Hondenweide

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Princess_lettucePrincess_lettuce

honden foto van Princess_lettuce

Hoi allemaal! 

 

Onze hondjes zijn het niet zo gewend om met andere honden om te gaan en hier zijn we aan beginnen werken. Vandaag waren we afgesproken met enkele mensen om samen naar de hondenweide te gaan. Ons oudste hondje (11) was suuuper bang. Ze werd heel de tijd achtervolgd door een hondje dat aan haar wou snuffelen en dat vond ze niet zo leuk. Onze jongste (2) vond het allemaal leuk tot er een ander hondje begon te blaffen en er een herdershond bij kwam waar ze vreselijke schrik van had. Ze liet haar tanden zien en jankte maar die andere hond had precies niet helemaal door dat ze niet wou spelen! 

 

We gaan blijven afspreken met deze groep in de hoop van hun wat met andere honden om te leren gaan, maar het was toch niet gemakkelijk! Hebben jullie ook zulke ervaringen? 

 

Jade

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik denk dat die groep niet geschikt is voor jouw hondjes. 

 

Die hebben  rustige  stabiele honden nodig om langzaam te wennen aan andere honden. Ze zijn overdonderd geworden door al die enthousiaste honden . En ze zijn zo klein 

 

Nu is het net alsof je zegt, ze moeten het maar doende leren ...

zó gaan ze  juist leren van bang en agressief te worden .

Geen leuke wandeling voor hen, en dat is toch wat je wilde nietwaar ? 

 

Ze gaan het wel leren hoor , maar laat ze er hun tijd voor nemen en het komt in orde. 

 

 

 

 

 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Het heeft vooral tijd en heel veel goede ervaringen nodig. Kies honden uit die of je jouw hond(en) negeren zodat ze kan wennen aan het feit dat er andere honden op de weide zijn. Of rustige honden die niet als eng of bedreigend voor haar overkomen. 

 

Lupa vindt de hondenweide zelf geweldig maar vond in het begin lastig & eng dat andere honden contact zochten. Het liefst werd ze genegeerd en kon ze op haar gemak even ruiken en de boel overzien. Ook zorgde ik er voor dat de weide altijd een leuk terrein bleef. Zo bleef ik na een voor haar spannend moment met honden juist nog even in de bak om haar ontspannen rond te laten lopen en weg te gaan met een goed gevoel. Even een balletje gooien en een koekje + aai. 

 

Sommige honden vindt ze nog spannend maar het gaat heel goed. Dus een kwestie van geduld en veel goede ervaringen. En de belangrijkste tip, wees er voor je hond. Als een hond opdringerig blijft, ben jij degene die haar daar van kan en moet "verlossen". Of als een andere hond perse wil spelen en zij niet. Dat zijn geen situaties om af te wachten of te wachten tot de andere baas ingrijpt. Als Lupa een situatie nog te spannend vindt of een hond te opdringerig komt ze naast me zitten. Ze weet dat ik dan de hond op afstand hou. Als de hond uit zichzelf afstand houdt en negeert en ze het toch spannend blijft vinden moedig ik haar juist aan lekker rond te gaan snuffelen ipv naast me te blijven zitten. 

 

Succes er mee! 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^