~ 104 Weeks of Aiden ~ Van baby tot volwassen hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Via de NTC ( tamaskan-dog.nl) zitten er 3 in nederland. Ikzelf zit ook in Nederland maar zit onder de Duitse club (http://www.tamaskan-germany.de/).
Ook heb je Lynn nog ( Morass) die onder de TDR ( www.tamaskan-dog.org )valt maar heeft nog geen teef waar mee gefokt zou kunnen worden.
Duitse en nederlandse club werken tot op zekere hoogte ook wel samen met elkaar.
  "

 Ik zie dat de fokker van Aiden ook een account heeft, super leuk! Dan kan ik nu eindelijk die brandende vraag stellen waar ik al een tijd mee in mijn hoofd loop. Dit is absoluut een vraag uit interesse en zie dit dan ook niet als aanval, ik begrijp dat dit een keuze is die iedere fokker maakt. Ik vraag me af (eigenlijk sinds ik het hier las in het topic van Tamara) wat de redenen zijn dat je als fokker er voor kiest alle pups te plaatsen aan de hand van een gedragstest. Ik weet dat hier wel vaker gebruik van gemaakt wordt maar niet zo doorslaggevend als dat ik het idee had dat bij dit nest het geval was. Ik ben dan ook voornamelijk heel nieuwsgierig naar de volgende dingen:

 

* Doen alle Tamaskanfokkers dit (ik meende wel iets te lezen daarover op de pagina van de club)? En zo ja waarom?

* Ben je niet bang dat mensen die een klik hebben met een bepaalde pup, minder gaan voelen voor een andere pup? Of misschien deze klik wel nooit voelen met de toegewezen pup? (Dit aan de hand van topics die hier soms langs komen als ik voel geen klik met mijn hond bijv).

 

 

Waarom ik dit vraag. Ik ben dus echt iemand die honden op een klik uitzoekt. Twee van mijn honden was "liefde" op het eerste gezicht, om het maar even heel krom te noemen. Daarvan wist ik gewoon, die hond hoort bij mij. Dit zijn mijn twee moeilijkste honden (1 angstagressie/verlatingsangst en 1 met typische herdertrekken), maar juist door die klik ga je net altijd dat stapje verder (heb ik het idee). Daarnaast heb ik een hond vanaf pup (van een fokker waar ik mij heel vroeg op de lijst heb laten zetten zodat ik vrije keus zou hebben aangezien ik een klik dus heel belangrijk vind), super makkelijk hondje, weliswaar niet "die" klik maar zeker mijn eerste keus. En ik merk dus bij hem dat ik het al moeilijker vind om die connectie te vinden (waar dat bij de andere 2 dus vanzelf ging en gaat). Het zou mij dus heel moeilijk lijken om me te binden en connectie te vinden aan een toegewezen pup (waar zelfs misschien mijn keus niet naar uit zou zijn gegaan), maar misschien is dat dus wel heel persoonlijk.

 

Mochten je het niet openbaar willen doen mag het natuurlijk ook via een PB!

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Weylyn

De mensen die mij kennen weten dat ik absoluut geen problemen heb met dingen open en bloot te bespreken 

Alle nederlandse tamaskan fokkers doen tegenwoordig idd in navolging van mij de puppytest. Het is natuurlijk niet alleen de test waarop je de plaatsing baseert ( maar bespreek de plaatsingen dus wel pas als ook deze gedaan is). Je neemt met een plaatsing mee de voorkeur van mensen, het karakter wat je als fokker gezien heb, de omgang van de mensen naar de pups en andersom, het basiskarakter wat dus in de puppytest omhoog komt en heel belangrijk de situatie van mensen. Juist die laatste is zeker ook voor mij belangrijk zodat je ook echt de beste match kan maken ,daarom vind ik het belangrijk zo goed als mogenlijk de mensen te leren kennen en zij ook mij.

De ervaring vanuit deze keuze is dat de kans op herplaatsers toch kleiner is ( al hou je die kans natuurlijk altijd wel gezien niemand in de toekomst kan kijken). Vaak is het best dat het hondje waar iemand in hun gevoel als eerste een klik mee heeft ook vaak het hondje word uiteindelijk maar dus niet altijd. Dit kan meerdere oorzaken hebben zoals bv de situatie of dat iemand echt op geslacht zit in voorkeur dat ze eigenlijk het andere geslacht geheel voorbij gaan.

Als we bv Tamara met Aiden nemen ging zij in haar gevoel echt voor de teven dus heeft ze nooit zo gelet op de reuen. Maar gezien ik haar zituatie goed ken ook ivm Odi moest de match er naar Odi natuurlijk wel zijn. De teven waren gewoon echt niet geschikt om bij Odi te zetten. Met de plaatsing geef ik dus aan welke pup ik denk het beste past met argumentatie waarom. In geva van AIden was dit dus omdat die vrij zelfstandig in zijn wereld zit en dus niet snel gedrag van Odi zou over nemen. Ook zou ze de kans hebben omdat Aiden vrij zeker in die wereld staat dit ten goed kon komen voor Odi wat ook gebleken is.
Als eerste was zij dus best teleurgesteld en moest ze er even goed over denken wat heel logisch is. Natuurlijk had zij dan alsnog mogen passeren voor de pup maar ik ga echt eerst voor een match die het best bij elkaar past met alles erin meegenomen. Natuurlijk wilde ze nog een aar keer even hem dan live zien en bezoeken omdat ze gewoonweg niet echt naar de reuen had gekeken etc in die trand. 
Ik zelf was dan ook wel erg blij dat ze alsnog ja zij op het ventje want ze zijn gewoon echt met elkaar maar ook zeker in hun situatie een super match.

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Weylyn

"
* Ben je niet bang dat mensen die een klik hebben met een bepaalde pup, minder gaan voelen voor een andere pup? Of misschien deze klik wel nooit voelen met de toegewezen pup? (Dit aan de hand van topics die hier soms langs komen als ik voel geen klik met mijn hond bijv).
  "

 Persoonlijk ben ik daar niet zo bang voor gezien men dit vanaf de ontmoeting op welke wijze met mij ook weet dat ik de plaatsing die en dit as rond de zevende week gebeurd. Hierdoor blijven de mensen juist veel opener naar alle puppen toe en storten ze zichzelf niet alleen maar op die ene pup. Juist mensen die in hun zeggen op klik gaan vallen vaak voor 1 pup en "zien" dan de andere niet meer terwijl het soms kan zijn dat daar juist een pup tussen kan zien waarbij de oorspronkelijke klik veel beter is dan de pup waar ze als eerste op gevallen zijn. Men valt nml als eerste op een pup om een reden. Hetzij omdat die op dat moment het openst of brutaalst is of juist het teruggetrokkends etc.

Ik heb geen ervaring dat men geen klik met de toegewezen pup hebben waarop ze ja zeggen.  Degeen die echt totaal geen klik voelen met de toegewezen pup zeggen dan ook gewoon nee.

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Bedankt voor de uitleg. Je hebt wel gelijk dat als je gaat voor de klik je niet meer "kijkt" naar de rest en dat dat belemmerend kan werken. Nu maakt het natuurlijk dan ook nog verschil of het om een volwassen hond of pup gaat (1 van mijn "klikkers" is een volwassen herplaatser en de ander kwam bij mij wonen met acht maanden oud (wel uitgezocht bij geboorte, woonde bij mijn ex schoonouders, lang verhaal). Dit geeft stof tot nadenken bij het uitzoeken van een toekomstige pup (wat nog wel even gaat duren maar toch)

honden page profiel RahneRahne 3 doggies

honden foto van Rahne

Ik wil graag even een aanvulling geven mbt de puptesten. De Nederlandse Tamaskan Club wil dit in de nabije toekomst (met goedkeuring van de leden) gaan verplichten voor de fokkers. Het is niet alleen maar om een goede match te maken met pupkopers, maar het geeft ons ook een beeld waar we zijn met het ras qua karakter. Het ras is nog volop in ontwikkeling dus de karakters kunnen nogal uitlopend zijn. Karakter is wel heel belangrijk voor ons en daarom willen we dit graag monitoren. Puptesten kunnen vaak goed laten zien wat aangeboren gedrag is, dit is heel belangrijk. We willen ook fokhonden rond de leeftijd van 2 jaar laten testen op gedrag, maar dan heb je dus ook te maken met aangeleerd gedrag. Om een hond / fokcombinatie goed te keuren voor de fok is het belangrijk dat we een beetje in kunnen schatten welk gedrag aangeboren is en wel gedrag aangeleerd.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Dat vind ik dan weer een hele goede insteek! Daarnaast heb je dan ook een 0 meting, om het even zo te noemen. En kun je ook duidelijk kijken hoe dergelijke pups zich verder ontwikkelen kwa gedrag.

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Weylyn

" Ik wil graag even een aanvulling geven mbt de puptesten. De Nederlandse Tamaskan Club wil dit in de nabije toekomst (met goedkeuring van de leden) gaan verplichten voor de fokkers. Het is niet alleen maar om een goede match te maken met pupkopers, maar het geeft ons ook een beeld waar we zijn met het ras qua karakter. Het ras is nog volop in ontwikkeling dus de karakters kunnen nogal uitlopend zijn. Karakter is wel heel belangrijk voor ons en daarom willen we dit graag monitoren. Puptesten kunnen vaak goed laten zien wat aangeboren gedrag is, dit is heel belangrijk. We willen ook fokhonden rond de leeftijd van 2 jaar laten testen op gedrag, maar dan heb je dus ook te maken met aangeleerd gedrag. Om een hond / fokcombinatie goed te keuren voor de fok is het belangrijk dat we een beetje in kunnen schatten welk gedrag aangeboren is en wel gedrag aangeleerd. "

 Je weet hoe ik daarin sta dus ga zeker hopen dat de leden van de NTC daar ook voor zijn 

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Haha, wat een boel info weer op Aiden z'n topic! Leuk :) 

 

Vanavond heb ik Aiden meegenomen naar een voedingsavond van de hondenschool.

 

Mijn dikkie mocht daar op de weegschaal en is alweer 27 kg... 

Verder geen voedingsadvies gekregen, ze vonden hem er super uit zien. En iedereen vond hem lief (zelfs schattig). 

 

Aiden mocht even meetrainen in de groep waar Odi gewoonlijk in meetraint (gehoorzaamheidsgroep). En voor zijn leeftijd ben ik supertrots! 

Zaterdag had hij al 100% aandacht voor mij tijdens zijn eigen training, en vandaag weer. Plankje over, tunneltje door, blijf, los mee lopen. Meneer deed het allemaal! 

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

En nog wat mooie foto's van Aiden van vandaag

 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Wauw 

Ik vind die rimpeltjes op zijn hoofdje altijd zo lief. Blijft hij dat houden denk je? 

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

" Wauw 
Ik vind die rimpeltjes op zijn hoofdje altijd zo lief. Blijft hij dat houden denk je?  "

 Ik ben bang van wel!


Zag vandaag dat zijn broer ook een rimpelkopje krijgt..
Maar Aiden heeft die rimpels echt al vanaf zijn geboorte, dus ik denk dat hij ze inderdaad houdt.. We gaan het zien!

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

"  Ik ben bang van wel!
Zag vandaag dat zijn broer ook een rimpelkopje krijgt.. Maar Aiden heeft die rimpels echt al vanaf zijn geboorte, dus ik denk dat hij ze inderdaad houdt.. We gaan het zien! "

 Ahh, haha. Schattig hoor

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

"  Ahh, haha. Schattig hoor "

 

Haha, het maakt hem inderdaad een stuk minder gevaarlijk!

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

"  Ik zie dat de fokker van Aiden ook een account heeft, super leuk! Dan kan ik nu eindelijk die brandende vraag stellen waar ik al een tijd mee in mijn hoofd loop. Dit is absoluut een vraag uit interesse en zie dit dan ook niet als aanval, ik begrijp dat dit een keuze is die iedere fokker maakt. Ik vraag me af (eigenlijk sinds ik het hier las in het topic van Tamara) wat de redenen zijn dat je als fokker er voor kiest alle pups te plaatsen aan de hand van een gedragstest. Ik weet dat hier wel vaker gebruik van gemaakt wordt maar niet zo doorslaggevend als dat ik het idee had dat bij dit nest het geval was. Ik ben dan ook voornamelijk heel nieuwsgierig naar de volgende dingen:

 

* Doen alle Tamaskanfokkers dit (ik meende wel iets te lezen daarover op de pagina van de club)? En zo ja waarom?

* Ben je niet bang dat mensen die een klik hebben met een bepaalde pup, minder gaan voelen voor een andere pup? Of misschien deze klik wel nooit voelen met de toegewezen pup? (Dit aan de hand van topics die hier soms langs komen als ik voel geen klik met mijn hond bijv).

 

 

Waarom ik dit vraag. Ik ben dus echt iemand die honden op een klik uitzoekt. Twee van mijn honden was "liefde" op het eerste gezicht, om het maar even heel krom te noemen. Daarvan wist ik gewoon, die hond hoort bij mij. Dit zijn mijn twee moeilijkste honden (1 angstagressie/verlatingsangst en 1 met typische herdertrekken), maar juist door die klik ga je net altijd dat stapje verder (heb ik het idee). Daarnaast heb ik een hond vanaf pup (van een fokker waar ik mij heel vroeg op de lijst heb laten zetten zodat ik vrije keus zou hebben aangezien ik een klik dus heel belangrijk vind), super makkelijk hondje, weliswaar niet "die" klik maar zeker mijn eerste keus. En ik merk dus bij hem dat ik het al moeilijker vind om die connectie te vinden (waar dat bij de andere 2 dus vanzelf ging en gaat). Het zou mij dus heel moeilijk lijken om me te binden en connectie te vinden aan een toegewezen pup (waar zelfs misschien mijn keus niet naar uit zou zijn gegaan), maar misschien is dat dus wel heel persoonlijk.

 

Mochten je het niet openbaar willen doen mag het natuurlijk ook via een PB! "

 
ik had eigenlijk vanaf de eerste foto's gelijk een klik met aiden, en als het aan mij lag dan had ik voor hem gekozen.
nu de pups ouder en ouders worden en ik zie veel voorbij zie komen weet ik meer dan 1000% zeker dat oscar echt de hond voor mij is.
weylyn zei gelijk al vanaf het begin; aiden is te saai voor jou. en daar heeft ze meer dan gelijk in gehad.
en natuurlijk zijn er bij oscar ook een kantjes die niet bij de fokker en de testen naar buiten zijn gekomen maar omdat wij echt bij elkaar passen is / zijn dat geen probleem(en). en waar ik bij aiden in eerste instantie op viel, ik zou knettergek worden. domme goofy die in zijn eigen wereld leeft.(ik vind het nog steeds heerlijk, alleen niet voor mij om elke dag mee te leven)
en dat ik de werker van de stapel kreeg daar had ik het best ook benauwd van (kan ik dat wel waarmaken, ben ik wel zo alert, sportief en creatief). blijkbaar kent de fokker mij soms beter dan dat ik mezelf ken.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

" En nog wat mooie foto's van Aiden van vandaag
 

  "

 OOOOH, Smelt! 

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Wauw wat een knappe vent.

honden page profiel Oscar & meOscar & me 3 doggies

honden foto van Oscar & me

Wauw, wat is Aiden een prachtige hond! 

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

"  
Ik heb enorm veel geluk gehad dat de fokker die aan mijn eisen voldeed bij mij om de hoek woont.
Maar ook andere pupkopers hadden dat geluk niet hoor! Die zijn 1 of 2 keer langs geweest en de rest van het contact loopt via internet. No worries!
 
Er zijn meerdere betrouwbare fokkers in Nederland, maar die zijn dan waarschijnlijk niet aangesloten bij de NTC en dus staan ze niet in dat lijstje. In Duitsland zitten ook verschillende fokkers (en ook zij hebben een rasvereniging).
Wel slim om meerdere fokkers te bezoeken hoor! En eventueel om een wandeling mee te lopen (14 juni staat er een wandeling in het Zwolse Bos, misschien is dat te reizen voor jullie?) "
 

 

Hihi, 14 juni is nu net de dag waarop ik jarig ben, dus dat wordt hem dit keer niet. Maar dat is zeker iets om over na te denken! Weet je toevallig ook een of meerdere links naar websites waar ik die andere betrouwbare fokkers kan vinden en data van wandelingen? 

 

Edit: ik zie nu net het bericht van Weylyn met wat links: bedankt!! 

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

" En nog wat mooie foto's van Aiden van vandaag
 

  "

 

Hij wordt almaar prachtiger ^.^ Ook van die heerlijke oren en rimpeltjes :) 

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Weylyn

"  
Hihi, 14 juni is nu net de dag waarop ik jarig ben, dus dat wordt hem dit keer niet. Maar dat is zeker iets om over na te denken! Weet je toevallig ook een of meerdere links naar websites waar ik die andere betrouwbare fokkers kan vinden en data van wandelingen? 
 
Edit: ik zie nu net het bericht van Weylyn met wat links: bedankt!!  "

 Mocht je buiten nederland en Duitsland gaan kijken hou dan deze site kwa fokkers ook in de gaten gezien er jammer genoge ook fokkers zijn waar je echt weg met blijven. 

Deze site is gemaakt door Jo die lid is van de TDR

Zij moet de site nog uodaten maar onder de realdeals staan de fokkers die of pas een echt tamaskan nest gehad hebben of gaan krijgen nog

http://www.tamaskansagainstpuppymills.com/

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Vandaag heeft Aiden meegelopen met de Tamaskanwandeling, en wat heeft hij een lol gehad! Lekker rennen en gek doen!

 

 

En vrijdagavond en zaterdag hebben we meegelopen met het Honden Wandel Weekend! We hebben de 2,5 km gelopen en dat deed hij super!

 

 Spelen...

... En demo's kijken ...

 

 

.. En even gek doen ..

 

En wachten tot we weer mogen beginnen!

 

 

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Agoss knijp je nou in zijn spekkie op de 6e foto. <3

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

" Agoss knijp je nou in zijn spekkie op de 6e foto. <3 "

 Hahahaha, neeee, mijn moeder was hem aan het aaien... 

Heb de foto net op het juiste moment gemaakt! 

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

24 mei hadden we een fotomeeting. We hebben lang moeten wachten op de foto's (Aiden heeft op deze foto zelfs zijn puppytandjes nog!), maar ik vind ze fantastisch leuk!

 

 

Ook hebben we op Facebook een fotoshoot gewonnen, waar we 7 juli gebruik van gaan maken!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Mooie foto's! En gefeliciteerd!

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor 2 doggies

honden foto van Anne-Marije & Noor

Wat een prachtige hond!!

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Wat een mooi stel foto's weer ^.^ (prachtige omgeving ook!)

Hij lijkt op de foto's al vrij hoog, of zie ik dat verkeerd? Tegen dat hij een jaar is zal het ook nog wat de breedte in gaan? 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Wat een leuke foto's!!  Ik wil ook nog een keer *samen* met Gin op de foto, maar die heeft er zo'n hekel aan. Als iemand een camera of zelfs maar een telefoon op haar richt, dan peert ze hem snel  zo jammer. 

honden page profiel Tamara & the A-TeamTamara & the A-Teamgoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara & the A-Team

Aiden zit hier ook aan de lijn hoor Hannah ;) 

 

Vorige week was Aiden al 63 cm schoft... Hij is dus aardig hoog al! 

Ik heb natuurlijk alleen Odi als vergelijkingsmateriaal, maar hij is ook al breder dan Odi..

pagina 11 van 23 12 3 4 5 6 7 8 9 10 1112 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^