Seizoentopic...... LENTE, verhalen van de lente met onze honden !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ma 30 mrt 2015, 16:06


Dinsdag code geel: gevaarlijk weer





Dinsdagochtend wordt windkracht 9 verwacht. De NS, Schiphol, de veerdiensten en de ANWB zetten zich schrap. Gaat u dinsdagochtend naar uw werk? wees voorzichtig.

De kustprovincies moeten dinsdagochtend rekening houden met stormwinden. Langs de noordkust staat een noordwesterstorm, mogelijk windkracht 9. Het hele land krijgt te maken met zware windstoten. Daarvoor waarschuwen de weerdiensten.

Het KNMI heeft voor een groot deel van dinsdag code geel afgekondigd voor het hele land. Code geel betekent een waarschuwing voor gevaarlijk weer.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"  Je kan het al ietsje minder amateuristisch aan pakken bedoel je maakt echt gave foto's.
 
Na zo'n groepswandeling zou je ook bijvoorbeeld de optie kunnen geven dat mensen de foto's op CD kunnen bestellen bij je, met jou watermerkje erop, op Cd tegen CD en verzendkosten en een kleine bijdrage erbij op voor de moeite/apparatuur. Hoeft dan niet veel te zijn, maar dan kun je toch steeds iets apart leggen voor als er weer iets aan vervanging toe is. (is maar een idee hoor ) "

 


Dank je!
Dat is inderdaad een idee! Meestal met zo'n wandeling houd ik het gratis, het is meer in het belang van Max... Hij gaat dan immers mee.. Ik heb wel besloten dat als iemand mijn apart vraagt echt voor een shoot, dat ik dan wel een kleine bijdrage ga vragen (reiskosten vergoeding bijvoorbeeld)..

Maar zo ver is het nog niet natuurlijk... We houden het eerst maar eventjes zo :) 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Morgen ochtend naar spinning, zie wel even hoe erg het weer is.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

" Renate, fotoos en echo zijn gisteren gemaakt in het ziekenhuis, en gelukkig was er niets bijzonders op te zien, wel zou het vanochtend beoordeeld nog eens worden door de chirug orthopeed, ben vanochtend gebeld dat ik woensdag middag moet komen, hoop dat er niets is maar dat toch de banden en pezen zijn overbelast, laat ik het daar voorlopig op houden. de pijnstillers zorgen er voor dat ik weer wat kan doen. en het allerbelangrijkste vind ik Bams... de rest maakt me niet uit, mijn zusje komt woensdag om wat te doen, niet nodig, maar ze komt.. en ze gaat ook mee.

en gelukkig kan ik Bams zelf nu uitlaten, al zijn het korte rondjes. "

 

Ik ga alvast duimen voor je hoor  een fijne nacht !!!

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Jeetje Willemijn veel beterschap gewenst!!! En niet overhaasten he!?

 

Hier druk geweest met verhuizen en een dagje weggeweest met mams.

Vandaag en morgen weer school.

Chica is vandaag weer bij de opvang geweest en t is weer super gegaan!

 

Wordt het echt zo'n slecht weer morgen? ? Mijn ervaring is dat als er code geel, oranje, roos wordt gegeven het vaak wel meevalt hier

 

Vandaag was een mooie dag ondanks wel flinke wind af en toe. 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Rustig aan Willemijn, des te eerder ben je weer echt op de been!
Ik heb ooit een gewicht van 25 kilo op mijn voet laten vallen, schuin eraf. Gewoon doorgegaan, na het werk gefietst met 1 been. Als bijbaantje deed ik toen post vullen. Tot ik thuis ging zitten, en ik op wilde staan en geeneens meer op mijn been kon staan. Pure overbelasting toen zat ik een week met mijn been hoog. Andere keel keelontsteking waar ik niet aan heb toegegeven, na mijn examens lag ik 3 weken in bed. Kon niet meer praten...
Tsja ik heb er wel van geleerd. Ik ging altijd ver boven mijn grenzen heen, maar kreeg daar een paar keer een behoorlijke rekening van gepresenteerd.
Ik duim voor je woensdag!

Hier nog in het zonnetje gelopen. Vanochtend een uurtje, toenstraks anderhalf. Nog wat getraind, en wat hersenwerkjes gedaan. Hummie beetje onrustig, ondanks hersenwerk en spelen wat heen en weer lopen. Al lang niet meer gezien van hem, toch nog fit ergens? Nu ligt die lekker naast me op de bank te kluiven. Gister was Hummie boos. Het regende de hele dag, dus we moesten toch. Savonds maar een uurtje gelopen. Beste vriendje en vriendinnetje waren mee, deze zo hun best uitdagen, takjes in de mond duwen. Maarnee niets kon hem overhalen tot spelen. Heeft hele tijd voorop gelopen, af en toe een boze blik naar mij. Als we stilstonden blafte hij van kom nou, heb je gezien wat voor weer het is, wat doen we in godsnaam hier.

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Wat een storm om 5.00 uur wakker geworden van het geluid, en van een enorme regenbui, het kletterde behoorlijk op mijn dak.

De storm is nu een beetje afgezwakt.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Bij ons stormt het nu nog steeds, heb soms het idee dat de ramen van mijn slaapkamer er uitslaan, hoop dat de storm wel gaat afnemen in de loop van de ochtend.

Mijn moeder houd er niet van om in zulke storm auto te rijden, en aangezien ik op dit moment niet zelf mag rijden, zou zij mij naar het ziekenhuis brengen, om mijn gips te laten wisselen.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Zo weer bijgelezen....
Willemijn wat naar! Beterschap!

Hier nog steeds storm begin gister avond en is niet meer opgehouden.
Maar word steeds erger.
Hebben al flinke hagelbuien op ons dak gehad.

Normaal loop ik gewoon met regen , storm enz.
Maar hagel moet hus toch maar even wachten hoor.
Dat doet gewoon pijn in je gezicht met die harde wind.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Storm hier, niet leuk, ik hou er niet van om tegen te hangen, stomme wind.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

trapondersteuning ? hihi, je gaat toch met de auto ? of bedoel je dat je op je werk de lift neemt inplaats van de trap ?? O-) "

 

Trapondersteuning op mijn fiets, maar omdat dat vast niet genoeg was (én met het oog op mogelijke hoosbuien) ben ik gisteren met de auto gegaan.

Vandaag ga ik weer met de auto, want als ik met de fiets zou gaan eindig ik volgens mij heel ergens anders 

 

Hele nacht enorm gestormd, flink wat gekraak in het dak en dat is heel eng, dus Mellow is 300 keer opgestaan. Tiktiktik op het laminaat, 'kggggg' uitrekken op het kleed, uitschudden en tiktiktik weer terug in d'r mand. Liklik, pootje wassen. Ze heeft ook nog een keer aan de andere kant van het bed gestaan, naast mijn vriend.

Ik ben echt wel 30 keer wakker geweest volgens mij, heel slecht geslapen, steeds een tijd wakker gelegen. Als ik 5 uur heb geslapen is het veel volgens mij.

 

Mellow is volgens mij weer gewond ook, die blijf maar aan d'r poot likken. Heeft ook weer erg gerend net (storm he...), dus er zal wel een schaafje zitten vermoed ik.

honden page profiel Joke  ,Binkie en SpikeyJoke ,Binkie en Spikey 3 doggies

honden foto van Joke  ,Binkie en Spikey

Goeiemorgen allemaal.Hier ook enorme storm,gelukkig nu wel droog.

 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Cindy dan geef ik je de hand want ik heb ook erg slecht geslapen...!

Het heeft hier continu gehoosd... en kei hard gewaaid. Het giert dan zo door de brievenbus heen en hoor constant zo'n fluit geluid...! Vanavond dus even een tochtstripje ofzo halen. Ach zo blijven we bezig in t nieuwbouwhuis he...

 

Ik neem mn woorden dat code geel vaak wel meevalt dus terug hahaha. Ik moet straks de weg op naar school en heb mn vriend net al naar zijn werk gebracht, die kon ik echt niet laten fietsen vandaag 

 

Chica weet ook niet zo goed wat ze van die storm moet denken volgends mij hihi. Vanochtend alleen maar gauw een plasrondje. Ga er over een uurtje (als het dan even meevalt) nog wel een stukje op uit. Misschien kijken of de ooievaars niet zijn weggewaaid

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Nou , dat was een kort rondje, geplast/poept, en toen ging Diesel op de handrem, weigerde om door te lopen, omgedraaid en teruggegaan.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik las net op teletekst dat er in Groningen en Friesland al code oranje was gegeven.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

 

 

 

 

Wind, regen, nog meer wind, windvlagen, regen, een zonnestraaltje, windvlaag, regen....., zo was onze wandeling daarnet.

Het lijkt wel herfst 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

INAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, hij is geweldig. :-D :-D

hier wat later dan anders, heeft geen zin om vroeg op te staan, geen sport, en voor Bams toch wel jammer geen blauwe stad, vind storm wel wat hebben hoor, dan die golven, uhhh golfjes daar, en opboksen tegen de wind, moet er zelf altijd zo om lachen...... nu dus niet.

rondje kerk gelopen, heel voorzichtig gedribbeld, kijken of het ging, geen pijnstilling ingenomen, dom dom dom.... nog nodig. thuis gekomen maar direkt ingenomen. en Bams moet weer even wachten voor de volgende ronde.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

10 uur, dan komt de storm weer terug, vergis je niet in de wind, nu wat rustiger.

maar straks behoorlijk, onstuimig, en ga niet in het bos even lopen, takken kunnen afbreken en perdoes op je hoofd vallen, dus wees voorzichtig.

en nee natuurlijk is het niet even erg overal, maar onstuimig wordt het, heel de dag.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Grietje, spinning binnen, heerlijk, jaloers. O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

even het weer wat uitgebreider.......

 

 

di 31 mrt 2015, 08:00

 

Westerstorm

Zeist (weeronline.nl), 31 maart 2015 - Een stormdepressie trekt vanochtend over de Noordzee en veroorzaakt veel wind en regen. In de loop van de ochtend komt aan de kust een stormwind te staan, windkracht 9. Boven land is kans op zware windstoten en is het dus oppassen in het verkeer!
 

Vanochtend trekken regenbuien over het land en waait het al flink. Er staat een krachtige tot harde westenwind. Aan zee is de wind al stormachtig. Daarbij komen zware windstoten voor.

Vanmiddag zijn er afwisselend buien en zonnige momenten. Vooral de eerste uren van de middag staat er veel wind. Mogelijk bereikt de westenwind dan op de Wadden 10 Beaufort, ofwel is sprake van een zware storm. Er komen (zeer) zware windstoten voor, vooral bij buien. De middagtemperatuur komt uit rond 10 graden.

Vanavond blijft het buiig weer. De stevige windpiek van vanmiddag is voorbij, maar het blijft behoorlijk waaien. Er staat nog een krachtige en aan zee stormachtige westenwind. Ook is nog kans op zware windstoten.

Vannacht trekken nog geregeld buien over het land en neemt de wind in kracht af. Er stroomt aanmerkelijk koudere lucht het land in en het kan afkoelen tot een graad of 3.

Morgen is het kil en buiig weer. Er stroomt vanuit het noordwesten koude lucht het land in en regelmatig komen buien voor. Bij de buien is kans op onweer, hagel en mogelijk wat natte sneeuw. De maximumtemperatuur ligt rond 8 graden, maar door de krachtige en aan zee harde westen- tot noordwestenwind voelt het veel kouder aan: de gevoelstemperatuur ligt rond het vriespunt.

Het blijft ook morgenavond nat en koud weer. In de nacht volgt flink wat regen en kan het afkoelen naar 2 tot 4 graden.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

Gisteravond een super goede puppycursus gehad. Een mini-behendigheidsparcourtje moeten afleggen, ging super. Ze wilde graag nog een 3e keer, maar de instructrice vond het toch tijd om wat anders te doen.

 

Daarna het commando 'af' geoefend en 'blijf'. Thuis al veel geoefend dus het ging super en ze had ondanks het examen gehoorzaamheid 1 wat achter ons op het veld was (met heel veel leuke interessante hondjes voor haar natuurlijk) afgelegd super veel aandacht voor me . Die lieve oogjes die me vragend aan kijken 'wat gaan we nu doen??" Nadat we deze commando's hadden geoefend waren er 2 honden van het examen die andere plannen hadden dan het examen afleggen, dus dat werd voor de instructrices hondje vangen.. 

 

Hier in Friesland waait het behoorlijk inderdaad. Mensen willen hier in de stad al niet fietsen en lopen uit voorzorg naast hun fiets. 

 

@Willemijn: Hoe gaat het met je voet tot nu toe? 

 

@Joyce: Doe je voorzichtig als je naar school gaat? 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voorzichtig ..

 

        

 
Foto: Weerplaza
 

Landinwaarts hebben deze windstoten snelheden van 75 à 90 kilometer per uur en in de kustgebieden van 90 à 100 km/uur. In het Waddengebied kunnen aan het einde van de ochtend en aan het begin van de middag mogelijk topsnelheden tot 110 km/uur worden bereikt. Pas aan het eind van de avond wordt het iets rustiger.

Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven (gevaarlijk weer). Voor de provincies Friesland, Groningen en de Waddeneilanden geldt zelfs code oranje (extreem weer). Het weerinstituut verwacht daar zware tot zeer zware windstoten. Op de Waddeneilanden staat windkracht 9.

Op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen, de Houtribdijk, is dinsdagochtend een windstoot van 114 kilometer per uur gemeten.

Drukke ochtendspits

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Hahahahhaa Ina! Die is leuk

 

vannacht om 4uur was het nog rustig hier, wel regen, hoe weet ik dat? Omdat ik buiten stond!! Gijs die was aan het blaffen vannacht.. eerst dacht ik dat hij misschien geschrokken was van iets of iemand had gehoord buiten dus was naar beneden geweest en had evdn bij hem gezeten, ging weer naar boven en toen bleef hij blaffen. Niet de hele tijd maar af en toe en dan weer even stil 

eerst dacht ik nog, die houd me voor de gek, hij wil gewoon aandacht, maar toen zei ik tegen mezelf nee Lieke, gijs houd je niet voor de gek, dat doet hij niet. Als hij s nachts blaft dan is er wat, dus tja.. andere broek en sokken aan en naar buiten maar 

hij ging een paar grote plassen doen en een drol, waren we weer binnen ging hij met een diepe zucht op de bank liggen, haha

 

dus we hebben een beetje uitgeslapen, moeten nog naar buiten terwijl we anders nu terug zouden zijn van wandelen 

 

het waait behoorlijk hier hoor! 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

" Gisteravond een super goede puppycursus gehad. Een mini-behendigheidsparcourtje moeten afleggen, ging super. Ze wilde graag nog een 3e keer, maar de instructrice vond het toch tijd om wat anders te doen.
 
Daarna het commando 'af' geoefend en 'blijf'. Thuis al veel geoefend dus het ging super en ze had ondanks het examen gehoorzaamheid 1 wat achter ons op het veld was (met heel veel leuke interessante hondjes voor haar natuurlijk) afgelegd super veel aandacht voor me . Die lieve oogjes die me vragend aan kijken 'wat gaan we nu doen??" Nadat we deze commando's hadden geoefend waren er 2 honden van het examen die andere plannen hadden dan het examen afleggen, dus dat werd voor de instructrices hondje vangen.. 
 
Hier in Friesland waait het behoorlijk inderdaad. Mensen willen hier in de stad al niet fietsen en lopen uit voorzorg naast hun fiets. 
 
@Willemijn: Hoe gaat het met je voet tot nu toe? 
 
@Joyce: Doe je voorzichtig als je naar school gaat? 
 
  "

 Wat super fijn dat het zo goed ging op puppy cursus! 

 

Ik doe zeker voorzichtig.  Tis dat het moet anders was ik thuis gebleven hoor....

Nu is t even droog en aangezien we vanochtend nog geen 10 minuten buiten zijn geweest gaan we toch nog even een rondje voordat we de auto in gaan naar mn ouders en ik daarna naar school. ...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lian, hoe is het met jouw verkoudheid/griep ? al weer wat beter ?

 

mijn been werkt mee, heb al weer gedribbeld, maar zonder pijnstilling en dat moest ik naderhand even bezuren, weer ingenomen en toch maar even afwachten tot morgenmiddag.... dan weet ik meer.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik hou me goed vast aan Bams, Bams 75 kilo en ik 57 kilo, een goed evenwicht of niet ?

 

 

di 31 mrt 2015, 07:04
|
lees voor

 

Code oranje voor Friesland en Groningen

DE BILT - 

Het KNMI heeft dinsdagmorgen voor de provincies Friesland, Groningen en het noordelijk deel van Drenthe en de Waddeneilanden code oranje (extreem weer) afgegeven in verband met de hevige wind. Het weerinstituut verwacht daar zware tot zeer zware windstoten. Voor de rest van het land blijft code geel (gevaarlijk weer) van kracht.

 

In de gebieden met code oranje kunnen windstoten voorkomen tot 120 kilometer/uur. In de rest van het land komen de hele dinsdag zware windstoten voor. Landinwaarts hebben deze windstoten een kracht van 75 tot 90 kilometer/uur.

De windstoten verdwijnen landinwaarts in de nacht naar woensdag en langs de kust woensdag in de ochtend.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

" Lian, hoe is het met jouw verkoudheid/griep ? al weer wat beter ?
 
mijn been werkt mee, heb al weer gedribbeld, maar zonder pijnstilling en dat moest ik naderhand even bezuren, weer ingenomen en toch maar even afwachten tot morgenmiddag.... dan weet ik meer. "

 

Ik duim mee dat alles meevalt, en dat je er snel weer boven op bent.  Niet teveel overbelasten, uit ervaring kan ik spreken dat je met heel veel pijnstilling op weer veel gaat doen. (Weekje gelopen met een gebroken middenvoetsbeentje, later toch maar eens fotos laten maken.. hehe.) We willen geen Willemijn die straks kapoetsie is 

 

Griep is weer over, en de verkoudheid ook. Alleen een of ander hoestje achtergebleven wat klinkt alsof ik als 15 jaar rook..  (Terwijl ik nog nooit een sigaret heb gerookt of aangeraakt..)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



een heuse hond... O-)


lian, heb net twee gebroken tenen gehad, door gesport zonder pijnstilling, denk dat ik daardoor de overbelasting heb gekregen, ben natuurlijk anders gaan lopen, banden en pezen zullen daardoor bij de knie een opdonder gehad hebben, ik hoop dat dat het is....

en wat die hoest betreft.... dat zal zeker nog wel even duren , is het zo dat het te lang gaat duren vraag dan een kuurtje codiene aan je huisarts.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

" Hahahahhaa Ina! Die is leuk
 
vannacht om 4uur was het nog rustig hier, wel regen, hoe weet ik dat? Omdat ik buiten stond!! Gijs die was aan het blaffen vannacht.. eerst dacht ik dat hij misschien geschrokken was van iets of iemand had gehoord buiten dus was naar beneden geweest en had evdn bij hem gezeten, ging weer naar boven en toen bleef hij blaffen. Niet de hele tijd maar af en toe en dan weer even stil 
eerst dacht ik nog, die houd me voor de gek, hij wil gewoon aandacht, maar toen zei ik tegen mezelf nee Lieke, gijs houd je niet voor de gek, dat doet hij niet. Als hij s nachts blaft dan is er wat, dus tja.. andere broek en sokken aan en naar buiten maar 
hij ging een paar grote plassen doen en een drol, waren we weer binnen ging hij met een diepe zucht op de bank liggen, haha
 
dus we hebben een beetje uitgeslapen, moeten nog naar buiten terwijl we anders nu terug zouden zijn van wandelen 
 
het waait behoorlijk hier hoor!  "

 

Niet wegwaaien samen met Gijs!  Doe je dat wel.. waai dan richting Friesland, dan is hier wel warme chocolademelk. 

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

"

een heuse hond... O-)


lian, heb net twee gebroken tenen gehad, door gesport zonder pijnstilling, denk dat ik daardoor de overbelasting heb gekregen, ben natuurlijk anders gaan lopen, banden en pezen zullen daardoor bij de knie een opdonder gehad hebben, ik hoop dat dat het is....

en wat die hoest betreft.... dat zal zeker nog wel even duren , is het zo dat het te lang gaat duren vraag dan een kuurtje codiene aan je huisarts. "

 

Toen ik vanochtend naar de supermarkt liep voelde ik me net zo als dat hondje op het plaatje, mijn haar zat me compleet in de weg. 

 

Gebroken tenen, bah.. Dat is iets waar je makkelijk ook mee door kan lopen. Hopelijk blijft het bij een tijdje rust nemen, en dan weer de beweging rustig opbouwen. 

Volgende forumvraag: slapen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^