Hooikoorts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VerwijderVerwijder

honden foto van Verwijder

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoi Kim,

 

Heb je al gegoogled?Heb ik net gedaan en het is een pil tegen allergie,stopt de aanmaak van histamine (wat vrij komt als je op iets allergisch reageert(als ik het goed zeg).
Werkt al na 1 a 2 uur en werkt 12 uur,maar dit was wel de mensen-bijsluiter.

 

Ik ben wel benieuwd wat Mo voor klachten heeft dat de DA op Hooikoorts komt,want ik heb het woordje Hooikoorts nog nooit voorbij horen komen.Mijn eigen hond is ook redelijk allergisch aangelegd,op voeding en omgeving,met name wanneer ik last krijg van mijn Hooikoorts dan krijgt zij ook last van een zwarte huid op de buik,meer jeuk,meer niezen.

 

Mila in nu al 7 jaar ,en in de loop der jaren(en na een hoop uitsluiten) geef ik haar KVV en zorg dat ik de juiste smaken geef,ze reageert al op rund/kip/lam/zalm/eend/kalkoen..en natuurlijk alles met graan.

Yoghurt kan ook niet meer,want ze heeft ook Chronische Bronchitis en gaat dan ook meer hoesten,ging ze vroeger ook van granen hoor.

Dus dat is wat ik een beetje heb gedaan wat betreft de natuurlijke kant.En ik houd haar zo 'zuiver' mogelijk,geen inentingen, vlooienpipetten of ontwormingspillen.We hebben een paar jaar geleden ook nog de vroegere entingen door een homeopaat laten 'ontstoren'.

honden page profiel VerwijderVerwijder

honden foto van Verwijder

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Na elke wandeling kun je met een vochtige washand langs de bek, neusvlak, oren, poten en lichaam gaan om de pollen die neerslaan op de vacht weg te halen. Wel een paar x de washand uitspoelen. Voor geen goud dat ik zomaar antihistamine geef, waarvan niet duidelijk is of dit wel effect gaat geven bij een hond. Daarnaast zijn er zeker bijwerkingen en kent het interacties met andere medicatie. Misschien heb je hier iets aan? Lentekriebels

Allergie is extra belasting op een lever, dus voorafgaande aan PUUR Hotspot is drainage het advies. 
Daarnaast zijn er ook andere fytotherapeutisch gerichte middelen die je kunt inzetten voor het doel. Een soortgerichte voeding is belangrijk voor het immuunsysteem. En natuurlijke desensibilisaties zoals een goede imkerhoning met propolis (pollen uit eigen streek), bevatten belangrijke inhoudsstoffen die o.a. het immuunsysteem versterken. De ontstoken ogen kun je conventioneel behandelen met een AB oogzalf. Als de boel rustig is, zou ik overgaan op een natuurlijke oogcleaner. Goede ervaringen heb ik met Aloe optisoothe eye wash van Espree en met Similasan (nr. 1 of 2 maakt tegenwoordig niet meer uit).

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Wij hebben hier ook 1 van de honden die met momenten énorm reageert op pollen/grassen.
Dit is n jaar of 3 geleden begonnen. Vanaf het moment dat hij buiten kwam begon hij te niezen, tranende ogen en constant met de poten langs zijn snuit wrijven...
Zijn toen ook bij de da geweest en zij vertelde ook dat het waarschijnlijk een allergie is zoals hooikoorts.
Zelf heb ik dit ook en dacht dus meteen "arm ding"
Mijn da zei ook dat ik eventueel medicatie kon geven maar ze raadde het niet echt aan.
Ze zei dat ze het liever nog aan zag om te kijken hoe het met hem ging in de periode dat ik het zelf ook fel had en de andere periodes.
En uiteindelijk heeft hij het nu 3 jaar later weer, maar ik heb er zelf ook énorm last van dit jaar dus...en ik pas mijn periodes van wandelen en plaatsen gewoon aan.
Wat we voor de rest doen is zorgen dat hij na n wandeling mooi proper wordt gemaakt met n vochtige doek: poten, ogen, oren... en ook gebruik ik zelf oogdruppels op natuurlijke basis tegen irritatie en hier krijgt hij er dan ook wat van als ik merk dat het echt niet gaat...


Anoniem (Gast)

Beetje late reactie maar ik zie die van jullie nu pas. Histamine werkt niet bij een hond omdat hun immuumsysteem anders werkt. Vind het dus ook heel vreemd dat een dierenarts tavegil voorschrijft.

mijn hond is ook heel allergisch end aar helpt "jeuk"van het merk "puur" erg goed bij.  Hij heeft alleen nog last van tranende ogen en omdat hij ook ouder word ontsteken die gauw, aar ben ik nu dan weer naar op zoek. oogdruppels.

Volgende forumvraag: Geperste brok (Biofood) beter??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^