appenzeller reu 11 maanden oud castreren of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Fonneke (Gast)

Hallo allemaal,   Ik heb een appie van nu 11 maanden oud, een Reu, Butler. In huis is het een engel, kan ik met m doen wat ik wil. Het typische wantrouwende gedrag zit er gelukkig niet in, hij begroet iedere visite enthousiast en vrolijk.   Buiten weet ik me geen raad, ik ben met hem op hondenschool, puppycursus en A zijn binnen, binnenkort komt daar B bij. Als er geen prikkels in de buurt zijn doet hij het perfect, maar zodra er andere honden in de buurt zijn lijkt hij wel gek in zn koppie.   Ik ben al meer dan. 2 maanden heel intensief met hem aan het wandel-trainen, het gaat iets beter, maar het uitvallen naar andere honden blijft hij doen. Ik word er moedeloos van.... Ik overweeg nu een (chemische) castratie, wat is jullie advies?

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Hallo Fonneke,

Herkenbaar! Ik heb dit ras al meer dan 11 jaar. Jouw reu is nog jong en ik zou daarom op deze leeftijd zeker niet kiezen voor een (chemische} castratie.

Mijn reu viel ook erg uit rond die leeftijd, maar door veel geduld en training is het wel goed gekomen. Hoewel er wel nog honden waren waar hij naar uitviel, maar dat ligt dan ook vaak aan de andere hond (die bijvoorbeeld erg fixeert op jouw hond).

Bij mij heeft de heupband veel geholpen, omdat je dan geen spanning overbrengt op de lijn (dit gebeurt soms zonder dat je het zelf merkt).

Met één van mijn meiden doe ik er soms ook wel een poosje over om een prikkel goed te doorstaan. Liever 10 keer terug en dan uiteindelijk keurig langslopen dan 1 keer al trekkende de prikkel voorbij lopen.

Dus bij slecht gedrag terug naar waar het mis ging en telkens weer proberen, soms heel vaak, tot het uiteindelijk wel goed gaat. Met veel geduld ga je er echt wel komen!



honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Hier een halve Appie. Ik kan je zeker aanraden om eens bij Arjen van Alphen en Francien Koeman van de Roedelmethode te kijken. En mogelijk in training bij hen te gaan. Veel mensen met Appie die ik ken hebben daar veel baat bij gehad. Zelf heb ik hun twee boeken in huis, en het is dat de Ardennen voor mij wat te ver weg is, maar anders was ik er ook heen gegaan met Dobber. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ten eerste moet je nagaan waarom je hond blaft. Vele honden blaffen uit angst naar andere honden. Ga je dan castreren kan de hond angst agressie ontwikkelen. 

Het is dus belangrijk dat je de oorzaak gaat aqnpakken. 

Je kan eens informeren achter de BAT principes

Volgende forumvraag: Hondennamen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^