korsten na oppervlakkige bijtwond, lange vacht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Hoi,

 

Een tijdje terug is Dexter tijdens het spelen wat gewond geraakt (had ik ook een vraag over gesteld op dit forum). Nu heelt dit goed, niet ontstoken en mooi rustig. Er zit een korst op, die nu voorzichtig begint los te laten. 

Het probleem is alleen dat die korst vast zit in zijn vacht en ik krijg dit er met geen mogelijkheid uitgepeuterd helaas.

 

Voordat ik besluit om te gaan knippen (het is dan nog wel puppyvacht, maar ik zou het zo zonde vinden): 

 

Zijn er middeltjes of trucs om dit soort dingen uit de vacht te krijgen? Met de borstel kom ik er niet doorheen en het zit erg dicht op de huid. Shampoo heb ik nog niet gedaan, omdat ik het eventuele wondje niet wil irriteren maar weet eigenlijk niet zeker of dat kwaad zou kunnen.

 

Hopelijk weten jullie een alternatief voor de schaar! 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Is de korst al wel helemaal los van de huid?

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Gewoon wachten tot het eruit komt. Het komt vanzelf los en dan werkt het zich naar buiten toe.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ja, ik dacht zelf al om gewoon af te wachten als het niet anders zou kunnen. Maar ik wist niet zeker of het zichzelf naar buiten zou werken.

 

Bedankt! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

desnoods weken, zet de hond in bad en week de korst, wel moet de korst echt geheeld zijn, zodat de huid niet weker wordt... en anders toch voorzichtig eruit knippen.... weken kan je gewoon met warm water doen.

honden page profiel kellykelly 3 doggies

honden foto van kelly

" desnoods weken, zet de hond in bad en week de korst, wel moet de korst echt geheeld zijn, zodat de huid niet weker wordt... en anders toch voorzichtig eruit knippen.... weken kan je gewoon met warm water doen. "

 



was ik ook al aan het denken

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Ik kan echt vreselijk irriteren aan korstjes die halverwege de vacht zitten. Zo vervelend met aaien en kroelen, ik stoor me er gewoon aan.

Als ie niet meer aan de huid zit, knip ik het er gewoon uit :) Nyx zijn vacht gaat daarna niet opeens krullen daar ofzo haha. Dus ik zou het gewoon wegknippen als je je eraan irriteert, haar blijft toch groeien en je knipt ook alleen net onder korst de haren af, niet aan de huid, dus het groeit ook vrij snel weer aan.

Eventueel kan je de korst, als ie vrij groot is, in stukjes knippen. Soms komen bepaalde delen dan makkelijk los van de haren en de rest kan je eventueel als nog weg knippen

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ik stoor me er ook aan, om die reden inderdaad. Ook met de algemene borstelbeurt is het onhandig.

 

Ik wacht af tot de korst niet meer zo dicht op de huid zit en dan probeer ik het er uit te weken/knippen. Het is best een aardig oppervlak, dus ik wil het eerst gaan weken, anders krijgt hij zo'n lelijke rand in zijn vacht als ik het helemaal ga knippen.

Volgende forumvraag: Droge huid en jeuk!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^