Flexilijn-irritatie! meningen gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Haha, daar zijn zeker irritaties over. Ik denk omdat veel mensen gewoon de knoppen niet gebruiken. Dat je afstand neemt en die andere hond alsnog bij jouw komt.
  "

 Hahaha dat plaatje! Die kan ze vast gebruiken in het verslag

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Zoek je alleen ergenissen of ook positieve ervaringen?  "

 Voornamelijk ergernissen

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Ik kan niet zonder, gebruik er dan ook twee tegelijk. Niet voor m'n hond maar om aan m'n grasmaaier te doen als ik de (schuine) slootkant (oftewel talud) moet maaien. Ik kan dan de maaier naar beneden laten rollen en weer omhoog takelen, werkt perfect "

 Hahaha jij wint de koelkast voor meest innovatieve flexigebruiker

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

 Dankje voor de link! Enne sorry voor de 2 doggies...klikte weer verkeerd

honden page profiel MirMir 3 doggies

honden foto van Mir

Ik had er eerst een.

Soms blokkeerde de knip. Dan rolde hij gewoon verder uit, terwijl hij op de knip zat. (Zonder dat mijn hond wild deed ofzo.... Rider kon ineens gewoon een stukje verder lopen :s )

 

Maar de grootste irritatie bij mij zit bij de flexilijn van anderen. Mensen die hun hond niet bij zich houden, maar gewoon de volle lengte van hun lijn laten gebruiken. Wanneer er geen hond in de buurt is: prima. Maar wel vervelend als je zo'n hond(je) & baas wilt passeren. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Zo, werk pc is aan, typt wat makkelijker 

 

Positief:

 

Ik gebruik ALTIJD een Flexi. In de wijk lopen we maar minimaal, tot het grasveld op de hoek staat ie gewoon op slot, op iets van anderhalve meter maximaal. 

Dan kijk ik aan beide kanten en dan mag ze even het veldje op (vol met kak, dus ik ga -zeker in het donker- NIET op dat veldje lopen).

Zodra ik in de verte iemand zie naderen, of dat nou lopend of op de fiets, met of zonder hond is: Mellow moet even bij me komen.

 

In het bos is het haar 'losloop-dingetje', aangezien ze niet los kan. Dan mag ze lekker rondscharrelen en haar ding doen. 

Loop ik in het bos waarvan het eerste stukje fietspad is, dan kijk ik heel vaak achterom, of er niet een fietser aankomt (aangezien de snelle fietsers niet bellen en andere mensen soms een beetje laat bellen). Komt er een fietser? Dan zeg ik tegen Mellow dat er een fiets aan komt en dat we even aan de kant gaan. Mellow ploft op d'r billen en blijft keurig wachten tot de fietser voorbij is.

Ook bij lopende passanten (al dan niet met hond) gaat de lijn even op slot.

Ik loop de laatste tijd weer vaak in de Oostvaardersplassen (wegens ellende in eerder genoemd bos), het grootste deel is verboden voor fietsers, dus ik hoef niet heel erg op te letten. Natuurlijk kijk ik wel af en toe om, maar niet heel vaak.

Ze loopt eigenlijk altijd voor me, vind ik fijner, zodat ik kan zien wat ze doet. Mócht ze ergens achteraan vliegen, het hoeft maar een blaadje te zijn wat wegwaait, dan eindig ik niet languit omdat ik die actie niet zag aankomen.

 

***

 

Negatief:

 

Maar helaas zijn er ook mensen die denken 'ik loop in het bos, mijn hond is braaf dus ik hoef er niet op te letten' en zijn zo lekker aan het appen/mailen/internetten.

Mensen laten hun hond onbeschoft op de mijne afstuiteren, hebben geen oog voor het feit dat zij aangelijnd is (en weten dus ook niet wat daar de reden van is). Hun hond doet niks (noem grommen en lip opkrullen maar niks) en ik moet het maar uitzoeken met mijn aangelijnde hond...

 

Vorige week liepen we op het veldje op de hoek, Mellow aan Flexi. Er komen 2 mensen aan met beiden een hond, dus ik roep Mellow even bij me en zeg dat we even gaan wachten. Doet ze keurig, brave hond.

De vrouw van het stel laat haar, tevens geFlexi-de, hond naar Mellow toe komen. Ik haal haar nog wat dichter naar me toe, Mellow gilt, snauwt en krult haar lip op op een manier die ik nog nooit heb gezien (ik moet écht wat mondiger worden, maar dat terzijde). 

Dan denk ik 'je ZIET dat ik haar bij me hou, waarom laat je jouw hond dan op ons aflopen?'

Het waren 2 Engelse Bulldogs. Hele rustige honden, maar dan snorkende ademen klinkt gewoon anders dan bij honden met normale neus, Mellow vindt het niet fijn.

 

Een Flexi betekent voor sommige mensen hetzelfde als los, maar óók los (of semi-los) moet je op je hond letten. En dáár gaat het vaak mis.

 

En dan hebben we nog de mensen met (inderdaad...) de kleine hondjes. Lopen op de stoep naast de weg. Baasje en 5 of 7 meter ervoor de hond. Ik ben altijd als de dood dat het beestje ineens de weg opschiet en onder mijn wielen komt. Indien mogelijk ga ik in zo'n geval dus links rijden. Kan dat niet wegens tegenligger, dan laat ik even mijn gas los.

De meeste honden blijven trouwens keurig op de stoep, maar Mellow is dus het type wat rustig achter een blaadje aanfladdert en totaal geen oog heeft voor auto/bus/fietser, die zou zo de weg opschieten.

En ik hou dus altijd rekening met dat soort situaties. Liever rekening houden met iets wat niet gebeurd dan dat ik denk 'zal wel meevallen' en de hond in kwestie doet het wél.

 

Mellow trekt niet aan de Flexi. Ja, ze loopt voor me, maar ze hangt niet in de lijn. Ze gebruikt ook niet altijd de volle 7 meter.

Als we bij een bocht komen, mensen moeten passeren of een ander onoverzichtelijk stuk, dan roep ik haar altijd ruim op tijd bij me en moet ze even bij me blijven, dat doet ze ook altijd netjes.

De enige keren dat ze wél echt VOL in de lijn hangt is wanneer ze een ree ziet. Twee weken terug zagen we er 4 of 5. Ze rook ze, zag ze ook en dan gaat ze helemaal los, dan zie je duidelijk dat ze echt wel veel jachtinstinct heeft. Hoewel ze maar 16 kilo weegt is ze op zo'n moment behoorlijk sterk. Ze krijgt dan ook maximaal 2 meter lijn; hoe meer lijn, hoe sterker ze is.

Zo'n actie duurt hooguit 5 minuten en dan is ze ook hartstikke doof, hoort niks meer, wil alleen maar er achter aan. 

 

Zo'n lap tekst ga ik écht niet op mijn tablet tikken 

honden page profiel -- 3 doggies

"  Voornamelijk ergernissen "

 

Kijk dat scheelt me weer een heel verhaal typen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Er is al veel gezegd, voor mijn eigen gebruik vind ik de flexi ideaal

in de wijk en langs de straat krijgt hij maar een paar meter

in het park ed mag hij lekker lopen

die ik iemand aankomen dan roep ik of hem bij me, of als hij aan het snuffelen is loop ik naar hem toe en ga ik naast hem staan

 

ik vind t ook gevaarlijk als mensen langs de straat lopen en de hond 7m vooruit loopt, wat als die ineens de straat oploopt.. 

 

maar eigenlijk geb ik zelf geen ergenissen

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik heb het 1x bij mijn eigen honden gebruikt. Rex wilde achter een eend aan, "vroeg" het aan mij en ik dacht dat de riem wel lang genoeg zou zijn (hij was 8 meter). Ik gaf hem toestemming, hij maakte vaart en plots zat hij aan het einde van de riem. De riem viel uit mijn hand en knalde op hem.
Ik probeerde de riem weer vast te pakken, maar dat ging niet. Ik bleek al mijn pezen gescheurd te hebben van mijn vingers tot in mijn rug en nek. Het herstel heeft maanden geduurd en ik kon toen mijn werk niet doen.
Rex had ook medische zorg nodig mbt zijn rug.

Die dingen zijn wat mij betreft echt gevaarlijk.

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Wat ik vooral heel vervelend vind is dat veel mensen hun hond maar laten lopen aan de flexi en dus ook gewoon op mijn hond af laten komen. Clooney is als hij aan de riem zit daar niet van gediend en gromt of valt uit. En dan ben ik degene die een valse hond heeft, terwijl hij gewoon aangeeft ruimte nodig te hebben.
Daarnaast vind ik het vervelend hoeveel kracht ze kunnen zetten. Mijn uitlaathond loopt aan de flexi als er loopse teven in de buurt zijn, omdat hij anders zo het bos uit rent. Maar als hij dus een andere hond ziet of een balletje of whatever, dan begint ie te sprinten. En na 8 meter hebben ze een behoorlijke snelheid en dus ook behoorlijk wat kracht. Hij trok me zo de riem uit de handen en ik lag bijna op mijn gezicht. Gelukkig rolde de riem niet goed op, anders was die op hem geklapt.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

ach, gezien het feit dat de meeste honden niet luisteren, is zo'n flexi een goede oplossing.

ik zie liever zo'n hond aan een flexi dan helemaal geen lijn 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat zeker Joop! Mellow luistert niet geweldig, maar als ik andere honden soms zie... baasjes doen niet eens de moeite hun opdringerige hond terug te roepen terwijl de mijne moord en brand gilt.

 

Geef mij maar mijn Flexi-hond dan, die luistert negen van de tien keer wél en als ze het niet doet hengel ik haar gewoon naar me toe 

Anoniem (Gast)

Ik zie hier zoveel mensen lopen met slipkettingen en een kort touwtje, en maar rukken aan die lijn. De hond fluitend ademhalen. Dan zie ik 1000 keer liever een flexi. Overigens heb ik het eerste jaar geen flexi gebruikt, omdat ik vind dat hij eerst netjes moest leren  volgen zonder te trekken. Nu lopen we er wel altijd mee, de hele lijn krijgt hij  alleen bij een poepveldje en bij andere honden roep ik hem naast. Kortom, niets mis met de lijn. Misschien wel met de gebruikers, maar dat heb je bij iedere lijn toch? 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Zowiezo mag je hond op aanlijnplekken slechts een lijn van 1,5 meter om hebben. Met een flex voldoe je dan dus niet aan de wet O-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

 

 

Ik fiets meestal best goed door en had flink vaart. Fietste de hoek om en niets te zien behalve 2 kletsende vrouwen. Plots zie ik een lijn ongeveer 2 meter voor mn fiets. &€#%%€!! Een flexlijn net 10cm boven de grond en zo goed als onzichtbaar. Keihard remmen dus en achterwiel slipt weg, fiets valt om en ik kan er (god weet hoe) nog net afspringen voor dat gebeurt. Domme dozen kijken me aan en dan bedenkt 1 van hen dat ze ook nog met de teckel aan het wandelen was. Beest stond bijna 20 meter verderop te poepen. En had niet door dat het bijna achter mn fiets aan gelanceerd was. Fiets weer beschadigd maar niet eens een sorry... Die hond stond gewoon aan de andere kant van de weg..dan waar de eigenaar stond.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik kom op zulke plekken vooral losse honden tegen, wat voor mij reden is om het hele bos maar te mijden.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

hihi, voor Ozzie een flexlijn van 10 meter, en mijn logee podenco een flexi van 5 meter:-) Fijne dingen! Die van 10 kg is wel heel zwaar vooral voor al die tijd die Ozzie toch los rondloopt....alleen maar extra bagage. Tegenwoordig neem ik daarom ook wel een lijn mee die makkelijker mee te nemen is. Ozzie heb ik geleerd los te lopen met een flexi van 10 meter en daaraan vast nog een koord van 10 meter....Dusz ik ben die dingen enorm dankbaar! Ik ben het met vele eens dat je wel goed rekening moet houden met je omgeving, dat je niet met andere honden in de knoop komt en de lijn kort houd wanneer je andere honden tegen komt..

Voor in de natuur zijn ze idd helemaal super!

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  
 
Ik fiets meestal best goed door en had flink vaart. Fietste de hoek om en niets te zien behalve 2 kletsende vrouwen. Plots zie ik een lijn ongeveer 2 meter voor mn fiets. &€#%%€!! Een flexlijn net 10cm boven de grond en zo goed als onzichtbaar. Keihard remmen dus en achterwiel slipt weg, fiets valt om en ik kan er (god weet hoe) nog net afspringen voor dat gebeurt. Domme dozen kijken me aan en dan bedenkt 1 van hen dat ze ook nog met de teckel aan het wandelen was. Beest stond bijna 20 meter verderop te poepen. En had niet door dat het bijna achter mn fiets aan gelanceerd was. Fiets weer beschadigd maar niet eens een sorry... "

 Wat ongeloofelijk aso van die vrouwen! Bah!

Anoniem (Gast)

Mellow het helpt echt om mensen gewoon aan te spreken. Hier een hond die moest revalideren en daarom aan de flex liep. Ik heb gewoon steeds vriendelijk. naar mensen geroepen of ze hun  hond bij zich wilden houden. Omdat mijn hond pijn had en daardoor knorrig reageerde. Nou zag je ook wel aan mijn hond dat hij iets met zijn poot had (kaal geschoren) dus dat hielp. Maar nooit vervelende reacties gehad en het hielp super. 

Anoniem (Gast)

Hier ook een hond 28 kg met een flexlijn van 8 meter maar wel een bandje. Daar heb ik vorige zomer gek naar lopen zoeken. Ook ik vind dat de flexkijnen met een koord verboden zouden moet en worden.

Ik vind de flexlijn ideaal, ik hoef niet in een hoop te staan en de hond kan netjes in de slootkant poepen, dat heb ik hem geleerd. Daarom wilde ik graag een 8m lijn anders haald hij het niet.

Nu onze hond vanwege HD op dieet moet is het helemaal ideaal, hij krijgt wat minder eten dus al die drollen zijn heel erg lekker, ik corrigeer hem dan door heel hard bah te roepen en dan stopt hij met eten van poep. Laat ik hem nu los zou na verloop van tijd alle poep weg zijn, opgegeten dan wel te verstaan. Bah Bah.

Verder haal ik de hond bij mij als er andere honden aankomen, het ligt mijns inziens echt aan de baasjes die er mee omgaan.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Fiets weer beschadigd maar niet eens een sorry...  "

 

Maar hee, het hondje deed niks

Want "hij doet niks hoor!" is het enige wat zulke mensen zeggen... 

 

Dus ondanks dat ik 'm zelf tot volle tevredenheid gebruik, vind ik de meeste mede Flexi-gebruikers best een beetje boel irritant en onverantwoordelijk.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Andere ergernis: mensen met een flexi aan een halfcheck, slipktting of halti. Je snapt toch zelf dat zo'n ding een constante druk houdt en dat dat dus niet werkt met een correctiehalsband??? *zucht* "

 Ik heb mijn hond inderdaad aan de flex met een half-check. Zo groot is die druk niet als ze staat te snuffelen op een grasveld, ik heb geen hysterische stuiterbal aan de lijn. Bovendien zit die half-check niet strak om haar nek. Ik heb de half-check puur voor de veiligheid en niet om te corrigeren. Toen ik de half-check nog niet had, is ze meerdere keren uit haar halsband ontsnapt om achter een kat aan te gaan. Vandaar dat ik kies voor veiligheid. En nee, als ik in de wijk loop laat ik haar niet vieren. De flex is puur voor de losloopvelden en stroken. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"  
Maar hee, het hondje deed niks
Want "hij doet niks hoor!" is het enige wat zulke mensen zeggen... 
 
Dus ondanks dat ik 'm zelf tot volle tevredenheid gebruik, vind ik de meeste mede Flexi-gebruikers best een beetje boel irritant en onverantwoordelijk. "

 Je fiets zou maar net achter die lijn blijven hangen in plaats van net erover heen. Hondje breekt zn nek volgens mij.... Arm diertje dan. Soms zijn zulke lijnen erg gevaarlijk.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" ach, gezien het feit dat de meeste honden niet luisteren, is zo'n flexi een goede oplossing.
ik zie liever zo'n hond aan een flexi dan helemaal geen lijn  "

 Helemaal mee eens!

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna 3 doggies

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Finn en Kiara lopen aan de Flexi, hayzel aan een korte riem.

 

Op zich heb ik er niet  zoveel irritaties van, eigenaren houden hier altijd de hond netjes bij. Enige irritatiepunt bij mijn flexi voor Finn, als hij helemaal uitrolt klemt hij en moet ik hem op de grond meppen om los te krijgen, ik moet dus net voor het einde de rem telkens op tijd induwen. Jullie denken nu natuurlijk, koopt een nieuwe! Irritatie 2, de krengen zijn duur!

 

Met de flexi van Kiara niks te klagen.

honden page profiel MirMir 3 doggies

honden foto van Mir

" Zowiezo mag je hond op aanlijnplekken slechts een lijn van 1,5 meter om hebben. Met een flex voldoe je dan dus niet aan de wet O-) "

 Goh.. Weer wat geleerd. Dat wist ik niet. 

Interessant feitje!

 

Al met al zijn er meer ergernissen dan niet-ergernissen zo te lezen.

Al kan ik me wel voorstellen dat het in eigen gebruik soms handig kan zijn. (Zoals de voorbeelden die Mellow noemde).

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Het zal inderdaad per baasje verschillen.

 

Ik zie er geen noodzaak in om zo'n ding te gebruiken.

Ik heb al genoeg moeite met een dolenthousiaste hond van 55Kg aan 2 meter lijn.

En of hij nu 2 meter van me vandaan is, of 10.?

Zijn energie wordt er niet minder om.

Buiten dat, onze reu wil ik zo dicht mogelijk bij me hebben tijdens een wandeling.

Hoe dichter hij bij mij loopt, hoe meer het idee hij krijgt dat die aap aan de andere kant van de lijn de baas is in de situatie.

Geef ik hem 10 meter.?, dan is hij na 5 meter vergeten dat ik er ook nog loop.

 

Ik geef toe dat het vooral de baasjes zijn die die dingen verkeerd gebruiken, die ik als voorbeeld voor mijn mening neem dat het verschrikkelijke dingen zijn.

Hondjes die vanaf het baasje een aanloop kunnen nemen van 10 meter, om daarna acuut geblokkeerd te worden.

Nouja.

En de voorbeelden die iedereen hier verder opsomt, waarom ze het niet , of liever niet gebruiken.

 

Voorbeeldje van bv die slootkant, daar kan ik me dan weer wel wat bij voorstellen.

Ik denk zelfs dat ik het bij het zwemmen misschien zou gebruiken.

Lijn blijft mooi strak, kan niet verstrikt raken tussen de poten.

Mja...

Maar gewoon het wandelen met zo'n ding..?, nee..

 

 

 

 

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

"
 

Ik denk zelfs dat ik het bij het zwemmen misschien zou gebruiken.
Lijn blijft mooi strak, kan niet verstrikt raken tussen de poten.
Mja...
Maar gewoon het wandelen met zo'n ding..?, nee..
 
 
 
  "

 Haha aap aan de andere kant van de lijn, hier nog zo een 

 

wel uitgerold op laten drogen.

(anders gaat het lint stinken en door het eventuele vuil kan de riem eerder blokkeren). Dus dan is zo nu en dan schoonmaken een must! :) 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Smal beekje in het Leuvenumse Bos, in de zomer mag ze graag lekker spetteren. De waterkant is wat modderig, ik sta op veilige afstand. Soms sta ik aan de ene kant en zij aan de andere kant van het beekje  (is geen wandelpad aan beide waterkanten).

Ze geniet zó van dat spelen, met een 2 meter lijn zou dat niet kunnen (en daarmee kan ze sowieso niet haar energie kwijt, wat aan de Flexi wel kan). 

 

 

Overigens heb ik er dus wél een met koord. Lint draait, waardoor het inrollen niet meer gaat, dat gaat met koord makkelijker.

 

Een keer pech gehad, hond sprong uit auto, lijn kwam langs mijn pols en ze vloog ergens op af. Ontvelling deed na vijf minuten behoorlijk pijn, het was geen diepe, uitgekerfde geul gelukkig. Hier was het ook weer geheeld. 

 

 

Ik lette altijd al goed op (maar nét op dat moment even niet, we stonden in de voortuin), maar sindsdien let ik nóg meer op en zorg ik dat ik de handgreep eerst goed vast heb, lijn kort en op slot en dan pas mag zij uitstappen. Pijnlijke les geweest 

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

Sow dat ziet er nasty uit....

Dan kun je wel veilig op het droge blijven staan, handig :)

pagina 2 van 6 123 4 5 6
Volgende forumvraag: wat is wijsheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^