Schilfertjes, wennen of alergisch

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

goedemorgen iedereen,

Vraagje: ik heb mijn hondje nu ongeveer een volle week op kvv (carnivoer, hierin heb ik niet echt keus voor andere soorten omdat dit simpelweg niet te verkrijgen is in mijn omgeving). Maar nu merkte ik dat ze begon te jeuken,niet overdreven hoor en ook niet obsessief maar wel meer dan eerst. In eerste instantie dacht ik aan vlooien (het is weer iets beter weer en ze zit in haar laatste week van het vlooienmiddel) maar heb haar al meerder malen grondig onderzocht maar heen vlo te vinden. Wel merkte ik dat ze wat schilfertjes had hele kleine (lijkt op roos maar is minder vet) ook als ik op haar huidje kijk zie ik niet dat het daar overdreven droog is. Mijn vraag is kan dit komen door de kvv? en zo ja is het dan een allergische reactie of gewoon gewenning?

alvast bedankt voor het meedenken ;) 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Dit is wat CV zelf schrijft over ontgiften: Ontgiftingsverschijnselen

Echter, zijn er meerdere verschijnselen die bij ontgiften horen, zoals o.a. inderdaad een schilferende vacht en uitscheiding uit oren en anaalklieren. Als de ontlasting voor de rest in orde is, niet iets om je nu al zorgen om te maken. De stofwisseling van je hond ligt op de schop door de nieuwe voeding, je hond zit al in een ruiperiode. Gewoon afwachten tot je een paar weken verder bent. Is het dan niet over, dan zou je bijv. zalmolie, visolie of tarwekiemolie kunnen toevoegen. Ontgiften met kruidentincturen die de lever ondersteunen in deze fase van voedingsomschakeling, raad ik niet aan. Het is beter om dat over een aantal weken in te zetten, als je hond verder in de omschakeling zit.

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Super duidelijk antwoord bedankt

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^