pup plast alleen binnen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marielle (Gast)

Hallo,   Wij hebben een shih tzu pup van 4 maanden. Een ontzettend lief reutje, maar hij heeft 1 minpunt. Hij plast alleen binnen. Ik heb al op internet gezocht en kom dan op de training met de bench (in de bench houden,om het uur 3 min buiten de kans geven om te plassen). maar naast het feit dat ik het erg zielig vind dat hij binnen dan steeds in de bench zit, heeft hij zelfs dan nog de neiging op een klein moment dat hij binnen is het dan nog snel binnen te doen.  Bij het uitlaten (hoe lang ook) of het buiten laten lopen houdt hij het op een zodra hij het huis in loopt doet hij een plas in huis. Kan iemand mij hier misschien mee helpen???

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja toch vooral volhouden

En iets langer dan 3 min met 4 maanden mag best wel.

Pak hem op zodra hij wakker wordt en naar buiten want bewust ophouden doet een pup nog niet.

Zou ook simpele rondjes lopen zodat hij niet alles te spannend vindt en vergeet te plassen. Plast hij nu een keer buiten prijs hem de hemel in en binnen kan je het alleen negeren

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe lang hebben jullie de pup dan nu?

Normaal komt een pup met 8 weken bij de nieuwe eigenaar en begin je meteen met de zindelijkheidstraining.

Dus het kan zijn, dat je pup nog niets geleerd heeft?

Maar dan nog, 4 maanden is nog steeds erg jong, hoor.

Dus het komt zeker wel goed!

 

Benchtraining heb ik nooit gedaan bij de honden.

 

Wel heel vaak naar buiten.

Ik denk gewoon beginnen zoals je bij een pup van 8 weken zou doen.

Elk uur naar buiten, zoek één vast plekje op waar je hondje rustig zijn behoeftes kan doen.

Daarna pas eventueel stukje wandelen.

Thuis heel goed in de gaten houden, wanneer plast hij binnen?

Probeer hem voor te zijn.

En prijs hem de hemel in, als hij buiten een plasje doet.

Marielle (Gast)

Bedankt voor de tips! We hebben hem vanaf 8 weken en in het begin ging het op een klein ongelukje na al erg goed. 

Het voor zijn lukt juist niet omdat hij het eigenlijk direct doet zodra hij weer binnen komt! Heb er al over gelezen dat het een slechte gewoonte zou zijn. Hij zou zichzelf hebben aangeleerd op laminaat te plassen en ze geven dan dus als tip die bench training, maar ik dacht misschien is hier iemand met dezelfde ervaring en die nog meer tips heeft..

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ga je echt wandelen buiten? Want dan kan het best zijn dat hij zó druk is met geurtjes opsnuiven en indrukken opdoen, dat hij gewoon vergeet te plassen.

 

Ik had een stukje grasveld ingepikt, 10 vierkante meter ofzo en daar liep ik wat heen en weer. Steeds hetzelfde veldje, zodat het vertrouwd werd. Ging best snel, toen ze doorhad dat ze buiten moest plassen en poepen ging ik pas een rondje lopen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik begrijp goed het probleem, opsluiten in een bench wat je als advies krijgt vind ik geen goede optie hoor, je kan je hond toch niet de hele dag maar in de bench laten vertoeven.......

 

het wordt lente, heb je een tuin ? dan ga je vanaf dat je hond wakker is gelijk met hem naar buiten, en je laat hem daar zolang die niet geplast heeft, een pup die wakker wordt moet plassen, laat maar buiten, ga desnoods er bij zitten op een bankje, de eerste plas zal die echt  moeten doen... gebeurt dat ? maak maar een rondedansje.

 

gebeurt het niet ? niet erg, laat maar buiten, en geef dan eten buiten, na het eten moeten jonge hondjes plassen en poepen, houd hem maar buiten, alles gedaan ? mag die gerust weer binnen, maar blijf alert voorlopig, hou hem maar even dan 24 uur in de gaten, maak de ruimte waar je je hond loslaat niet te groot, dat wil zeggen dat je hem niet uit het oog houdt... hou hem in de gaten, en zet hem iedere keer weer mooi buiten, even binnen ? dan naar buiten, heus op een gegeven moment moet je hond plassen en poepen, en als dat gebeurt, prijzen...... en volhouden... even het cirkeltje van binnen plassen doorbreken... en de lente is in het voordeel van je, hond kan naar buiten op de dag... en jij ook lekker op een bankje, al is het met een jas aan, zodat de hond weet , gaat beseffen, binnen is taboe, het moet buiten.

Volgende forumvraag: hoe hebben jullie dit aangepakt?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^