Puppy's brok van Champ

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

marjon (Gast)

onze boxerpup van 4,5 maand krijgt champ puppenbrokken, meer als op de verpakking staat. Hij glanst mooi heeft vasts ontlasting maar wel heel veel ontlasting en hij is nogal mager. Het lijkt wel of hij het meeste er weer onverwerkt uit poept. Hij groeit wel goed in de hoogte en is lekker fit. Heeft iemand hier ervaring mee?

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Als ie zoveel poept. Je kan er zoveel meer in stoppen maar ik denk dat de spijsvertering niet helemaal goed op dit voer reageert. Jou pup haalt niet de bouwstoffen uit deze voeding denk ik.

Ideen over voer zijn altijd heel divers. Maar belangrijk is dat je hond het er goed op doet, stabiel op gewicht en als pup voldoende groeit. en voldoende bouwstoffen uit de voeding groeit. Als je pup net zoveel eruit poept als erin gaat dan zou ik een andere brok zoeken. Mocht er in deze brok graan zitten zou ik eens een brok zonder graan kiezen. Ook kun je kuezen voor een kvv compleet. Maar het gaat om vinden waar je hond het goed op doet, energie, glanzende vacht, stabiel op gewicht/als pup voldoende groei. Mooie vaste ontlasting.

Er zijn honden die het beter doen op graanvrije brok, er zijn honden die het beter doen op kvv dat is zoeken. Elke hond is anders ;-)

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Verder check je de ontlasting ook bedoel oogt niet glibberig of wat ook. Pups hebben nog wel eens last van wormpjes.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus was ook wat mager en ik gaf hem dus meer eten (ik gaf ruim de max hoeveelheid voor zijn leeftijd en gewicht), maar hij poepte hier alleen maar heel veel van en werd niet echt dikker.

Nu krijgt hij minder eten van dezelfde brok en is lekker aangekomen (natuurlijk niet te weinig eten geven, maar gewoon wat spelen met de aanbevolen hoeveelheden voor leeftijd en gewicht).

 

 

 

 

 

Marjon (Gast)

bedankt voor het meedenken, ik ga een andere brok proberen. Hij heeft trouwens wel mooie ontlasting en wordt nog maandelijks ontwormt dus ik denk niet dat het daaraan ligt. 

Volgende forumvraag: Opdringerig aan tafel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^