Beloning

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo   Ik heb een Bordeaux dog mix (moeder was een kleine, maar 100% Bordeaux, vader was half Amerikaanse Bull) van nu 4 jaar. Vroeger hebben we eigenlijk nooit zoveel qua training met hem gedaan, het was een makkelijke hond. We zijn nooit naar cursussen o.i.d. geweest. We hebben hem zelf de basisdingen als zit en af geleerd. Aangezien hij toen hij jong was erg goed naast liep hebben we dit niet getraind. Ik ben een hondenliefhebber, en erg geïnteresseerd in gedrag, maar wist toen nog niet het 'hoe' van de meeste commando's. Toen ik later bij een hondenschool stage liep wilde ik toch wat aan het (inmiddels) trekken aan de riem doen, en aangezien ik daar leerde dat je je hond moest leren aandacht voor je te hebben wilde ik dat ook leren. Maar... hij is buiten heel nerveus, zelfs op de plekken waar ik altijd met hem loop, en hij reageert niet op lekkers, en als ie er al op reageert, spuugt hij het meteen weer uit.   Hij trekt gelukkig nu niet meer mijn armen uit mijn lijf tijdens een gewoon uitlaatrondje (totdat we een hond tegenkomen) maar ik wil natuurlijk wel wat met hem kunnen doen. Hoe moet/kan ik nu zijn aandacht trekken buiten, en hem vervolgens belonen?? 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Misschien is hij erg gefocust op een bepaald speeltje (een bal of trektouw, o.i.d.), waarmee je zijn aandacht kunt trekken en waarmee je hem kunt belonen. 

 

 

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

thuis oefenen met een clicker als hij dit onder controle heeft dan buiten de deur proberen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier is nimmer en nog niet beloond met voer, doe dat met je stem en geef een spel zodat de aandacht van je hond op jou gericht is. daar bedoel ik mee, een spel samen , buiten dan, en niet binnen. er is genoeg wat je hond leuk vind om samen mee te doen. desnoods neem je een kong mee, die stuitert alle kanten op, gooi die in de lucht, en als die op de grond komt weet je niet waar die naar toe gaat, ga er ook achter aan, je hond zal je volgen. dan heb je de aandacht al van je hond te pakken.

 

stem van jou doet veel en ook je houding, geef een knuffel en flinke aai als die braaf is wat je van hem vraagt, voeren hoef niet altijd, nergens voor nodig, en zeker niet als jij beschrijft dat het je hond niets doet.

 

beloon met stem en spel. en aanraking van je hond, je weet de lekkerste plekjes van je hond toch ?

Volgende forumvraag: Ervaring met een retrieverlijn...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^