Hond blaft naar alle voorbijgangers

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sylvanasenna (Gast)

hallo allemaal! Ik ben nieuw hier dus ik weet niet precies hoe dit werk, maar goed.   mijn probleem is als volgt: onze hond (kruising tussen chihuahua en chi chu) blaft naar alle mensen die voorbij ons huis lopen. We wonen aan een drukke straat, dus haar geblaf gaat de hele dag door. We corrigeren haar door haar door onze stem te verheffen. Dat werkt even maar bij de volgende voorbijganger begint ze gewoon weer.  Wij willen dit oplossen zonder gebruik te maken van fysiek geweld of een stroomband. Heeft iemand tips? 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Zowieso niet stem verheffen, het lijkt dan voor de honden dat je meeblaft.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Verkeerd gelezen.

 

Anoniem (Gast)

Ik denk zelf dat het vooral onzekerheid is. En dat je hond op zo'n moment juist steun nodig heeft. 

Als eerste zou ik er dan zelf voor zorgen dat ze de voorbijgangers niet meer kan zien, BV dmv plakplastic aan de onderhand van de ramen. 

En een wekkerradio heel zachtjes voor het raam, zodat de geluiden van buiten wat wegvallen. 

Maar het ligt er natuurlijk maar net aan hoe jouw huis eruit ziet, of dit ook mogelijk is. 

Mijn hond blafte eerst ook bij elk geluid. Ze sprong dan op en ging als een gek tekeer. Ik ben haar niet gaan corrigeren, maar juist begeleiden. ik zei dan gewoon, dat ze beter eerst kon gaan kijken of er echt iets bedreigends was, en ik benoem ook gewoon wat ik zie. 'Een kindje met zijn moeder, en die komen hier helemaal niet heen, maar lopen gewoon langs blablablabla .. 

En als ze dan niet blaft maar gewoon kijkt, meteen belonen! Zeggen dat ze fantastisch is! 

Ik ben nu een jaar verder en ze blaft vrijwel nooit meer zo in huis, en als ze wel reageert op een geluid(oren omhoog), dan benoem ik wat het is, en dat het vanzelf weer weg gaat, ook als ze niet blaft. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Als bacchus waaks aanslaat zeggen wij rustig en zachtjes tegen hem dat er niks aan de hand is, dat is de buurman oid. Meestal is het maar één woef en daarna wat binnemonds gemompel, dus wij hebben er niet echt last van.
Maar als er veel voorbijgangers langslopen is het erg lastig misschien inderdaad hem het zicht op de mensen ontzien.

Sylvanasenna (Gast)

dankjewel voor de tips! 

Ik heb zelf altijd gedacht dat je juist niet met de hond moet gaan praten omdat je dan bevestigd dat er inderdaad wat is buiten. 

 Nu zijn we thuis toch wel benieuwd geworden of het werkt en gaan het meteen proberen! 

Anoniem (Gast)

volgens mij is het helemaal niet erg om te bevestigen dat er buiten iets of iemand is, het is toch ook zo. 

Alleen moet jouw hondje nog doorkrijgen dat die mensen helemaal geen bedreiging vormen, en dat het ook helemaal niet haar taak is om al die mensen weg te jagen. (Dit lukt haar namelijk ook, aangezien die mensen altijd weer doorlopen)

wat hier in het begin ook goed hielp, ( om het kwartje te laten vallen zeg maar)  was meteen al belonen voordat ze überhaupt de kans kreeg om te gaan blaffen. Dus er is een geluid, en je hond reageert door oren te spitsen of op te staan, en dan meteen heel vrolijk zeggen hoe goed het is dat ze niet blaft, en meteen een heel lekker koekje geven. 

Desnoods (als ze op zo'n moment moeilijker bereikbaar is) duw je het koekje voor haar neus. 

Als je dit een tijdje vol houd kun je haar op een gegeven moment bij je roepen zodra ze iets hoort en ook een lekker koekje of een leuk spelletje met haar doen. In het begin moet je het wel even volhouden, maar als het je lukt zo het gedrag te doorbreken dan kun je weer verder gaan oefenen.  En zal ze uiteindelijk steeds meer ontspannen. 

En jullie waarschijnlijk ook:)

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Mara doet het ook en ook als we uitgaan, van de spanning, ze is nogal onzeker. Ik haal haar naar me toe, aai haar en zeg goed zo, zachtjes. Soms wel beetje moeilijk, want de rest van de honden bemoeit zich ermee en loopt er doorheen maarja dat is nu eenmaal met meer honden

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Als we buiten zitten en het wordt te gek en de rest gaat meeblaffen gebruik ik even de plantenspuit. Ik hoef hem eigenlijk alleen maar te laten zien nog. Ik doe dat omdat als ik de een stil heb de ander nog blaft en anders nog een, dus vandaar, dan maar de plantenspuit in gebruik genomen

Volgende forumvraag: Contact gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^