Morgen komt m'n pup! Naar buiten laten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jamie van vegten jamie van vegten

Hallo allemaal,

 

morgen ga ik eindelijk m'n pup ophalen! Een mops reu van 8 weken, zo een schatje. 

 

Nu is m'n vraag, de pups zijn de afgelopen 8 weken niet buiten geweest maar bij moeder binnen gebleven en deden ook alles binnen. De fokker heeft dit bewust gedaan zodat de pups geen risiso lopen op ziektes. De fokker is eigenaar van de moeder en dit is haar eerste en laatste nestje. Echt een hobby fokker dus..

Pups zagen er wel super mooi en gezond uit, mama ook heel sociaal, mooie vacht, mooie tekeningen en staart en plas en ontlasting zagen er ook helemaal in orde uit. Paspoort en gezondheidsverklaring waren ook aanwezig. 

 

Pups hebben wel hun 1e enting gehad en zijn gechipt en ook ontwormd. 

 

Nu lees ik zoveel verschillende verhalen over het wel of niet naar buiten gaan met een pup als hij nog niet alle 3 de entingen heeft gehad. Ik heb zelf thuis een Engelse bull van 7 en ook nog katten, wat adviseren jullie mij? 

 

Aangezien hij niet in contact is gekomen met de buitenwereld, maar wel sociaal is naar mensen wil ik hier gelijk goed mee beginnen als hij komt. 

 

Wat raden jullie mij aan? 

 

Het voer wat zij kregen was gemengd met water en nog een product ben even kwijt wat het nou precies was. Ik wil m'n pup volgens KVV gaan voeren. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Gewoon mengen met zijn huidige voer en telkens meer vlees bijvoegen? Maakt het uit welk vlees? Of een bepaald merk. 

 

Mochten jullie nog verdere tips of weetjes hebben, altijd welkom! 

 

Groetjes Jamie en Vinny????

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Euhm,heeft de fokker dan geen tuin?de pups zullen toch wel al buiten geweest zijn toch?een goede fokker laat de pups toch al buiten plassen en hun gevoeg doen?sorry,vind het raar

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Wat raar dat ze nog niet naar buiten zijn geweest bij de fokker. Meestal laat een fokker de pups op z'n minst wel een beetje wennen in de achtertuin.

 

Van mijn fokker had ik inderdaad ook het advies gekregen om de pup niet in contact te laten komen met andere honden tot ze haar 2e enting heeft gehad, maar ze zal wel vanaf het begin gewoon om te paar uur naar buiten worden gelaten om een plasje te doen en haar zindelijk te krijgen, daar wil je zo vroeg mogelijk mee beginnen denk ik zo 

 

Dat van kvv voeren zou ik echter niet weten, daar heb ik zelf geen ervaringen mee 

honden page profiel jamie van vegten jamie van vegten

Fokker woont in een benedenwoning van een flat, maar wat ik er uit heb begrepen is dat de pups alles binnen doen en niet naar buiten gaan. Hij is ook de hele dag bezig met opruimen en dweilen. Vond dit ook raar en sneu, maar ik ben toch voor de pup gegaan omdat de rest allemaal in orde was. Vooral de pups zelf!

honden page profiel jamie van vegten jamie van vegten

Ja ik wil m'n pup gelijk laten wennen aan alles! Ook dat hij buiten z'n behoeftes moet doen en niet bang is voor de buitenwereld. Alleen wil ik natuurlijk niet het risico nemen dat hij een ziekte oploopt. Ik heb zelf wel een grote tuin, maar m'n oudere hond heeft ernstige artrose en doet ook z'n behoeftes daar (ruimen we wel op)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik zou de pup niet nemen maar verder kijken naar een fokker die wel snapt hoe het werkt.

 

De fokker had zelf al een begin moeten maken aan de socialisatie.

De hondjes kennen nog geen eens gras!

Geen al te beste start voor het pupje.

honden page profiel jamie van vegten jamie van vegten

Hij is 8 weken, dus vandaar dat ik dit ook gelijk wil starten en z'n socialisatie proces nog kan bijsturen. 

Gelukkig is hij speels, enthousiast en niet bang voor mensen en geluiden. Vandaar dat ik toch voor hem gekozen heb. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Ja ik wil m'n pup gelijk laten wennen aan alles! Ook dat hij buiten z'n behoeftes moet doen en niet bang is voor de buitenwereld. Alleen wil ik natuurlijk niet het risico nemen dat hij een ziekte oploopt. Ik heb zelf wel een grote tuin, maar m'n oudere hond heeft ernstige artrose en doet ook z'n behoeftes daar (ruimen we wel op) "

 

Als je oudere hond gewoon zijn entingen heeft gehad dan is dat verder geen probleem hoor  Denk er alleen wel aan dat als je je pup vanaf het begin in de achtertuin laat plassen dat hij dit dan ook zo aanleert en op latere leeftijd zal blijven doen, als dat verder geen probleem is dan zou dat ook een oplossing zijn  

Maar met gewoon een rondje lopen met de pup en contact met andere honden vermijden is ook niks mis mee hoor! Zo ga ik het zelf ook aanpakken tot me pup 2 entingen heeft gehad 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

De werkwijze van de fokker daar heb ik vraagtekens bij.

 

Echter om op jou vraag terug te komen.

Ik zou je pup vanaf het 1e moment laten wennen aan het buiten zijn.

Natuurlijk nog geen lange wandelingen, maar per keer 5 minuten naar buiten, de pup kan een plasje doen of een poepje en dit bouw je dan op.

 

Wij hebben tegenover ons huis een groot grasveld... ideaal. Ik ga regelmatig met een van de honden op een bankje zitten... gewoon om te zitten en voor de omgevingsgeluiden en prikkels.

 

Succes met je pup... 

honden page profiel jamie van vegten jamie van vegten

Ok ja constant in de achtertuin is ook niet de bedoeling nee.. Het parkje waar honden mogen is wel even 5 minuten lopen en is daar ook altijd best wel druk met honden, dus moet even kijken wat ik dan het beste kan doen het is al zo een klein hummeltje en er lopen daar echt bijna Shetlanders rond met een drol zo groot als m'n pup :p

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

gewoon mee naar buiten inderdaad :)

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Probeer langzaamaan je pup alsnog te socialiseren! Als hij niet is buiten geweest, kent hij geen auto, geen markt, geen gras, ... Kent hij kinderen? Een grasmachine? Een auto die op een afstand voorbij rijdt?

 

Veel werk aan de winkel, maar komt wel in orde hoor!

 

Doe het wel in kleine stapjes, want er komt een grote wereld op hem af!

 

Succes met je hupje!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Gewoon mee naar buiten nemen en hem kennis laten maken met de wijde wereld 

nog niet te ver laten lopen, zet hem eventueel op je arm 

 

socialiseren betekend niet dat je je pup onbeperkt moet blootstellen aan van alles, beter doe je telkens even kort en dan weer rusten

honden page profiel jamie van vegten jamie van vegten

Dank jullie wel voor de tips! 

Kinderen en mensen kent hij wel, waren ook gelijk aan m'n veters aan het trekken en kusjes aan het geven haha dus dat zit wel goed. Ik houd jullie op de hoogte :)

honden page profiel Nien Nien

honden foto van Nien

Wij hebben de hond in het begin in de tuin laten poepen en plassen (totdat hij zijn 2e enting had). Niet op grasveldjes gelaten waar veel honden komen. Gewoon stukjes gewandeld op de stoep en hem op de arm meegenomen om zo van alles te zien en nieuwe indrukken op te doen

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

ik krijg binnenkort ook pup is dan dikke 7 weken en gaat meteen naar buiten  om kennis te maken met mijn andere teven .

 

Voer zou ik nog even tijdje doorgeven wat fokker geeft  en geleidelijk dan overschakelen op voer dat je wilt geven

 

Veel  plezier met je nieuwe pup

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Gewoon mee naar buiten nemen. Wij hebben hem met 8 weken meegenomen naar een "hondenkermis". Daar moesten alle honden ingeënt zijn (voor zo ver mogelijk, die van ons had dus alleen zijn eerste enting gehad). 

 

We hebben hem wel eerst op de arm gehouden en vlak naast ons aan de riem, zodat hij niet in aanraking kon komen met plasjes en al dat soort dingen van de andere honden. Het was perfect voor zijn socialisatie, al die verschillende honden en mensen.

Dingen als touwtrekken etc kon hij natuurlijk nog niet, we zijn puur aanwezig geweest voor zijn socialisatie.

 

Maar ik weet dat de meningen hierover verdeeld zijn (ook uitlaatveldjes). Aangezien iedere hond bij die overdekte hondenkermis ingeënt moesten zijn durfden we dat wel aan voordat hij al zijn entingen had gekregen.

honden page profiel JetJet

honden foto van Jet

Gefeliciteerd met je nieuwe huisgenoot! 

Tot zo n week of 8 oud heeft een pup een natuurlijke weerstand vanuit het nest en via de moedermelk. Daarna bouwen ze zelf hun weerstand langzaam op. 

Als je nu al gelijk naar velden gaat waar het vol ligt met hondenpoep en urine dan kan dat flink heftig zijn voor een jonge pup. En misschien nog heftiger voor een pup die alleen nog maar binnen is geweest. 

Wij hebben een pup van nu bijna 6 maanden en helaas is hij toen we hem  een paar weken hadden besmet geraakt met giardia ondanks dat ik de hondenuitlaatplekken in het begin echt vermeed.  Deze zeer besmettelijke parasiet verspreidt oa via ontlasting en vooral jonge pups kunnen daar erg ziek van worden.. 

Socialiseren kun je ook gewoon op straat met vriendelijke honden die je al kent en natuurlijk ook met je eigen volwassen hond.. 

Over het overstappen op KVV:

Onze hond kreeg de eerste paar dagen nog de brokjes die hij had meegekregen van de fokker. 

Ze moeten in het begin nog 4 x per dag eten.  Wij hebben vanaf de eerste dag direkt 1 maaltijd KVV gegeven en 3 maaltijden de brokjes. 

In een paar dagen hebben we de brokmaaltijden afgebouwd  en de KVV opgebouwd.  Na een kleine week kreeg hij alleen nog KVV. 

Ik hoor ook dat sommigen direkt helemaal overstappen en dat dat meestal ook geen problemen geeft. 

 

 

 

 

 

honden page profiel jamie van vegten jamie van vegten

Top mensen, ik ben echt blij dat ik dit forum heb ontdekt. Jullie helpen me echt met deze tips en weetjes! Op sommige forums word je constant afgekat, hier gelukkig niet. 

 

Het is wel m'n kindje en ik wil absoluut niet dat ik hem bewust blootstel aan plekken waar hij dodelijke ziektes kan oplopen. Ik ga het aanpakken zoals de meeste van jullie zeggen, met bekende honden kennis laten maken, gon meenemen en desnoods op m'n arm. Moet goed komen dan tot hij al z'n entingen heeft gehad :) 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Top mensen, ik ben echt blij dat ik dit forum heb ontdekt. Jullie helpen me echt met deze tips en weetjes! Op sommige forums word je constant afgekat, hier gelukkig niet. 
 
Het is wel m'n kindje en ik wil absoluut niet dat ik hem bewust blootstel aan plekken waar hij dodelijke ziektes kan oplopen. Ik ga het aanpakken zoals de meeste van jullie zeggen, met bekende honden kennis laten maken, gon meenemen en desnoods op m'n arm. Moet goed komen dan tot hij al z'n entingen heeft gehad :-)  "

 

Top! 

honden page profiel MiniMaxiMiniMaxi

honden foto van MiniMaxi

Onze pup (nu 12 weken oud) was al wel buiten geweest en al een halsbandje en riempje enzo omgehad bij de fokker. Wel lette ze er op dat zede pups niet naar echte hondenuitlaatplaatsen bracht. Dit om idd ziektes te voorkomen. 

Wij zelf zijn dit voort gaan zetten en hij weet herl goed al dat in het gras een plasje gedaan moet worden. Ook hebben wij hem rustig verder met alles en iedereen in contact gebracht waarvan we zeker wisten dat de honden ed goed geent waren en rustig om hem zo de grote boze wereld te leren kennen.  

Het is jammer dat jullie fokker hier niet al mee begonnen is maar met 8 weken kan je zelf nog heel veel.

 

herl verl succes en plezier met je nieuwe huisgenootje!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Juist wel naar buiten gaan, lekker op de pup zijn tempo de wereld verkennen zodat hij niet bang is als hij straks groter is. Vooral de eerste weken zijn erg belangrijk.

De eerste wen dagen zou ik zijn oude voer geven, daarna kun je gewoon over op kvv. Er zijn zeker wel slechte merken. Ik zelf vind Carnivoer en Haaksbarf goede merken. Van Haaksbarf zou ik alleen niet de paard versie geven ivm medicijn resten. Tinlo vind ik ook een goed merk.

Wel raar dat ze niet in de tuin mochten en met 8 weken nog steeds aan de pap zitten..
Zijn er wel test uitslagen van de ouder dieren? Heb je de ouder dieren gezien? Zijn alle pups schoon (ogen, oren, neus, kont)?

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Mijn pup is vanaf dag 1 bij mij, meteen van de brokken (bij de fokker) overgegaan op KVV. Is prima gelopen. Geeft doorgaans geen problemen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jij gefeliciteerd met je hondje, maar wat een onzin van de fokker dat de honden binnen zijn gebleven uit angst om wat op te lopen.

 

met een week of vier vijf zeker in deze tijd van het voorjaar kunnen de pups zeker naar buiten, zie ook vaak genoeg nestjes die gesocialiseerd worden met een week of vijf lekker op de markt of waar dan ook.......

 

ga lekker met je pup naar buiten, daarmee niet mee wachten , hoe langer je wacht hoe moeilijker de socialisatie periode wordt.

 

voer even wat je gekregen hebt van de fokker, en als dat een week goed gaat en je wilt overstappen op vers vlees , carnibest is voor jonge hondjes een goed product, ga daar maar bij de dierenwinkel naar kijken. en verder, veel plezier met de kleine bengel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



1 mei geboren, en met vier weken lekker buiten met zusjes en broertjes, niets mis mee hoor.

jij ook snel met je bengeltje de wijde wereld in gaan. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dit is Bams, zodat jullie niet denken van wie is dit pupje, maar al snel naar buiten, heel goed juist....

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

Mijn mening:

 

Ja meteen naar buiten,

Nee niet direct naar hondenuitlaatvelden. 

 

Ik heb mijn pup iedere dag aan iets bloot gesteld als socialisatie. Iedere dag 5 a 10 minuten iets nieuws zien en weer naar binnen slapen. De eerste dagen is het buiten voor de deur al nieuw genoeg, maar binnen een week ook pup meegenomen naar de paarden (daar ben ik vaak, voor mij belangrijk). Heb ergens het advies gekregen om minimaal 3x de tijd die heg gekost heeft als slaap aan te houden. 

 

15 minuten naar de paarden dus daarna 45 minuten minimaal slapen en de rest van de dag niks nieuws meer!

 

ook had ik van tevoren een socialisatielijstje gemaakt die ik meenam met wandelen zodat ik achteraf niks zou vergeten. Grote honden, kinderwagens, vrachtauto's, eenden, alles wat ik kon bedenken zette ik op deze lijst. Tot 12 weken nemen ze alles het snelste op zonder er bang van te worden. Daarna laten ze de onbevreesde puppy los en zijn ze opeens overal vang voor en mag je opnieuw met het lijstje beginnen. (Uitzonderingen over de weken zijn er altijd maar dit is het gemiddelde)

 

aangezien je met 12 weken pas de 3e enting hebt zou ik dus zeker naar buiten gaan en socialiseren! 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Jij bent toch van die eerst een chihuahua x mops wilde kopen? Is je mops die je nu wilt op alles getest?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

De eerste dagen zou ik m lekker in de tuin laten plassen op een vaste plek. Dan heb je m sneller zindelijk. En nog nooit naar buiten geweest zou ik wat tijd geven.

 

Kijk naar je pup. Is ie wat angstig of vindt ie alles leuk? Blijkt t laatste dan kun je al eerder de wereld in.

 

Poepveldjes vermijd ik altijd, maar met een jonge pup zeker.

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

En gefeliciteerd met je pup, veel plezier!

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Mechelse herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^