Leren plassen op één stukje in tuin.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariemarie

Ik heb jullie advies (weer) nodig.. 

 

Sinds 1 mei zijn wij verhuist. Aan ons vroeger huis hadden wij een hele grote tuin met daar velden aan waar de hond altijd zijn behoeftes deed, dus op de velden. Dat mocht.. 

 

Maar, nu zijn wij verhuist naar een ander huis met een zoveel kleinere tuin. Mijn broer heeft de tuin heel mooi ingericht met een wegje waar steentjes op liggen. Daar willen wij dat hij enkel op de steentjes plast. 

 

De eerste dag ging ik met hem aan de les in de tuin en liep ik heen en weer over de steentjes, maar het is zo bij hem dat hij nooit plast/kakt als hij aan de les is. Is ook zo als we gaan wandelen, eenmaal ik hem loslaat, dan wel. 

 

Ik heb daar dus de eerste dag echt uren gestaan, maar hij deed gewoon niks! Ik laat hem dan los in de tuin en hup en plaste meteen, in het begin deed hij het op de schors, dat mocht van mijn broer. Maar sinds een week plast hij op het gras.. Er zijn al veel bruine plekken en dat vind mijn broer minder aangenaam.  

 

Hoe moet ik beginnen dat hij snapt dat hij aan de les moet plassen? 

Gaan wandelen en blijven wandelen tot hij iets doet en dan goed belonen? Ik weet zoal dat ik uren ga moeten wandelen voor hij iets gaat doen, haha, gelukkig doe ik dat heel graag! 

 

In de week zit ik op kot(kamer), dus dan moet mijn moeder ervoor zorgen. Maar zij kan omwille van gezondheid niet met de hond gaan wandelen. En niemand anders wilt met hem gaan wandelen :-(

Ik ben altijd degene geweest (4 jaar lang), met wie hij ging wandelen. Als er iemand anders met hem wandelt trekt hij heel hard en doet hij heel nerveus. 

In de vakantie heb natuurlijk heel veel tijd en ga ik me met hem ook veel bezig houden. Ik gaan trouwens dan ook naar de hondenschool, niet omdat hij niet luistert, gewoon voor het plezier. 

 

Iemand goede tips?! 

Owja, hem belonen met iets lekkers op straat heeft weinig zin omdat hij op straat niks aanneemt van lekkers, of te wel neemt hij het niet aan of laat hij het vallen. 

Hij geniet wel dat ik beloon met iets enthousiast te zeggen, dan is hij heel blij. 

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hebben jullie voor op straat geen stukje groen waar je moeder hem evt zou kunnen laten plassen/poepen?

Dat is misschien een stuk makkelijker aan te leren dan op de stenen plassen.

Het commando plasje doen/hoopje doen kun je er misschien ook aan verbinden zodat het misschien wat sneller gaat?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Leg een stuk boom of dikke knots van een tak vanachter , en laat die liggen . De geur zal hem er altijd naartoe brengen.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Leg een stuk boom of dikke knots van een tak vanachter , en laat die liggen . De geur zal hem er altijd naartoe brengen.
  "

 

Aah, da's ook nog eens een goeie! Reutjes willen immers graag ergens tegenaan plassen.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Er zijn honden die echt alleen op gras of aarde willen plassen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een hond wil niet op stenen plassen, ik vind ook niet dat je dit van je hond kan vragen.

Zelfs pups die nog niet zindelijk zijn en nog in huis plassen doen dit op het tapijt of mat, omdat ze er niet van houden als het spettert.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Een hond wil niet op stenen plassen, ik vind ook niet dat je dit van je hond kan vragen.
Zelfs pups die nog niet zindelijk zijn en nog in huis plassen doen dit op het tapijt of mat, omdat ze er niet van houden als het spettert. "

 

Misschien heb ik een maffe hond, maar als die wat ruikt op de stenen dan plast of vlagt ze er wel overheen. 'T is dan ook eigenlijk nog een best grote plas.

Of komt dat omdat ze dichter bij de grond zit en dus minder last van spetters heeft?

honden page profiel mariemarie

" Een hond wil niet op stenen plassen, ik vind ook niet dat je dit van je hond kan vragen.
Zelfs pups die nog niet zindelijk zijn en nog in huis plassen doen dit op het tapijt of mat, omdat ze er niet van houden als het spettert. "

 

Bij ons vroeger huis, toen mijn ouders gingen slapen lieten ze hem altijd eerst op het terras dat aan hun kamer was. Daar plaste hij zonder problemen op stenen. 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

 

zorg dat het plasplekje is afgebakend, laat je hond zijn/haar plas als eerste daar doen als die smorgens uit zijn mand komt, aanlijnen daar naartoe, niet gedaan ? dan gewoon weer mee naar binnen nemen, geen ruimte geven zoals het hele huis, geef je eten en dan wacht je nog even en ga je weer daar naar toe... als je echt wilt dat je hond daar plast , heus dat weet tie binnen een week.... blijf conseqwent daarmee, op een gegeven moment weet tie het.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

die van mij zal de tuin niet bevuilen, ze gaat echt nergens zitten, en ik heb grind.... worteldoek, zand en dan fijn grind zodat het geen pijn doet aan voetzooltjes...

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^