Op zoek naar een nieuwe, passende brok...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Hallo lieve HP'ers,

Ik loop op 'voedingsgebied' ergens tegenaan en ik zou jullie graag om hulp vragen. :-)

Al een tijdje staat Nika (onze Rottweiler) op brok, nadat ze het eerste jaar van haar leven KVV heeft gekregen. Dit laatste was voor haar geen passende manier van voeren meer; ze had behoorlijk wat gasvorming en ook behoorlijk dunne ontlasting. Daarom hebben we destijds besloten om haar op brok over te zetten en gekozen voor 'Acana Grasslands'.

Nika komt uit een werklijn en is van zichzelf een behoorlijk hyperactief hondje. Dit zorgt ervoor dat ze zich ook tijdens de wandelingen van druk maakt, wat resulteert in dunne ontlasting. Althans, de eerste keer is haar ontlasting vaak nog solide, maar de tweede keer (meestal ontlast ze zich 2x tijdens een wandeling) loopt het er soms uit alsof het water is.
We hebben hiervoor al aan meerdere dierenartsen advies gevraagd; zij zeggen dat het echt komt door Nika's karakter en dat er medisch niks aan de hand is.

Toch wil ik kijken of ik het met een andere brok wat kan ondersteunen.
Hebben jullie tips qua merken? En dan vooral; welke samenstelling zou voor Nika passend kunnen zijn? Ik heb met de meeste graanvrije merken wel ervaring, maar ben juist op zoek naar voeding die de spijsvertering zodanig ondersteunt, dat de ontlasting wat meer vorm krijgt.
KVV is geen optie meer; we hebben bijna alle merken al geprobeerd, zonder het gewenste resultaat. BARF is nog wel een overweging die we willen nemen, maar omdat mijn vriend hier geen fan van is, willen we eerst naar brok kijken.

Uiteraard verschilt het per hond of een specifieke voeding wel/niet goed werkt; het blijft een kwestie van proberen. Maar ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en aanbevelingen. Alvast bedankt! :-)

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Clooney heeft daar ook wel eens last van. Hij is ook heel erg druk, en vooral de dag na de cursus is zijn ontlasting vaak net iets minder dan anders, maar ook als hij zich weer eens vreselijk heeft lopen aanstellen voor iets(een andere hond, ik die te langzaam loop, de wind, whatever). Hij staat wel gewoon op kvv. Dus ik heb qua brok helaas geen tips voor je. Maar wat ik Clooney wel erbij geef is Sanofor, een natuurlijke probiotica die het darmstelsel ondersteunt. Misschien is dat een optie voor Nika?

honden page profiel Iris ~ Rivka & TalouIris ~ Rivka & Talou 3 doggies

honden foto van Iris ~ Rivka & Talou

Heb je al eens gekeken naar ondersteunende kruiden?

 

Mijn ouders hebben 3 katten die ontzettend veel last van hun huid hebben. Ook al vaak bij de dierenarts geweest, maar het blijft onduidelijk waardoor het komt. Kvv vinden mijn ouders teveel gedoe, dus hebben ze een aantal merken graanvrije brokken geprobeerd, maar niks leek echt te helpen. 

 

Toen kwam ik laatst ecostyle tegen. Daar zitten welliswaar granen in, maar ook kruiden. De katten van mijn ouders staan er nu al zon 2 maanden op en ze doen het geweldig. Ze hebben nog maar heel weinig jeuk, geen wondjes meer en hun vacht glanst als een gek. 

 

Ecostyle heeft ook een brok met kruiden speciaal voor de darmen en spijsvertering. Misschien dat je dat eens kan proberen.

http://www.ecostyleanimalcare.nl/hond-en-kat/hond/producten/vitaalspeciaal-darmbalans

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Bedankt voor jullie reacties!

Met Sanofor ben ik inderdaad wel bekend, maar zeker een goede tip om dat eens te proberen. In de kruiden ga ik me ook eens verdiepen. :-)

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel 3 doggies

honden foto van from Aest Eloriel

Verminderde ontlasting en premiumbrok: WOLFSBLUT in verschillende smaken maar gewoon... TOP! Ik heb de Blue Mountain, Wild Duck en de Red Rock al gehad :-) ZALIG!!
Hier de link: http://www.natuurvoer.be/ > Wolfsblut > vanaf pagina 3 denk ik dat de brokken er zijn.
En de Sanofor geven we hier ook!

honden page profiel MattieMattie 3 doggies

Ik zelf geef kvv, Tinlo, daar zit iets meer bot in waardoor mijn hond betere en stevigere ontlasting heeft en weinig last van haar anaalklieren. Verder geef ik als snack Wolfsblut brok, een visvariant en de wide plain. Dat is een brok obv paardenvlees, licht verteerbaar en zeer geschikt voor honden met een allergie of last van het maag/darmstelsel. 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

In de natuurvoedingswinkel waar ik snacks e.d. haal voor Jet hadden ze het een keer over Prins Resist. Ondanks dat er best wat granen inzitten waren hun er te spreken over. Hier zitten ook kruiden in. 

 

Heb je al eens een brok met een wat lager eiwitgehalte geprobeerd? Acana Grasslands heeft 31% eiwit. Misschien is dit wat te hoog voor Nika? 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Misschien een andere diersoort van Acana kiezen?

Dog lovers gold de vissmaak, orijen, Ziwi peak wel duur..

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik herken je probleem wel een beetje. Onze foster hond doet het ook niet goed op kvv, zijn ontlasting is dan ook erg dun, met brok werd het een stuk beter. Hij heeft Wolfsblut lam en pacific gehad, en net heb ik de Wild plain active besteld. Omdat meneer snel gewicht verliest, dus hoop ik dat hij met deze brok zijn gewicht wat beter op een lijn blijft. Ook voor mijn andere hond, die krijgt ook zoveel te eten maar ze blijft slank.

Op de wolfsblut doet hij het veel beter, zijn ontlasting is weer mooi en ik kan het weer oppakken met een zakje.

 

Wat misschien ook zo kan zijn is dat je hond in een keer te veel eten krijgt, waardoor het laatste restje er maar slapjes uitkomt. Dit kan natuurlijk ook zijn doordat hij buiten actief is (hier hadden we met onze foster hond ook bij stilgestaan, die had ook periodes dat het eerste deel goed was, en het tweede weer niet)

Dus je zou eventueel ook kunnen proberen om hem 2x of 3x per dag te voeren maar dan wat kleinere porties. Dan heeft het lichaam de tijd om die kleinere porties goed te verwerken zodat ze er ook netjes uitkomen.

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Bedankt voor jullie reacties! :-)

We geven de honden hier standaard 2x per dag eten, een 3e keer is op praktisch vlak wat minder makkelijk haalbaar.

Ik heb zojuist de Sanofor besteld (1000 ml), we gaan eens kijken of dat een goede aanvulling is voor Nika.
Ook vind ik het fijn dat jullie Wolfsblut noemen; daar was ik zelf ook al naar aan het kijken. Acana heeft inderdaad een hoger eiwitgehalte, evenals Orijen.
Ik was eerst aan het kijken naar de White Cloud Active van Wolfsblut, omdat Nika flink actief is, maar dit voer heeft ook een behoorlijk eiwitgehalte. De Wide Plain-variant staat ook op ons lijstje. Het liefst heb ik een voeding die niet hoofdzakelijk is gebaseerd op vissoorten, omdat ze daar sowieso niet goed op reageert.

We vervolgen onze zoektocht... En jullie inbreng blijft uiteraard welkom!!

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Zoek anders even op voerwijzer, wolfsblut vond faro niet lekker, toen hij nog brokken at.

maar ik lees hier alleen maar positief.

Het is een Puzzel dus.

 

Zelf geef ik tegenwoordig blik, maar aan de grote van je hond te zien is dat wel duur, als je een goed bliksoort wilt, want daar zijn er maar een paar van.

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Daar heb ik al op gezocht :-)

Maar het is lastig... Op zich is Nika geen hele moeilijke eter, dus ik denk dat Wolfsblut qua smaak voor haar prima zal zijn. We hebben het Yuna ook een tijd gegeven; alleen doet Yuna het enkel goed op Cavom.

Nika is een hele actieve hond, en heeft dus wel de nodige eiwitten en vet nodig. Ze krijgt zelfs meer dan de ADH voor een actieve hond, om op goed gewicht en in goede conditie te blijven. Dark Forest van Wolfsblut is eiwit-arm en sluit verder goed aan (ook omdat ik het liefst een brok heb waar vlierbes in zit i.v.m. haar winterneusje); ik ben alleen bang dat ze door het lage eiwitgehalte niet op het gewenste gewicht blijft. Wat is jullie idee hierover?

Aan blikvoer ga ik inderdaad niet beginnen met een hond van 40 kg. ;-)

Anoniem (Gast)

Hoi,

Ik heb een boxer die Acana large adult krijgt.Ze blijft mager en heeft er ook geen stevige ontlasting ervan.Ze is nu 9 mnd en er werd mij geadviseerd om cavom compleet te gebruiken omdat het een dikmaker is en geschikt voor werkhonden.Omdat ik eigenlijk geen brok wil met granen, meng ik het door elkaar.Haar ontlasting is nu wel steviger en nu nog kijken of ze ervan aankomt.??

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Hmm, ja. Grote kans dat je veel meer moet gaan voeren bij een erg laag eiwitgehalte.. 

 

En Acana lam en appel

 

 

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

We hebben net een berekening gemaakt en het blijkt dat we (volgens de officiële richtlijnen) van de eiwitarme varianten zelfs minder hoeven te geven dan van de eiwitrijke... totaal tegen verwachting, maar mogelijk weleens het proberen waard.

De Acana 'Lamb & Apple' staat inderdaad ook op het lijstje, maar er zit geen vlierbesextract in; dit is niet noodzakelijk, maar heeft wel de voorkeur (omdat alle supplementen bij elkaar anders wel heel prijzig gaan worden).

Ik heb zelf trouwens hele goede ervaringen met Cavom... het is voor Yuna de enige brok waar ze het goed op doet (en we hebben KVV geprobeerd en minimaal 4 merken graanvrije brok), en de fokker van Yuna geeft het al jarenlang aan hun honden. Voor Nika wil ik eerst nog even verder kijken naar een graanvrije brok, omdat ze sowieso al behoorlijk wat ontlasting heeft; mocht ze hier uiteindelijk alsnog geen baat bij blijken te hebben, sluit ik niet uit dat ik haar een periode op Cavom zet.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Dan koop je toch vlierbescapsules, die kan je open maken en een beetje van gebruiken, dan is het niet zo duur.

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel 3 doggies

honden foto van from Aest Eloriel

Voor 12 euro heb je zelfs een hele fles ( 1 liter) vlierbessensap... in een zeeppompje doen en klaar :-)

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

Mijn hond komt ook uit werklijnen en is (hyper)actief :).

Probeer eens wolfsblut black bird normaal/puppy. Ik ken het probleem dat je ondervind, ik heb mij ook rondgezocht naar diverse graanvrije brokken, waarbij de ontlasting stevig bleef en minimale gasvorming ontwikkeld werd.

Sinds (al 6 maanden) ik de black bird puppy voer is de ontlasting 95 procent van de gevallen goed en stevig. Ontlasting is bijvoorbeeld veel beter in vergelijking met acana, orijen, DLG varianten, wat ik de eerste 1,5 jaar heb gevoerd.

Ik heb destijds veel samenstellingen vergeleken en geprobeerd en informatie ingewonnen bij verschillende leveranciers.

Ik voer de puppy variant omdat deze een hoger eiwitgehalte (bevat meer vlees) heeft vergeleken met de normale variant, voor de rest is de samenstelling exact hetzelfde.

 

Daarbij wil ik wel vermelden dat wat je voert; Acana grasslands een goede voeding is maar niet voor elke rottweiler. Rottweilers staan bekend om hun "sensitieve" maag, het aanleveren van veel ingredienten en verschillende soorten vlees in 1 maaltijd word dan ook niet goed verwerkt. Je kan beter een volledige brok selecteren met 1 vlees soort met een hoog vlees aandeel, en voor de rest van de foefjes die erin zitten beperkt mogelijk te houden. Dat is mijn persoonlijke mening.

 

Hoop dat ik je iets opweg heb kunnen helpen :o, mocht je nog vragen hebben --> PM me.

 

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Bedankt voor de tips weer. :-)

" Mijn hond komt ook uit werklijnen en is (hyper)actief <img class=" />.

Probeer eens wolfsblut black bird normaal/puppy. Ik ken het probleem dat je ondervind, ik heb mij ook rondgezocht naar diverse graanvrije brokken, waarbij de ontlasting stevig bleef en minimale gasvorming ontwikkeld werd.

Sinds (al 6 maanden) ik de black bird puppy voer is de ontlasting 95 procent van de gevallen goed en stevig. Ontlasting is bijvoorbeeld veel beter in vergelijking met acana, orijen, DLG varianten, wat ik de eerste 1,5 jaar heb gevoerd.

Ik heb destijds veel samenstellingen vergeleken en geprobeerd en informatie ingewonnen bij verschillende leveranciers.

Ik voer de puppy variant omdat deze een hoger eiwitgehalte (bevat meer vlees) heeft vergeleken met de normale variant, voor de rest is de samenstelling exact hetzelfde.

 

Daarbij wil ik wel vermelden dat wat je voert; Acana grasslands een goede voeding is maar niet voor elke rottweiler. Rottweilers staan bekend om hun "sensitieve" maag, het aanleveren van veel ingredienten en verschillende soorten vlees in 1 maaltijd word dan ook niet goed verwerkt. Je kan beter een volledige brok selecteren met 1 vlees soort met een hoog vlees aandeel, en voor de rest van de foefjes die erin zitten beperkt mogelijk te houden. Dat is mijn persoonlijke mening.

 

Hoop dat ik je iets opweg heb kunnen helpen :o, mocht je nog vragen hebben --> PM me.

  "

 


Je hebt me zeker op weg geholpen! Alleen weet ik het nu helemaal niet meer... kan ik dan beter gaan voor een brok met een hoog eiwitgehalte en hoog vleespercentage (zoals ik nu ook heb) of juist gaan kijken naar een wat eiwit-armere brok, zoals Nikki opperde?

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Hihi, lastig hé. Zoveel verschillende soorten voer.. 

 

Welke soorten brok heb je al geprobeerd? En hoe hoog/laag was het eiwitgehalte daarin? Of is de Acana Grasslands de eerste? 

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

" Hihi, lastig hé. Zoveel verschillende soorten voer.. 

 

Welke soorten brok heb je al geprobeerd? En hoe hoog/laag was het eiwitgehalte daarin? Of is de Acana Grasslands de eerste?  "

 


Het is inderdaad lastig... de Sanofor wordt als het goed is vandaag bezorgd, dus we gaan ook even kijken in hoeverre we daar al ondersteuning van hebben, maar ik wil toch m'n zoektocht naar een nieuwe brok blijven vervolgen.

De Acana Grasslands is overigens inderdaad de eerste brok die we Nika hebben gegeven, daarvoor heeft ze altijd op KVV (en deels BARF) gestaan, waarbij we wel bijna alle denkbare merken hebben geprobeerd.

Op dit moment ben ik vooral aan het kijken naar:
- Wolfsblut White Cloud Active (51% vlees, maar wel 35% eiwit)
- Wolfsblut Wide Plain Active (48% vlees en 36% eiwit)
- Wolfsblut Wide Plain (22% eiwit)
- Wolfsblut Hunters Pride (25% eiwit)
- Acana Lamb & Apple (27% eiwit + geen aardappel/graan - wel moeilijker verkrijgbaar)

Het voer wat we nu geven bevat 32% ruw eiwit.

Ik vind het lastig, omdat Nika een hele actieve hond is en ik haar dus ook niet 'tekort' wil doen in de hoeveelheid eiwitten, die ze mogelijk toch nodig heeft. We voeren haar dus ook een behoorlijke hoeveelheid om haar op gewicht te houden en wanneer we overstappen naar een Wolfsblut-variant met een laag eiwitgehalte, is het vulmiddel vooral aardappel. Anderzijds doet Yuna het enkel goed op Cavom, wat een graanbrok is...

Mijn overwegingen zijn nu dus vooral:
- Kiezen voor een brok met een hoog vleesgehalte (en dus ook hoger eiwitpercentage) of gaan voor een brok met een lager eiwitpercentage - ofwel: de active-variant of juist niet?
- Wel of geen aardappel (o.i.d.) als ingrediënt toegevoegd?
- Wel of geen specifieke kruiden toegevoegd?

Keuzes... O-)

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Persoonlijk zou ik kiezen voor Acana Lamb & Apple, dan zit je iets lager in het eiwitgehalte dan nu. Maar niet meteen veel lager. 

 

Overigens er zit wel aardappel in:

 

gedroogd lamsvlees (27%), gefileerd lamsvlees(15%) gesneden haver, erwten, hele appelen (10%) hele aardappelen, zonnebloemolie, haver vlokken, lams lever* (3%), alfalfa, hele peren, gedroogde algen, erwten vezel, zoete aardappel, pompoen, butternut squash, pastinaken, wortelen, spinazie, veenbessen, bosbessen, kelp, cichorei wortel, jeneverbessen, engelwortel, goudsbloem, zoete venkel, pepermuntblad, lavende, rozemarijn.

 

 

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Hmmm... zie nu inderdaad ook dat ik er overheen gelezen heb.
Een lamsvariant heeft sowieso m'n voorkeur, omdat ze het daar op KVV ook vrijwel altijd goed op heeft gedaan. :-)

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Deze variant van Taste of the Wild bevat ook enkel lam en heeft 25% eiwit. 

 

Onder aardappel zal je niet uitkomen in een graanvrije brok. 'Iets' moet de brok bij elkaar houden, dat is de zetmeel in de aardappel. Ook is het een energieleverancier. 

 

Maar in Orijen zit trouwens geen aardappel.  Maar dan heb je wel meteen een eiwitgehalte van 38%. En Orijen staat er om bekend dat honden daar snel dunne ontlasting van krijgen mede door het hoge eiwitgehalte. 

 

 

 

 

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

We zijn op dit moment aan het kijken naar de Wolfsblut Range Lamb... Bevat 26% eiwit (minder dan de Grasslands die we nu geven, maar ook geen enorm verschil), weinig toevoegingen en ze hoeft er per dag maar relatief weinig van te hebben... en vooral dat laatste is iets wat het 't proberen waard maakt, want Nika heeft naar mijn mening op dit moment behoorlijk veel ontlasting per dag (zeker 1-2x per wandeling een flinke hoop).

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Zijn jullie er al uit? 

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Als je een hoog eiwit gehalte wilt, zou je ook eens naar Orijen kunnen kijken.

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

Hoi,

 

Als Lam de voorkeur heeft dan zou je de wolfsblut range lamb een kans kunnen geven, let wel op de brokken zijn wel van een megaformaat ( 6 keer het formaat van een acana brok ongeveer). Als je het eiwit gehalte te laag vind dan kun je de puppy variant geven, die heeft een hoger eiwit gehalte. 

 

De acana lamb/apple heb ik ook een tijd gevoerd, opzich ook een prima brok. PLuspunt van beide brokken is dat de hoeveelheid ingredienten beperkt is wat dus een gevoelige maag positief bij zou kunnen werken. 

 

 

 

 

 

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

Ook hier geven we Wolfsblut. Ik bestel bij food4pets.be en had daar gevraagd naar brokken die zorgen voor een stevige ontlasting. Loes heeft namelijk snel last van verstopte anaalklieren. De winkeleigenaar raadde me daarom Wolfsblut Grey Peak aan. Wij hebben wel de variant voor kleine rassen: we hebben Maltezers :-)

Zowel Loes als Polly doen het hier goed op en ze eten het beide met smaak.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Hmm, ik zie net dat de Acana lam en appel sinds kort een nieuwe, verbeterde samstelling heeft en inderdaad geen aardappel meer bevat..

Samenstelling: gedroogd lamsvlees (22%), gefileerd lamsvlees (15%), groene linzen, rode linzen, lamslever (5%), hele appels, lamsvet (5%), groene erwten, gele erwten, koolzaadolie, algen (bron van DHA en EPA), kikkererwten, pompoen, wortelen, lamspens (1,5%), lamsnier (1,5%), gevriesdroogde lamslever, zeewier, cichorei wortel, gemberwortel, pepermuntblad, citroenmelisse.

http://www.via-natura.nl/Natuurvoeding_hond/Brokken_hond/ACANA-SINGLES/ACANA-LAMB-LAM-and-OKANAGAN-APPEL-2-KG/

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^