent is in roedels te leven en dat deze honden veel socialer zijn dan menig Nederlandse hond.

 

En daarna zeg je .........dag mevrouw Wilders

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde


 
En daarna zeg je .........dag mevrouw Wilders "

 

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja sorry maar hoe dom ben je om te denken dat een hond jaloers is om dat een ander harder rent. Gaat ook niet op want mevrouw haar hond was niet snel genoeg anders kon hij niet gebeten zijn wat waarschijnlijk ook niet eens waar is. Dan een rekening van 61 euro presenteren waarvoor ze zelf maar 14 hoeft te betalen. En dan de angst die TS is aan gepraat (zou een rekening van een psych neer leggen)

 

Bij mevrouw komt echt weer naar voren dat alle .....buitenlanders ...onbetrouwbaar zijn. Hoe zielig ben je om zo te redeneren

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Dat gedrag ken ik ook van pepper, onzekere honden 'pesten', niet zo ernstig maar hij heeft er soms wel een handje van. En hèèl soms als hij aan het racen is met een hond dan pakt hij ze bij hun nekvel om ze wat af te remmen maar dit is bijna niet, en zeker niet ivm agressie.

Ik vind het erg rare conclusies die ze trekt.. ik zou het gewoon negeren want jij weet het toch wel beter. Gewoon vermijden als het kan, wat een rot beschuldiging zeg 

 

Het lijkt me sterk dat rik zou hebben gebeten. Jij hebt prima gehandeld al had ik de dierenarts kosten niet betaald als ze zò over mijn hond ging praten, tenzij het echt gezien is dat hij heeft gebeten of er duidelijkere kenmerken zijn.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: vakantie spanje met stafford
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^