engelse bulldog 6 maand hapt veel (niet agressief)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

julie (Gast)

Hallo,   Mijn engelse bulldog teefje is 6 maand oud. Super lief en sociaal en zindelijk maar er is 1 probleem ze hapt de laatste tijd enorm veel. Vroeger in het begin deed ze dit ook al maar daarna heeft ze het een hele tijd niet meer gedaan. Ze krijgt zeker voldoende beweging en we spelen ook veel met haar vooral apporteren. Zou dit een fase zijn puberteit?of door tandjes? Ze houdt dan ook niet op met springen en happen wordt dan super  wild. Iemand tips? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Misschien dat ze haar tanden aan het wisselen is?

Dan kunnen ze een periode hebben dat ze zo gaan bijten.

Als het dat is, kun je zorgen voor genoeg kauwmateriaal.

Of kauwmateriaal dat ook verlichting geeft tegen de pijn van het wisselen. (bijvoorbeeld nat washandje invriezen en dat ze daar een poosje op kan kauwen, de kou zorgt voor verlichting van de pijn)

honden page profiel Bianca WarnarBianca Warnar

honden foto van Bianca Warnar

Wij gebruikten een nylon bone en lieten haar daar lekker op bijten en een handschoen met een bal erin gebruikte ik ook vaak. Nu is ze 8,5 en beide vind ze nog steeds prachtig.

julie (Gast)

Ze heeft veel kauwbotten waar ze super veel op kauwt. Maar als ze wild is en ze springt en je verbiedt iets dan hapt ze Constant is dat een fase die erbij hoort? Nooit agressief want bijt niet door je voelt eerder haar tanden tegen je handem tikken..

julie (Gast)

Ook soms  als ik loop in men knieën 

honden page profiel Bianca WarnarBianca Warnar

honden foto van Bianca Warnar

Toen ze nog een puppy was pakte ik altijd meteen een speeltje of zo en stopte dat in der bek en gaf dan aan dit is om in te bijten. Als ik te laat was zei ik auw en zeg dat mag niet en gaf ze me een zoen. Af en toe heeft ze nog wel eens kuren maar auw, vinger wijzen en nee dat mag niet is het snel klaar. 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

Wat is mis met een(welgemeende ) neej en daarna wegsturen (desnoods naar voren lopen en laten zien dat je dat niet pikt)!en zorgen dat ze wegblijft .(hup move )

Buldoggen zijn eigenwijs en willen het laatste woord hebben

Duidelijk zijn en laten zien dat je dit gedrag niet pikt !

Ik klink hard maar buldoggen ,mag je wel iets strenger tegen zijn ,sterker nog dat moet je anders zijn ze niet onder de indruk en wordt dit gedrag alleen maar erger .

Is ook  wel typisch iets buldogs hoor en komt vaker voor bij dit ras lol ,ik hou er wel van (maar geeft wel duidelijk mijn grenzen aan )

honden page profiel JetJet

honden foto van Jet

Onze hond van 5 maanden hapt vooral als we meer met hem doen dan normaliter. Bij hem is het dan echt overprikkeling.  Als we dan weer een dag (of twee)  rustiger aan doen stopt ie er weer mee. 

 

julie (Gast)

Als ik nee zeg en wegloop blijft ze springen nr men benen en happen en achtervolgt ze me dan heeft ze wel uiteindelijk op. En in huis als we in de zetel zitten ook tegen ons springen en happen vanaf we aandacht geven. Ze wordt precies direct overprikkeld. Zou dit overgaan?doet elke bull dat rond 6 maand? Ik hoop dat ze later wat rustiger is en niet meer hapt naar ons. Is altijd op een speelse manier. Zal idd telkens een speeltje aanbieden of negeren. Het is echt een erge periode vroeger deed ze dat niet. En als ze moe is kan je er alles  mee doen en is ze super lief. Khoop dat dit een fase is

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

Heej Julie

 

Probeer niet weg te lopen zolang je hond niet kalm is (dit kan het gedrag net triggeren ) Blijf kalm blok de aanval en zeg neej ,blijf ze aan de gang dan stuur je haar  weg ,luistert  ze niet (het is tenslotte een bulldog lol) Dan zorg je er zelf voor dat ze je de ruimt geeft door naar voren te lopen . Bulldoggen zijn zelfstandige dieren en doen graag alles op hun manier en laten zich niet graag iets opleggen

Niet iedere buldog zal dit gedrag vertonen ,maar komt wel vaker voor .

Zal wel slijten naarmate ze ouder wordt ,maar  je moet nu wel al je grenzen aangeven (anders wordt  het erger en zal het pas stoppen als je hond senior is lol) Bulldoggen zijn slimme beesten en proberen je graag uit . succes  ermee

Heerlijke beesten

 

julie (Gast)

Als ik dan wegloop als ze in men benen hapt  blijft ze het doen ze luistert echt niet dan dan loop ik gwn door negeren maar ze blijft het doen. Heb natuurlijk eerst nee gezegd maar dat helpt niet. Binnen rent ze nu ook constant achter de katten veel meer of vroeger en ze luistert niet. Nu zit ze in haar bench time out. Ze wordt ook heel rap overprikkeld

julie (Gast)

Ze wil precies geen nee aanvaarden

julie (Gast)

Ze is nu direct inslaap gevallen in haar bench

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

" Als ik dan wegloop als ze in men benen hapt  blijft ze het doen ze luistert echt niet dan dan loop ik gwn door negeren maar ze blijft het doen. Heb natuurlijk eerst nee gezegd maar dat helpt niet. Binnen rent ze nu ook constant achter de katten veel meer of vroeger en ze luistert niet. Nu zit ze in haar bench time out. Ze wordt ook heel rap overprikkeld "

 

 

Misschien is je energie wel te lief  Klopt bulldoggen zijn op hun zelfstandigheid (werken )gefokt en doen graag alles op hun tempo en manier . Je moet duidelijk grenzen gaan aangeven ,ook achter kat aanrennen bepaal jij wat je wel oke vind en wat niet .

Bench time -out geven kan voor haar rust werken ,maar niet tegen het  bijten dat verband kunnen ze niet leggen .

Bulldoggen zijn nu eenmaal eigenwijze dikkoppen en mag je best wat strenger toespreken  Sterker nog dat moet je anders loop je de kans dat ze over je heen lopen en dat wil je niet hebben met een bulldog !

nancy (Gast)

Hoi Julie,
Ik lees hier mee op hoop van antwoord. Bij ons ook hetzelfde probleem. Onze Bulldog is 9mnd ook een teef. Sinds eens paar weken bijt en gromt ze ook naar mij, maar enkel als we in de tuin zijn. Heb ook al geprobeerd om haar onderdanig naar mij te laten zijn, op haar rus laten liggen tot ze kalmeert maar ze blijft telkens terug komen. Nu bij mij begint ze toch wel door te bijten en al wat ik doe blijkt niets uit te halen. Ik ga ook met haar naar de hondenschool en daar en op wandelingen luistert ze wel perfect. Iemand tips? geode raad?? want ik ben bijna ten einde raad :-(

Emma (Gast)

kijk anders eens op: jeliefstehond.nl/hondengedrag-advies/

kan geen link plaatsen dus wellicht even via Google. 

onder: Bijtgedrag pup

 

Denk erg herkenbaar en in mijn ogen hele goede adviezen. Boos worden en proberen te onderwerpen (onderdanig) escaleren vaak alleen maar. Dit is een uiting van onmacht van ons als baasje. De hond zal hierdoor alleen maar feller worden en wellicht vertrouwen in jou verliezen. Uiteraard kan een duidelijke nee of foei geen kwaad maar werkt dit niet blijf rustig staan en negeer de hond compleet, stopt hij belonen en weer door gaan waar je mee bezig was. 

Nancy (Gast)

Hoi Emma,

Bedankt voor je reactie :-). De website die je vernoemt had ik net open :-) en ja idd wat ik daar lees komt het wel overeen met puberteit gedrag. Maar dan nog... hopelijk gaat dit snel over want alles wat ik probeer negeert ze gewoon. Het rare is dat ze dit enkel in de tuin doet.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hoi Julie,Ik lees hier mee op hoop van antwoord. Bij ons ook hetzelfde probleem. Onze Bulldog is 9mnd ook een teef. Sinds eens paar weken bijt en gromt ze ook naar mij, maar enkel als we in de tuin zijn. Heb ook al geprobeerd om haar onderdanig naar mij te laten zijn, op haar rus laten liggen tot ze kalmeert maar ze blijft telkens terug komen. Nu bij mij begint ze toch wel door te bijten en al wat ik doe blijkt niets uit te halen. Ik ga ook met haar naar de hondenschool en daar en op wandelingen luistert ze wel perfect. Iemand tips? geode raad?? want ik ben bijna ten einde raad :-( "

 Stel, dat jou moeder je soms plat op je rug legt, je daar stevig vast houd, tot je volledig kalm bent, hoe zou jij dan reageren als ze dit weer een keer wilt doen? 

Ik denk dat je flink gaat grommen en bijten naar je moeder en precies dat doet je hond naar jou.

 

 

Een hond geeft de ruimte die we ze geven en doen wat wij van ze vragen, mits je duidelijk en eerlijk bent.

 

 

Geen haar op hun hoofd, die jou de baas wilt worden, nergens voor nodig om een hond te willen onderdrukken.

Dit gaat alleen maar tenkoste van jullie band, die wordt er niet beter op.

Bovendien, doet je hond toch niet wat je wilt op dat momment  je hond heeft nl geen idee wat jij wilt. Je berijkt er dus helemaal niets mee.

 

Bijten, happen, uit angst, dat je haar op de grond legt. Of dat koppie is te vol, de emmer loopt over.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hoi Emma,
Bedankt voor je reactie :-). De website die je vernoemt had ik net open :-) en ja idd wat ik daar lees komt het wel overeen met puberteit gedrag. Maar dan nog... hopelijk gaat dit snel over want alles wat ik probeer negeert ze gewoon. Het rare is dat ze dit enkel in de tuin doet. "

 Vraagje, wat probeer je, wat ze negeert? Wellicht heb ik tips voor je.

 

nancy (Gast)

Hoi Susanne,

ze bijt, gromt,springt op en is heel hevig en lost niet. Ze doet het enkel in de tuin want voor de rest luistert ze eigenlijk heel goed. ze is 9mnd dus mss puberteit?? ze doet het ook alleen bij mij? als ik haar negeer wordt ze nog wilder en ook als ik nee zeg, bij alles wat ik op dat moment probeer te doen eigenlijk. soms doet ze het ook als ik haar aanhaal of soms als ik haar negeer?
Tips altijd welkom. Ik weet dat ik roedelleider moet zijn en gedraag me buiten dan ook niet anders dan binnen maar toch om één of andere reden wil ze niet kalmeren.

 

Volgende forumvraag: Hezehof
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^