UPDATE! Wederom trots op Maylo die katten zo haatte

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Oke ik stond net dus met een mond vol tanden.

 

Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en Maylo mee te nemen om mijn moeder op te halen bij een vriendin van der. Deze vriendin heeft

6 Perzische katten.

 

Maylo haat een katten en jaagt ze echt weg buiten. Hij hoeft er maar eentje te ruiken en foets weg is hij. Ik dacht altijd als hij er eentje te pakken krijgt dan heb ik of een hond  in stukjes of andersom.  

 

Dus ik ben begonnen met trainen.  Bloot stellen aan de katten. Buiten en binnen. Dus ik denk neem hem mee. 

 

Ik kom er binnen en word enthousiast begroet door de drie hondjes. Maylo kent ze en begroet ze terug en had nog niet eens in de gaten dat er 6 katten hem in de gaten hielden. Ik ga zitten met hem aan de lijn en daar kwam de eerste. Die zat naast me op de leuning. Dit was tevens ook nog de jongste uit het stel en mept alles en iedereen. Die was nieuwschierig aan het sniffen boven Maylo's kop die nog steeds niks in de gaten had. 

 

Op een gegeven moment kreeg hij hem wel in de gaten en keek hij zo van 'hmmm oke jij kijkt naar me....en

je rent niet weg'. Toen kwam er nog eentje kijken die besloot om naast Maylo te gaan zitten. Maylo snuffelde rustig aan de achterkant van de kat die rustig daar bleef zitten. 

 

Toen toch maar eens bij de papegaai kijken maar voor die kooi zat de kat die hij als pup dus zo getreiterd had, Mr. Tickels. Nou rustig benaderd en rook er rustig en bedachtzaam bij en liep naar achteren om de kat wat ruimte te bieden. Die dus rustig opzij ging en het gesnuffel wel lekker vond want dat kriebelde. De papegaai stond al met zijn snavel open om toe te slaan.....uh nee dacht het niet jij vals kreng. 

 

Maar Maylo boeide het uiteindelijk dus geen zier dat die katten om hem heen waren. Hij was welliswaar aan de lijn maar hij snuffelde ze rustig en besloot dat ze toch wel oké waren. Natuurlijk is binnen totaal iets anders dan buiten maar te bedenken dat hij de kat van een vriendin bijna wilde vermoorden binnen...is dit echt wel een overwinning. Ik ben dus blij dat hij katten wel degelijk kan benaderen zonder ze te verscheurenen eerder onder de indruk van ze is.

 

We gaan door met dit en wil nu 1x per week hem bloot gaan stellen aan de katten daar. Gewoon aan de lijn rustig en kalm. Dit omdat ik toch ooit zelf ook wel een kat wil als ik op me zelf ga. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Dat gaat lekker

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Super zeg! 
Hier ook 5 katten. Kahlúa weet precies welke ze wel en niet kan treiteren en zoekt daarom ook altijd keurig het bange schuwe katje uit die niks durft te doen. De rest kan ze goed mee om gaan. met 1 speelt ze en de andere 3 moet ze niet te dicht bij komen, dan klauwen ze. Vreemde katten kijkt ze altijd na op straat en soms wil ze er achter aan, maar toch knap van honden dat als ze in een huis zijn, de katten met rust laten. Laatst bij een vriendin geweest met een kat, Kahlúa rende er wel achteraan, maar na 3 minuten was dat niet leuk meer en liet met de rest van de dag met rust. 

 

Erg goed dat je hem er aan laat wennen. Is alvast wat zekerheid voor je toekomstige kat 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Denk al .... Wat krijgen we nu.

Super hoor ;-)

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Goed bezig!! :-D , en top dat je met zoveel katten kunt trainen.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Focus  op al het moois wat je nu hebt bereikt en je krijgt uiteindelijk dit

dit is een vreemde kat in een winkel

die er een topsport van maakt om met hun lijnen te gaan spelen

Mijn honden weten inmiddels wel hoe een kat werkt..negeren en rustig bewegen ...dan kan je nog hun voer jatten indien gewenst

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik ben heel erg trots op Maylo, buiten ben ik gelukkig wel al zo ver dat hij het niet meer op een gillen zet en enorm gaat trekken.

 

Maar buiten is natuurlijk weer een compleet ander verhaal, maar we werken er aan. Ik ben allang blij dat ik gewoon weet, o hij verscheurt ze niet en heeft er toch respect voor.

 

Ik stond echt met een mond vol tanden toen hij rustig aan de katten zat te ruiken.

honden page profiel angelaangela 3 doggies

honden foto van angela

knap hoor, het zijn idd ook vaak de katten die zelf niet van honden houden, mijn meiden liggen regelmatig met onze katten te slapen, maar heb er 2 bij die echt een bloedhekel aan honden hebben, en daar is dan ook nog regelmatig ruzie mee.

 

mijn witte herder noah* was gek op onze katten, maar buiten ging hij er echt achter aan, en fanatiek, hij had trouwens ook vaak ruzie met dezelfde 2 katten.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Super goed! 

Ik schrok even van je titel, er is een echte katten hater in Drente die al 3 katten heeft opgehangen.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Even een update! Ik ben wederom erg trots op Maylo. Vandaag moest ik de bench ophalen die ik bij een vriendin had gelaten. Waarom hij daar stond weet ik al niet meer, maar een andere vriendin heeft hem nu nodig en ik wilde hem sowieso weer bij ons hebben staan.

 

Ik haar gebeld als ik even langs kon komen. Dat was goed en ze vroeg of ik Maylo mee wilde nemen. Mijn vriendin is GT en ik heb bij haar ook de cursussen gedaan met Maylo. Zo konden we met Maylo oefenen en de katten.

 

Ik er naartoe samen met Maylo en hem gewoon aan de lijn. Noortje zat binnen de kat waar hij dus achteraan heeft gezeten in het begin. Maylo ging zich onder mijn stoel liggen en Noortje zat op 1 meter afstand van hem vandaan.

 

Maylo deed niks! Hij lag en negeerde Noortje volledig. Hij draaide zijn kop weg wanneer Noortje naar hem keek. Noortje had een boost aan zelf vertrouwen en kwam zelfs zo dichtbij dat de afstand nog geen 50 cm was. Ze was mijn been kopjes aan het geven en kneep met der ogen naar Maylo wat volgens een katten therapeut en mijn vriendin vriendschap sluiten is bij katten? (correct me if I am wrong)

 

Op een gegeven moment ging het zo goed dat mijn vriendin met snoepjes kwam en dat Noortje en Maylo samen snoepjes aan het nemen waren bij haar. Ze zaten gewoon naast elkaar, zonder enige gegil of gemept. Noortje wilde één keer uithalen naar de staart van Maylo die bewoog en dat is natuurlijk leuk zo'n pluizig ding. Maylo keek alleen op naar achteren, stond op en draaide zich om zodat ze niet aan zijn staart kon komen.

 

Ik ben echt super trots op mijn doerak. Buiten van deze week. Er liep een kat en Maylo was los, maar Maylo stond echt na te denken (is knap voor een terriër overigens) wat hij er mee aan moest. Voordat hij dus besloot om in actie over te gaan lijnde ik hem aan. Maar normaal gesproken ging hij dus gelijk in actie over. Ook is hij een stuk rustiger in bepaalde straten waar hij voorheen dus wist dat er katten zaten en overal moest kijken.

 

Hem echt volledig vertrouwen met een kat zal ik denk ik nooit doen, maar dat hij ze nu begint te negeren vind ik enorm knap van hem

 

 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

O dat klinkt echt super! Knap van maylo!
Ik volg even, aangezien ik mijn hond het ook wil aanleren met katten te kunnen, en een kennis van mij met kat en hond al wil helpen. 
Maar deze tips zullen vast ook helpen, dus super bedankt!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^