spugen door stress

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Misschien rare vraag, maar kan een hond spugen door spanning?

 

Het valt mij namelijk steeds meer op dat als je begint over de oren van Lizzy, Lizzy dan helemaal tegen mijn moeder aankruipt en een paar/aantal minuten erna begint te spugen.

 

Vandaag was het weer zo. Ze zat aan haar oor te krabben en ik vroeg aan haar: krab je nou aan je oor (meestal Door ontsteking die ze vaak heeft). Ze stopte direct met krabben en kroop weer naar mijn moeder toe en ongeveer een kwartier later begon ze te spugen.

honden page profiel Dennis: Joy en TessaDennis: Joy en Tessa

honden foto van Dennis: Joy en Tessa

Een hond kan zeker spugen door stress. Onze kleinste heeft 7 maanden met last van haar oor gelopen. Ja ik weet wat lang, maar daar zijn we ook wel maandelijks voor naar de DA geweest elke keer weer insmeren en dan was het weg en paar dagen later weer terug. Tot we uiteindelijk naar een andere DA zijn gegaan en die gaf ons weer hetzelfde middel waarop wij gewoon gewijgerd hebben en we een ander middel kregen. Tot heden loopt ze nu al dik 6 maanden zonder ooit weer last te hebben gehad "afkloppen".

 

Ze had bij het zien van de zalf altijd angst kroop weg en je kon het gewoonweg niet op een leuke manier brengen. Het nadeel die van ons at niet meer naar de zalf bleef een dik half uur op afstand gewoon heel zielig allemaal en zijn daarom ook dankbaar dat dat voorbij is.

 

Jou hond linkt zoals ik het lees het woord oor aan haar nare ervaringen. Ik hoop dat je er snel vanaf komt en dat ze weer lekker zonder die nare ontstekingen verder kan. Ik weet dat er meerdere manieren zijn waaronder ook een spuit vorm, maar ken de naam er niet van.

Volgende forumvraag: Deense dog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^