American Bully

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Chica (Gast)

Hallo allemaal,  ik heb pas American Bully van 6maanden. Maar ze heeft vaak honger. Ze eet nu 3x per dag, brokjes en blik gemixt. Ze is wel een heel brede hond. En heel actief.   Mijn vraag is: hoeveel moet zij eigenlijk per dag eten? Is dit normaal voor een Bully?    Groetjes xx 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Jongere honden in de groei eten vaak iets meer.

En dan is het ook afhankelijk van de hoeveelheid beweging.

En wat ze dus verbrand.

Ook ligt het eraan welk soort voer je geeft.

 

 

 

Toen wij onze herplaatser net hadden had ze hills.

Daar at ze 3 keer zoveel van als nu met Taste of the wild.

Dus merken voer doen er zeker ook toe.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Wat is honger? Heb hier een hond die zich dood zou eten.

Ziet je hond er goed uit,is hij niet te dik,niet te mager dan krijgt hij voldoende eten.

De fout dat vaak wordt gemaakt bij brede honden is dat ze te veel eten krijgen. Een brede hond moet niet vetgemest worden om breder te lijken.

Ik heb zelf een engelse stafford en als ik in mijn buurt af en toe zie wat een dikke  staffords  rondlopen,zo lelijk,zonde van de mooie bouw van het ras.

Boxers zijn ook mooie forse honden,die moeten ook mooi op gewicht blijven en mogen niet overvoerd worden.

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

"als ik in mijn buurt af en toe zie wat een dikke  staffords  rondlopen,zo lelijk,zonde van de mooie bouw van het ras."

 Haha, deze uitspraak vind ik niet alleen van toepassing op staffords. Ik word sowieso ziek van al die dikke honden die je op straat tegen komt en ik snap niet dat mensen dat niet zien. Als je hond nog nauwelijks kan bewegen, en je gebruikt je verstand, weet je dat die te dik is, hé 
Zelfs de uitspraak voeren doe je "ook" met het oog relativeer ik sterk, want ik voel ook aan mijn hond en dat is na mijn mening ook van toepassing op een pup en/of jonge hond. Je moet de ribben kunnen voelen als je er over wrijft (niet te verwarren met het moeten zien van de ribben bij sommige windhonden).
Voel ik de ribben niet meer, verminder ik de porties en als ik ze TE veel voel, krijgt die weer wat meer.
Ik ben met dat systeem altijd goed geweest.....

Oh, ja: sommige honden hebben altijd "honger" (denken de baasjes dan ) terwijl dat bedelen in de eerste plaats een uittesten is of ze daar succes mee hebben en waarschijnlijk in de tweede plaats een kwestie van goesting.
Een mens kan zich ook overeten als het lekker is, hé en op den duur rekt de maag uit en word de etensbehoefte altijd groter en het gewicht ook !

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 Voor jou type bully zou ik kijken naar puppyvoer voor grote rassen

minder eiwitten en minder calcium en lager energiegehalte

Dit zou de kans op gewrichtsproblemen later kunnen verminderen .

Te snelle groei is niet goed.

Vanaf 6 maanden kun je al overschakelen naar 2 maaltijden per dag .

Dat een bully altijd honger heeft is(vrij) normaal en hoor ik liever dan het tegenovergestelde  Die van mij kan ook altijd eten .

Ik kijk  naar de richtlijnen op de verpakking hoeveel ik gebruikelijk mag geven (zal voor elke voer wat anders zijn )en dan  kijk ik op het oog hoe ze het erop doet ,is ze te mager of valt ze teveel af dan pas ik de hoeveelheid aan .

Ik krijg in juni mijn 2de american bully  ,die waarschijnlijk tot standaard/xl maat zal uitgroeien (15 dagen en woog al 1650 gram )Deze zal ik in verhouding meer moeten geven als mijn classic type(toen ze nog pup was) 

de fokker zal brokken geven ,maar naar verloop van tijd schakel ik over op carnibest (voor puppen heb je daar maar 1 soort van )

Schakel niet te snel over op ander voer en doe dit geleidelijk .

 

Vanaf 1 jaar(mag ook pas van die leeftijd ) schakel ik over op de active versie ,zeker als ze veel beweging krijgen

 

Leuk dat je een bully hebt ,als je je aanmeld kun je ook foto's plaatsen

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Waaruit maak je op dat je hond altijd honger heeft? Geef je je hond misschien ook tussendoortjes? Ik zie honger namelijk meer als bedelen. Als jou hond namelijk elke dag alleen maar na het uitlaten eten krijgt en voor de rest niet, dan leert hij gouw genoeg dat hij niet om eten hoeft te vragen. Want hij weet wanneer hij het krijgt. Mijn tip is dan ook om zoveel mogelijk structuur in het eten geven te houden en niet tussendoor extr eten geven. Tenzij je hond er oor moet werken, bv als je hem een kunstje leert.

 

Daarnaast moet je ook beseffen dat een hond van nature moest werken voor zijn eten, dus als hij de mogelijkheid heeft om iets te eten, dan eet hij zoveel mogelijk. Het kan namelijk zomaar zijn dat de hond twee dagen daarna pas weer de mogelijkheid had om een prooi te doden en weer te eten. Honger is dus een belangrijk instinct voor honden om te overleven in het wild.

Bekkema (Gast)

Dit ras heeft altijd eetdrift hou je zoveel mogelijk aan de richtlijn op de verpakking

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^