onzindelijk gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

wij hebben een chihuahua van iemand over genomen en die was daar goed zindelijk.Dat geloof ik echt van die mevrouw.

Ze was ook daar geboren en als pup heel snel zindelijk. Door privé omstandigheden die mij wel verteld zijn, moest het diertje verhuizen.

Ze is 3 jaar en nu pas 3 dagen bij ons maar ze doet alles in huis.

Met uitlaten gaat ze ook niet snuffelen ze loopt naast me het rondje,elke keer een ander rondje is me aangeraden en gaat dan weer vrolijk mee naar binnen.Ze heeft in die 3 dagen maar 1x buiten geplast en ik heb haar de hemel ingeprezen maar de rest doet ze op ons kleed.Als we het zien zeggen we NEEEEE ,geven geen straf, zetten haar buiten in de tuin of gaan gelijk naar buiten om te wandelen.Ik doe het nu net als bij een pup na het eten, na het slapen ,na het spelen, ze vind het prima en eenmaal binnen , niet gelijk na de wandeling maar soms 20 minuten later vind je een plasje of je ziet haar plassen of poepen.Maar dat ruik je wel.Net een stuk met haar gelopen, ik ben gaan douche en kom terug en ruik poep. Ze was niet alleen in de kamer , ze geeft het niet aan.Omdat ze kort hier is weet ze misschien nog niet hoe ze dat moet laten zien, daarom ga ik zo vaak.Maar met mn koortshoofd buiten lopen voor noppes is toch wel balen. Waar ga ik de fout in, voor de rest is het een schat en ben ik erg blij met haar.Ze doet het ook als we bij haar in de kamer zitten maar dan achter de tafel net uit het oog.Dus het is niet uit angst ík ben alleen'!!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik denk niet dat jij ergens de fout in gaat. Je hondje moet wennen aan alles. Ik hoop dat t waar is dat ze zindelijk is, normaal gesproken zijn die kleintjes helemaal niet zo snel. (maar na 3 jaar natuurlijk wel).

 

Ik zou haar nog even behandelen als een puppy, en haar de tijd geven om aan alles te wennen. Niet te veel wandelen maar eerst plassen en poepen op een vaste plek buiten.

 

En het kleed binnen zou ik weg halen als dat kan. 

 

Succes er mee, de aanhouder wint!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Waar je de fout in gaat is bij het denken dat ze na 3 dagen al volledig gewend is aan haar nieuwe situatie..nieuw huis,nieuwe geuren,alles is niet vertrouwd en onwennig,haar oude baasje mist ze,kortom,ze heeft stress.Ze was zelf op haar vorige adres geboren en kent niet anders in haar leven van 3 jaar.

 

Een hondje heeft gewoon tijd nodig om te mogen wennen.

Zodra ze zich veilig en geboren voelt in jou huis,stopt het in huis plassen/poepen.

 

Doe rustig aan,maak je niet druk,dat is niet nodig.Het komt echt goed,geduld en rust is nu belangrijk,vriendschap en vertrouwen kweken.

 

Verder is het goed om het kleed tijdelijk(een maand) op te bergen.

En stap even elke uur met haar naar buiten(of in de tuin,wat lekkers in de tuin strooien,zodat ze ook gaat snuffelen in de tuin),niet voor een héle wandeling,maar puur om het geplas/poep binnen voor te kunnen zijn.

En gebeurt het toch binnen,niet boos worden(lees wel dat je nog niet boos bent geworden,maar wil het wel benadrukken het ook niet te gaan doen),niet NEEE roepen,maar opruimen in rust.

 

honden page profiel Esmee met PoppyEsmee met Poppy

honden foto van Esmee met Poppy

Wat je kunt proberen, is na het uitlaten vrijwel weer meteen terug naar buiten of even nog aangelijnd naast je zitten, dan heeft ze de kans niet het dan te doen.

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

ze doet het niet na een bepaalde tijd soms ligt ze een uur naast me en als ik zie dat ze onrustig is gaan we al naar buiten.Ze is net 2 kilo dus ik kan de wandelingen niet te lang maken ivm de kou.Maar 15 minuten is het zeker , voor mij ook goed hoor bewegen. Je merkt aan niets dat ze stres heeft.Gaat de bench in met eten uit zich zelf nu met slapen ligt ze daar ook in wel met een warme slaapzak want we slapen met een raam open en ze is een bench gewent ,alleen daar lag ze met haar zusje.En nu alleen onze andere hond die slaapt op bed en dat wilde ze niet zij sprong zelf van bed en ging de bench in.Ze is geen stres hond en geen keffertje ,vrolijk, knuffeld graag en eet als een bootwerker.

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

en ik verwacht ook niet dat ze al gewend is dat zou wel erg snel zijn.Maar ik probeer het juiste te doen om het haar zo makkelijk mogelijk te maken zodat ze het naar haar zin heeft.

 

Sommige honden hebben maanden nodig om te wennen ergens.

En het kleed ligt er in de winter omdat we anders met koude voeten zitten en ik heb reuma en kan niet goed tegen de kou.

We hebben een houten vloer dus de geur zou daar ook in trekken als ik het kleed nu weg zou halen als je dat zo bedoeld.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik had een tijdje terug twee oppaschihuahua's, thuis zindelijk.. Nou bij mij hebben ze niks buiten gedaan. Buiten stonden ze alleen te trillen en te hopen dat ze weer naar binnen mochten. Hoorde later dat een van die twee altijd op de kattenbak gaat thuis. 

Maar lastig is het wel, vervelend ook. Denk dat het vooral geduld hebben is en goed opletten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je doet niets fout, drie dagen bij je, de hond is van slag, wordt bij anderen neergezet en vraagt zich af waar het baasje is . haar baasje van drie jaar lang.

 

je geeft al aan haar als een pupje te behandelen, alleen maar goed.

je bent ziek schrijf je, is er iemand anders die de hond even steeds mee neemt, als ze buiten een x geplast heeft en niet gepoept, dan moet ze dat toch echt nog doen... en als er geen buiten is op dat moment, gebeurt het binnen.

 

wees heel alert, desnoods hou je haar nu even contstant in je buurt, en in het oog, zodat je kan zien aan haar gedrag die gaat zitten, hoppa naar buiten. aan jou ligt het niet, hond moet wennen dat tie nu voor altijd bij jou is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

2 kilo, wow, kan er bijna geen voorstelling van geven, en ja nu is het heel koud voor je dreumes , wandelen met dit weer voor zo,n kleintje is al gauw te koud..... tuin ? dan daar zinderlijk maken, iedere keer weer als je ziet dat ze gaat snuffelen in huis, buiten zetten.

 

ga daar maar de nadruk even op leggen, niet wandelen maar uitlaten, meer niet, zodat het hondje weet, oooo dat moet daar gebeuren. ook al is het 20 x per dag, net zolang tot de hond ook weet dat het buiten moet gebeuren, zeker als er wordt gezegd dat de hond zinderlijk is, als jij even goed alert bent, niet de  vrije loop in huis geeft, dan komt het echt wel dat ze beseft, ooo buiten doen.

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

goeie morgen vanmorgen om 10.15 uur werd mevrouw pas wakker en ik heb haar gelijk in de tuin gezet daar heeft ze geplast en ik heb me snel aangekleed onder tussen had ik haar in de bench gezet zodat ze niet de gelegenheid had om te plassen.

Toen naar buiten haar op het grasveld neergezet waar veel hondjes plassen ea.En ja hoor ze ging plassen en poepen, staan ophemelen en dat vond ze wel stoer. Ze heeft weer goed gegeten en ik zet haar nu ook weer even in de tuin en hopelijk heeft ze haar ritme snel hervonden.Wel stinken haar drollen enorm maar ze at daar met de pot mee.En hier krijgt ze royal canin.

 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Dat is dan gelijk de sleutel.

De geur van poep en plas van andere honden, laat haar gelijk plassen.

 

Pak dan de poep van haar die binnen leg en gooi deze niet weg.

Leg het zolang even op je eigen teras/tuin/grasveld.

Dan zit haar lucht buiten en heeft ze het sneller door.

 

Leg desnoods de poep van je eigen hond er even bij.

 

Laat het alleen niet te lang liggen ivm eventuele geuroverlast voor de buren.

Vertrouw op je neus waneer je het op moet ruimen.

En dit is niet permanent, maar totdat ze het goed doorheeft.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ah dat gaat de goeie kant op zo. Ik snap dat je kleed niet weg kan. Probeer dan wel iets te vinden wat haar plas en of poepgeur er uit haalt, zodat ze niet steeds verleid wordt.

 

Succes hoor, komt goed!

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

weer naar buiten geweest en haar weer bij dat veld gezet en er zelf doorheen gelopen zij wilde de stoep om want het gras was nat en koud.Toch ging ze plassen.Toen ik thuis kwam met de boodschappen had ze ook niets gedaan binnen, mijn man was thuis ik laat haar natuurlijk nog niet alleen thuis.En toen weer naar buiten maar ze deed niets dus nu goed opletten of ze het aangeeft. Zou wel fijn zijn als het achter de rug was dat binnen plassen. Maar verder doet het ze het echt super goed en ze is zo lieffff

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

poepen doet ze inmiddels buiten maar het plassen blijft ze binnen doen. Ik neem haar nu met de andere zodat ze kan zien hoe die het doen. Maar ze kijkt er niet naar.Ze ging wel uit zich zelf het gras op om te poepen , maar plassen deed ze toen we net binnen waren.Ook in de tuin plast ze niet. We blijven positief, wie heeft er nog tips ?? Ik ga met haar om alsof ze een pup is dus we komen veel buiten en ook in de tuin[waar ze dus ook wel poept]

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Dat is dan gelijk de sleutel.
De geur van poep en plas van andere honden, laat haar gelijk plassen.
 
Pak dan de poep van haar die binnen leg en gooi deze niet weg.
Leg het zolang even op je eigen teras/tuin/grasveld.
Dan zit haar lucht buiten en heeft ze het sneller door.
 
Leg desnoods de poep van je eigen hond er even bij.
 
Laat het alleen niet te lang liggen ivm eventuele geuroverlast voor de buren.
Vertrouw op je neus waneer je het op moet ruimen.
En dit is niet permanent, maar totdat ze het goed doorheeft. "

 Dat zou ik ook doen. En als je twee drolletjes liggen hebt, is dat echt wel genoeg hoor. Hun neus is echt wel veel beter dan de onze!

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

het gaat nu om het plassen , dat poepen gaat goed zoals ik al eerder schreef.

Gisteravond deed ze het wel nog een keer binnen, in het donker uitlaten vind ze niets,maar ja het is al vroeg donker dus het moet wel

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Helaas vandaag weer binnen gepoept en geplast, ik kan mn vinger er niet opleggen waarom ze dat doet.

We gaan naar buiten naar het stukje gras waar ze het af en toe wel doet en daar staat ze te bibberen en ze wil alleen maar naar huis.

Thuis heb ik haar in de tuin gezet en daar even gelaten ook daar stond ze bij de deur te bibberen[ze heeft een truitje aan buiten en een bodywarmer erover in de avond]Ze deed niets in de tuin , dan maar naar binnen ik wil niet dat ze een koutje vat.Ik neem mijn medicijnen in en kom de kamer in en ja hoor gepiest op het kleed.Morgen ga ik dat alsnog weg halen want het is elke keer op het kleed.Het gras buiten is nu koud en soms door de vorst hard en gisteren beet ze in haar achter pootje en was er een voetbedje rood dat heb ik ingesmeerd met vaseline.Als ze wel poept en plast buiten dan til ik haar op en stop haar tussen mn jas als het erg koud is.Ik laat het diertje niet klunen op die dunne pootjes. Hopelijk heeft iemand nog een tip voor me, we behandelen qua uitlaten als een pup dus elke keer weer naar buiten of de tuin in. Alleen de ochtend plas lukt altijd in de tuin .Dan zet ik haar in de bench om me aan te kleden en gaan we naar buiten.HELP wie weet hoe ik haar zindelijk krijg.Verder doet ze het prima, eet goed luistert redelijk goed en slaapt goed door.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Geef haar gewoon nog wat meer tijd, ze is nog maar net bij jullie. Ik snap dat t niet fijn is voor je, maar voor haar is t nog veel moeilijker. Ze moet gewoon wennen aan alles, en dan die kou er bij is niet fijn. Gelukkig is de meeste sneeuw enzo weer weg. Ik hoop op hogere temperaturen voor je hondje!

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

waarschijnlijk was het vorige bazinnetje niet geheel eerlijk over het zindelijk zijn , en moest het hondje daarom weg .aan jou nu de taak om het te doen, doe als of het een pup is dus na het eten nahet spelen en na het slapen  naar buiten ,sommige hondjes kunnen heel eigenwijs zijn .Hein.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" je doet niets fout, drie dagen bij je, de hond is van slag, wordt bij anderen neergezet en vraagt zich af waar het baasje is . haar baasje van drie jaar lang.
 
je geeft al aan haar als een pupje te behandelen, alleen maar goed.
je bent ziek schrijf je, is er iemand anders die de hond even steeds mee neemt, als ze buiten een x geplast heeft en niet gepoept, dan moet ze dat toch echt nog doen... en als er geen buiten is op dat moment, gebeurt het binnen.
 
wees heel alert, desnoods hou je haar nu even contstant in je buurt, en in het oog, zodat je kan zien aan haar gedrag die gaat zitten, hoppa naar buiten. aan jou ligt het niet, hond moet wennen dat tie nu voor altijd bij jou is. "

 

Helemaal eens met Willemijn... En niet alleen weg van een baasje waar ze 3 jaar was... maar ook nog van haar zusje...  Man... Ik denk dat ik meer problemen zou geven dan dat ;-)

 

Geduld, het komt zeker goed.... En ja, dat een huis niet altijd aangepast is aan hondjes... Je kunt niet alles op voorhand weten.  Haar heel goed in het oog houden is ook de eerste gedachte die bij mij opkomt...

 

Goede moed.  Het zal wel beter verlopen als je zelf weer helemaal op de been bent en als het weer verbetert.  Succes gewenst!  Ook aan die kleine.

 

 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Ik loop zelf elke keer naar buiten met haar of mijn man. Geen vreemde dat zou te verwarrend zijn voor haar. Ik heb geduld maar ik dacht vraag nog even na of ik het goed doet.Ik ben stapel gek op haar en heb ook nog contact met haar vorige baasje en dat is ook leuk. Haar zusje zou eerst ook verhuizen en ik gaf aan haar er dan bij te nemen dan zijn ze weer samen maar ze houd haar toch zelf. Bedankt voor de reacties.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Honden leren context gevoelig. Ze heeft waarschijnlijk niet gleeerd ergens anders dan thuis zindelijk te zijn. Behandel haar als een puppy. 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

net weer buiten geweest daar heeft ze geplast en ik geef haar dan een pluim en ze moest niet poepen.De andere 2 hondjes hebben dat wel gedaan dat ziet en ruikt ze ook.We zijn net 10 minuten binnen en ik ruik poep.Ga ik kijken liggen er nog een paar kruimels maar de rest heeft ze opgegeten, bha !! Wat nu ?? Ze weet dat het niet mag want ze doet het op een plek die je niet gelijk ziet.Maar waarom eet ze het op.

Ze is hier 4 ons aangekomen dus ze krijgt genoeg te eten,ze was wat iel.Ik ben stapel gek op dat dier en wil me er echt voor inzetten dat dit goed komt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een hond die goed geleerd heeft bijten zijn behoefte te doen, zal het niet zo snel meer vinnen doen. Tenzij ze ziek zijn.

 

Voor je chi is welliswaar alles anders en nieuw, kan heel stresvol zijn, maar binnen plassen terwijl ze zindelijk was, nee dat geloof ik niet.

 

Kans dat die vrouw een plasmatje had binnen, of een kattenbak ofzo iets. Zo leert een hond nl niet dat alles buiten hoort.

 

Zou de vorige eigenaar maar eens goed aan de tandvoelen. 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

ze houd vol dat ze zindelijk was, alleen toen ik daar binnen kwam zag ik de hond snel de bench in gaan en vroeg haar loopt ze nu met een drol in haar bekje. Nee hoor zal wel speelgoed zijn.Nu weet ik dat ik het goed gezien heb en dat het daar ook zo geweest moet zijn en dat wat ik zag inderdaad een drol geweest moet zijn. Binnen straf ik niet want ik zie het vaak niet gebeuren zo gewiekst is ze wel, alleen toen ik net zag dat ze het op had zei ik nee bha gewoon een reactie die je gelijk bij je naar boven komt. Maar ik blijf haar als pup behandelen en ook hier staat inmiddels een bak met matje maar daar loopt ze omheen wel heb ik een stuk keukenrol erin gedaan met urine die ik opruimde zodat ze dan de bak in gaat, maar helaas doet ze dat niet.

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

ze liep bij de vorige eigenaar wel met drollen van de kat en liep buiten los op het loslaat veld.Dat kan hier niet want het hek er omheen daar kan een chi zo doorheen lopen.En ze heeft hier een gewone lijn maar ook een uitlooplijn .Ik vind het gewoon rot voor het diertje en mijn man die hier ook van baalt want ons kleed kunnen we straks weg gooien.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Voor mij is het overduidelijk dat ze wellicht helemaal niet zindelijk was.

 

Het is jammer dat die vorige eigenaar niet eerlijk was. Wie weet is dit de rede dat ze weg moest? 

 

Begin idd als pup, elk uur naar buiten. Als ze binnen plast niets zeggen, ook geen nee of bah, Voor haar zal dat niet duidelijk zijn, mag ze niet plassen als de baas er bij is, zo kan het nl,opgevat worden.

Ze moet vertrouwen krijgen ik haar nieuwe huis en , nee te zeggen is daarom ook niet handig.

 

Een plas doen, gewoon oppakken en naar buiten, niets zeggen. Buiten plassen is belonen. 

 

Zou wel de vorige eigenaresse er mee confronteren. Misschien nog een keer met je hond bij haar langs, kijken of er dan wat gebeurd binnen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" net weer buiten geweest daar heeft ze geplast en ik geef haar dan een pluim en ze moest niet poepen.De andere 2 hondjes hebben dat wel gedaan dat ziet en ruikt ze ook.We zijn net 10 minuten binnen en ik ruik poep.Ga ik kijken liggen er nog een paar kruimels maar de rest heeft ze opgegeten, bha !! Wat nu ?? Ze weet dat het niet mag want ze doet het op een plek die je niet gelijk ziet.Maar waarom eet ze het op.
Ze is hier 4 ons aangekomen dus ze krijgt genoeg te eten,ze was wat iel.Ik ben stapel gek op dat dier en wil me er echt voor inzetten dat dit goed komt. "

 Ze eet het op ,omdat ze weet dat ze anders straf krijgt...dus of jij bent toch al boos geworden deze dagen of ze heeft deze ervaring bij haar vorige adres op gedaan.

 

Hoe dan ook,een hond wordt niet vanzelf zo bang dat het gaat poepen op een plekje die jij niet ziet...en het dan ook nog gaat op eten.

 

Misschien heb je haar geen beuken gegeven...maar voor een Chihuahua is alles al snel dreigend ,ze zijn immers hartstikke kleine (tere) hondjes.Op een hond van normaal formaat af lopend met een boze blik (evt wijzend vingertje) en commentaar na het plassen of poepen is huis ,kan er al voorzorgen dat het zeer dreigend over komt.

 

Gelukkig zeg je steeds dat je haar niet straft.

Maar bedenk wel dat de 'NEEEE' in je openingspost(wat inhoudt dat je het schreeuwend hebt gebracht) en haar echt wel bang kan maken.

 

Niet balen van je kleed,want dat je voelt ze ook,dat jullie het haar kwalijk nemen dat jullie het kleed straks moeten weg gooien.

(terwijl er al werd geadviseerd om het de komende maand even weg te halen...trek tijdelijk een extra paar sokken en pantoffels aan voor de koude reuma voeten)

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

ik heb beslist niet hard Nee gezegd ik weet hoe klein hun zieltje is en over het kleed ook niet gemopperd tegen haar.Ik beloon juist het goede gedrag als ze buiten plast. Zelfs mijn man moppert niet omdat ik het hem ook verboden hebt hihi.Ze heeft net met wandelen buiten geplast en ik gaf haar de goed zo,braaf en had wat lekkers in mn hand.

Dat nam ze niet aan, geen trek hihi, een echte chihuahua trek ze doen net wat je niet verwacht. Maar omdat er soms ook goede dagen [2] tussen zitten en ze dan wel alles buiten doet begrijp ik het binnen poepen niet.We zijn helemaal in love dus ze krijgt geen straf of boze vinger en al helemaal geen klap die geef ik aan geen ene hond.Dat werkt alleen maar tegen je en ik ben tegen slaan .

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^