Niet echt een leuk hondenverhaal...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Reactie vh baasje was echt verkeerd.
Binky is onzeker. Ik zie hier ook veel honden reageren op onzekere honden door ze bv weg te jagen. Ook bij sociale honden kan er wel eens wat gebeuren als er veel honden samen zijn. Meestal ligt het dan aan de reactie van het baasje, wat in dit geval niet goed was. DH had meteen weg daar gehaald moeten worden. Erg vervelend voor Binkie.
Kun je niet eens trainen met iemand met een sociale grote hond? Zo heb ik dat ook gedaan, stukjes meelopen. Grote DH reu wat in onze laatste wandeling meeloopt, sociaal is en veel spelen. Af en toe een beetje lomp. Vond Hummie de eerste paar keer eng, maar heeft hij uiteindelijk veel van geleerd.

Stil staan is vaak een punt van spanningsopbouw bij vreemde honden. Zeker bij onzekere honden, of in het begin van een wandeling waarin het energieniveau nog hoog is. Dit probeer ik ook altijd in te schatten, als mensen uit de groep blijven staan omdat hun honden wel even willen spelen neem ik soms bewust afstand. Ik zou dit soort dingen ook goed proberen te doen, grote hond binkie bang oke doorlopen, andere weggetje in. Merk zelfs dat ik sneller dingen op pik nu ik er bewust mee bezig ben. Kruisen we een hond waarvan ik het niet zeker weet lopen we in een flinke pas door.

Als baasje niet ingrijpt dan doe ik dat. Ben ik ook een stuk makkelijker ingeworden. Soms zie ik dat het niet goed gaat, of een bepaalde hond wat altijd op mijn hond wilt rijden( Mijn hond is 13 kilo haar hond 35) Als ik die hond zie hou ik Hummie al vast, omdat ik anders ook te laat ben. Hond hou ik bij me totdat het baasje er is, wat wel reageert maar veel en veels te laat.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Cindy, nog een tip. Probeer de hond te blokken of Binkie tussen jou benen te houden. Lukt niet altijd, maar het proberen waard.
Hier ook een hond wat stalkt, baasje is nergens te bekennen. Ik pak Hummie bij me en jaag de hond weg.
Ik kan je gevoel goed begrijpen. Alleen denk ik wel dat je misschien nog een aantal dingen toe kan passen om deze situaties wat losser te laten verlopen.
Ik ben ook nog wel eens te laat, of heb een keer wat laten gebeuren, maar wel iets waarvan ik geleerd heb en steeds beter leer hier mee om te gaan. Binkie ervaart ook zo jou steun straks.

Ga lekker verder met trainen, ik denk niet dat hij volledig terugvalt. Soms herstellen honden sneller dan dat wij denken. Probeer met een positieve houding te trainen, want Binkie zal jou aanvoelen. Gewoon doorgaan zoals altijd. Gaat wel weer goed komen! ;-)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: hoe haal ik me ouders over??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^