eten en uitlaten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

"  nee volgens mij is die norm langer, het staat wel ergens, vooral bij maagkanteling als je er op googelt fff wachten....
 
Het het vorderen van de leeftijd neemt het risico op een draaiing van de maag toe. Voorkomen is beter dan genezen. Voeding speelt een belangrijke rol, een snelle lediging van de maag is gunstig voor de preventie van een maagkanteling. * Voer je hond in porties (beter 2x per dag dan alles in één keer). * Laat de hond het eerste uur na de maaltijd met rust! D.w.z. niet spelen of rennen. * Voer je hond een geconcentreerde en hoogverteerbare voeding, pas op met dinners. * Al uw hond schrokkerig eet (=lucht slikken!!!), voer dan van een standaard, of leg een grote afgeronde steen in de etensbak om het schrokken tegen te gaan. * Laat je hond niet te veel zeewater of ´s winters (ijs)koud water drinken. * Laat je hond niet te veel sneeuw eten.
  "

 

Dat is juist het moeilijke, ik laat hem wel met rust, maar hij gaat dan vaak gek doen, spelen, rennen, tevree zijn dat hij net gegeten heeft...

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" De enige reden dat ik dat doe om een maagkanteling te voorkomen, 2 uur rust dan pas uit. "

 

dat is al lang achterhaald.

Activiteit na eten verkleint net de kans op maagkanteling en maagkanteling komt meer voor op een nuchtere maag.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Oh ja? nou ja zo zie je maar, internet staat vol met onzin, ik wist dat dus niet.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ja, er is een tijd geleden onderzoek naar gedaan (en tijd erna is dat nog eens opnieuw gedaan omdat er met 1 factor geen reden was gehouden) maar uitkomst bij beide was gelijk.

 

Uiteraard is dat niet eten en daarna 20 km gaan fietsen he.

Maar verplichte rust opleggen na eten, kan dus meer kwaad dan goed.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

even de link naar het onderzoek, het gaat wel via een ander forum.

 

http://www.hondenforum.nl/plaza/viewtopic.php?f=1&t=260925&hilit=onderzoek+maagtorsie

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

ja, maar waar is de uitkomst van dat onderzoek?, mensen mogen een lijst invullen om opnieuw een klein onderzoekje te houden.

 

Ik doe toch maar voorzichtig, degene die dit probeert te onderzoeken heeft misschien de uitkomst wel neergezet, ik heb hem alleen niet gevonden, misschien weet jij het?

 

Faro heeft nu 3 keer een maagdilatatie- gehad, dat is een soort voorganger van de maagtorsie , dit was steeds na het eten, met rust, want hij is altijd rustig.

 

Dus ik vind het heel interessant dit, alleen denk ik dat Faro op ander voer moet, de KVV verteerd hij slecht, er blijft weinig over dus ik heb nu net Blikvoer besteld, klinkt niet slecht dat voer.

Je mot wat hee!  Duur!!!

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

het zou eens moeten gevraagd worden aan haar, Inge Overmeire heet ze (de docente/DA die het onderzoek meedeed)

 

ai, Faro behoort dan idd ook tot de bewijsgevallen.

ik kan me voorstellen dat het duur is, hopelijk krijgt hij het niet opnieuw hoor, moet vreselijk zijn :s

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Hier altijd eerst eten dan wandelen maar er zit wel een hele tijd tussen (uren). 2x eten per dag en 2x wandelen per dag.

Uiteraard gaat hij 's morgens wel altijd eerst plassen in de tuin en wat rondracen en daarna eten, dan dutten (of soms eerst nog wat rondlopen in de tuin en daarna dutten) en dan gaan we wandelen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik denk dat faro niet kan meedoen aan zo'n onderzoek die is voor bijna alles allergisch 12 diersoorten, granen, rijst haver soja aardappel.

En zijn dikke darm werkt niet goed en hij verteerd slecht, dus ik denk eerder dat hij niet binnen de groep valt van onderzoek, vanwege zijn klachten.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Puppy en Baby tips gevraagd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^