Vraagje omtrent gewicht puppy,s.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PeterPeter

Ik heb misschien een wat stomme vraag, maar ik vroeg mij af hoe het kan dat bijvoorbeeld de gewichten van een bullmastiff pup en een Engelse stafford pup op een bepaalde puppy leeftijd (zeg rond 9 weken) helemaal niet zoveel verschillen en dat terwijl wanneer ze de volwassen leeftijd hebben bereikt de bullmastiff veel zwaarder is. Hoe kan dit? want je zou toch denken dat zo,n bullmastiff zijn gehele leven een stuk zwaarder is dan die stafford (dus ook als pup).

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

genetisch bepaald, de groei.... kijk eens naar de ijsbeer wanneer die geboren worden, een paar ons, terwijl een newfoundlander 1000 gram weegt bij geboorte.

de honden die jij aangeeft zijn qwa groote niet zoveel verschillend maar wel als bouw, genitisch bepaalt.

als ze geboren worden waarschijnlijk het zelfde gewicht,ze moeten wel allebei uit het geboorte kanaal komen, zou er zoveel verschil zijn in geboorte gewicht van de honden dan kan de pup er niet uit, en dan gaat de groeispurt beginnen en begint ook de bouw van de hond.

Volgende forumvraag: Irritatie factortje ;)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^