vraagje over bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van sarah, etienne en nova

ik weet even niet waar ik het moet zetten. maar ik heb een vraagje.

het verhaal is als volgt.

er loopt hier in de wijck een duitse herder. ongeveer even. oud als nova. toen ze jonger waren konden ze prima samen (snuffelen dan). de hond luisterde eerst heel slecht en kwam wel eens vaker aanstormen..geen probleem want ik kon hem stoppen.

nu is nova wat ouder en heeft een aantal keer een nare ervaring met een duitse herder en zwarte honden gehad. nu gaat nova ook niet meer snuffelen met die hond. want de hond valt steeds uit...ook heeft de hond al een aantal keren een ander klein hondje gepakt.

nu kwamen we de hond en het baasje laatst tegen en de andere hond werd aangelijnd omdat wij nova ook aan de lijn hadden (gelukkig). wij zeggen dat niet kan snuffelen omdat nova bang is voor herders (ik ga geen discussie aan...want we komen ze vaker tegen...). het antwoord van het baasje van de hond geeft aan dat haar hond bijt en uitvalt omdat deze voelt dat de hond (in dit geval nova) bang is en dat hij dat raar.vindt en daarom bijt.

ik heb er nog nooit van gehoord...dus ik vroeg het me af...

bij deze...kan dit...lijkt mij erg raar...

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ja, wat is raar. Er zijn zoveel verschillende redenen waarom een hond uitvalt. In dit geval heeft de Herder het waarschijnlijk voorzien op wat angstige honden. Ik zou al lang blij zijn dat deze eigenaar zijn verantwoording neemt en zijn hond aanlijnt als hij jullie tegenkomt. Ik zou mij verder niet druk maken over het hoe en wat, waarom zijn hond zo reageert, er kan ondertussen van alles gebeurd zijn. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hmm ik vind die verklaring van het baasje wel erg zwak. Een hond die uitvalt en bijt is zelf niet in balans. Ze zou daaraan moeten werken en de hond niet de kans geven om uit te vallen, laat staan te bijten.

 

Overigens heb ik zelf als regel dat honden aan de lijn nooit met elkaar in contact moeten komen tenzij ze elkaar kennen en je zeker weet dat het goed gaat.

honden foto van sarah, etienne en nova

klopt...dat doe ik ook niet meer bij honden die ik niet ken...

helaas loopt deze hond trouwens vaak los...en als je het niet op tijd ziet..pfff laatst was het dus idd raak bij een ander hondje...twee kleine hondjes die gewoon stonden...hij sprong gewoon op eentje af...uiteraard had ie toen nog nooit iets gedaan...

het loopt dus niet altijd even Prettig...

maar ik vroeg me af of honden dus andere honden beten gewoon omdat de ander bang was...

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Sommige honden hebben het inderdaad voorzien op angstige honden. Maar deze eigenaar zou zijn hond nooit los mogen laten lopen. Tenzij hem volledig en ten alle tijden onder controle heeft. Maar dat heeft hij dus niet, want hij heeft een hondje gepakt. Hoop dat hij toch iets van dit incident heeft geleerd. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Of het waar is..

Ik weet wel dat onze spaniel bang is. Ze is nooit een held geweest.

En ik vroeg me ook regelmatig af waarom zij,omdat ik toen ook met een jrt liep.

In haar 12jarig leventje is ze een aantal keer gegrepen dan gilt ze de hele buurt bij elkaar.

Onze honden mogen alleen honden begroeten die ze kennen.

Nu ontwijk ik ook honden die ik niet ken.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^