puppy blaft tegen me met af en toe een beetje grommen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MikeyMikey

wat houd het in als mijn pup van 13 weken naar mij blaft en af en toe ook gromt? hij kwispelt wel met zijn staart en ik denk zelf dat hij dit doet om aandacht te vragen. moet ik hem dan aandacht geven of juist negeren? dat laatste denk ik zelf.

honden page profiel Jenita Jenita

honden foto van Jenita

Wanneer doet hij dat? 

honden page profiel MikeyMikey

alleen als hij heel druk is

honden page profiel MikeyMikey

bijvoorbeeld vanavond. hij had een dolle bui en daarna lag hij naast me op zijn botje te kluiven. toen kwam hij bij mij staan en ging naar me blaffen . ik schrok me dood. hahahah. toen een beetje grommen nadat ik zei, nee dat mag niet. hij pakte zijn botje en gaf die aan mij. ik hield hem vast en toen ging hij er een uur op kluiven terwijl ik hem vast moest houden. beetje gek toch?

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

Zoals ik het lees in je voorbeeld is dat meneertje jouw aandacht opeist. Net als mijn hond een bal gaat halen (zonder dat ik dat gevraagd heb) en in mijn schoot werpt en vervolgens bij mij komt zitten. Dat negeer ik, hij bepaalt niet wanneer ik met hem ga spelen.

Bij jouw puppy kan het ook nog zijn omdat hij overprikkel is en eigenlijk te moe

honden page profiel MikeyMikey

ja daar dacht ik ook aan idd. beter negeren denk ik?

 

honden page profiel Jenita Jenita

honden foto van Jenita

Dat gedrag herken ik, het enige wat helpt als hij dat doet en heel druk is: een slaapplaatsje aanbieden en even niks tegen hem zeggen.

Dat je zijn botje vast moet houden omdat hij dat wil, dat zou ik meteen negeren. Hij bepaalt niet wanneer er gespeeld wordt, dat doe jij.

Je gaat op zijn eerste initiatief niet in, maar als hij weer wegloopt en gaat liggen kun je zijn botje pakken en gaan spelen. Zolang het maar jouw initiatief is om te beginnen en te eindigen met spelen.

Succes!

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

zo te horen niet iets om je druk om te maken...als pups wat drukker of speels worden gaat dat vaak met blaf en grom.
hier eerder ook hoor...
nu nog wel eens. met een blafje om uit te dagen. opzich prima, alleen als je erop in gaat is het natuurlijk kaasje voor ze en blijft dit gedrag van afdwingen versterken. je doet jezelf dus eerder een plezier voor de toekomst om het te negeren, en pas als er iets meer rust, en stilte is, bv weer verder te spelen. een beetje begrenzen om versterking van te voorkomen zeg maar :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de pup gebruikt zijn ..stem.. om wat van je gedaan te krijgen, aan jou hoe je dat inschat, aandacht mag best gegeven worden , niet als het dwingend is en je pup maar doorblijft gaan, is het zo dat de aandacht gevraagd wordt, geven als het zo is dat je pup al een poosje geen aandacht van je gehad hebt.

vind het wel heerlijk als een pup naar je toe komt met een bot en dat tie graag heeft dat tie wilt dat je het vast houdt voor hem, samen. een uur laten kauwen op een bot is wat lang, je kan het ook halveren, het geeft veel energie zo,n bot.

zou me er niet te druk om maken, een pup van 13 weken is het heel normaal dat tie normale aandacht van je vraagt en dan er bij blaft... grommen dat is een uiting die echt niet tegen je is, want hij komt bij je om te vragen van... wil je samen het vasthouden .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" bijvoorbeeld vanavond. hij had een dolle bui en daarna lag hij naast me op zijn botje te kluiven. toen kwam hij bij mij staan en ging naar me blaffen . ik schrok me dood. hahahah. toen een beetje grommen nadat ik zei, nee dat mag niet. hij pakte zijn botje en gaf die aan mij. ik hield hem vast en toen ging hij er een uur op kluiven terwijl ik hem vast moest houden. beetje gek toch? "

 



is toch een heerlijke pup ? hij vertrouwt jou met zijn bot. super toch. zo iets moet je niet negeren, lekker vasthouden samen. en als je het zat bent, loop je weg , maar dan heeft je pup jouw vertrouwen gehad.

honden page profiel BlaiseBlaise

Je hond is nog jong, dan speelt die en al spelend ontdekt die zijn eigen geluidjes. Nou zijn er ook honden die grommend spelen.....geen echte grom maar "doen alsof". Ken je die spelletjes met kinderen van "ik pak je" ...spelend, lachend, zonder enige kwade bedoeling? Zoiets is dat grommen....spelend, uitdagend, zonder enige kwade opzet.

Als je goed luisterd zal je aan de intonatie goed bemerken hoe je hond iets bedoelt. Nu is die nog klein dus is zelf zijn geluidjes aan het testen maar je merkt snel genoeg toonverschillen en hoe het bedoelt is. Net als blaffen. Je herkent aan de toon wat de blaf betekend, luister er maar naar dan leer je echt onderscheiden.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ja gijs doet dat ook wel eens, meestal als hij een dutje moet gaan doen

dan gaat hij voor me staan, blaffen met af en toe edn grommetje ertussendoor

 

ik negeer hem, geef hem iets om te doen (speeltje, kluif), of spreek hem streng toe dat hij moet ophouden en moet gaan slapen

soms gaat hij erg lang door namelijk

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" wat houd het in als mijn pup van 13 weken naar mij blaft en af en toe ook gromt? hij kwispelt wel met zijn staart en ik denk zelf dat hij dit doet om aandacht te vragen. moet ik hem dan aandacht geven of juist negeren? dat laatste denk ik zelf. "

 Dat hangt er vanaf of je wil dat je pup dat vaker of minder vaak doet. 

 

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

Gebeurd hier ook, ons nu bijna 10 maanden oude teckel teefje komt ook vaak met een botje in de mond naar mij toe, kwispelend met haar hele lichaam en grommen. Ik vind dit super grappig en lief.

Ze wil gewoon even aandacht. Even knuffelen en spelen. Ik houd dan ook haar botje vast terwijl ze druk aan het knauwen is. Alleen maar goed dat ze dit vertrouwen heeft.

 

 

honden page profiel anja met Bobbyanja met Bobby

honden foto van anja met Bobby

Die van mij doet het met uitlaten. Ineens pakt hij dan weer de lijn, als ik zeg foei laat hij het los en gaat dan naar me blaffen en grommen.

Blijf staan zeg foei , kijkt ie me raar aan, wacht even en als hij weer rustig is en ik zijn aandacht heb loop ik weer door

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Onze hond van 8 maand doet het ook nog steeds, niks mis mee vind ik. Je hondje wil gewoon spelen.

Ik doe leuk met hem mee en dan is het helemaal super voor hem.

Dat daar "problemen" mee komen vind ik onzin, het is maar net hoe je er zelf mee om gaat.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Paddy doet dat ook (pup van 14 weken). Ik moet er altijd erg om lachen. Zo'n klein hondje met zo'n grote mond. Hij doet t vooral bij een bepaald speeltje. Daar heeft ie een haat-liefde verhouding mee. 

 

Van mij mag hij best met een speeltje aankomen hoor, als ik tijd heb speel ik dan gewoon ff met hem. Blijft ie grommen en druk doen dan wordt het tijd voor een slaapje.

honden page profiel MikeyMikey

willemijn, bedankt voor je leuke reactie. ik ben nu inderdaad trots op het feit dat hij met mij aan zijn botje wil kluiven. hij doet het ook af en toe om aandacht te trekken ook al hebben we net gespeeld. dan zeg ik dat dat niet mag.

 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Paddy doet dat ook (pup van 14 weken). Ik moet er altijd erg om lachen. Zo'n klein hondje met zo'n grote mond. Hij doet t vooral bij een bepaald speeltje. Daar heeft ie een haat-liefde verhouding mee. 
 
Van mij mag hij best met een speeltje aankomen hoor, als ik tijd heb speel ik dan gewoon ff met hem. Blijft ie grommen en druk doen dan wordt het tijd voor een slaapje. "

 Zo denk ik er ook over. Als onze hond met andere honden aan het spelen is willen we dat hij/zij gelijk komt als we roepen of fluiten. We bereiken dat door ze te leren dat wij toch het leukste boven alles zijn. Beetje tegenstrijdig om dan altijd maar hun uitnodiging om te spelen af te slaan

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

" Dat gedrag herken ik, het enige wat helpt als hij dat doet en heel druk is: een slaapplaatsje aanbieden en even niks tegen hem zeggen.
Dat je zijn botje vast moet houden omdat hij dat wil, dat zou ik meteen negeren. Hij bepaalt niet wanneer er gespeeld wordt, dat doe jij.
Je gaat op zijn eerste initiatief niet in, maar als hij weer wegloopt en gaat liggen kun je zijn botje pakken en gaan spelen. Zolang het maar jouw initiatief is om te beginnen en te eindigen met spelen.
Succes! "

 waarom moet je het bot vasthouden negeren Jenita,mijn hondje

komt altijd met haar botje naar mij toe, dan moet ik het ook vasthouden, en gaat zij liggen kluiven, ik zie daar niks verkeerds

in. als ik op dat moment iets anders ga doen, vindt ze het ook

goed en houdt ze het zelf tussen haar pootjes vast

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ik snap niet waarom mensen hun hond negeren bij zulk gedrag. Het is toch leuk als je hond met je wilt spelen of aandacht vraagt? Of zie ik het nou verkeerd?

honden page profiel MikeyMikey

volgens mij kan het uitmonden in dominant gedrag als ik erop in ga. hij staat dan op hoogte van mijn gezicht en als ik hem aan kijk blaft hij en hapt richting mijn gezicht. daarom wilde ik dit negeren

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" volgens mij kan het uitmonden in dominant gedrag als ik erop in ga. hij staat dan op hoogte van mijn gezicht en als ik hem aan kijk blaft hij en hapt richting mijn gezicht. daarom wilde ik dit negeren "

 Dekking altijd hoog hè!

 

 

 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Ik snap niet waarom mensen hun hond negeren bij zulk gedrag. Het is toch leuk als je hond met je wilt spelen of aandacht vraagt? Of zie ik het nou verkeerd? "

 



+1

gelukkig heeft willemijn een leuk antwoord gegeven, ik snap ook niet zo goed waarom mensen zo met hun hond en helemaal een puppy omgaan

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo


De pup wil juist lekker spelen en dollen met de baas.
En lief dat hij het botje aanbied. Super.
Ik zou zeker voor de band en het contact lekker dollen hoor.
En jij bepaalt wanneer het spel weer is afgelopen.
Zou de kans pakken en lekker spelen.
Normaal puppy gedrag.

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

"  Dekking altijd hoog hè!
 

 
  "

 

geweldig he

 

dat doen die van mij ook als we spelen!!

 

en als ze met elkaar spelen dan vragen sommige mensen aan mij of ze niet aan het vechten zijn....

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

 Zolang het maar jouw initiatief is om te beginnen en te eindigen met spelen.
Succes! "

 Waarom is dit?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" volgens mij kan het uitmonden in dominant gedrag als ik erop in ga. hij staat dan op hoogte van mijn gezicht en als ik hem aan kijk blaft hij en hapt richting mijn gezicht. daarom wilde ik dit negeren "

 http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/dominantiemodel-de-mythe.php

 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Ik snap niet waarom mensen hun hond negeren bij zulk gedrag. Het is toch leuk als je hond met je wilt spelen of aandacht vraagt? Of zie ik het nou verkeerd? "

 eens :) 

 

Alleen ze moeten wel ook leren dat ze niet altijd hun zin krijgen, soms kan er gewoon even niet gespeeld worden

 

net lag ik op de bank half te slapem, duwt gijs zn speeltje zo ongeveer in mn gezicht, ik ben juist blij dat hij samen met mij wil spelen! Leuk toch

maar soms doet hij het ook als hij (en ik) naar bed moet, dan zeg ik nee en ruim het speeltje op

of  dan kom hij met zn handdoek aanslepen vn, gaan we nog ff trekken baas? Nee gijs, morgen weer :)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  eens :-) 
 
Alleen ze moeten wel ook leren dat ze niet altijd hun zin krijgen, soms kan er gewoon even niet gespeeld worden
 
net lag ik op de bank half te slapem, duwt gijs zn speeltje zo ongeveer in mn gezicht, ik ben juist blij dat hij samen met mij wil spelen! Leuk toch
maar soms doet hij het ook als hij (en ik) naar bed moet, dan zeg ik nee en ruim het speeltje op
of  dan kom hij met zn handdoek aanslepen vn, gaan we nog ff trekken baas? Nee gijs, morgen weer :-) "

 Precies, ze mogen altijd initiatief nemen, alleen moeten ze leren dat het soms niet uitkomt. Niet negeren, maar vertellen dat het nu even niet kan. 

Ik zeg: even niet, en ga door met wat ik doe. Ze heeft inmiddels geleerd dat ik dan even niets met haar ga doen. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: pup duwt zijn kont naar je toe
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^