help...raak beetje in paniek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel manon michopoulosmanon michopoulos

Hallo allemaal.

Ik heb me hier geregistreerd om antwoord te krijgen op vragen die ik niet op google vind. Ik hoop dat iemand me kan helpen. 

Mijn hondje mousey (chihuahua) gaat binnen een week bevallen. eigenlijk wilde ik een keizersnede omdat de vorige keer de eerste pup gestikt is en de 2e pup met een ks gered kon worden. De dierenarts wil liever geen keizersnede omdat hij gevoeld heeft en zegt dat ze niet te nauw is en ook omdat ze nu meerdere babies krijgt. het is het beste voor mama en pups. Ik wil het liefst luisteren naar de da, hij weet het het beste, maar nu ben ik de vorige keer gigantisch in paniek geraakt bij het zien van de dode pup. Er zal hier wel weinig begrip voor zijn, want ik lees vaak wat aanvallende reacties op leken in de hondenwereld. Ik ben geen fokker, heb gewoon 2 hele lieve hondjes, die erg verliefd op elkaar zijn. Ook jammer dat de dierenarts geen ks wil doen, want ik wilde mousey graag tegelijkertijd steriliseren, omdat zij en haar man flink lopen te rampetampen haha. Maar goed....nu mijn vragen even op een rij-

 

-Er staat overal dat hondjes een aantal dagen gewillig zijn... nu hebben die van mij haast 2,5 week iedere dag 3 keer vastgezeten. Is dat normaal en welke dekdatum hou ik dan aan. toch de eerste?

 

 

-Kan het zijn dat ik zelf de eerste pup die "dood geboren" was, zelf "vermoord" heb door in paniek te raken en deze niet te wrijven omdat hij levenloos en groen op de bank lag? Erg groot was ie, maar helemaal af en mousey liep bij hem weg. ik sliep zelf en smorgens lag ie op de bank.....zou ik mousey het beste de laatste dagen in de bench kunnen zetten als ze bevalt zodat ik er zelf zeker bij ben en dat ze niet weg kan?

 

Zou een kraampakket met o.a. slijmzuigertje het leven van de pups kunnen redden, als er iets mis is? Mijn da zegt dat de natuur het meestal zelf regelt, maar ik wil nu alles er aan doen dat het goed gaat, en dat ik niet met schuldgevoelens rond loop.....

 

dank u wel voor het lezen!

Groetjes Manon

 

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik zal een Fokker voor je roepen.
Die kan je wel door de vragen heen loodsen denk ik.

Verder behoud ik me van commentaar....

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Twee hondjes  die verliefd op elkaar zijn, en daarom laat je ze maar 'aanfokken'?

Dat vind ik een speciale reden om nestjes ter wereld te brengen.

Hopelijk zijn beide hondjes wel gezond en getest want de chihuahua is niet gezondste ras.

 

Ik hoop dat je wat goede tips krijgt en dat de puppy's gezond geboren worden. 

Misschien kun je een andere dierenarts zoeken als je bij deze geen goed gevoel hebt?

honden page profiel manon michopoulosmanon michopoulos

Dit bedoel ik nou weer met stekende reacties....alsof ik mijn hondjes maar laat aanfokken.... Mevrouw, ik houd de pups zelf, of geef ze aan familie die de combinatie van mijn 2 hondjes net zo leuk vind als ikzelf.  en mijn honden zijn gezond....Ik heb 2 dierenartsen geraadpleegd. Ik hoopte deze keer op gezonde pups. Is er iemand die wel antwoord kan geven op mijn vragen zonder mij of mijn hondje's ras aan te vallen

 

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Een kraampakketje zou zeker het leven van pups kunnen redden, evenals je goed in te lezen wat te doen rondom een bevalling. Er zijn een aantal regels waar je je aan kunt houden om de pups een zo goed mogelijke kans te geven. Zo moet je bijvoorbeeld goed bijhouden hoelang je teef al (pers)weeën heeft en als dit te lang duurt een dierenarts raadplegen.

 

Ik weet niet of je getest hebt op erfelijke afwijkingen (zoals patella luxatie) en waar je eigen hondjes vandaan komen (komen deze van een fokker, bro*dfokker, gelegenheidsnest?)? Maar zoals al aangegeven word is de chihuahua momenteel niet een al te gezond ras en zou je kunnen overwegen 1 van de 2 hondjes te laten helpen.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Heb je trouwens een werpkist voor je hondje?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

De manier waarop je je bericht hebt geschreven vind ik persoonlijk wat... tja... apart zal ik maar zeggen. 

Je hondjes zijn erg verliefd (werkt dat zo bij honden?), zij en haar man (zijn ze getrouwd dan?) lopen flink te rampetampen () en ze hebben 2,5 week (dus een dag of 18!) 3x per dag vastgezeten.

Vind je dat zelf ook niet wat vreemd overkomen als je het terug leest?

 

Het komt op mij over alsof je persé een nestje wilt en ze dus maar lekker hun gang laat gaan wat betreft het 'rampetampen'.

 

Sorry, niet wat je wilde horen, maar wel wat ik even kwijt wilde...

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Dit bedoel ik nou weer met stekende reacties....alsof ik mijn hondjes maar laat aanfokken.... Mevrouw, ik houd de pups zelf, of geef ze aan familie die de combinatie van mijn 2 hondjes net zo leuk vind als ikzelf.  en mijn honden zijn gezond....Ik heb 2 dierenartsen geraadpleegd. Ik hoopte deze keer op gezonde pups. Is er iemand die wel antwoord kan geven op mijn vragen zonder mij of mijn hondje's ras aan te vallen
  "

 

Ja, je hebt gelijk, dat het een 'stekende reactie' lijkt.

Dat 'aanfokken' gebruikte ik naar aanleiding van je zin dat ze dagelijks wel 3 x op elkaar zaten.

Gelukkig zijn ze gezond verklaard, dat is het belangrijkste: een gezond nestje ter wereld brengen!

honden page profiel manon michopoulosmanon michopoulos

ja dank u wel pauline! heb ik. mijn hondjes zijn beiden uit gelegenheidsnestjes en patella vrij en verder helemaal gezond getest. werpkist had ik de vorige keer gehuurd gelijk na de dekking. ze weigerde de kist compleet. nu heb ik de wiegbak van mijn jongste zoon

verbouwd tot babynest

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Het allerbelangrijkste wat je moet doen: niet panikeren. Daar help je niemand mee en je creëert er onrust mee. Als je het niet aan kunt zien, roep dan iemand anders en ga weg. Dat bedoel ik niet onaardig hoor, maar is wel het beste voor je hondje.

 

Verder moet je toch zo snel mogelijk precies weten wat je wel en niet moet doen tijdens de bevalling, daar is een Fokker al voor geroepen.

 

Tenslotte zou ik heel snel een andere da of kliniek zoeken, die ervaring heeft met ras. Die wel keizersnee gaan doen als t nodig is. En vooral: die direct steriliseren....

 

Luister vooral naar de goede adviezen van de fokkers hier.....

honden page profiel manon michopoulosmanon michopoulos

dat is mijn manier van schrijven. sorry als ik niet in jargon spreek. Ik wilde ook graag een nestje, ja, een 2e en laatste omdat 2 nichtjes en een vriendin de vorige keer al een puppy wilden. 

 

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

-Kan het zijn dat ik zelf de eerste pup die "dood geboren" was, zelf "vermoord" heb door in paniek te raken en deze niet te wrijven omdat hij levenloos en groen op de bank lag? Erg groot was ie, maar helemaal af en mousey liep bij hem weg. ik sliep zelf en smorgens lag ie op de bank.....zou ik mousey het beste de laatste dagen in de bench kunnen zetten als ze bevalt zodat ik er zelf zeker bij ben en dat ze niet weg kan?

Was je nu wel of niet aanwezig bij de bevalling, beetje verwarrend.

Ik zou op zoek gaan naar een fokker die je tijdens de bevalling kan bijstaan, als jij in paniek raakt is dat niet bevordelijk voor je hond.
Ook ziet een fokker of het goed gaat of dat een DA hulp gewenst is.

En 2 1/2 week dekken? Hoe weet je dan de uitgerekende datum? Persoonlijk had ik ze zeker na 3 dagen al uit elkaar gehouden.
Kan de DA geen inschatting doen doormiddel van echo hoever ze is ?

Ook de boekjes Rond de werpkist en Fokkerswijzer eens goed lezen dan ben je al wat voorbereid op wat komen gaat.

En een goed kraampakket voor de nodige hulp is inderdaad wel een aanbeveling.

Ik heb pas 1 nest gedaan dus erg veel ervaring heb ik nog niet maar ben wel overal op voorbereid.

Ook is het handig om een spoednummer van je DA bij de hand te hebben tijdens de bevalling.


Anoniem (Gast)

Nee, ik vond ik de pup levenloos op de bank, en heb geen idee van hoe lang die er lag. Ik vermoed al even. Toen raakte ik in paniek. Anders had ik kunnen reanimeren. Mousey was me niet komen halen. En toen.een spoedks gedaan.Okk. kraampakket besteld. 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

Niet laten steriliseren bij een keizersnede.
Melkgift komt moeilijk op gang en is echt te zwaar voor de moeder.

Beter dat je je reutje laat castreren dan.

 

Een teefje die een keizersnede gehad heeft nogmaals laten dekken is natuurlijk een risico nemen. De kans op terug een keizersnede is uiteraard groter.

Hoe lang is het geleden dat je teefje haar vorig nest had ?

manon michopoulos (Gast)

Haar eerste nest is een jaar geleden. Nu het 2e. de da zegt dat een eerste nest bij een chihuahua vaker moeilijk is. Nu wil hij zowieso niet snijden tenzij ze weer in distress komt

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

 

Absoluut geen hond in de bench zetten met een bevalling. Je kunt nergens bij.

 

Waarom de werpkist weg? Als je deze laat staan went ze er vanzelf aan en liggen de puppen ook tochtvrij.

 

Tja de uit eindelijke bevallings dag is erg moeilijk te weten aangezien je je honden maar hun gang liet gaan.

 

Verder zal je dit keer wel wakker moeten blijven als je ziet dat je hondje aan de gang gaat. Een hond komt je ook niet halen als deze moet bevallen. Ik zou je eens goed in gaan lezen hoe je kunt zien dat je hondje aan de gang is.

 

Weet je zeker dat ze dragend is? Heb je een echo laten maken zodat je ongeveer weet hoeveel puppen je kunt verwachten?

 

Weet je hoe je een slijm zuigertje moet gebruiken?

Kun je in de nacht een dierenarts bereiken die eventueel ook aan huis komt? Is er een fokker(van de hondjes b.v.) waar je op terug kunt vallen als je het niet meer weet?

 

Mijn mening is dat je jezelf weinig voorbereidt hebt op wat komen gaat.

 

 

honden page profiel manon michopoulosmanon michopoulos

Beste,

 

ik had/heb mij heel goed voorbereid hoor. De vorige keer waren er geen tekenen van bevalling bij mousey. geen temperatuurschommel, geen dunne poep en tot op het laatste moment eten. ook had ze geen melk op dag 57. dus ik nam haar mee naar bed, zoals ik altijd doe en s'nachts is ze op de bank gaan werpen. een slijmzuiger was niet nodig zei de da. en hij heeft me toen laten zien hoe je een keer op en neer moest bewegen met de pup ivm slijm.....ze heeft 2 echo's gehad deze keer. ze kunnen alsnog moeilijk zeggen wanneer ze komen. ze zagen er zeker 3, mogelijk 4. Een chihuahuafokker heb ik niet in mijn kennissenkring die eventueel op zou kunnen komen draven.de vorige keer wel meteen naar de da gekund, dus deze keer als het nodig is ook. heb wel 1000 youtube videoos van bevallingen gezien...de vragen die ik heb zijn onbeantwoord gebleven op een na. ik 

honden page profiel manon michopoulosmanon michopoulos

zal idd mijn reu maar steriliseren als het mousey te zwaar zou worden. 

Er zijn weinig mensen die gewoon vragen beantwoorden zonder kritiek te leveren op iets wat ze uit mijn stuk tekst in principe insinueren. Vervelend. Maar heb wel meer posts gelezen hier en er zijn er zelfs bij die menen dat een chihuahua eigenaar helemaal geen recht op een nestje heeft. Jammer. Ik wil u bedanken voor de aand8 voor mijn situatie iig. 

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

een paar nachten voor de uitgerekende bevalling laat ik mijn teef niet alleen en slaap ik niet maar waak over haar !

overdag komt mijn moeder een uurtje of 3 langs en probeer ik wat te slapen.

 

ik begrijp niet dat jouw teef zichzelf 2, en half week laat dekken en ze al die tijd gekopeld zijn ?

 

ze kunnen wel wat gek op elkaar rijden maar kopelen ? als een teef niet dekrijp is ! dat kan niet gezond zijn, je reu kan haar beschadigen...

sorrie begrijp er niks van ook niet dat je sliep, wist je toen dan ook niet waneer ze haar dekdagen had ? en waneer ze moest bevallen ?

 

een gezonde teef laat zich geen 2 weken en half dekken, een gezonde reu dekt alleen op hoogdagen...

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

bel de fokker van je honden om te komen helpen...

of breng haar naar een dierenarts om mee uit te kijken of het goed gaat.

 

heb je navelgaren enzo weet je hoe je moet afbinden, wat je moet doen als er eenpup vastzit of als er 1 levenloos is ?

 

ik denk dat je er voor de eerste keer wand dat is het dan toch, de eerste keer dat je de bevalling meemaakt er iemand bijhaald.

 

ik had mijn fokker aan de lijn van reu en teef en via een webcam keken ze mee en gaven ze raad, dierenarts is toen ook snachts 2 keer komen kijken.

 

en eerlijk de eerste keer zou ik het niet alleen gekund hebben, je an lezen wat je moet doen als er 1 doodgeboren is of vastzit, maar het doen en het kunnen doen  is anders, je mag niet in paniek raken, en je moet soms dingen doen die je niet wil, eng of vies zijn maar je hebt dan wel steun nodig van iemand

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Beste,
 
ik had/heb mij heel goed voorbereid hoor. De vorige keer waren er geen tekenen van bevalling bij mousey. geen temperatuurschommel, geen dunne poep en tot op het laatste moment eten. ook had ze geen melk op dag 57. dus ik nam haar mee naar bed, zoals ik altijd doe en s'nachts is ze op de bank gaan werpen. een slijmzuiger was niet nodig zei de da. en hij heeft me toen laten zien hoe je een keer op en neer moest bewegen met de pup ivm slijm.....ze heeft 2 echo's gehad deze keer. ze kunnen alsnog moeilijk zeggen wanneer ze komen. ze zagen er zeker 3, mogelijk 4. Een chihuahuafokker heb ik niet in mijn kennissenkring die eventueel op zou kunnen komen draven.de vorige keer wel meteen naar de da gekund, dus deze keer als het nodig is ook. heb wel 1000 youtube videoos van bevallingen gezien...de vragen die ik heb zijn onbeantwoord gebleven op een na. ik  "

 

Ik denk dat je zelf de tekenen niet zag van een aankomende bevalling. Bovendien kan dit per uur ineens anders zijn bij een naderende bevalling.

 

Je kent toch de fokker van jou honden neem ik aan?

 

Dat je kritiek krijgt over de dekking is logisch aangezien het zeer onverantwoordelijk is wat je gedaan hebt door 2 en een halve week reu en teef tijdens de loopsheid bij elkaar te zetten...

 

Volgens mij zijn er wel meer vragen van je beantwoord dan eentje.

Het merendeel waar je antwoord van krijgt zijn zelf fokker.

Bovendien ben je dus wel een fokker. Je fokt immers nestjes. Of dit er nu eentje is of meerdere nestjes.

 

 

 

 

honden page profiel manon michopoulosmanon michopoulos

dank u wel voor de reacties. onverantwoordelijk? Een beetje zwaar....Volgende keer die komt er niet maar miss heeft iemand anders iets aan uw reactie. In de natuur dekken ze maar een keer en worden dan apart gezet zeker. dank u wel ik heb mijn antwoorden. Ik zal niet snel meer een vraag plaatsen. pfffff

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

wat wil je nu? het is echt niet normaal hoor om een teef zo vaak te laten dekken, compleet ongezond en gevaarlijk voor de teef. hoop dat het goed gaat, vooral voor je hondje en de pups ..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^