Ontwormen/vlooien

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Onze Maltezers ontwormen en ontvlooien we al jaren maandelijks met Stronghold van de Dierenarts. Nu we dat met onze Golden Retriever pup ook gaan doen vraag in me ineens af, is dit wel zo vaak nodig? Hoe denken jullie daar over?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee zoveel is helemaal niet nodig.... stronghold is een goed middel, maar zou toch even verder kijken naar een alternatief middel, natuurlijk product, als men echt vlooien heeft, okee, dan zou ik ook voor Stronghold gaan, maar geen vlooien dan hoef je niet te ontvlooien toch ? alternatief middel is ook zeer goed.

en ontwormen ben ik niet voor, je kan niet preventief ontwormen, maar wel de ontlasting eens in de vier maanden opsturen naar www.wormbestrijding.nl Het Woud.

kijk maar eens op google, tik dat in, dan krijg je een website waar het op staat.

hier een hond met acht weken al begonnen met onderzoek van ontlasting, tot nu toe... zelfs mee gedaan 27 maanden met een onderzoek iedere maand een drol op sturen naar Utrecht, nimmer een kuur hebben hoeven geven, mijn hond is dus vanaf acht weken nimmer chemisch ontwormt...wel heb ik natuurlijk onderzoek daarnaar gedaan, dat zou ik dus wel aanraden.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Maandelijks????

 

Dat is wel erg veel.

 

Standaard zijn voor volwassen honden 2x per jaar max. Ontvlooien, doe je alleen als er vlooien zijn, tenminste wij wel. Wij controleren met een kammetje altijd eerst onze beesten. Dan controleren we ook regelmatig op teken.

 

Een wormenkuur is eigenlijk ook alleen nodig als je hond wormen heeft. Dit kun je half jaarlijks/jaarlijks laten testen bij de dierenarts. Niet alle wormen zijn met het oog in de ontlasting te zien.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ontlasting wordt opgestuurd naar een laboratorium, Het Woud. www. wormbestrijding, daar zitten ze er bovenop met een microscoop, dus veilig, je kan ook vragen of ze op giarda willen controleren, iets duurder maar echt betaalbaar.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Hier 2 honden en nog nooit vlooienmiddel gebruikt, en alleen één ontwormingspil toen onze pup 12 weken oud was. Daarna ook nooit meer gebruikt.

Nog nooit last van vlooien gehad, en nog nooit wormen gehad 

 

Vlooien en wormen hoef je eigenlijk alleen maar te bestrijden wanneer ze er ook daadwerkelijk zijn, en vaak is dat niet het geval. (Wat je nu doet is een beetje te vergelijken met wanneer je als mens elke keer een paracetamol zou nemen tegen 'eventuele hoofdpijn'. Dat doe je ook niet, je neemt alleen maar wat als je ook daadwerkelijk hoofdpijn hebt.)

 

Ik geef mijn honden liever geen onnodig gif in hun lichaam (want ja, dat is het toch een beetje) En al helemaal niet elke maand, dat is wel héél erg vaak.

Wormen kan je, zoals Willemijn aangeeft, laten checken bij 't Woud, maar ook vaak bij je eigen dierenarts. 

Vlooien kan je zelf checken met een kammetje. 

Zijn er na het checken geen vlooien of wormen aanwezig, hoef je ook niks te gebruiken  Scheelt je hond weer een aanslag op z'n lichaam, en jou weer een aanslag op je portemonnee 

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Wederom bedankt! Hier gaat niet meer elke maand ontwormt en ontvlooit worden.

De pup nog wel een keer met 12 weken doen dus?

Het gaat mij niet om het geweld hoor, alleen het beste voor onze honden maar als het niet hoeft dan hoeft het niet.
Toch even 50 euro dat spul.

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Niet om het geld bedoel ik.

" Wederom bedankt! Hier gaat niet meer elke maand ontwormt en ontvlooit worden.

De pup nog wel een keer met 12 weken doen dus?

Het gaat mij niet om het geweld hoor, alleen het beste voor onze honden maar als het niet hoeft dan hoeft het niet.
Toch even 50 euro dat spul. "

honden page profiel MarinaMarina

honden foto van Marina

Mijn hond krijgt van mijn dierenarts eens in het half jaar een of twee pilletjes tegen wormen... ik weet helaas niet hoe dat pilletje heet. Het gaat op gewicht. Totaal ben ik slechts ongeveer acht euro kwijt. Na een half jaar krijg ik een oproep. Tegen teken raadt ik je een dure (!) tekenband aan. Vlooien? Nog nooit gezien in mijn huis (met twee honden en een kat). Maar ik heb laminaat en geen tapijt. Wat jij doet lijkt me veel duurder en niet gezond...

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

" Niet om het geld bedoel ik. "

 Nee, dat laatste was ook niet heel serieus bedoeld hoor  Als het zou moeten, dat kost dan wat en dat hoort er gewoon bij.

Maar nu is het een beetje onnodig met gif en geld strooien, wat dus niet hoeft 

Volgende forumvraag: het ging helemaal mis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^