Help!! Wat kan dit zijn?? En wat kan ik er aan doen??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NatasjaNatasja

 

Hallo, wij zijn nieuw hier.

 

Mijn naam is Natasja en heb 2 honden een kruising lab/schnautzer (10jaar) en een kruising Stafford/am bull (4 maanden)

Helaas heeft me oudje sinds een weekje een plek wat nu met de minuut groter lijkt te worden.... Ik heb het ingesmeerd met betadine zalf. Wat zou dit kunnen zijn???? En wat kan ik er aan doen?? 

 

Groetjes Natasja

 

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Wat je kan doen, nu naar de dierenarts! Dit is niet goed hoor! Een week al? Waarom ben je nog niet eerder gegaan, heb je wel contact gehad?

 

Sterkte in ieder geval, en please, ga naar de dierenarts!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik kan niet echt achterhalen waar op het lichaam dit is.. maar ik zou sowieso naar de dierenarts gaan.. dit lijkt me niet goed

honden page profiel NatasjaNatasja

Tot vrijdag was het een klein plekje gisteren en vandaag is ze gaan likken en bijten dat het nu zo is.

 

Dit is bij haar staart.

 

honden page profiel NatasjaNatasja

Ow ze is trouwens verder niet ziek, geen koorts, eet gewoon en vertoont geen afwijkend gedrag....

 

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Het ziet eruit als een hotspot. Ik zou even naar de da gaan dan krijg je een zalfje waarmee het weg gaat. Hotspots kunnen zich heel snel uitbreiden en het jeukt heel erg. 

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Nogmaals: Ben je al bij de dierenarts geweest of contact gehad?

 

Ga naar de dierenarts in ieder geval, dit is niet zo maar iets en moet je niet op een forum uit willen zoeken in mijn ogen. Wij kunnen namelijk niet in het dier kijken. Mijn kat heeft een heel klein kaal plekje gehad van de een op de andere dag, was een giga allergische reactie die meteen behandeld moest worden

honden page profiel NatasjaNatasja

Nee ik heb haar donderdag laten enten en zoals ik zei was het toen een klein plekje en helaas ben ik niet het type dat bij een klein ding naar de da ga..... 

 

Ze heeft het al eens eerder gehad ik mindere mate en toen is het met betadine over gegaan....

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Tsja... het is maar wat je klein vind

honden page profiel NatasjaNatasja

ja sorry maar ik vind een klein kaal plekje zonder verder uitslag roodheid of wat dan ook niet iets om voor na een da te gaan helemaal omdat er ook een pup van 4 maanden rond loopt die nog wel eens iets wilder wil spelen. En natuurlijk ben ik van plan naar de da te gaan maar vragen staat vrij is het niet?? En nee ik ga niet stel op sprong omdat ik mijn hond na 10 jaar ken en als ze er echt ziek van zou zijn had ik er allang gezeten. 

honden page profiel Bianca & hummerBianca & hummer

honden foto van Bianca & hummer

misschien een allergische reactie op de enting? Ik zou wel naar de dierenarts gaan als ik jou was..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een duidelijke hotspot... de enting kan dit veroorzaakt hebben, je hond heeft de prik gehad en daar gebeten, gelikt enz....

het is zondag je hebt niets in huis, espree hotspot voortaan in huis halen, dan kan je direkt de plek sprayen, nu ?

je ziet het groter worden, zou toch even hoe vervelend dat ook is even de dierenarts vragen wat er NU aangedaan wordt, wacht je tot de dierenwinkel open gaat, morgen dan kan de plek groter en groter zijn geworden, en dan kan je direkt aan de antibiotica .

ga even kijken welke dierenarts er beschikbaar is, en ga even langs, je kan wat krijgen dat het beperkt blijft.
niet er mee wachten, als je wacht, de hond heeft jeuk en bijt zich kapot, zodat de plek zich gaat uitbreiden, ben je verder van huis.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" ja sorry maar ik vind een klein kaal plekje zonder verder uitslag roodheid of wat dan ook niet iets om voor na een da te gaan helemaal omdat er ook een pup van 4 maanden rond loopt die nog wel eens iets wilder wil spelen. En natuurlijk ben ik van plan naar de da te gaan maar vragen staat vrij is het niet?? En nee ik ga niet stel op sprong omdat ik mijn hond na 10 jaar ken en als ze er echt ziek van zou zijn had ik er allang gezeten.  "

 



je hebt gelijk hoor, maar wat ik nu zie op de foto is het aardig al uitgebreid, hotspots zijn zeer besmettelijk, nu is het op een plek, straks op meerderen plekken, en echt dan ben je duurder uit.

je hebt niets in huis ? Betadine ? wees daar voorzichtig mee, ik las dat je dat gebruikt hebt, maar daar wordt de huid dun van... waar woon je ? hier noordoost nederland, ik heb van espree de hotspot in huis... je mag hier komen of ik kom naar jou toe. zeg het maar.

honden page profiel NatasjaNatasja

Hai,

 

Wij wonen in Hellevoetsluis en gelukkig zijn hier de dierenwinkels open ik ga nu gelijk espree halen. En ze krijgt vannacht een kap om. Morgen zal ik de da contacten thnx! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" ja sorry maar ik vind een klein kaal plekje zonder verder uitslag roodheid of wat dan ook niet iets om voor na een da te gaan .  "

 



de opening van je topic..... HELP!! angela, doordat je help roept , geven wij toch wat meer aanwijzingen voor je om toch naar een dierenarts te gaan, een klein rood plekje , een beetje rood. daar roep je geen hulp voor in. :-D je opening is voor vele even toch een reactie oproepen dat het meer gaat om een klein rood plekje.

maar nogmaals, weet niet waar je woont, ik heb het in huis, je mag het komen halen..... zet het in een pbtje naar me. noordoost groningen. vlakbij Winschoten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hai,

 

Wij wonen in Hellevoetsluis en gelukkig zijn hier de dierenwinkels open ik ga nu gelijk espree halen. En ze krijgt vannacht een kap om. Morgen zal ik de da contacten thnx!  "

 



de berichtjes zijn elkaar gepasseerd, jammer, misschien kan een ander je toch helpen , zijn er in je buurt honden liefhebbers ? vaak is het toch dat ze iets van spray in huis hebben.... en anders morgen in huis halen, direkt de jeuk is weg en het vormt snel een korstje..

jammer dat je te ver weg woont.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dierenwinkels open ? van espree de hotspot.... hoop dat ze het hebben voor je, kan je gelijk er mee beginnen, succes, en laat het even weten ja ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geschikt voor: Hond



Samenstelling: Aloë Vera, Kamille, Tea Tree Olie, Guldenroede, Groene thee, Ylang Ylang.

Indicatie(s):

Een kalmerend schuim voor jeukende en branderige plekken (hotspots) die veroorzaakt worden door irritatie, insectenbeten en allergieën.

Eigenschappen per ingrediënt:
• Aloë Vera en Kamille zijn natuurlijke extracten met een kalmerende werking en Tea Tree Olie bevordert het herstelproces.

• Guldenroede verlicht jeuk en branderig gevoel van de huid.

• Groene thee is infectiewerend en Ylang Ylang heeft een antiseptische werking.

Dosering en toepassing:
1 a 2 maal daags:
Goed schudden voor gebruik, de aangedane plek inmasseren en het schuim laten drogen.

honden page profiel NatasjaNatasja

Hai,

 

Nee voor een klein rood plekje had ik hier geen oproep geplaatst maar omdat het nu zo geworden is dacht ik misschien mensen met ervaring en kan ik zo uitzingen tot morgen en het normale tarief betalen bij de da ???? helaas nog steeds geen geldboom gevonden.... Maar als ze opeens heel ziek wordt ga ik natuurlijk wel. 

 

Maar ik heb het dus hoop dat ze nu weer een beetje rust krijg.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geweldig NATASJA... de jeuk is gelijk over, een paar x nog insmeren vanavond, en voor de nacht, houdt je hond even bij je vannacht en desnoods even een shirt aan zodat ze er niet aan kan komen, komt goed. je zal zien binnen een paar dagen is het al aan het helen en vormt er een korstje.... fijn dat je het hebt.

Volgende forumvraag: ziek?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^