Hulp gezocht! Een goede trainer/gedragstherapeut

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Kom eerst tot rust, schakel een gedragstherapeut in en beslis daarna wat verder te doen.

 

Hou er wel rekening mee, iedere hond kan zich zo ontwikkelen dat ze op een later tijdstip niet meer met honden kunnen, al hebben staffords daar wel veel meer kans op.

 

Het rondlopen op patrouille went, echt. En het wordt vanzelf minder "erg". Je leert onbewust ogen in je achterhoofd te hebben, te lopen op rustige stukken en op rustige tijden.

 

Mijn herder maakt geen gaten, maar vind andere honden helemaal niet altijd leuk en gezellig als ze aan de riem is. Wij ontwijken honden altijd gewoon en daar wordt je steeds beter in. Je leert vanzelf weer relaxt wandelen.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Er zijn overigens echt wel pension en uitlaatdiensten die niet sociale honden aannemen.

honden page profiel BalooBaloo

Pfoe....toen ik las "niet huilen hoor" begon ik weer opnieuw. Een bevestiging voor mij dat ik aan mijn max zit...want ik ben geen huiler.

 

En dit is niet alleen vanwege de hond hoor! Het leven is druk met werk en 2 jonge kinderen. Tropenjaren...de hond is gewoon de spreekwoordelijke druppel.

 

Ik heb een aantal therapeuten nu gemaild. Ik ga eerst dat afwachten.

 

Baloo ligt nu heel rustig op kantoor....komt af en toe even zijn kop op mijn schoot leggen. Ook dat is iets wat ik moeilijk te negeren vind (en niet kan negeren..ik aai hem dan)! (dat was het advies van de trainer: "een roedelleider accepteert nooit een vraag van een hond. Alleen als jij het wilt roep je hem bij je, de rest moet je van hem negeren")

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Nou dat advies van die trainer vind ik belachelijk, geef hem maar een aai hoor :) 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

" Een muilkorf heb ik aan gedacht...zodat hij wel met andere honden samen kan zijn zonder dat ik bang hoef te zijn voor weer een "bosje bloemen, dierenartsrekening betalen en excuses aanbieden bij mensen thuis" (dit heb ik dus al gehad...)
 
Maar: ik heb het vermoeden dat er een groot deel angst zit in Baloo. En dat het 1 van de redenen is waarom hij de aanval ingaat. Als ik hem zijn 'wapen' ontneem ben ik juist bang om hem nog angstiger te maken in omgang met andere honden.
 
Baloo heeft 2 vechtstanden: ik blaf en ga uit mijn stekker - en een "I'm gonna KILL you". Ik zie heel duidelijk verschil daarin.
 
Wat ik ook erg vervelend vind: baloo is niet happy. Hij heeft continu zijn oren naar achteren. Zelfs als hij slaapt. (behalve dan als hij als een idioot met poten in de lucht ligt te slapen :-D )
Van het begin af aan heeft hij dit al.
 
Wat betreft het wandelen: een bos ingaan gaat niet zo makkelijk. Ik heb 2 kinderen mee te slepen en die lopen niet zo snel. Ik kan een uur in een bos zijn en maar een kilometer hebben gelopen :(
Als de kinderen op bed liggen 's avonds ga ik vaak een uur met hem lopen. Vroeger was dat ook voor mij lekker - mijn hoofd leeglopen...tegenwoordig niet meer. "

 

 

Onze Bailey valt uit naar andere, als een heks, vanuit angst/onzekerheid... ik herken je gevoelens van wat moet ik nu gaan doen.

 

Ik denk dat je moet gaan loslaten dat Baloo met andere honden kan. Dat geeft je ook al rust.

 

Bailey heeft een tijdje de muilkorf om gehad als ik bij ons in de wijk ging wandelen. Dit heeft 3 weken geduurd en daar was het vertrouwen weer.

Ik kon Bailey goed belonen omdat ze gewoon kan eten en drinken met de muilkorf om.

 

Is inderdaad niet handig om 2 kinderen mee te slepen te bos in...  Ik heb er 1 en die wil soms al niet, terwijl hij zich prima vermaakt in het bos.

 

Je schrijft dat je vroeger een uur met je hond ging lopen en dat het voor jou ook heerlijk was.

Dit kan nog heerlijk zijn... maar misschien toch een rustige omgeving opzoeken, geen prikkels van andere honden, maar de band tussen jullie samen weer opbouwen.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Het is goed te begrijpen dat je het moeilijk hebt hoor. Hoeveel ik wel niet heb staan huilen toen ik mijn eerste hond kreeg en het allemaal niet lukte zoals ik voor ogen had. man man man, de tissues waren soms niet aan te slepen

Maar, na heel veel doorzetten, trainen, accepteren en leren van andere mensen is het een hele fijne hond geworden.

Hij kan niet met andere honden en zal dat ook niet kunnen (dit is voor mij geen probleem want ik heb bewust voor de stafford gekozen dus neem dit voor lief), betekend dat leren negeren prioriteit was. Hoe doe je zoiets? puntje leren van andere eigenaren.

Hij is een jager dus loslopen op verlaten stukken zit er niet in voor hem, puntje accepteren.

Hij is echt stront eigenwijs, puntje doorzetten

Hij vind alles heel interessant om hem heen, puntje trainen zodat de focus op mij komt.

 

Deze dingen lukken je niet in 1 dag of 1 week maar je gaat steeds met kleine stapjes vooruit. Begin met kleine oefeningetjes en breid dat uit, je gaat op een gegeven moment de vorderingen zien en dan zul je zo trots zijn dat je dat samen hebt bereikt.

Ga in de achtertuin als je die hebt oefeningetjes met hem doen, begin makkelijk met zit af en poot, ga hem daarna nieuwe dingen leren en beloon hem uitbundig, zo gaat hij het leuk vinden om naar je te luisteren en zo zul je tijdens het wandelen vanzelf ook steeds makkelijker zijn aandacht krijgen.

 

Neem bijvoorbeeld ook zijn bal mee zodat als hij toch te veel afgeleid wordt je hem kan afleiden met zijn bal of dat je hem een taak kan geven en dat is het dragen van zijn bal.

Ga niet meer naar losloopgebieden want dat brengt je toch alleen  maar stress en Baloo ook.

Ga lekker met hem fietsen, daar worden jullie beide heerlijk zen van. Hij wordt daar ook een stuk sneller moe van.

Doe in huis hersenspelletjes met hem door middel van koekjes verstoppen zodat ie zn koppie ook gebruikt, geef hem wat lekkers te knagen dat werkt voor honden ook rust gevend.

 

Er zijn echt wel 1000 manieren om een hond te houden met hondintollerantie en dat het ook gewoon leuk blijft! Echt het komt met een beetje trainen en accepteren vanzelf goed!  Beene there, done that.

 

 Ik denk dat je de adviezen van je vorige trainer zo snel mogelijk moet vergeten want die technieken zijn allemaal alleen achter haalt. Google is op positief trainen van hond. Je komt zo veel tegen en dat maakt het hebben van een hond een stuk leuker!

honden page profiel BalooBaloo

Ik loop op zo'n rustig mogelijk gebied: tussen de kassen door. Dat was een goed idee dacht ik: maar de honden die je daar tegenkomt zijn waakhonden. Misschien is het daar wel fout gegaan?

 

Haha...even tussendoor: Baloo ligt nu heftig te dromen :D Altijd grappig! Hopelijk zit hij achter konijnen aan...dat zou hij het liefste willen.

 

 

Als iemand oppassers of een pension weet in de buurt van Bergschenhoek die a-sociale honden aanneemt: graag het adres!!

 

Baloo heeft al wel een paar keer in een pension gezeten: ik heb dat expres gedaan om hem te laten wennen daaraan, maar sinds een half jaar is zijn gedrag dus echt omgeslagen.

 

En, baloo zit nu in zijn pubertijd. Dit is niet zijn 'volwassen' gedrag en ik wil hem daar nu ook niet op afrekenen. Maar het maakt het wel NU moeilijk.

 

Bedankt trouwens voor alle steunende en lieve reacties! Het is voor mij heel moeilijk om toe te geven dat dit niet goed gaat...

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

" Ik loop op zo'n rustig mogelijk gebied: tussen de kassen door. Dat was een goed idee dacht ik: maar de honden die je daar tegenkomt zijn waakhonden. Misschien is het daar wel fout gegaan?
 
Haha...even tussendoor: Baloo ligt nu heftig te dromen :-D Altijd grappig! Hopelijk zit hij achter konijnen aan...dat zou hij het liefste willen.
 
 
Als iemand oppassers of een pension weet in de buurt van Bergschenhoek die a-sociale honden aanneemt: graag het adres!!
 
Baloo heeft al wel een paar keer in een pension gezeten: ik heb dat expres gedaan om hem te laten wennen daaraan, maar sinds een half jaar is zijn gedrag dus echt omgeslagen.
 
En, baloo zit nu in zijn pubertijd. Dit is niet zijn 'volwassen' gedrag en ik wil hem daar nu ook niet op afrekenen. Maar het maakt het wel NU moeilijk.
 
Bedankt trouwens voor alle steunende en lieve reacties! Het is voor mij heel moeilijk om toe te geven dat dit niet goed gaat... "

 Waakhonden gaan vaak als bezetene tekeer en dat kan een hond triggeren maar zoveel kan voor een hond een trigger zijn. De ene hond trekt zich nou meer aan dan de andere hond.

 

Ik kom niet uit jou buurt dus zou ook niet weten waar een goed pension is.

Het is nu even moeilijk maar bedenk wel, dit gaat ook weer over en dan breekt er weer een nieuwe tijd aan.

 

Toegeven/erkennen is al de eerste stap naar verbetering.

honden page profiel BalooBaloo

ik weet echt niet hoe ik mensen moet quoten hier, vandaar de losse berichten..

 

maar: positief belonen: zou ik graag willen! Alleen het positieve gedrag is er (bij andere honden) gewoon niet. Ik probeer hem inderdaad af te leiden, of heel zelfverzekerd door te lopen. Ik beloon hem dan wel als hij achter me aankomt.

 

Thuis spelen we verstoppertje! Vindt hij ge-wel-dig! Hij moet zitten en wachten en ik ga me verstoppen. Leuk spel. Ook koekjes verstoppen doen we graag. Commando's leren is hij erg snel in! De wat uitgebreidere commando's zijn lastig omdat hij niet los kan. (hem ergens heen sturen/ik weg lopen). Voorheen deden we dat dus wel veel.

 

Fietsen: een ramp! Wel geprobeerd, maar hij wil alleen maar HARD SNEL SNELLER HARDER. Netjes naast lopen lukt voor geen meter en ik ben echt bang keihard onderuit te gaan.

honden page profiel BalooBaloo

Hier is hij....toen nog heel jong en nog toegestaan op de bank. Sinds zeker een half jaar mag hij niet meer op de bank (maar doet het wel 's nachts :S )

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Heb je even een krabbel achtergelaten..
Succes

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Je zegt dat hij commando's heel snel leert, kun je niet proberen hem een commando  te leren dat hij oogcontact met jou moet houden inclusief volgen. Dan zou je dit kunnen gebruiken bij het passeren van honden. Bij Hayzel werkt dit goed, en nu na een jaar trainen, valt ze bijna nooit meer uit.

 

Fietsen, hetzelfde. Leer hem dat hij netjes naast moet lopen.

 

Commando's op afstand leren zou je kunnen doen aan bijvoorbeeld een 15 meter lijn.

honden page profiel BalooBaloo

Pauline: ik zou hem dat graag leren, maar ik weet niet hoe! 

Andere hond in de buurt: hij luistert naar NIKS meer...

Met de fiets: zo veel kracht in dat beestje dat hij mij echt omver trekt. Met kind achterop zeker geen goed idee!

 

Ik kom er net achter dan onze hondenverzekering therapie vergoed via Tinley gedragstherapeuten. Wel doorverwijzing van de dierenarts nodig, maar dat bijtincident-slachtoffer zit bij dezelfde dierenarts. Wellicht is dat dan geluk bij een ongeluk? Ik ga de verwijzing vragen!

honden page profiel BalooBaloo

Yvonne: dank je wel voor je krabbel!

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Je ziet wel duidelijk de stafford in hem :-)

Ik heb al eerder beschreven hoe je kunt leren negeren dus als je even terug leest zie je het staan. Voor een uitgebreide versie zou je even een pb kunnen doen.

In het begin is aandacht krijgen ook echt super  moeilijk daarom raadde ik al aan om zijn lievelingsspeeltje mee te nemen, dit is voor veel honden wel een trigger.

 

Misschien is flirtpolen wel iets voor jullie, dat kan gewoon aan een lange lijn en daar raken ze goed hun energie van kwijt. Kijk maar eens in het pitbull en stafford topic, daar staat ook heel veel info over dit soort dingen in. Wel goed warm en uit lopen.

honden page profiel BlaiseBlaise

Baloo, ik vraag me af in hoeverre je hond niet gefrustreerd is. Ik las dat je hem op de rug legde, hij eerst op de bank mocht en nu niet meer.

Ik begin me af te vragen in hoeverre dit iets met raseigenschap te maken heeft maar meer met verkeerd omgaan (geen beschuldiging hoor, er wordt nog steeds veel foute informatie gegeven hoe honden op te voeden, je kan dan denken dat iets zo hoort terwijl je er totaal het tegenovergestelde aan het bereiken bent namelijk een hond die zijn frustraties aan "anderen" afreageert....ik krijg het vermoeden dat dit aan de hand is).

Uiteraard geen risico's nemen meer (vermijden), maar besef dat honden gevoel hebben, meer rekening mee gehouden moet worden.

honden page profiel BalooBaloo

MBX: kluifjes meenemen tijdens wandelen en zo "negeren" aanleren heb ik gelezen en ga ik proberen!

 

 

Frustratie: dat kan zo zijn. Op zijn rug/zij leggen heb ik overigens al een tijd niet meer gedaan hoor.

Alhoewel ik hem laatst wel heb 'gegrepen'. Op kantoor hebben we nog een hond en toe ik laatst binnen kwam wilde de andere hond mij begroeten. Baloo liet dat niet toe en was continu de andere hond aan het wegdrijven van mij. Dat ging te ver, en toen heb ik hem wel echt even aangepakt.

 

Ik heb de verkeerde dingen (aan)geleerd en nu moet ik dat rechtzetten. Ik heb heel veel vanuit mijn intuitie gedaan in het begin. Dat is volledig neergehaald door de trainers waardoor ik zelf ook steeds meer verward raakte over 'wat te doen' en steeds onzekerder. Het gedrag is sindsdien allemaal verergerd.

Waardoor ik de trainer in huis haalde was toen "alleen" het probleem van niet alleen thuis kunnen zijn. Daarna is de ellende echt goed begonnen eigenlijk.

Ik moet weer wat meer vertrouwen in mezelf krijgen.

 

De bank: dat willen we gewoon niet meer. Hij ligt graag breed uit op zijn rug met de poten in de lucht. Mijn man en ik zaten in een hoekje gedreven. Bank is gewoon een no go geworden.

Alleen denkt Baloo daar 's nachts duidelijk anders over.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Hier is hij....toen nog heel jong en nog toegestaan op de bank. Sinds zeker een half jaar mag hij niet meer op de bank (maar doet het wel 's nachts :S ) "

 



Wat een schatje <3

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Wat een lekkere knappert is Baloo!

Je hebt al vele fijne tips gehad, super! Ja heen en weer geslingerd worden door verschillende aanpakken, ik ken het, niet fijn! 

Ga lekker een hoop lezen over hondengedrag, maar blijf altijd met je volste verstand erbij, er word ook veel onzin verkocht...moet zeggen dat het hier op hp wel echt top is is wat info betreft, enorm veel kennis.

 

Zo nog even een paar tips:

 

Fietsen, een trekpaard zeg je he? Heeft hij een tuig? Heb je goede remmen? En een springer? (Speciale beugel die je op de fiets monteerd) Dan ben je klaar om te fietsen. Echt met een springer blijf je enorm stabiel, stond er zelf van te kijken toen er bij mijn herderkruising een kat voor langs schoot, ik ging gewoon rechtdoor en de hond had ook geen keuze. Even tekken is met tuig niet zo een probleem, hierbij kan je later ook gaan trainen, maar eerst die energie eruit en veiligheid voorop. Naast het tuig aan de pringer deed ik ook zijn gewone lijn met halsband nog om om de controle ook zelf nog in de hand te hebben.(kind achterop zowiezo niet doen (stel een hond komt op jullie af op straat, dan moet je je fiets laten vallen, geen kind mee dus, maar wel een mooie activiteit voor in de avond of in de pauze).

 

Gek op zijn bal? Fantastisch! Zoek een plek zonder honden, doe hem aan een lange lijn (longeerlijn b.v.) en samen aan de slag. Leer hem wachten aan en op jouw commando apport. Of pas apport na een andere oefening, apport is dan de beloning. Goed voor het koppie.

 

Aandacht vragen, ook met afleiding (prikkels), zoek op youtube naar:

ZAK GEORGE, hele fijne manier van trainen heeft hij.

 

Heel veel succes, hopelijk kan je voor jullie allen de juiste keuze maken!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"
 Baloo ligt nu heel rustig op kantoor....komt af en toe even zijn kop op mijn schoot leggen. Ook dat is iets wat ik moeilijk te negeren vind (en niet kan negeren..ik aai hem dan)! (dat was het advies van de trainer: "een roedelleider accepteert nooit een vraag van een hond. Alleen als jij het wilt roep je hem bij je, de rest moet je van hem negeren") "

 

wat een ontzettend slecht en achterhaald advies van die trainer. Walgelijk gewoon dat door zulke figuren zoveel miscommunicatie tussen hond en mens veroorzaakt wordt met alle problemen van dien.

Goed dat jij dat nooit genegeerd hebt, je hebt het goed gevoelt dat die trainer dus helemaal fout zat.

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry


  
maar: positief belonen: zou ik graag willen! Alleen het positieve gedrag is er (bij andere honden) gewoon niet. Ik probeer hem inderdaad af te leiden, of heel zelfverzekerd door te lopen. Ik beloon hem dan wel als hij achter me aankomt.
  

 Fietsen: een ramp! Wel geprobeerd, maar hij wil alleen maar HARD SNEL SNELLER HARDER. Netjes naast lopen lukt voor geen meter en ik ben echt bang keihard onderuit te gaan. "

 

Het is in mijn ogen zo dat je nu even weer bij een basis moet beginnen, zie de tips die ik gaf.

 

Pas als die basis goed gaat en de hond door heeft dat wandelen ook zonder veel stress kan en iets is van jullie tweeen, pas dan kan je verder. Als hij doorkrijgt dat jij andere honden niet te dichtbij laat komen leert hij je vertrouwen, wordt daardoor ook rustiger buiten.

Fietsen lijkt mij op dit moment veel te veel voor hem aan zijn reaktie daarop te zien.

 

Ik ben nu met Jenna die dus ook niet met andere honden kan, bezig met haar op afstand te leren de keuze te maken zich af te wenden als ze een andere hond ziet. Als ze dus kijkt naar een andere hond en niet blaft wacht ik op het moment dat ze even wegkijkt en dan beloon ik.  Bij kleine honden gaat dit echt al heel goed. Bij grotere honden moet de afstand nog heel groot blijven.

Soms ben ik te laat en komt er ineens een andere hond om de hoek. Dan houdt ik haar kort naast met de riem in twee handen en stap stevig de andere kant op.

 

Super dat hij van denkspelletjes houdt, die zou ik ook veel met hem gaan doen, dat geeft zelfvertrouwen voor hem en geeft geestelijke voldoening.

 

honden page profiel BlaiseBlaise

Goede tips Dobry.

Baloo, je hebt een mooie hond. Jammer dat je mensen tegen komt die je zo op het verkeerde been zetten (vaak weten ze zelf niet beter).

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Voor nu zou ik al je angsten en frustraties los laten,accepteren dat hij niet met andere honden kan en zo spoedig mogelijk contact opnemen met Gerdine.Dan ga je tenminste de normale kant op en kun je je hond leren begrijpen,want de adviezen die je tot nu toe van je oude hondenschool/trainers hebt gehad is natuurlijk funest voor je hond en jullie vertrouwensband.Een hond op de zij/rug dwingen is niet hetzelfde als een hond die zichzelf overgeeft.

De 'tip' van een roedelleider negeert altijd de vraag van een hond,doet gewoon pijn in mijn buik,wat zal je hond zich eenzaam voelen dan. Tuurlijk mag jij je hond een aai geven als hij daar om vraagt,hij zoekt contact(hetzelfde contact wat jij buiten ook zoekt bij hem,als hij zwaar fixerend over straat gaat en zich rot voelt,maar jij hem er niet uit krijgt).Je hoeft echt niet aan elke contact-vraag aandacht te besteden hoor,maar je begaat geen grote fout als je hem wel even een aai geeft als hij zijn koppie op jouw schoot legt.

 

Je omschrijft het trouwens goed..dat je nu in een rouwproces zit en in een ontkenningsfase.

Het is idd een grote verandering voor je eigen koppie,het is flink aanpassen geblazen,als je het idee had dat je hond zijn hele leven met andere honden zou samen spelen..en je onzekere hond daar eigenlijk helemaal niet mee kan handelen met allerlei contacten met andere (vreemde)honden.

 

Een muilkorf is ook goed en relaxt aan te leren,er staan ook filmpje op youtube om dit goed aan te leren,anders weet Gerdine wel hoe..of de juiste link te geven hiervoor.

Als je hond toch met een muilkorf loopt,dan zul jij ook alvast relaxter kunnen lopen met hem.(niet om te laten spelen..want dat kan hij ook niet zonder muilkorf,met muilkorf zou hij nog steeds honden omver beuken een maaien,wordt niemand vrolijk van).

Dan voorkom je dat het mis kan gaan en jij weer excuses moet gaan maken en iemand anders ook getraumatiseerd is omdat het hondje zwaar gewond is geraakt..en daardoor zul je je al kalmer voelen.

 

 

http://www.mijnbaasenik.nl/

honden page profiel BalooBaloo

Ik wil iedereen bedanken voor alle tips en adviezen.

Via onze dierenverzekering is er een vergoeding voor Tinley gedragstherapeuten. Ik heb zojuist een afspraak gemaakt met hun!

 

Astrid (Gast)

Als je echt een goede hondengedragsdeskundige wilt google even naar Anniek Winters of op facebook zij is mede opgeleid door Cesar Millan en komt ook op huisbezoek en heeft een rehabilliteits centrum indien nodig.....

 

mvg

astrid

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Als je echt een goede hondengedragsdeskundige wilt google even naar Anniek Winters of op facebook zij is mede opgeleid door Cesar Millan en komt ook op huisbezoek en heeft een rehabilliteits centrum indien nodig.....
 
mvg
astrid "

 

 

ik vind dit geen goed advies. Lees eerst maar eens de regels door en zie dan dat je hier bent op een forum voor mensen die positief omgaan met hun hond.

 

Het lijkt me juist belangrijk dat ts en de hond elkaar weer gaan begrijpen, weer starten bij niets, vanaf het begin weer vertrouwen opbouwen. Want dat is het hele probleem, m.i. ,dat hond en baasje elkaar niet meer begrijpen en dus ook niet meer vertrouwen.

Dat vertrouwen in elkaar moet weer gaan groeien en dat kan de ts het beste zelf doen mbv iemand die hondentaal kent, van herplaatsers verstand heeft, etc etc . Iemand die positief begeleid dus.

Daarom hoeft de hond ook niet in een rehabilitatiecentrum, er is niets mis met de hond zo te lezen. Het is juist belangrijk om de dagelijkse dingen zoals hoe ts met de kinderen en hond te begeleiden, uitleggen dat het een basisbehoefte is dat een hond in alle rust moet kunnen eten. Begeleiden bij het wandelen etc. etc. Het zijn de baasjes die de juiste tips moeten krijgen.

honden page profiel BlaiseBlaise

Precies Dobry.

 

Cesar Milan heeft voor meer ellende gezorgd dan men beseft! Verkeerd beeld wat een hond is om te beginnen. Niets in die richting zoeken of naar luisteren.

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Als je echt een goede hondengedragsdeskundige wilt google even naar Anniek Winters of op facebook zij is mede opgeleid door Cesar Millan en komt ook op huisbezoek en heeft een rehabilliteits centrum indien nodig.....
 
mvg
astrid "

 

Top GT idd, mede veroorzaker van die 6 pitbull achtige honden die een labrador verscheurd hebben en ondanks dat ze ermee in de krant had gestaan vervolgens in alle toonaarde ontkende de honden te kennen.

 

Beste TS dit zijn de GT's die je moet mijden als de pest!!

 

Als ik meer tijd heb zal ik nog wel inhoudelijk op je verhaal reageren. 1 ding wil ik wel alvast plaatsen:

Je heb een bijzonder energieke kruising, niet of weinig ermee lopen, zal het gedrag alleen maar verergeren!!! Zorg ervoor dat ie zijn energie kwijt kan, Fietsen zou een optie kunnen zijn, maar dat ligt eraan hoe zeker jij ben, want als ie begint te trekken naar een hond moet je hem op de fiets wel kunnen houden..... Ik zelf ben erg grote liefhebber van de flirtpole (kijk ff op youtube voor voorbeelden), simpel en in 15 minuten een behoorlijke workout voor een ongetrainde hond.

 

Als je graag de krant wil halen moet je hem vooral maar los blijven gooien. Spelen met andere honden NEEEEEEEEE!!!! Is niet het type hond ervoor. Jij kan dat mogelijk leuk eruit vinden zien, maar je hond ervaart dat totaal anders. Met hetgeen je schrijft kun je maar 1 conclusie trekken, namelijk hij wil alles en iedereen domineren.... 

honden page profiel BalooBaloo

Flirtpole heb ik gisteren naar gekeken, n.a.v. iemand anders die dat ook al aangaf. Lijkt me erg leuk!! Zeker omdat Baloo graag jaagt.

 

Voor nu laat ik hem niet met andere honden. Als het lukt loop ik er zelfverzekerd langs en houd ik Baloo kort aan de riem naast me. Dat gaat steeds beter.

Gisteren echter liep er een hond los (dat zijn de lastige situaties, want ik moet mijn hond in bedwang houden en de ander ondertussen op afstand zien te houden). Ik waarschuwde de eigenaar "die van mij is niet vriendelijk" en ze ging hem vastmaken. Doorlopen was geen optie, ik moest op haar wachten. Ik liet Baloo "zitten" en "wachten". Op het moment dat de hond+eigenaar naast ons was liep ik door.

Baloo keek wel (oren gespitst, nek omhoog (staart kon ik even niet zien)) maar liep wel goed met me mee!

 

:)

honden page profiel BlaiseBlaise

Kijk hoe het scheelt als je op de juiste manier met je hond omgaat.

Super.

pagina 2 van 5 123 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^