Hondenras kiezen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anke (Gast)

Nu mijn vriend en ik van n appartement naar een huis met een tuin zijn gegaan, is het zo bijna tijd voor een leuke hond! Ik weet alleen echt niet voor welk ras we moeten gaan.. Honden zoals een Staander, labrador, welsh springer spaniël, beagle(uiterlijk dan!), Mechelse herder vind ik erg leuk! we zoeken een hond die lekker mee wil ravotten in de bossen, thuis zich kan gedragen (niet (veel) blaffen), kindvriendelijk is, en het ook wel eens fijn vindt om n avondje te knuffelen ipv een actieve avond. Ik werk parttime, dus zal de hond ook wel eens n paar uurtjes alleen moeten kunnen zijn. Wie helpt ons met adviezen?!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je noemt wel veel verschillende rassen op.

 

Wil je een sportieve jachthond die veel beweging nodig heeft?

Dit zijn vaak heel sociale honden en niet waaks.

Sommige kunnen niet goed loslopen vanwege hun jachtinstinct.

De beagle staat daar helemaal om bekend, dat die liever hun neus volgen dan hun baas.

 

Dat is de mechelaar juist weer wel, in feite het tegenovergestelde van de jachthond.

Dit zijn juist weer hele pittige honden.

Zoek je liever een sociale allemansvriend of meer een waakhond?

 

Wil je met de hond sporten, wandelen of meer korte rustige wandelingen?

 

De eisen die jij stelt, daar voldoen mijn beide honden aan, en het zijn 2 totaal verschillende rassen.

 

 

 

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Als ik even naar jouw eisen kijk, denk ik meteen aan labrador en golden retriever. Kunnen heerlijk ravotten, prima trainbaar en behoorlijk familie gericht. Ook met kinderen zijn ze over het algemeen heel leuk. De typische (eerste) gezinshond. Alleen komt het een beetje vaak voor dat ze inbrekers de meest waardevolle spullen aanwijzen en ze een lik in het gezicht geven, in plaats van dat ze waaks gaan blaffen...

Je noemt een beagle vanwege het uiterlijk. In een appartement wil je denk ik geen beagle. Die kunnen namelijk behoorlijk... 'vocaal' zijn :p En daar gaan je buurtjes niet blij van worden. Bovendien zijn beagles niet erg baas-gericht, wat Sylvia ook al zei. Hun jachtinstinct is super, en ze gaan achter ieder geurspoor aan dat ze tegenkomen.

 

Anke (Gast)

We wonen ook niet meer in een appartement, maar wel in een stad waar buren niet blij zullen zijn met een aldoor blaffende hond;) We zoeken inderdaad meer een allemansvriend dan een waakhond en wat het uitlaten betreft is dat wat mij betreft heel verschillend en ik hoop dat er een hond is die ook van die afwisseling houdt! We zijn sportief aangelegd en houden van wandelen, joggen met een toekomstige hond. Maar ik kan me ook voorstellen dat er af en toe dagen voorbijkomen dat het prettig is om een korte wandeling te doen- maar daar moet de hond wel genoeg voldoening uit kunnen halen!

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Onze beagle blaft nauwelijks maar is wel een echte stuiterbal.
En los kunnen ze gewoon hoor als je er al jong mee begint.

Ze houden wel van afwisseling maar een dag niks doen dan heb je wel meteen een hyper actieve hond :-D
Verder voldoet ie wel aan de eisen.

Anders idd een golden retriever.
Een echte gezins hond en ook erg sportief.
Volgens mij vinden ze een dag luieren ook niet zo erg.
Ik ben geen golden kenner dus meer van de golden weet ik niet ;-)

Maar ik denk wel dat dat enkele rassen zijn die aan je eisen voldoen.

honden page profiel nickynicky

honden foto van nicky

Ik denk inderdaad ook gelijk aan een labrador.
Die van ons vonden het heerlijk om bij wijze van spreken 5 keer per dag naar het strand te gaan, bij de 5e keer stonden ze nog even enthousiast klaar als bij de 1e keer ;-)
Maar het is ook wel eens voorgekomen dat ze het 3 dagen achter elkaar met een rondje om het blok en dan gingen ze gewoon heerlijk in huis liggen en merkte ik totaal niet dat ze energie te veel hadden en vervelend gingen doen.


Veel plezier met je zoektocht naar jullie nieuwe maatje, ik ben benieuwd wat het gaat worden 

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Een leuke Labrador of Golden Retriever!

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Inderdaad, Labrador Retriever of Golden Retriever. :)

 

Ontzettend leuke, blije en actieve honden. Zijn altijd in voor een spelletje of een (flinke) wandeling, maar knuffelen op de bank hebben ze ook geen bezwaar tegen.

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Je noemt een Welsh springer spaniel. Heerlijke honden, altijd vrolijk, hun staart staat nooit stil. Lief, vaak overenthousiast, naar alle mensen toe. Sommigen hebben wel moeite met alleen zijn, maar als je de tijd neemt om dit aan te leren en het stapje voor stapje opbouwt, moet dat lukken. Maar onderschat het jachtinstinct niet! Ze hebben het wel nodig om hun energie kwijt te raken. Ze kunnen echt alleen los op plaatsen waar geen weg in de buurt is. Dan gaat hun neus op de grond en gaan ze sporen volgen, maar ze komen elke keer weer terug. Het is een zelfstandige jachthond die onder het schot werkt, ze zijn erop gefokt om het wild op te stoten, zodat de jager het wild kan schieten. En dat is dus precies wat ze doen als je ze in een veld loslaat; het struikgewas systematisch afzoeken en als ze een spoor hebben, moet je wel van heel goede huize komen om ze te stoppen. Regelmatig zijn ze even weg, maar ze komen elke keer weer terug en gaan niet ver weg. Als je dat niet erg vindt en het bij je terugkomen van jongs af aan stimuleert, krijg je een hond die niet wegloopt. Ze zijn echt baasgericht. Verwacht echter niet dat ze tegen je been aan geplakt blijven lopen als ze los lopen. En vele zijn gek op water en fanatieke zwemmers. Zwemt er een eendje voorbij, dan willen ze er wat graag achteraan zwemmen. Ik heb echt wel verhalen gehoord van Welshjes die eenden uit het water halen. Mijn vorige Welsh ging altijd het water in, zomers en s' winters. Scott is gelukkig niet zo'n zwemmer, maar in het broedseizoen kan hij niet los in de buurt van water.

De meeste Welsh springers zijn sociaal met andere honden, de mijne helaas niet met reuen.

Het is een heel fijn ras, maar het zijn zeker niet de makkelijkste honden. Het eerste baasje van Scott, hij kwam bij ons toen hij bijna 2 was, vond de Welshjes geen beginnershonden.

Succes met je keuze!

Volgende forumvraag: Chihuahua
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^