Hond die na tornado in armen van overleden baasje werd gevonden , krijgt een nieuwe thuis....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Een Pyrenese berghond die twee weken geleden haar baasjes verloor bij een verwoestende tornado in de staat Texas, heeft een nieuwe thuis. De trouwe viervoeter werd bij reddingsacties in de armen van haar overleden eigenaar gevonden en herstelt nog steeds van haar verwondingen. Maar aan liefde ontbreekt het haar alvast niet.

Michelle Shockley, die in een nabijgelegen zoo werkt, hielp met de reddingsoperaties en zag de hond voor het eerst toen ze in een grote kooi op een pick-uptruck zat. "Ik zat in de pick-up en ze kroop naar buiten en nestelde zich op mijn schoot", vertelde de vrouw aan ABC News. "Ze was gewoon uitgeput en erg getraumatiseerd."

Diezelfde dag besloot Shockley de hond te adopteren. Op aanraden van een dierenpsycholoog in het asiel, gaf ze haar ook een nieuwe naam: Emma. Volgens de directrice van het asiel was Emma onder de arm van haar overleden baasje gekropen om troost te zoeken. "Het is een heel trieste situatie, maar ze zal een goede thuis krijgen", aldus Cindy Nash van Nicholas Pet Haven.

Gewond Naast kneuzingen en een inwendig oorletsel, had Emma ook verwondingen aan haar kop en kan ze door na de tornado soms moeilijk haar evenwicht bewaren. "Ze was in het rond geslingerd", zei de dierenarts volgens Shockley.

Maar intussen is ze aan de beterhand. Haar vacht groeit langzaam terug nadat die voor de onderzoeken werd afgeschoren en ook haar eetlust keert terug. Jo, de moeder van Michelle Shockley, zegt dat het gezin zo blij was toen Emma maandagavond een volledig blik hondenvoer opat in één keer. "Ze is een beetje te mager, maar ze was misschien een heel actieve hond", aldus Jo tegen ABC News.

De voormalige baasjes van Emma, David en Brenda Tapleys, zouden tien honden gehad hebben. Drie daarvan overleefden de tornado niet en eentje werd in huis genomen door de kinderen van het koppel die in een andere staat wonen. De overige zes honden - waaronder Emma - werden naar het asiel gebracht. Daar wordt nu nog een goede thuis gezocht voor de overige vijf.

Bron: HLN.be

honden page profiel rianne rianne 3 doggies

honden foto van rianne

Hopelijk word voor de andere 5 snel een huisje gevonden,maar wel fijn dat er al een paar zijn geadopteerd.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

De huisdieren worden vaak vergeten bij dit soort rampen.
Echt triest maar mooi dat ze een nieuw huisje heeft

Volgende forumvraag: gedrag hand na terugkomst vakantie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^