Pup 11 maanden eet gewoon niet , slaapt veel en valt af.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kenzy (Gast)

Dag allemaal,   Ik wil mijn verhaal hier kwijt en wie weet hebben jullie vast al zoiets gehoord of meegemaakt. Kenzy, 11 maand,  is een zeer lieve hond. ( kruising herder/husky ) maar wil sinds december niet fatsoenlijk meer eten. Hij is in zijn jonge leventje regelmatig aangevallen door grotere honden. Ook hebben ze een aantal maanden geleden kennelhoest vastgesteld wat hij op heeft gelopen door een andere hond. Na medicatie en behandeling hiervan weigert hij te eten. Regelmatig zijn we bij de Dierenarts geweest , laatste keer was een goede 1,5 week geleden. Kenzy woog in december rond de 30kg en gaat nu richting de 25kg wat ons vele zorgen maakt. We hebben van alles geprobeerd. Zelfs astronauten voeding , vlees , brokken verschillende soorten , maar niks helpt. Vandaag warm water op de brokken gegooid , en dan gaat zijn neus de lucht in , likt hij eraan en vervolgens neemt hij de kuielatten. Zo gaat dit dagelijks. Zelf broodbeleg, vlees en zijn lekkernijen trekt hij de neus voor op. Ook hebben we hem voor 3 weken geleden chemisch laten castreren omdat de dierenarts ervan overtuigd was omdat hij een te hoge testosteron had. Ook dat bracht hem niet normaal aan het eten. Ging 1 dag goed en daarna weer hopeloos. Hij mag graag wandelen en buiten spelen, maar binnen zit er geen leven in. Bij het openmaken van de koelkast scheurt hij weg alsof de duivel hem op de hielen zit. Hetzelfde geldt voor de kelderdeur. Heeft iemand een idee wat hij zou kunnen mankeren? en hoe we hem weer aan het eten krijgen, want we willen hem echt niet kwijt.    

honden page profiel HermansHermans

honden foto van Hermans

Ik ben nu geen gast meer , heb me maar geregistreerd.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Klinkt niet goed!is hij medisch volledig in orde?een hond die geen eetlust heeft lijkt mij lichamelijk niet in orde!is zijn maag al gecontroleerd?

honden page profiel HermansHermans

honden foto van Hermans

Dag , 

 

Alle bloeduitslagen waren goed , en zijn maag voelde leeg aan. Vond ik niet zo gek , maar volgens de dierenarts was er verder niks met hem aan de hand. Morgen gaan we weer terug, maar ikzelf wordt er langzamerhand helemaal knetter van. Dus hoop ik dat er iemand is die mij tips kan geven die een soort zelfde situatie mee heeft gemaakt.

honden page profiel buyse veroniquebuyse veronique

honden foto van buyse veronique

Ik zou verder gaan dit is niet normaal als ze zelfs geen vlees willen eten meschirn iets aan zijn maag en als hij dan achteraf ziek wordt denk hij ik eet niet meer

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Is zijn gebit in orde?zou hem echt laten checken un een dierenkliniek of iets dergelijks als deze dierenarts niks vindt

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hoe gaf je de medicatie voor de kennelhoest? 

 

Als het door het eten was, dan kan hij eten met iets niet lekkers associeren. Stel dat hij toen misselijk was, dan kan hij dat misselijk zijn met de voerbak, zijn eten associeren. 

 

Hij rent weg als hij de koelkast en kelder deur open hoort gaan, dat associeert hij met of vieze medicatie, of het zich toen niet lekker voelen.

 

Wat je kan proberen, neem zijn voer mee, in een hele nieuwe voerbak, ander materiaal. Ga maar een uitlaatplek. Waar hij graag komt, ga op een bankje zitten, zet zn voer neer en besteed er even geen aandacht aan. Andere omgeving, andere bak, wie weet dat het zo wel lukt.

honden page profiel HermansHermans

honden foto van Hermans

Hij staat onder een dierenkliniek.

 

Zijn gebit schijnt verder goed te zijn. Hij is eenmaal geholpen aan een tandje die afgebroken was en er niet vanzelf uitging. Het tandje wat er onder zit is tot heden toe niet meer doorgekomen , maar schijnt geen rol te spelen volgens de arts.

 

Wij hebben hem zijn medicijnen destijds gegeven in zijn eten , alleen toen hij het doorhad had hij zoiets van de groeten , eet het zelf maar op. Toch hebben we de kuur met hem af kunnen maken, maar na die tijd is dit probleem begonnen. nu heeft hij 4 dagen niks gegeten en natuurlijk heeft hij dan ook geen ontlasting. 

 

Ook in andere omgevingssituaties hebben wij hem geprobeerd te voeren, maar dan wijst hij het ook af. Zowel het bos , als uitlaatveld waar hij graag komt. Ook eet hij niet spelender wijs met een balletje of ander speeltje.

 

Misselijk is hij in ieder geval wel , want hij blijft kokhalzen , maar zodra je met eten aankomt is hij foetsie.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hij is nog steeds misselijk? Dan zal er toch iets medisch zijn. Een scopie om te kijken hoe zijn maag en darmen eruit zien?

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Hebben ze zijn tonsillen (amandelen ) gecontroleerd?

Als die ontstoken zijn dan eten ze soms ook slecht en kokhalzen veel ,en het is vaak op die leeftijd die Kenzy nu heeft .

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

laat zijn ontlasting eens onderzoeken op wormen

honden page profiel HermansHermans

honden foto van Hermans

voor zover ik weet zijn deze niet recent gecontroleerd. Heb het opgeschreven. Morgen gaan we weer terug met hem naar de kliniek.

honden page profiel HermansHermans

honden foto van Hermans

Zou ik kunnen doen , maar wij kijken daar zelf ook naar. Hij krijgt netjes elke maand zijn wormen/vlooien tablet. tekenmiddel etc. tot heden toe niks kunnen vinden bij hem.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Misschien is het een idee om te vragen aan de dierenarts te vragen om pillen tegen de misselijkheid. Uiteraard mits er niets miss is met zijn maag en darmen. Misschien dat hij gaat eten als hij paar dagen deze pillen heeft gehad... Maar zoals ik al zei is verder onderzoek wel noodzakelijk, lijkt mij dat er toch iets is met de maag. Of ze is juist misselijk van het niet eten al werken/maanden lang. Eet hij echt helemaal niks niks? Want 5 kilo in 3 maanden niets eten is wel weinig. Of er hij gewoon belachelijk weinig?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Zou ik kunnen doen , maar wij kijken daar zelf ook naar. Hij krijgt netjes elke maand zijn wormen/vlooien tablet. tekenmiddel etc. tot heden toe niks kunnen vinden bij hem. "

 Niet zomaar ontwormen, of ontvlooien. Ik laat de ontlasting van Luca nakijken op wormen (doe dit ook al jaren bij mn paarden) nooit wormen gehad. Ontworm middelen is toch gif, wat uiteindelijk ook in het millieu komt. Prefentief ontwormen heeft geen nut, dus liever niet meer doen, maar ontlasting controleren. 

Ik kijk na op vlooien en teken. We hadden een keer vlooien, toen een kennis in onze vakantie hun poes met vlooien naar ons huis had mee gemomen. Ze gaven onze katten eten in onze vakantie. 

Behalve dat nooit vlooien gehad.

 

 

honden page profiel HermansHermans

honden foto van Hermans

die pillen tegen de misselijkheid heeft hij ook gehad. Ook dan eet hij niet en anders heeeeel weinig. Hij werd toen op de astronauten voeding gezet en voer van sanimed junior. Hij mocht maximaal 5 blikjes per dag hebben van de austronautenvoeding en 600 gram brokken. Bij blikjes nam die benen, en moesten we echt forceren om te eten. brokken haalde hij de 200gr nog niet , en vervolgens was dat 1 dag en basta. Hij eet nu gewoon niks meer al drie - vier dagen , daarvoor wilde hij nog wel eens een handje brokken eten en iets van vlees , maar ook dat laat hij 9 van de 10 keer staan.

 

 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

O jee. Helaas herken ik dit gedeeltelijk.

Wij hebben een labrador reu gehad. Kerngezonde kerel.

Tot hij na een kort verblijf in de kennel( hij was in opleiding voor hulphond) wat ziekjes werd. Bleek kennelhoest. Is behandelt, klaar.

 

Niet dus. Na ongeveer een maand ging hij slechter eten, werd slomer, geen energie. Viel af. Álles onderzocht. Eliminatie diëten geprobeerd. Voedselallergie ? Niet dus. Koorts? Nee. Pijn? Nee. Rare poep? Nee. Tumoren? Kanker ergens? Niks. Niets, niets kunnen vinden. Maar het onduidelijke proces ging wel door.

Tot hij het moest opgeven.....

De autopsie wees uit dat hij een bacteriële infectie in zijn hart had; ws een superinfectie na de kennelhoest( lichaam is verzwakt door een virus, bacterie heeft makkelijker vat).

Alleen, dat geeft dus heel weinig verschijnselen. Deze diagnose vind je zeer moeilik . Want dan moet je er heel gericht naar zoeken.

En dan zeer gerichte medicatie gaan geven.

Ik zeg absoluut niet dat jullie hond dit zou kunnen hebben!

Maar ik zeg wel: 

Neem hem mee naar een universiteitskliniek, zoals bv in Utrecht.

Laat specialisten uit diverse hoeken naar hem kijken, want dit is hogere school diagnose......En je moet misschien niet wachten tot de hond geen reserves meer heeft.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Coby&Wanda, wat een naar verhaal. Wat verdrietig!

 

 

Hele goede tip om naar een goede kliniek te gaan en alles te laten pnderzoeken! 

honden page profiel HermansHermans

honden foto van Hermans

pffff , je laat me goed schrikken. 

Ik ga dit morgen direct aankaarten , om dit uit te sluiten.

Ik wil m'n hondje niet kwijt. 

 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik zou toch zoeken naar een relatie met die kennelhoest.. 

vErder weet ik er 0,0 van

 

Sterkte! 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

Pfffff is me toch wat ,kan het ook niet zijn dat hij iets heeft opgegeten ,dat dat nog vast zit in darmen ?

Wanneer ga je weer naar da en hoelang is het geleden voor laatste keer bloed prikken (kan verslechterd zijn ondertussen he )

 

Ps : ik probeer je niet bang te maken ,denk alleen maar mee en hoop dat er snel een oorzaak gevonden wordt

 

o zie het nu ,je gaat morgen weer terug naar da ,succes !!

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Probeer in ieder geval van het eten niets 'speciaals' te maken. Als je gaat dwingen of heel veel aandacht eraan gaat besteden, zal hij denken dat eten iets bijzonders is en dat er 'iets' mee is. Hij zal dan echt niets meer willen..

Hoe groter jij het 'drama' maakt, hoe groter zijn weerzin van het eten zal worden.

Lukt het eventueel hem met jullie mee te laten eten? Gewoon een uitgeklede versie van jullie maaltijd (zonder zout, kruiden)? Als hij ziet dat jullie het zelfde met smaak eten, kan er toch bijna niets mis mee zijn.. Geef het hem ook gewoon op een bord, precies als jullie het eten.. Hij krijgt dan in ieder geval iets binnen..

Maar zorg inderdaad ook dat je iets medisch uitsluit!

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

volg

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Als je zo als leek je verhaal leest zou je idd denken aan dat het iets met de kennelhoest te maken heeft

 

Ik heb ook geen oplossing nu en zou een hollistisch arts hierbij inschakelen als er verder bij de da niets uitkomt, maar zelf zou ik als het mijn hond was hem nu manukahoning erbij gaan geven, dat werkt geneeskrachtig, ook tegen bakterien.

 

http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/06/bijenhoning-beter-dan-antibiotica-en-bacterieen-worden-niet-resistent/#.VQ_s98stGwU

 

 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Heb je hem ook wel eens buiten eten gegeven? Gewoon wat brokjes over de grond gestrooid?
Een andere voerbak?
Eten op de grond en gewoon weg lopen. Geen aandacht schenken aan het eten.
Eten verstoppen zodat het leuk wordt.
Wat brokjes in een krant of theedoek rollen?

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Heb hier ook al gelezen dat mensen magere yoghurt geven of wat karnemelk bij het misselijk zijn.misschien dit even proberen?en natuurlijk verder laten onderzoeken!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik volg, heb verder geen tips voor je maar wens je welkom hier en sterkte. Ik hoop dat er gauw duidelijkheid komt en dat ie weer lekker gaat eten.

honden page profiel HermansHermans

honden foto van Hermans

Hartelijk dank allemaal voor de vele reacties en wensen.

Vanmiddag ruim 1,5 uur bij de dierenarts geweest. situatie nogmaals uitgelegd en aanstaande donderdag krijgt Kenzy een scopie.

Ze gaan zijn bek , keel , slokdarm , maag en darmen onderzoeken en biopten afnemen die in Utrecht nader onderzocht gaan worden.

De dierenarts staat nog steeds voor een raadsel wat Kenzy betreft omdat hij niet ziek oogt. Glimmende vacht, en uiterst beleefd. Dierenarts heeft besloten zoveel mogelijk medisch uit te sluiten en heb netjes de dingen aangegeven die jullie mij hebben toevertrouwd.

zoals het gebit , amandelen , maag en darmen , en het zeer treurige verhaal van het geïnfecteerde hart. Ik hoop dat we donderdag meer weten want Kenzy was natuurlijk weer afgevallen. Dierenarts kon hem ook niet verleiden met brokken of lekkers. uitslag van de scopie krijgen we donderdag gelijk en van de biopten natuurlijk later. Wat er ook uitkomt , ik houd jullie op de hoogte. Het is natuurlijk altijd prettig dat als er meer hondenliefhebbers zijn met een zelfde probleem of die dit probleem in de toekomst hebben , hier iets van op kunnen steken. Moet eerlijk zeggen dat ik zelf er onrustig van ben geworden, omdat niemand weet wat hij mankeert. Wel is het woord anorexia gevallen , maar dat zou behandeld kunnen worden , als dat als enige optie overblijft. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Gelukkig neemt je DA het serieus. Ik duim dat het goed komt!

honden page profiel noortje de bernernoortje de berner

ach wat sneu allemaal voor kenzy en voor jullie. heel veel sterkte! ik hoop dat jullie gauw weten wat er aan de hand is en wat er aan gedaan kan worden

vriendelijke groet,

 

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^