wat doen jullie met dode dieren (vogels)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hallo allemaal,

Ik was gister met mijn hond in het parkje. En mijn hond en nog 2 honden gingen het water in. Toen iemand opeens zei; o nee daar ligt een dode meerkoet, dus opeens zijn hond terug riep, die niet echt luisterde. Toen kwamen ze met zijn 3e weer terug. En ja hoor een met vogel in de bek, die van mij...
Voordeel daaraan was, dat ik zeg los en ze laat hem meteen los. Maar ja toen stond ik daar met die vogel.. 

Die ik uiteindelijk ik de dichtsbijzijnde prullenbak gegooid heb. 
Waarop ik door de rest gek werd aangekeken.
Maar ja ik dacht, als ik hem in de bosjes doe, of terug het water in of wat dan ook ja dan pakt straks een andere hond of kat hem en je weet maar nooit wat die er mee doet, of niet zo makkelijk los laat.

 

Dit kan natuurlijk ook gewoon een konijn of dergelijke zijn, maar ik dacht zet even in de titel vogels, aangezien ik geen honden/katten of huisdieren bedoel

Wat doen jullie daar dan mee?
Of zouden jullie erop reageren?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik zou het ook net als jij in de vuilcontainer hebben gedropt. Beter opgeruimd dan liggen te .......in de openlucht. 

verschil met iets kleins in de tuin vinden, dat gaat de grond in.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ja hoor, opruimen dat soort dingen  Ik heb toch altijd poepzakjes bij me, dus vaak pak ik het dan met het zakje op en gooi het dan netjes met zakje en al weg.

Dat ze je gek aankeken vind ik dan weer gek  Ik vind het echt geen vreemd iets hoor, dat je het weggooit.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Bij ons belanden deze dieren in de dichtst bijzijnde vuilnisbak, want mijn honden gaan er in liggen rollen en die van mijn ouders eet er van

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Tja als hier iets doods op de straat ligt en Moh doet hier eigenlijk nooit echt iets mee. Ik laat het eigenlijk altijd liggen of schuif het de bosjes in. Nadeel is ook dat hier in Zwolle (tenminste in mijn wijk)ernstig weinig prullenbakken staan. Soms loop ik wel een half uur voor ik Moh haar poepzakje kan weggooien. Maar om nou zo lang met een dode duif (ofzo) rond te lopen... Nee helaas dat doe ik niet. 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Iig niet in het water gooien. 

Soms eten mijn honden een dood dier op, soms gooi ik het in een vuilnisbak (wat niet mag) en soms gooi ik het de bosjes in. 

Dode dieren horen ook bij de natuur, daar kunnen andere beesies dan weer van eten. 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

Wij vinden regelmatig (half)dode muisjes en vogeltjes in de tuin en in huis want we hebben twee katten. Deze gooien we gewoon in de groenbak, want anders verplaatsen de katten ze naar een plek als de keukentafel en meestal liggen er dan gelijk 2 of meer....

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

vers dood konijn in het park heb ik over de heg van de begraafplaats gegooid...daar woont de vos.

andere plek had ik het ook in vuilnisbak gegooid, of laat het liggen

 

Hangt echt van de plek af

 

 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Hier liggen helaas best heel vaak dode meerkoeten langs het water, die aangereden worden door de auto's op de  weg die er vlak langs loopt. Ik laat het altijd liggen. Mijn teefje wil het pakken of er in rollen. Ik zie het gelijk aan haar houding dat er iets is wat er normaal niet is. Ze houdt haar kop in een vreemde scheve houding en dan grijp ik gelijk in. Ze luistert gelukkig erg goed en komt gelijk. De reu heeft er helemaal geen interesse in en loopt er zelfs met een boog omheen, alsof hij het vies vindt.    

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Liefst in de grond (indien mogelijk) anders opzij tussen de struiken schuiven en weggaan. In de vuilbak vind ik persoonlijk niet zo 'eerbiedwaardig', ik laat ze liever in de natuur.

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

De dode haas van twee maand terug heeft een maand in de vriezer gelegen,  en daarna heeft Dobber er heerlijk van gegeten ;). Op dit moment ligt er een aangereden duif in de vriezer.

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Op straat loop ik gewoon door. Maar laatst had Wispa een vogel te pakken in de tuin, en die heb ik in een vuilniszak gedaan en in de container gegooid.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ooit heeft Dobby een konijn te pakken gehad, die heb ik in een prullenbak gegooid. Dat beest zat vlak naast het pad, en rende nou ook niet echt geweldig weg. Ik vermoedde ziekte en gooide dus in de vuilbak. Hetzelfde doe ik met muisjes die ik vind: je weet nooit of ze door gif gedood zijn. Idem met ratten, maar die zijn te groot om in een poepzakje te doen dus die durf ik zo niet te pakken. Dan moet ik echt toevallig iets groters bij me hebben.

 

Andere dieren laat ik lekker liggen, die worden wel opgegeten, of zijn een broedplaats voor insecten die weer als voedsel dieren voor andere dieren, of het is gewoon mest voor de grond.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Als mijn hond/ kat dode dieren naar me toe brengt dan zou ik het opruimen en in de vuilnisbak gooien.

 

Als het om aangereden dieren gaat, dan zou je een melding kunnen doen. Ik meen voor dode dieren bij de gemeente, katten/ konijnen etc. binnen de gemeente waar het wordt aangetroffen. In het water en bij de snelweg de Rijkswaterschap.

 

Heb je zelf groot wild aangereden dan moet je dit melden bij de politie en wachten op de politie/ faunabeheerder. Anders is het doorrijden na een aanrijding (NL) Die maken het beestje af als het nog niet dood is en nemen het mee als het wel is overleden. Fabeltje dat je wild zelf mee mag nemen als het toch dood is, dode bedreigde dieren vervoeren is strafbaar. Ik hoor het vaak in mijn omgeving, dus vandaar

 

Pas altijd op met het geven van wild dat je gevonden hebt of je hond/ kat meegenomen heeft. Er kunnen ziektes inzitten, maar ook parasieten. Hou dan ook altijd een oog open voor wormen.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

" De dode haas van twee maand terug heeft een maand in de vriezer gelegen,  en daarna heeft Dobber er heerlijk van gegeten ;-). Op dit moment ligt er een aangereden duif in de vriezer. "

 Zou je een zwaan meenemen? 

Op de een of andere manier had ik met een zwaan meer moeite. Geheel irrationeel. 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ik doe er niets mee, maar mijn hond wil er heel graag in liggen rollen. Odeur du corps, geweldig parfum schijnbaar.

 

Ik laat ze eigenlijk gewoon liggen... in principe komen we het vooral tegen in natuurgebieden en ik vind dat het daarbij hoort dat er dode dieren liggen die weer opgenomen worden door de natuur. Maar we zijn wel eens een dood lam tegengekomen bij een weiland en toen had ik denk ik eigenlijk een melding moeten maken.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Zou je een zwaan meenemen? 
Op de een of andere manier had ik met een zwaan meer moeite. Geheel irrationeel.  "

 snap ik wel...het is beschermde soort.

Ik heb wel zwaan in huis...Jeff mag het niet en waldo verdraagt het matig

Dus ik droog er snoep van , dat verkoop ik aan de zelf gedroogd snoep fans in het park, die geen last hebben van allergie

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Paar maanden geleden lag er aan de zijkant van een verhard pad in een park, een dode rat.

 

Ik ben niet bang voor spinnen, maar muizen en ratten, ben ik als de dood voor. Ik vond niet, dat ik dat monster daar kon laten liggen; m.n. niet voor kinderen en honden. Dus heb dat beest met een paar grote dikke bladeren bij zijn staart gepakt; het lijf durfde ik niet aan te raken en heb de rat met een slinger midden in dichte bosschage gegooid.

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo 3 doggies

honden foto van Lola&Jojo

Loop eergister Avond (laat) ook in het park, zie ik Jojo wat pakken maar kon in het donker niet zien wat het was.

Dacht in 1e instantie een stok, is die samen met Lola gek mee, alleen nu was Jojo fanatieker staart omhoog, breed maken enz.. en wilde Lola er niet bij laten en wegrennen ermee, maar ook Lola gedroeg zich anders, bleef erachter na rennen totdat ze het ook vast had, trekken schudden en na een heftige ruk loopt Lola met een klein stuk in d'r bek weg en vreet het op, wist op een gegeven moment Jojo te pakken heeft die een konijn in z'n bek, met 1 afgerukte achterpoot.

Aangelijnd, konijn uit z'n bek gehaald (hij wilde niet loslaten) konijn op een open stuk gelegd voor andere 'jagers', er zitten wat buizerds en uilen hier, ook zitten er vossen hier heb ik me laten vertellen, dus dat zit wel goed.

Er liggen wel vaker dode dieren, laat het eigenlijk gewoon aan de natuur over... 

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn 3 doggies

Al er een dode watervogel in een vijver ligt. Moet je ook even aan botulisme denken zeker met dit weer.

eigenlijk moet de gemeente dode wilde dieren opruimen ivb.
mogelijke besmettelijke ziekte of gif zoals botulisme,vogelgriep, rabies enz.
en mogen ze niet in een normale prullenbak verdwijnen.
Dus bel de gemeente als je een dood dier ziet.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Ik laat ze gewoon liggen. 's nachts komen de vossen langs en die vinden het wel of anders heeft een ander dier er wel iets aan of weet de natuur er wel zijn weg mee.

In een vuilbak gaat het erger rotten en stinken dan dat het blijft liggen en in de vuilbak trekt het meer ratten aan.

Een zwaan of gans daar bel ik de gemeente voor omdat die in een bepaald kweekprogramma zitten.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^