Mastocytoma (mastceltumor)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo allemaal, bij onze golden retriever van 11 maanden is vrijdag avond een mastceltumor of een mastocytoma vast gesteld. We hebben belsoten om het zo snel mogelijk te laten wegnemen. Donderdag wordt hij geopereerd. Maar nu wou ik eens weten wie er al ervaring mee heeft gehad, en wat de overlevingskansen zouden zijn? En of hij er later nog last van gaat hebben? En dat de tumor goed geneest ofzo? Hoop op snelle reacties want ik maak me echt zorgen! :(

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Dat is op zich best wel jong met 11 maanden.

Mijn hond was 8, toen ze er één had op haar onderachterpoot.

De mastocytoom is ruim weggesneden al was het een lastige plek, niet zoveel huid.

De uitslag was gradatie 2 en een echo gaf aan dat er verder geen uitzaaiingen leken te zijn.

Ondertussen alweer 5 jaar verder, het is weggebleven en verder geen mastocytomen meer.

Goed dat jullie het zo snel mogelijk weg laten halen, hangt natuurlijk ook van de plek af of de hond er veel last van (de wond) gaat krijgen.

Heel veel sterkte en succes!

Anoniem (Gast)

Ja, de dierenarts zei dat onze hond de jongste was die ze ooit hadden gezien daar. En de tumor is vlak bij zen testikels dus een lastige plek voor het weg te halen. De dierenarts zei dat hij meer last van de wonde gaat hebben dan van de tumor zelf...ik hoop dat hij geen uitzaaiingen heeft! Dus donderdag weten we meer! :(

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Zo vroeg al problemen, heel erg 

 

positief blijven denken, het is een moeilijke plaats ja,maar ze kunnen al zoveel nu 

 

ik duim alvast , en laat je ons nog iets van update aub ? 

Anoniem (Gast)

Ik laat zeker iets weten, aan zen energie is niks te merken :) maar ben echt ongerust :( het zal wel goed komen! :)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Veel informatie over mastceltumoren.

http://www.mcvoordieren.nl/mastocytoom-hond

 

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Spijtig dat het een moeilijke plaats is en dat hij last van de operatiewonde zal hebben, omwille van weinig huid.  Vraag goed aan de DA wat hij wel en niet mag na de operatie en 't is een plaats waar een hond goed bij kan, dus zeker voorkomen dat hij erbij kan, ook als het herstel goed verloopt, want dan komt de  jeuk he..... Maar dat geneest wel. 

 

Zijn energie laat niet te wensen over... Ik denk dan ook dat jullie goed op tijd een afspraak hebben.  Wensen dat de operatie goed verloopt, er geen uitzaaiingen zijn en je kanjer weer vlug herstelt. 

Anoniem (Gast)

Ja laat ons hopen he! :) de dierenarts zei dat we er relatief vroeg bij zijn! En we gaan vragen voor een 'lampenkap' zodat hij er niet bij kan! Maar mag hij die dan snachts ook aanlaten? :)

Anoniem (Gast)

Ja laat ons hopen he! :) de dierenarts zei dat we er relatief vroeg bij zijn! En we gaan vragen voor een 'lampenkap' zodat hij er niet bij kan! Maar mag hij die dan snachts ook aanlaten? :)

Volgende forumvraag: Wat te doen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^