Gevochten met andere hond in Losloopbos!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Vandaag ben ik met Milo en Boris naar het losloopbos gegaan.

Toen we bijna aan de uitgang waren kwam er een man toe met een jonge labrador. Milo (labrador x) en Boris gingen direct snuffelen, Boris (mechelaarx sharpei pup)gromde een klein beetje maar is meer uit onzekerheid.

Maar toen snuffelde de labrador aan Milo en begon de labrador te grommen en zijn haar begon recht te staan. Ik dacht, dit komt ok want Milo is onderdanig naar andere honden toe. Milo stond stil, kwispelde wat, maar keek wel naar de hond. En toen... begonnen ze te vechten. het ging zo snel dat ik niet eens meer weet wie begon. Ik en het ander baasje greep direct in. Milo heeft direct naast me gezeten. De andere hond die nog los liep kwam terug naar Milo en begon terug te grommen. Milo zat naast mij en keek de hond niet meer aan, totaal de andere richting. Toen riep het ander baasje de hond bij hem.

Zowel ik als ander baasje waren onder de indruk. Ik ga al jaren naar de losloopbossen en weides en heb nog nooit een incident gehad, Milo kan super goed met andere honden. Want voor het incident heeft hij met alle andere honden gespeeld daar en geen incidenten.

Doordat het zo snel ging weet ik niet eens wat er mis is gegaan. Ik wil het ook even kwijt want ik ben er echt van onder de indruk. Moesten we niet ingegerepen zijn, wat dan? Want het was menens!

Ik hoop ook natuurlijk dat dit geen negatieve gevolgen heeft naar de toekomst als ik nog naar de weide ga.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Misschien even een misverstandje in de lichaamstaal. Komt wel eens voor. Of één van de honden was even in een chagrijnige bui. Net als mensen hebben honden zoals ook wel even een slechte dag.

Zou me er niet druk om maken :)

 

Snap ook dat je het even kwijt wilde. Mijn jongste ging laatst opeens achter een pup van 11 maanden aan! Probeerde hem echt te grijpen. Senna (das dus de jongste) is echt de grootste schat die je tegen zult komen, dus stond er nogal van te kijken.

Probleempje was dat Diesel, de oudste, ook mee was en zich ermee ging bemoeien -_-' Erg irritant, maar allemaal goed afgelopen.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Incidenten gebeuren, maar hoe jij de lichaamstaal van de andere hond beschrijft had ik mijn hond toch even terug gefloten - die voelde zich duidelijk niet prettig en gaf dat in de eerste instantie netjes aan. Als je hond dat niet (voldoende) oppikt is het toch wel aan ons als baasjes om de situatie te regelen... Vind ik, in ieder geval. Ik ben niet zo van 'honden zoeken dat onderling wel uit' 

 

Denk niet dat je je direct zorgen hoeft te maken, maar grijp de volgende keer in wanneer je ziet dat een hond niet op zijn gemak is 

 

 

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Volgende keer grijp ik direct in.

Maar ik denk dat de andere hond zich van het begin niet op zijn gemak was, of algemeen niet op zijn gemak bij andere honden. Want zijn haar stond constant recht, vanaf het binnenkomen van het bos tot wij weg waren. Zelf toen ik Milo bij mij had, kwam de hond terug om te grommen. Hij Gromde ook naar Boris!

Ik weet het niet goed, Volgende keer als ik nog maar 1 haar van de andere hond recht zie grijp ik in.


honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Als ik het goed begrepen heb is de vreemde hond bij Milo gaan snuffelen en terwijl Milo gewoon ligt kwispelde en stilstond begon de vreemde hond te grommen? Ik heb dit met mijn hondje ook al precies hetzelfde gehad, bij een hondje dat vaak meegaat naar stal net als mijn hond. Ze zijn even groot en Moh stond ook gewoon stil met lichte kwispel. Maar toen Moh licht bewoog werd ze meteen gegrepen. Nu luistert dit hondje erg goed naar haar baas dus ze stopte ook vrij snel. Het heeft even geduurd maar ze kunnen nu met elkaar door 1 deur. Maar deze hond schijnt het vaker te doen, flink dominant en laat graag goed weten dat zij toch echt de baas is. Mogelijk dat dit ook het geval was tussen jullie honden, het lijkt me dat jouw hond zich heel netjes gedroeg en zich liet besnuffelen. Hopen dat dit geen negatieve invloed heeft op je sociale hond. Bij die van mij gelukkig niet.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Haren recht overeind bij een hond hond ontmoeting hoeft niet perse negatief te zijn, er zijn veel honden die dit doen zonder dat het vechtersbazen zijn. Haren omhoog is spanning, dat kan positief of negatief zijn, maar de hond heeft er geen controle over. Kijk vooral of de andere hond verstijft(of vertraagd aan komt lopen, beetje staren en grommen), nadeel is dat als ze al bij elkaar zijn en de andere hond verstijfd of begint dan te grommen dan kan het snel om slaan, dan hoeft Milo maar 1 spier te bewegen en dan kan het al fout gaan. Maar dat hoeft ook niet... Tis gewoon lastig...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Schrikken zeg.

Wat ik wel goed van Milo vind is dat hij na afloop mooi zijn kont naar de andere hond toedraait (kalmerend signaal) en hem verder negeert, dan spreekt hij toch goed de hondentaal.

 

Wat ik denk is dat een hondenwei voor veel honden veel te spannend is, zelf zou ik daar dan ook liever niet heengaan als er andere honden zijn omdat het teveel is voor sommige honden.

honden page profiel MiloMilo

honden foto van Milo

Die hondenweides zijn eens leuk, maar ik zou veel liever gewoon in een bos dichtbij met de honden niet aangelijnd kunnen wandelen. Maar hier in België zeer moeilijk. Ik heb al één aanmaning en een boete gehad omdat Milo niet aangelijnd was.

Die andere hond was idd traag, grommen,... Wij hebben al honden gezien waarvan hun nekvel rechtstond door enthousiasme of spanning. Maar de hele rug van nek tot staart recht was voor mij wel een primeur hoor.

Hier thuis hebben we voor de moment twee reuen, en hier grijpen we in als we aan de lichaamstaal iets niet juist opmerken. Waarom dat ik het nu niet gezien heb? Geen idee, het ging ook zo snel!

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" Die hondenweides zijn eens leuk, maar ik zou veel liever gewoon in een bos dichtbij met de honden niet aangelijnd kunnen wandelen. Maar hier in België zeer moeilijk. Ik heb al één aanmaning en een boete gehad omdat Milo niet aangelijnd was.

Die andere hond was idd traag, grommen,... Wij hebben al honden gezien waarvan hun nekvel rechtstond door enthousiasme of spanning. Maar de hele rug van nek tot staart recht was voor mij wel een primeur hoor.

Hier thuis hebben we voor de moment twee reuen, en hier grijpen we in als we aan de lichaamstaal iets niet juist opmerken. Waarom dat ik het nu niet gezien heb? Geen idee, het ging ook zo snel! "

 

Vaak gebeurt er buiten gewoon wat meer waardoor je aandacht (onbewust) verdeeld. Overkomt de besten hoor  en vaak overkomt het je geen tweede keer 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Haren overeind hoeft geen voorteken van vechten te zijn. Het is een teken van opwinding. En dat kan escaleren naar vechten, maar dat hoeft niet. Het is wel een teken dat je als baas even goed moet opletten en alert zijn voor het geval dát.

 

Er zijn inderdaad van die honden die komen buurten, grommen en dan bij het minste of geringste aanvallen, of een aanval uitlokken. Geen idee hoe dat gedrag heet, het is niet per sé agressie. Maar ik vind het zelf verdraaid hinderlijk.

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Het zal wel even schrikken zijn geweest, maar probeer het je niet dwars te laten zitten. Jou hond is het voorval waarschijnlijk allang vergeten.

 

Waarschijnlijk begreep de andere hond nog niet zo goed "hondentaal" en dan kan er een gevecht ontstaan. Wellicht is de hond nooit goed gesocialiseerd, of is nog nooit gecorrigeerd in zijn gedrag door andere honden. Jou hond voelde zich misschien bedreigd of wilde de andere hond op zijn plek zetten omdat hij bijvoorbeeld dominant deed. Aangezien jou hond na afloop van het gevecht rustig bleef, is hij denk ik niet de aanstichter geweest. Dat de andere hond terug kwam om weer te beginnen, zegt ook al genoeg over het gedrag van die hond. 

 

Als er een vreemde kerel op jou afkomt die zich op een vervelende manier opdringt, en jij waarschuwt hem om weg te gaan maar hij luistert niet. Dan zou je hem misschien ook een klap voor zijn kop verkopen.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Logisch dat je geschrokken bent. Ik heb hier vorige zomer een voorval gehad met een bouvier. Uiteindelijk lag ik zelfs op de grond. Was zo geschrokken dat ik van de adrelinne volledig trilde.
Mijn tip: ga zo snel mogelijk weer naar de weides toe. Liefst een paar keer. Je moet even weer wat vertrouwen opbouwen, en dat doe je door weer positieve ervaringen op te doen. Probeer ook het juiste beeld in je op te roepen. Ik had soms de neiging te denken, ohne dit gaat fout bv. Een hond pikt dat feilloos op.

Tsja wat je gemist hebt. Misschien was het wel zo klein dat je het niet kon zien. Sommige honden (miss die ander?) hebben een zeer lage intolerantie grens, en kan iets in houding al de aanleiding zijn voor.
Ik denk dat het zeker goed is je die vraag te stellen, maar ook in je achterhoofd te houden dat het miss iets was wat je niet kon zien,
Mbt borstelen: kan onzekerheid zijn, spannend vinden. Meeste borstelen wat ik zie is onzekerheid. Hier ook een labrador in losloop, borstelt altijd. Niets aan de hand. Gaat goed met de hond van mij

Volgende forumvraag: Weglopen in de lente
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^