Zijn golden retrievers waakzaam.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kursun (Gast)

Hallo, allemaal Ik heb een vraag over GOLDEN RETRIEVERS. Kunnen golden retrievers waken. Ik wil dat de golden retriever lief sterk slim sociaal goedaardig en waakzaam is maar bij sommige websites staan dat de golden retrievers niet kunnen waken maar ik wil zo'n mooie hond als de golden maar het moet ook waken.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Het is geen waakhond van oorsprong.
Mijn golden, die ik niet van pup af aan hebt, is ooit s nachts aangeslagen en later bleek dat er 2 deuren verder was ingebroken.
Ik weet nooit zo goed wat ik me bij waakhond moet voorstellen.
Wat is je bedoeling?

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Als hij echt een terrein zou moeten gaan bewaken zou ik toch voor een heel ander ras gaan.
Een golden is hier zoals s@nt@ ook zegt niet voor gefokt en het schrikt (naar mijn idee) ook niet echt af, tenminste als je waakhond op deze manier bedoeld?

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Mijn overburen hebben een Golden en ik denk dat ze veel sneller het bezoek vrolijk kwispelend verwelkomen dan dat ze gaan blaffen... 

 

Als je een echte waakhond wil, zou ik inderdaad voor een ander ras gaan. Maar ik denk dat iedere hond wel aanslaat als er écht iets mis is, dus laat je ook niet teveel leiden door het waakzame gedrag.

Anoniem (Gast)

Ik wou een golden retriever dat ze lief goedaardig os enz. Want ik ben eigelijk aan het twijfele tussen : rottweiler, dobbermann, duitse herder en golden retriever. 

Ik heb een groot gezin we zijn met 6 ik wil een hond die goedaardig, slim, sterk, thuis alleen kan blijven, en waakt. Welke hond moet ik kiezen. 

Kursun (Gast)

" Ik wou een golden retriever dat ze lief goedaardig os enz. Want ik ben eigelijk aan het twijfele tussen : rottweiler, dobbermann, duitse herder en golden retriever. 
Ik heb een groot gezin we zijn met 6 ik wil een hond die goedaardig, slim, sterk, thuis alleen kan blijven, en waakt. Welke hond moet ik kiezen.  "

 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Hier een golden en een rotti. Onze golden blaft als een stoere waakhond, maar zodra er iemand binnenkomt knuffelt hij diegene plat. Totaal ongeschikt als waakhond.

 

onze rottweiler teef is lief en blaft alleen wanneer nodig. Ze is echt alert en waaks.

mocht je een rottweiler willen, ga dan voor jezelf na of je consequent genoeg bent. En kijk bij meerdere fokkers zodat je het juiste type in huis haalt (verschil huis en werkhond). Het zijn geweldige honden voor het eigen gezin en gek op kinderen. 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Bedenk wel dat je het alleen zijn op moet bouwen en een hond pas met ca een jaar oud een dag alleen kan blijven. En kijk naar hoeveel je met de hond gaat doen/ wandelen. Een herder wil uren per dag werken met de baas, een doberman heeft veel energie. De meeste rottweilers hoeven niet dagelijks lang op pad, wel paar keer per week lange wandeling met uitdaging.

honden page profiel --

honden foto van -

Mijn Golden knuffelt ook iedereen plat hihi, maar ze komt me wel halen als er bijvoorbeeld iemand aan de deur staat (ook al weet ik dat natuurlijk zelf dan ook wel gezien de bel die dan afgaat). Een golden heeft wel ook veel beweging en mentale uitdaging nodig. 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Charlie; je kunt beter zeggen dat een golden bijna niet moe te krijgen is ;-). Jamie zou wel 3x per dag heel lang naar het bos willen. Zara daarentegen is meer van het type lui varken :-))

honden page profiel --

honden foto van -

Haha Lexie, inderdaad! Al is mijn pup nog wel na een uur trainen en nieuwe indrukken helemaal af. Al is het wel dat ze 's avonds weer actief wil wandelen en spelen, terwijl ik van de andere pups van cursus (andere rassen) hoor dat die mensen de hele avond geen hond meer aan ze hebben :P

honden page profiel --

honden foto van -

Mijn Golden is alles behalve waaks

Hij blaft of gromt niet als er word aangebeld, als er mensen langskomen of op het raam kloppen...

In het donker wil hij nog wel eens beschermend zijn, maar waaks absoluut niet.

honden page profiel Lotte en LolaLotte en Lola

honden foto van Lotte en Lola

Hier ook een Golden die totaal niet waakzaam is! ze vindt iedereen leuk die binnenkomt. daarnaast blaft ze echt zelden, ook niet wannneer iemand aan de voordeur belt ofzo.

 

en het is een pantoffelheld... Wij hebben een tussendeur met zo'n melkglas in, ooit stond ik daar even achter en zag ze dus niet meteen wie daar was. Ging ze heel stoer achter mn moeder staan om te grommen... Heeel stoer was dat!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Mijn vorige Golden is een keer tussen mij en een vreemd figuur gesprongen, en hij blafte ook bij de deurbel en "verdachte geluiden". Mijn huidige Golden blaft ook bij de deurbel, en soms ook als er mensen langs lopen.

 

Of zo'n hond ook zou blaffen en dreigen als er iemand binnen kwam... ik weet het zo net nog niet.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Die van mij kan niet blaffen O-)

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

golden retrievers zijn voor bijna ieder gezin met kinderen de ideale hond, maar het zijn echt geen waakhonden. Daar hebben ze een te zacht karakter voor tenzij jullie inbrekers bang zijn voor knuffels enthousiasme.... Rottweillers zijn ook heel leuk alleen ik zie dat jullie met 6 zijn en een rottweiller heeft eigenlijk maar een baas, geen 6. Dat betekend niet dat ik vind het geen leuke familie hond is (Ze zijn waaks op het juiste moment, vriendelijk tegen 'de roedel' en ze voldoen verder wel aan jullie eisen! niet aggressief zoals ze vaak beschreven worden :( ) , maar als jullie alle 6 van plan zijn om met de hond te willen gaan lopen lijkt het mij niet zo'n geschikte keuze...

 

 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Onze rottweiler dame heeft niet maar 1 baas. De kleine baasjes (kinderen) luistert ze naar omdat ze graag met ze speelt en alles voor ze wil doen. Naar ons beiden luistert ze ook goed. Met een reu kan dat idd anders zijn. Heb al vaak gehoord dat een reu wel naar de man luistert en helemaal niet naar de vrouw.

 

Onze golden heeft echt een hekel aan kinderen. Hij kijkt zo zielig en hulpeloos als er kinderen op hem afkomen. En dat ligt echt niet aan het gedrag van mijn kinderen..

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Een golden is niet waakzaam, verre van :-). Wat die van mijn zus doet als ze alert is en er iets gebeurt dat niet 'past', is grollen. Maar blaffen hoor ik haar misschien 1 x op een jaar :-).

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Wat versta je precies onder "waakzaam"?

Naar mijn mening zal praktisch iedere hond van zich laten horen als er echt nood aan de man is. Wanneer je een hond zoekt die iedere voorbijganger aanblaft, is een Golden Retriever waarschijnlijk niet de beste keuze.

Wat betreft de Rottweiler; het zijn juist vaak de teven die eenkenniger zijn. ;-)
Dat betekent niet dat ze niet overweg kunnen met meerdere personen, maar ze zullen eerder naar één specifiek persoon trekken.

Mocht je kiezen voor een "waakhond" en deze ook zo inzetten, ben je dan wel bewust van de mogelijke consequenties. Dergelijke honden kúnnen minder goed gaan functioneren in gezinsverband en ook hun waakinstinct gaan inzetten op een moment dat dit minder gewenst is. Een Rottweiler bijvoorbeeld zal ook een stoeipartijtje tussen 2 kinderen ruw kunnen stoppen, om 'het kind des huizes' te beschermen. Bedenk dus goed wat prioriteit heeft voor jullie; wanneer de Golden Retriever je het meest aanspreekt qua karakter en deze goed bij jullie past, zou ik me niet te veel vasthouden aan het plaatje van een waakhond. Mijn ouders hebben een Labrador; de grootste goedzak die er is, maar als mij of mijn ouders ooit iets zou overkomen, staat hij er echt wel.

Succes met de keuze!

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

Antwoord van Inge !! 

 

Wij hebben Goldens, allemaal een ander karakter. Fay blaft zodra er iemand aan het hek staat of aanbelt, de andere dames gaan erbij staan en blaffen niet. Mensen die onze honden niet kennen, blijven ook altijd achter het hekje staan ( vinden we niet erg ). Mocht je een hond willen die echt het erf moet kunnen bewaken, dan zou ik niet voor een Golden kiezen maar voor een rottweiler (bijvoorbeeld ;-)).

 

Verder kunnen al onze honden goed met kinderen/andere dieren/mensen. Bezoek van kinderen is altijd feest! 

 

Maar net wat Inge zegt, spreekt een Golden jullie qua karakter en uiterlijk aan, dan is dit een prima hond voor jullie gezin.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Wat kun je de hond bieden? Denk aan een tuin, hoe lang wandelen, vacht verzorging/trimster, trainingen, is het je eerste hond etc. Wellicht kunnen we mee denken.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Mijn buren hebben een golden retriever,die is totaal niet waakzaam,blaft niet, een schat van een hond,het is die vacht want anders zou ik zo tekenen voor een golden.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^