Hond(je) voor een gezin

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JohanJohan

Hallo,

 

Ik heb een vraag over de aanschaf van een hond. Wij zijn een gezin met 4 kinderen in leeftijd van 3 tot 10 jaar en twee katten. Lekker drukke bedoeling soms.

Nu zijn we aan het kijken of we voor de oudste dochter een hond kunnen aanschaffen. Zij heeft een lichte beperking en we denken dat een speelmaatje voor haar goed is en weten ook zeker dat hij door haar (te) goed verzorgt zal gaan worden. Maar welk ras zou hiervoor geschikt zijn? 

Ik vindt de bordeaux dog een erg mooie en lieve hond maar die is te groot voor bij ons in huis. Mijn vrouw vind een boomer weer leuk maar dat vind ik dan weer niets. Is er een ras die er kwa grootte er tussen in zit en die ook nog eens geschikt is voor in een gezin?

En dan had ik nog een vraag als je een hond twee maal daags ongeveer drie kwartier uitlaat 's ochtends en 's middags heeft deze dan genoeg beweging gehad en voldoet het dan om hem 's avonds uit te laten om alleen zijn behoefte te laten doen?

 

Met vriendelijke groet,

 

Johan  

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

De keeshond is erg geschikt in jullie situtie, en heb je in allerlei groottes.

 

Qua wandelen is het wat mager. Als pup moet hij eerst minstens tien keer per dag kort naar buiten. Is hij zindelijk dan kun je langer wachten, tot uiteindelijk zo'n 4x per dag.

 

Gemiddeld heeft een volwassen hond toch wel anderhalf tot 2 uur aan beweging nodig.

 

Ook moet de hond opgevoed worden, daar gaat ook best wat tijd in zitten als je t goed wilt doen.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

En verder kun je natuurlijk kijken welke honden als hulphond worden ingezet. De golden retriever, de labradoodle bijvoorbeeld. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Welk ras zou ik je niet echt mee kunnen helpen, hier een kruising kleine keeshond en die is inderdaad ontzettend vriendelijk naar het gezin en andere mensen. 

Je zou ook eventueel als de hond 1 jaar is kunnen fietsen. 2 keer drie kwartier wandelen lijkt me ook wat weinig, maar als je tussendoor de hond flink laat rennen zou het kunnen. 

Succes ermee :) 

Volgende forumvraag: kooikerhond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^