Seizoenen topic ..... winteren met onze honden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nee, die ken ik niet. Ik kom hooguit buiten als het regent (dan is het rustig en dus niet zo eng) en dan zie je verder bijna niemand 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

" Nee, die ken ik niet. Ik kom hooguit buiten als het regent (dan is het rustig en dus niet zo eng) en dan zie je verder bijna niemand  "

 Die woont in de buurt sinds oktober.

Hij was toen net zo groot als Minion.

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Jullie gaan goed zeg met Mellow!! :-D

kattenpis op haar hoofd??? ieuw!!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wij zijn niet zo van het socializen, daarom vindt Mellow regen en wind volgens mij ook leuker (en ik stiekem ook )

 

Ja, gaat inderdaad best wel goed. Oké, al een paar dagen dat ze gewoon NIET in de auto wil blijven zitten en ik soms gewoon 2, 3 minuten moet blijven staan voor ik überhaupt het portier dicht kan gooien (omdat ze dan pas ontspant en ik veilig weg kan stappen), maar zelfs dat ging vandaag goed.

 

Ze ligt nu heerlijk languit, ik heb een geweldig uitzicht nu

Ze is lekker lui vanmiddag en vanavond.

Maar ja, ze moet zo toch écht nog even een snelle plas doen.

 

Eerder vanavond, onder het dekentje, kop op mijn bovenbeen  

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

wat goed dat je wacht tot ze rustig word! ik kan me jist zo voorstellen dat je de deur probeert dicht te doen en snel wegrijden.

Ik vind de wandelingen zonder mensen tegen te komen ook heerlijk, dan zijn we echt gezellig samen, ik kan daar zooo van genieten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het regent, Bams moet wachten tot ik geweest ben, we gaan niet meer in de regen lopen. !!


honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Hier is het (nog) droog..beetje fris.

Ik zag vanmorgen dat de krokussen in de tuin al beginnen te kleuren....dat is wel erg vroeg dit jaar!

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Ik las in de krant dat het flink glad is in het Hoge Noorden. Hier wordt het een prachtige dag! Grote ochtendrondje al gelopen en vanmiddag..... Rennen in de Loonse duinen 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Morgen storm, donderdag sneeuw en kouder.

Ze gaan morgen bij de buurvrouw de houten gevelbeplating van het balkon vervangen, donderdag bij ons...

Bij slecht weer zou het niet doorgaan en wordt er een andere afspraak gemaakt, dus ben benieuwd.

 

Het ziet er nu op zich wel redelijk uit buiten. Niet heel zonnig, maar ook niet grijs. Beetje grijs/blauwe lucht.

 

Gisteravond twee keer de tuin in geweest. Eerste keer om 21:50. Heb 10/15 minuten buiten gestaan, ze deed niks. Ja, rondscharrelen, blaffen (en dat laatste vind ik op dat tijdstip zeker geen goed plan).

Kwartiertje later nog een keer en toen deed ze wel een plas. Goed zo, knappe hond, voetjes vegen en weer naar binnen.

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

De ochtendroute ging iets anders dan gepland want meneer was een beetje eigenwijs.....

We kwamen de baas van zijn hondenvriend spike tegen, maar die was zonder spike en had een bos takken achterop, daar begreep hij maar niks van, haha

 

thuis stofgezogen en gedweild, alles weer fris! Voor een uur dan.... haha

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Haha, het duurt ook nooit lang he. Nu Mellow 's avonds een plas doet in de tuin zie ik dus ook weer vieze voetstapjes van tuindeur naar keuken, ondanks dat ik haar voetjes veeg.

Vanmiddag even stofzuigen (is nodig) en dweilen (is ook nodig).

 

Het heeft net even geregend, duurde maar heel kort, nog geen vijf minuten. Nu is het weer licht, beetje waterig zonnetje.

Wel koud hoor ik van collega's (pauze is net afgelopen).

 

Mijn kantoor was gisterochtend 16 graden (veel te koud dus!), vanmorgen 18,5. Nog steeds te koud en harder werken gaat 'm ook niet worden. Van snel typen krijg ik het niet warm 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Een mager zonnetje scheen tijdens de ochtend wandeling. Halverwege een buitje en daarna af en toe zon, buitje, bewolkt grijs blauw vanalles door elkaar. Erg wisselvallig dus.

Wel een mooie regenboog. Hij was zo groot dat ik m niet helemaal in beeld kon krijgen.

Zo meteen nog een half uurtje er op uit. Wat eten en dan om 15.15 werken, avonddienstje.

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Hier ook een mager zonnetje. Hondjes rondje gewandeld en ontbijtje in de kong gehad. Benji terug naar dierenarts de problemen komen vanuit centraal zenuwstelsel. Het is over weer een tia achtig iets en dat zou met medicatie op moeten knappen maar als het slechter word of niet opknapt zijn ze bang voor een tumor :'( knapt het op dan kan het wel weer in ergere mate terug komen, dat is nu ook gebeurt. De bloeddruk is met medicatie onder controle en we moeten 13feb op controle tenzij het slechter gaat. Op dit moment is het allemaal even afwachten, maar de toekomst ziet er niet rooskleurig uit. :'(

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hier vanochtend gestart met de korte ronde omdat ik bijtijds naar de tandarts moest. Dan schuift de lange ronde op naar de volgende ronde.  Verder wel zon gezien maar was eerder hinderlijk qua zich in t verkeer even. (was maar op 1 stukje, dat scheelt) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ben overstag gegaan.... Bams had geknepen billen, ach gossie, heb gezegd, ga maar hoor, wel na een uur weer binnen komen he... en zij weg. drie uur later was ze weer thuis... en hoe heb je het gehad ? heerlijk, gezellig gewandeld met anderen honden, oja ? ken ik ze ? nee had je maar mee moeten gaan. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Morgen verloopt de dag bewolkt, windrijk en behoorlijk nat. Er stroomt eerst vrij zachte lucht het land in. Met van tijd tot tijd lichte regen stijgt de temperatuur naar 7 of 8 graden. ’s Middags neemt de neerslagactiviteit toe en trekt de wind flink aan. Er komt een vrij krachtige tot krachtige zuidwester te staan. Aan zee is de wind hard tot stormachtig. Bovendien is kans op zware windstoten. Later op de dag draait de wind naar het noordwesten en gaat de neerslag soms over in natte sneeuw.

Het wordt morgenavond vanuit het noordwesten op steeds meer plaatsen droog en het klaart breed op. De temperatuur daalt flink: er worden nachtminima rond het vriespunt verwacht. In de loop van de nacht trekken buien met sneeuw en natte sneeuw over het land.

Donderdag is het koud en trekken winterse buien over het land. Er zijn buien met natte sneeuw, plaatselijk kan droge sneeuw vallen. Er staat eerst nog een vrij stevige zuidwestenwind, in de loop van de dag neemt de wind in kracht af. De middagtemperatuur ligt rond 5 graden.

De buienactiviteit neemt ’s avonds in het binnenland wat af, in de kustgebieden blijven winterse buien voorkomen. In de nacht naar vrijdag gaat het enkele graden vriezen.

Ook vrijdag hebben we af en toe met buien te maken, maar deze zijn tijdelijk wat minder winters van aard. Regenbuien hebben de overhand. Tussendoor zijn er zonnige perioden en ’s middags is het een graad of 4.

In het weekend blijft het vrij koud, maar valt de neerslag vaak nog in vloeibare vorm. Er zijn droge perioden, regenbuien en soms valt wat natte sneeuw. Na het weekend stroomt nog wat koudere lucht het land in en neemt de kans op droge sneeuw toe. Het vriest ’s nachts enkele graden, overdag is het een graad of 3.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

" Hier ook een mager zonnetje. Hondjes rondje gewandeld en ontbijtje in de kong gehad. Benji terug naar dierenarts de problemen komen vanuit centraal zenuwstelsel. Het is over weer een tia achtig iets en dat zou met medicatie op moeten knappen maar als het slechter word of niet opknapt zijn ze bang voor een tumor :'( knapt het op dan kan het wel weer in ergere mate terug komen, dat is nu ook gebeurt. De bloeddruk is met medicatie onder controle en we moeten 13feb op controle tenzij het slechter gaat. Op dit moment is het allemaal even afwachten, maar de toekomst ziet er niet rooskleurig uit. :'( "

 

Och jee, dat zijn nare berichten. Je blijft je dan continu zorgen maken, lijkt me. Ik hoop dat je niet voor 13 februari terug hoeft naar de DA en dat Benji toch weer wat opknapt. Sterkte hoor!!!

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Dank je wel charlli. Ja je blijft je zorgen maken, Hopelijk hersteld hij toch weer goed. Net maar even klein rondje in de wijk gedaan, voor Benji ruim voldoende.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

di 27 jan 2015, 08:07

 

Ook hier sneeuw

Van onze weerman

soest - 

We staan aan de vooravond van langduriger winterweer met sneeuw en vorst. Morgenavond komt het over het noorden van ons land steeds vaker tot sneeuwval en ook de rest van de week zijn er veelvuldig hagel- en sneeuwbuien in ons land.

 
Foto: Huisman Media
 

Vandaag en  morgen is het tijdelijk nog zachter met vooral woensdag kans op windstoten en enige tijd regen. Dat is de voorbode van veel kouder weer dat ons de komende anderhalve week in de greep houdt. Er wordt achter een morgennacht wegtrekkende storing koude Arctische lucht aangezogen. Die is zeer onstabiel van opbouw en donderdag tot en met het weekeinde vallen er talrijke winterse buien.

Er lijkt op meerdere plaatsen een sneeuwdek te ontstaan. Bovendien gaat het later vriezen. De minimum temperaturen komen richting en na het weekeinde uit richting min 5 graden in het binnenland. Lokaal kan de vorst matig worden. Ook volgende week zijn de vooruitzichten winters al wordt de spreiding gaandeweg in de modellen wel wat groter.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

, wat een ontzettende zorgen voor je zeg.... ik hoop dat het betert en dat er niet het ergste gevreesd moet worden voor Benji.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" , wat een ontzettende zorgen voor je zeg.... ik hoop dat het betert en dat er niet het ergste gevreesd moet worden voor Benji. "

 Ik sluit me bij Willemijn aan.

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Dank jullie Willemijn en Renate. Ik hoop het ook :'(

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Dank jullie Willemijn en Renate. Ik hoop het ook <img class=" /> "

 


och jee, ik ga heel erg duimen voor je.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Beterschap voor benji!

 

we hebben lekker gewandeld, thuis geborsteld en jeeee wat een haar kwam eraf! Zou dat komen omdat het nu ineens weer een stuk warmer is?

daarna heeft hij gegeten, en omdat ik ook zin had in iets lekkers op brood heb ik een blikje tonijn gepakt en gijs ook een paar schepjes gegeven, hij vond het lekkeeeeer

toen ook nog tanden gepoetst, gespeeld

maar hij deed een beetje te wild dus ik ben even op de gang gaan staan, daarna deed hij weer lief

nu komt hij ineens met mijn slipper aanlopen... die had ik op de verwarming gelegd omdat die nat was gewordendus die gaan we even ruilen voor een snoepje

 

zo, gijs een hondenkoekje en ik mn slipper terug

dAT is precies de reden waarom hier in de kamer bovenop de kast een plastic zakje met hondenkoekjes ligt ;) 

 

oh ik heb het vermoeden dat hij nu mn andere slipper gaat pakken....

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

"  Ik sluit me bij Willemijn aan. "

 

 

Ik ook, veel sterkte met Benji!

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

heerlijk gewandeld, lekker 2 uur bijna niemand tegengekomen, en ondanks dat ik me zorgen maak over Faro's gezondheid, laat hij zien dat hij zich goed voelt.

Zoals ik al eerder heb verteld, Faro rent niet achter ballen aan en stok betekend slaag, al heb ik dat er wal aardig uit.
Wij doen dus snoepie zoek!

Wat ook heel goed voor het vrouwtje is, die met haar rokershoestje heen en weer staat te springen omdat faro zo leuk flipper na doet als hij springt, en dan een stukje rennen en gooien maar.

Dit kan faro heel de dag doen, vooral als het snoepje diep in het gras ligt, dan word het speuren, en ja speuren doet hij dan alsof hij een haas ruikt, staart omhoog snel kwispelend en heen en weer rennen met die neus over de grond.

Dat is ook het beste voor het vrouwtje, want die kan niet zo rennen en springen, dus tegen de tijd dat het snoepje is gevonden kan het vrouwtje weer normaal ademen in plaats van hijgen.

Zo hebben we onze middag weer goed besteed, vrouwtje blij, faro blij, baasje blij want die bleef thuis.
iedereen blij!!! :-D :-D

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

En dan nu even iets leuks! Over een slimme Liz gesproken Willemijn!

 

Liz heeft het al een tijdje voor elkaar dat de bank precies goed voor haar is ingedeeld, zodat ze er op verschillende plekken kan liggen. Stel je voor: een grote bank met rechts naast de leuning een gele rol (zie mijn profiel foto) en links tegen de leuning een kussen van de zelfde stof als de bank.

 

Mevrouw wilde toch wel graag in die hoek zitten, dus wat doet ze, ze zorgt ervoor (met wat hulp van mij) dat die kussen nu bijna in het midden van de bank ligt! Nu heeft mevrouw dus 3 plaatsen waar ze lekker kan liggen: Links in de hoek en dan met de voorpoten en kop op het kussen, rechts met haar kop op de gele rol of even omdraaien en met de voorpoten en kop op het kussen! Ja, Liz weet het wel! En nu ligt ze weer anders! Ze zorgt goed voor haarzelf!

 

Maar nu die slimheid. Ik had toch vrijdag van die runderkopdinges gekocht? Die ze maar in haar mand begroef? Zondagavond, ik lag al op bed, heeft ze toch de helft opgegeten en het restant in de linkerhoek van de bank 'begraven', nou ja, wat haren van de bank erop gelegd. Dus maandag morgen zie ik dat en verwijder ik al die haren natuurlijk! Liz blij en zwaaien met de staart en ik zeggen 'dat was lekker hè'

 

Nu komt het: ze kon dus de hele dag niet meer in die hoek liggen! Want daar lag die kluif natuurlijk. Maandagavond om half zeven pakt ze opeens die kluif met haar voorpoot uit de hoek neemt em in de bek en begraaft ze em opnieuw in de mand om vervolgens weer op haar plekje links op de bank te kunnen liggen!

 

Man wat heb ik gelachen!

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Tja, die Liz heeft even diep moeten nadenken hoe zij haar eigen gecreëerde probleem moest oplossen, slim :-D

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Ik was nog niet klaar, vandaag mooi wandelen, lekker droog weer, af en toe een klein buitje.
Geen muis gevangen vandaag.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Faro begraaft nooit wat, alleen gek genoeg als we op vakantie zijn eet hij zijn snack of oor niet op, dan gaat hij het dus wel begraven.

Wel slim die Liz :-D

pagina 41 van 61 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 4142 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61
Volgende forumvraag: ontwormen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^