Slijtage rug, nieren....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Zipp (Gast)

Sinds een jaar zijn we aan het klungelen met onze bijna 10 jaar oude beagle. ze plast in huis, moeite met opstaan/ Bewegen, veel drinken. Er is vorige week een blaasontsteking geconstateerd (er eiwit en bloed in de plas gevonden)  ze heeft een kuur gekregen en pijnstillers. vandaag röntgenfoto's gemaakt, hier waren gelukkig geen tumoren of nier en blaasstenen te zien. wel lijkt er slijtage in de rug te zitten. Het advies de pijnstillers blijven geven. Bloedonderzoek en evt een echo. zijn er mensen met ervaring met honden met een soort gelijk probleem?  

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Lastig als je al een jaar bezig bent. Bloedonderzoek lijkt mij wel verstandig na zo'n tijd.

Iets dergelijks had mijn hond ook rond die leeftijd, maar naast het vele drinken nog andere symptomen (vraatzucht, kale plekjes, onstekingen enz.) zij bleek de ziekte van Cushing te hebben en is nu al een aantal jaar onder behandeling.

Succes met je hond, hopelijk vinden jullie de oorzaak en oplossing!

 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Het vriendje van Pepijn, een JRT van  nu 12 jaar oud, is vorig jaar met succes behandeld met acupunctuur, in verband met slijtage/haakvorming in de rug.

Ongelooflijk om mee te maken!  Sindsdien heeft hij geen klachten meer. Hij is in totaal 3 maal behandeld.

 

Hij had last van pijn bij opstaan, piepte en had moeite bij het poepen.

 

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Rex had nier, hd en rug problemen. Ik heb hem op een aangepast menu gezet met een goede vis olie. Binnen een paar weken kon hij zonder pijnmedicatie.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Mijn oudste hond heeft spondylose en lichte artrose in hakken en een heup. Daarnaast had hij een vergroot hart en vergrote lever. Conventionele pijnstilling krijgt hij beslist niet, want zijn belangrijke organen zoals nier en lever moeten nog een tijd mee. Pijnstillende en ontstekingsremmende kruidensupplementen, groenlipmossel, visolie en een verse basisvoeding houden hem stabiel, met vanaf de herfstperiode tot eind winter regelmatig acupunctuur.

Volgende forumvraag: Oude werkhond plast in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^