Sky 'n Friends! Vaarwel debutanten...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Hey allemaal!

 

Ik open dit topic omdat mijn 3 musketiers eigenlijk wel heel veel leuke dingen doen. Het leek me leuk om deze verhaaltjes en gebeurtenissen hier met jullie te delen. Zo kan ik het ook een beetje bijhouden als een soort dagboek!

 

Ik ben al een hele tijd op HP, maar zal toch nog even de 3 hoofdrolspelers eens voorstellen:

 

Dit is Chica Chihuahua. Chica is de alfateef van onze kleine roedel. Wat haar niet zint gebeurd niet. Sky moet er zwaar voor onderdoen want als zij te hevig is, dan laat die kleine dame dat ook wel weten. Chica een echte jaloerse dame en kan dat op subtiele wijze aanbrengen. Gelukkig luistert ze wel heel goed naar mij. Als ze iets stouts heeft gedaan komt ze tegen me aankruipen alsof ze sorry wil zeggen. Chica was de eerste pup in ons huis na het overlijden van Queeny. Ze heeft me uit een verschrikkelijke periode gehaald. Ze houdt van zetelhangen en eten. Ze is super lief voor mensen, vooral naar oudere mensen. Als we met de doggydance een demo doen in het rusthuis neem ik haar mee. De mensen hun glimlach stata op je geheugen gegrift! Verder heeft ze nog haar brevet van agility, maar daar doen we verder niets mee. Ik zie Chica ongelofelijk graag. Ik hou van haar temperament en haar gewoon hond willen zijn! 

 

Dit is Niño ofwel Nienster Trippelmans. Waarom die naam? Niño is door het golfje op de 'n' meoilijker te typen dan nienster en trippelmans.... Die jongen kan marcheren als een echte soldaat! Hij is de man des huizes en dat moet dan met alle fierheid verdedigd worden. We lachen heel hard met hem. Hij moet maar van links naar rechts lopen in huis en je ligt al in een deuk! Nienster hebben we gaan halen bij een familie in Pittem. Hij was 4 maanden oud en leek op een echte rottweiler. Chica had een vriendje nodig, ik wou altijd al een reutje, en ik ben gek van de rottweiler. Ik zag dat kereltje op een blad aan het prikbord hangen, keek naar zijn geboortedatum en het was gebeurd! Hij verjaart op dezelfde dag als ik. Het was voorbestemt! 
Nienster heeft wel wat tegenslag gehad. Hij was net een jaar toen hij werd aangevallen door een bouvier. Zijn leven hing aan een zijde draadje en het was bang afwachten of hij erdoor ging komen. Ze sterk als hij is heeft hij het doorstaan. Het enige wat hij heeft overgehouden is zijn scheef hoofdje, maar iedereen is daar dol op! Op de hondenschool ging het minder. De les ging goed tot hij een grote zwarte hond had gezien. Hij bevroor waar hij stond en de les was gedaan. Maanden heb ik met hem bezig geweest. Met vele ups en downs. In oktober 2014, 2 jaar na het ongeval heeft mijn kleine man zijn brevet gehoorzaamheid behaald. Ik ben super fier op hem! En de grote zwarte honden? Wel als ik een stoer blaf zullen die wel weg gaan! 

 

Dan hebben we nog Sky, de Border Collie. Of voor de vrienden, Pooh, dikke, grote chihuahua, prijsbeest of Spooh. Met Sky doe ik enorm veel hondensporten. Ik vraag me soms af wanneer ze eens geen zin heeft om naar de les te gaan. Als eerste hebben we gehoorzaamheid. Daar doen we wedstrijden in en wat is ze enorm gedreven! In augustus zouden we naar programma 1 mogen gaan. Dat is een stuk moeilijker dan de debutanten. Samen trainen we nu al een maand in P1 en ze houdt er gewoon van. Zoveel toestellen, hoe leuk is dat wel niet! Dan hebben we agility. Recreatief, maar op 11 april gaan we voor ons brevet lopen. Sky doet de toestellen en ik.... loop er hopeloos achteraan. Gelukkig dat ze men instructies nog een beetje uitvoert want ze vliegt gewoon over het parcours! Maandag hebben we het leuke nieuws gehad dat we naar de gevorderde mogen. Dat gaat zweten worden voor baasje! Doggydance is ook recreatief maar we gaan wel af en toe mee op demo naar rusthuizen of hondenevenementen. Zo staan we dus op 4 april op beestjes en baasjes en kunnen jullie Sky, en ook nienster, in volle actie zien! Als laatste hebben we flyball. Zeer recreatief. We gaan naar de les als baasje zin en tijd heeft. Sky houdt enorm van flyball! Balletjes en lopen voor je leven, zalig! Baasje denkt er anders over  Dit jaar zou Sky haar eerste nestje verwachten. Ik kijk er enorm naar uit!!

 

Zo dat waren ze alle 3. Ze maken heel veel mee en ik zou dit graag met jullie willen delen! 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Leuk, ik ben benieuwd naar jou verhalen :-D

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika 3 doggies

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

leuk ik volg :-)

honden page profiel BellaBella 3 doggies

honden foto van Bella

Ik volg ook! wat een prachtige honden heb je om jaloers op te worden ;)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Wat heb jij leuke mooie hondjes  maar dat wisten we al hé.

 

 Nino ( haha dat teken krijg ik er ook niet op ) is mijn favorietje.

Ja het zet er een hevig bazeke uit, al die spanjooltjes...machokes. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Leuk! Ik volg 

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

" Ik volg ook! wat een prachtige honden heb je om jaloers op te worden ;-) "

 

hihi dankje! 

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

" Wat heb jij leuke mooie hondjes  maar dat wisten we al hé.
 
 Nino ( haha dat teken krijg ik er ook niet op ) is mijn favorietje.
Ja het zet er een hevig bazeke uit, al die spanjooltjes...machokes.  "

 

Ja Niño, puur macho! Papa noemt hem de dekstier :p 

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Gisteren heeft Nienster zijn grenzen verlegd. Ik heb lasagne gemaakt en had een extra worteltje bij voor Chica en Sky omdat ze zot ervan zijn. Niño speekt dit normaal meteen uit maar nu heeft hij zijn stukje helemaal opgegeten!  

's avonds ben ik nog met Sky gaan gehoorzaamheid trainen. Ik kreeg te horen dat op ons clubbrevet de plaats wel 30 meter ver is en je niets van markeringspunt mag gebruiken (leiband). Het zullen gewoon 4 kegels zijn. Zeer moeilijk, dus we hebben weer iets om op te trainen! 

Deze avond is het weer agilityles. Deze keer nog bij de stuurgroep omdat ik het eerste lesuur puppyles moet geven. Ik hoop dat Sky deze avond bewijst dat ze die gevorderdengroep waard is! 

Vanmorgen had ik me dan weer doodgeschrokken. Chica ligt vaak op onze verwarming. Die zit bij ons in de grond met een rooster bedekt. Toen ik vanmorgen wakker werd zag ik ze weer op de rooster liggen maar geen enkele vorm van reactie. Ik kwam dichter bij en riep haar, geen reactie. Ik gaf haar een paar duwtjes, geen reactie, tot ze knipperde met haar oogjes. Mevrouw gewoon te lui om te reageren seg. Baasje dacht dat ze een hartaanval kreeg..... 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Phoe, grapje van Chica, niet leuk, baasje hartvrzakking. Succes vanavond met Sky!

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik volg!

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Gisteren met Sky een les agility gehad. Ik weet het nu zeker: Ik ga afzien bij de gevorderden! Ze stond zo hevig dat ze gewoon elk toestel wou nemen of gewoon nam zonder ik dat had gezegd. Op het einde van de les heb ik haar meer onder controle en gaat het vlotter. Maarja de les is dan gedaan... Volgende week donderdag starten we dus bij de gevorderden. Op 12 april gaan we TAP spelen. Ik hoop dat ze hiervoor nog een parcours gaan opstellen want ben helemaal niet zeker van mijn zaak. 

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik volg!! :-D

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Gisteren zijn de vriendjes naar een hondenweide geweest samen met hun vriendjes van de hondenschool. Sky heeft lekker gespeeld met Zyrco, wat voor ons wel een verassing is want op de hondenschool zelf kan Sky, Zyrco niet uitstaan! 

Deze morgen ben ik met Chica en Sky naar de doggydance geweest. Ze hebben beide heel goed gewerkt! Deze les konden we sterretjes verdienen in ons vorderingen boekje. Chica heeft me echt verbaasd! 

Toen ik daar vertrok kreeg ik telefoon van mijn mama dat ze op de voetbal pizza's aan het bakken waren. Mijn vader is voorzitter van een voetbalclub. Ik ben daar zo'n beetje opgegroeid. Allen naar de voetbal dus, maar eerst mama en Nienster ophalen! 

Terug thuis gekomen was Chica echt moe. Het duurde niet lang vooraleer ze lag te snurken in de zetel 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Een geslaagde dag met andere woorden.

En dat je vriendjes ineens iets anders doen als je verwacht of zegt is hier bekend hahaha.
*doet ie anders nooit*

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

" Een geslaagde dag met andere woorden.

En dat je vriendjes ineens iets anders doen als je verwacht of zegt is hier bekend hahaha.
*doet ie anders nooit* "

 

Ja echt heel vreemd haha  Kheb haar natuurlijk enorm hard beloond, al denk ik dat het spel voor haar al een beloning op zich was  

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ja tuurlijk.
Nu kijken hoe het op de hondenschool gaat.
Als het daar weer mis gaat ligt er misschien te veel druk op haar tijdens de lessen?

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

" Ja tuurlijk.
Nu kijken hoe het op de hondenschool gaat.
Als het daar weer mis gaat ligt er misschien te veel druk op haar tijdens de lessen? "

 

Nee het gebeurd niet tijdens de lessen. Vroeger toen hij pup was was zyrco heel wilt en sky heeft daar een enorme hekel aan. En nu elke keer als hij naar haar komt te wild of als zij aan de lijn hangt geeft ze zyrco poepeklets om het zo te noemen. Ze valt niet aan of doet hem geen pijn. 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Oh oke ik snap het!
Zo had ik dat met penny ook.
Honden vond ze wel leuk uiteindelijk , maar als ze te wild waren was het toch wel spannend.

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

" Oh oke ik snap het!
Zo had ik dat met penny ook.
Honden vond ze wel leuk uiteindelijk , maar als ze te wild waren was het toch wel spannend. "

 

Als ik hond was zou ik het ook doen

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Gisteren zijn de kleintjes nog snel in bad geweest voor we naar het blikveld vertrokken. Het Blikveld is een café waar we elke zaterdag met een paar vrienden bij elkaar komen. Ook de omi is daarbij. Alle 3 zijn ze stapelgek van de omi. Ze is dan ook een soort oma voor hun want ze mogen van haar alles en ze krijgen altijd lekkers! 

Vandaag naar de hondenschool. Normaal rij ik zondags van de ene hondenschool naar de andere. Op de eerste hondenschool moet ik eerst lesgeven om dan naar de andere te rijden om daar les te volgen. Door het slechte weer heb ik besloten om toch maar op de eerste te blijven en daar onze eerste gevorderden les agility te doen. 

Man wat was dat puffen! Sky vond het geweldig, voor mij gaat het nog enorm zoeken zijn. Plots was er 1 sprong waar Sky niet over wou springen. Ze ging er altijd onderdoor. Als ze er toen een extra lat onder legde besloot ze om sprong en al te slopen. Al de rest van de sprongen nam ze zonder twijfelen. Ik denk dat ze die sprong had geselecteerd als: die sla ik eventjes over. Soms snap ik Sky haar redenering niet.... Door het slechte weer zag Sky modderzwart. Heb haar in bad moten zetten om haar af te spoelen. Nu zijn we weer helemaal proper en hebben we ons zondagsdutje al gedaan! Zondag, rustdag! In de namiddag toch 

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Gisteren ben ik met de 2 kleintjes naar de doggydance training geweest. Chica doet het elke les weer beter en begint meer fun te hebben. Voordien was ze meer een bank plakker en moest ik ze echt uit de zetel halen om ze mee te krijgen. Nu staat ze al klaar aan de deur om te vertrekken. Nienster daarentegen begint er zijn voeten aan te vegen als hij meerdere oefeningen moet doen zonder snoep.  Ik beloon met de stem maar meneer eist snoep. En ik weet dat daar trucjes voor zijn om dat af te bouwen... zaterdag moet hij zichzelf bewijzen op beestjes en baasjes. Ik heb er eigenlijk niet zoveel zin in na gisteren :P

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Oh doggy dance! Ik heb eens een filmpje gezien echt super leuk!

Ik bij penny het snoepje als beloning toen vele stukken kunnen minderen door soms een keer over te slaan , en steeds vaker overslaan.
Uiteindelijk kwam ze ook voor aandacht alleen al en waren de snoepjes niet meer nodig.

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"

Gisteren ben ik met de 2 kleintjes naar de doggydance training geweest. Chica doet het elke les weer beter en begint meer fun te hebben. Voordien was ze meer een bank plakker en moest ik ze echt uit de zetel halen om ze mee te krijgen. Nu staat ze al klaar aan de deur om te vertrekken. Nienster daarentegen begint er zijn voeten aan te vegen als hij meerdere oefeningen moet doen zonder snoep.  Ik beloon met de stem maar meneer eist snoep. En ik weet dat daar trucjes voor zijn om dat af te bouwen... zaterdag moet hij zichzelf bewijzen op beestjes en baasjes. Ik heb er eigenlijk niet zoveel zin in na gisteren :P

"


Ach gaat vast helemaal goed komen met Nino!! :-D

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel 3 doggies

honden foto van from Aest Eloriel

Zotte doos :-)

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Ik heb besloten om Nienster niet mee naar beestje en baasjes te nemen. De training maandag heeft er echt voor gezorgd dat ik onzeker ben+ het zand dat in de piste ligt gaat in zijn oogjes vliegen en dan is voor hem de pret er helemaal af. Daarom moet Sky dus inspringen. Gisteren nog snel een routine in elkaar geflanst. Hopelijk gaan de mensen ze zaterdag leuk vinden! 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Als jij al weet dat jij onzeker ervan word ( dat voelt niño ook aan )
Dan is dit wel een juiste keuze denk ik.

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

" Als jij al weet dat jij onzeker ervan word ( dat voelt niño ook aan )
Dan is dit wel een juiste keuze denk ik. "

 

Moest het een rusthuis geweest zijn dan had ik het geprobeerd. Maar beestjes en baasjes.... Heel veel mensen die naar jou staan te kijken, ik bibber nu al :p

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel 3 doggies

honden foto van from Aest Eloriel

Nogthans de laatste keer dat je zo 'onzeker' ( IK HAAT DAT WOORD... ) was was met zijn Brevet en die joekel van een Bouvier... en dat behaalde hij ook met glans!!

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

" Nogthans de laatste keer dat je zo 'onzeker' ( IK HAAT DAT WOORD... ) was was met zijn Brevet en die joekel van een Bouvier... en dat behaalde hij ook met glans!! "

 

Mits wat BIFI worst! 

 

pagina 1 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^