Even een irritatie puntje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

 

Maar grote honden zijn eng.... 

 

 

O nee, toch niet. 

 

 

Ik ben het er absoluut mee eens dat kleine honden moeten leren met grote honden om te gaan. Wat ik altijd wel zie is dat honden die normaal 'groot' zijn, de herders, labradors etc, vaak hetzelfde 'kleine hondengedrag' vertonen als ik met de doggen loop. 

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

"  
 En zelfs chihuahua's hebben veel meer nodig dat ze bij 90% van de eigenaren krijgen.
 
Er is hier iemand op het forum (ben de naam even kwijt) die doet zulke ontzettend leuke activiteiten met der chihuahua. Eigenlijk heb ik nog nooit een chihuahua eigenaar dat zien doen...  Dan denk ik... goh eigenlijk zijn het hardstikke leuke beestjes maar meestal worden ze niet eens als hond behandeld. Dat terwijl JUIST chihuahua's net als jack russeltjes, westies en zoveel andere kleine rassen zoveel in hun mars hebben. 
 
 
 
  "

 

Daar ben ik het helemaal mee eens 
Ik denk niet dat je het over mij had, want ik post zelden iets over wat ik met mijn chihuahua's doe maar ik doe er veel mee 

De trainer op de hondenschool is van een Mechelse herder naar een chihuahua gegaan en is zo ontzettend blij, ze zijn heel trainbaar en werken graag voor je. Maar het is natuurlijk anders dan een herder hoor. Ik hoorde ooit dat ze zelfs geprobeerd hebben om chihuahua's te doen drijven, door middel van kuiten bijten en blaffen 

Ik doe wekelijkse showtraining, wekelijkse doggydance, elke dag lekker veel los wandelen en spelen (sinds de verhuis, nu ik in de bossen/velden woon in een gehucht waar ik zeker ben dat ze geen gevaar lopen, daarvoor was het altijd aangelijnd maar met een lange lijn).
Elke dag zijn ze minstens 2u buiten aan de wandel, liefst nog meer als het niet te koud of nat is (anders zijn het echt natte vodden en dat is ook niet gezond meer met hun dunne vachtje)

Maar voordeel is: als ze eens niet zoveel te doen krijgen omdat ik bijvoorbeeld ziek ben, dan zijn ze niet lastig maar even rustig als anders.

 

 

Veel rassen binnen de gezelschapsgroep worden te vaak aangezien als 'niet geschikt voor werk of sport'. Wat ik heel spijtig vind.
Tov veel rassen zijn bepaalde stereotypen die soms verkeerde indrukken geven over de noden van zo'n hond

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

"  
 
Kwam er laatst nog één tegen haha! Erg sociale honden allebei trouwens. Denk dat de meeste chi's ook echt wel zoveel energie hebben dat ze eigenlijk makkelijk mee kunnen met grotere. Maar toch wordt vaak gedacht dat ze weinig kunnen of zo. En daarom "wel genoegen zullen nemen met..."
 
Er zijn ook genoeg momenten dat de enkele chihuahua die ik tegenkom  in het losloopgebied snel de lucht in gehesen worden wanneer ze Obi zien. Jammer... Obi doet ze echt helemaal niets. Zo'n zonde juist bij de pupjes vind ik het vaak een gemiste kans zelfs. Obi gedraagd zich altijd alsof ze van porselein zijn dus laat maar gaan denk ik dan. Honden moeten omgaan met honden. Sommige kleine rassen lijken echt wereldvreemd voor grotere honden. 
 
Maar diegene die dat niet zijn... dat zijn allemaal stuk voor stuk leuke hondjes. Levendig, energiek en soms hondsbrutaal hihi. 
  "

 

Nabu die speelt met alle groottes van honden maar bij sommige moet ik ook wel tussenkomen, die honden lijken hun eigen kracht nog niet te kennen en zijn soms echt dat tikkeltje té voor hem en ik zou niet willen dat hij op de duur ook niet meer zou durven. Maar ik test altijd eens uit of het 'stabiele en ervaren' honden zijn of jonge pupsels die nog niet doorhebben dat hun poot ruim 2x zo groot is als het hoofd van Nabu 

Maar verder gedraagt Nabu zich alsof hij 40 kg weegt, iedereen is leuk en niemand is eng. 

Nu bvb leer we een amstaf pup met hem spelen, de pup kent zijn eigen krachten nog niet en is soms nog te wild waardoor we het niet zomaar toelaten en alle 'gecontroleerd' blijft maar de hoop is dat ze later zonder dat de amstaf een riem aan moet kunnen spelen 

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Alle honden moeten hun energie kwijt, alleen heeft het ene ras mee nodig dan een ander dat wil niet zeggen dat je met sommige rassen niks hoeft te doen. Alleen collies hebben gewoon meer energie  en meer uitdaging nodig dan de gemiddelde hond.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  
Daar ben ik het helemaal mee eens Ik denk niet dat je het over mij had, want ik post zelden iets over wat ik met mijn chihuahua's doe maar ik doe er veel mee 
De trainer op de hondenschool is van een Mechelse herder naar een chihuahua gegaan en is zo ontzettend blij, ze zijn heel trainbaar en werken graag voor je. Maar het is natuurlijk anders dan een herder hoor. Ik hoorde ooit dat ze zelfs geprobeerd hebben om chihuahua's te doen drijven, door middel van kuiten bijten en blaffen Ik doe wekelijkse showtraining, wekelijkse doggydance, elke dag lekker veel los wandelen en spelen (sinds de verhuis, nu ik in de bossen/velden woon in een gehucht waar ik zeker ben dat ze geen gevaar lopen, daarvoor was het altijd aangelijnd maar met een lange lijn).Elke dag zijn ze minstens 2u buiten aan de wandel, liefst nog meer als het niet te koud of nat is (anders zijn het echt natte vodden en dat is ook niet gezond meer met hun dunne vachtje)
Maar voordeel is: als ze eens niet zoveel te doen krijgen omdat ik bijvoorbeeld ziek ben, dan zijn ze niet lastig maar even rustig als anders.
 
 
Veel rassen binnen de gezelschapsgroep worden te vaak aangezien als 'niet geschikt voor werk of sport'. Wat ik heel spijtig vind.Tov veel rassen zijn bepaalde stereotypen die soms verkeerde indrukken geven over de noden van zo'n hond "

 

 

Nee, was iemand met een donkere chi. Heb der al een poos niet meer gezien hier geloof ik en ik kan me nu ook ECHT niet herinneren hoe der username was. Maar ze deed ontzettend veel met dat beestje. Vond dat altijd heel tof om daar over te lezen. Heel leuk ook! Ze filmde ook veel en dat kwam hier dan ook wel eens terecht. Haha leuk gezicht om zo'n dreumeltje in actie te zien. Had wel eens treibal video's gezien van dat hondje in actie. En gehoorzaamheid etc. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: welke hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^