schrikken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi allemaal,

 

Begin het topic vast. Ik heb namelijk nog geen hond, maar wil er in de toekomst zeker 1.

 

Nu zijn er redelijk wat honden bang voor vuurwerk. En soms komt dat mede door het gedrag van de eigenaar.

 

In mijn geval zal dat helaas ook zo worden ben ik bang.

Ik zelf schrik ontzettend snel!
Bijvoorbeeld, dan loop ik met mijn zus in het winkelcentrum, en staan we bij de bakker te wachten, dan zegt ze al, niet schrikken er staat iemand achter je. Waarop ik omkijk en alsnog schrik 9/10 x. Op straat ook, en hoeft vaak maar iemand langs te lopen en ik schrik. Al ben ik bezig met bv poolen, staan er bij de tafel naast me ook mensen. Dit weet ik ook gewoon. Maar op de een of andere manier, schrik ik hier geregeld van.

Met oud en nieuw ging het binnen redelijk. Maar ben ook buiten geweest. nou sommige knallen waren zo hard, of onverwacht dichtbij dat ik me de tandjes schrik.

Dit is natuurlijk niet handig als je een hond hebt... 
Hebben jullie misschien tips, hoe ik dit zou kunnen oplossen?

 

Terwijl als ik nu in het bos zou lopen met mijn uitlaathonden, en er komt een blaffende hond aan, of opeens ergens vandaan. Schrik ik niet.

Dat is me wel opgevallen, ook als ik een loge hond heb. Schrik ik minder. Geen idee hoe dat komt..

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Even een upje.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder 3 doggies

honden foto van Sanne Mulder

Ergens van schrikken en ergens bang voor zijn, zijn twee totaal verschillende dingen.

Met oud en nieuw krijg ik soms ook wel eens zowat een hartverzakking als er opeens een harde knal klinkt, maar dat betekent niet dat ik bang ben voor knallen.

Voor honden is dit net zo. Die van mij zijn niet bang voor het vuurwerk, maar als er vanuit het niets opeens een harde knal klinkt, schieten ze een meter de lucht in. Dat is gewoon een normale reactie.

 

Het klopt dat honden vaak het gedrag van hun eigenaar overnemen, en zeker angsten. Maar gewoon ergens van schrikken, dat maakt niet uit. Als jij echt bang bent, dus je komt niet over de schrik heen of wordt helemaal panisch, ja dat kan wel overslaan op de hond. Maar als jij van iemand schrikt die opeens vlak achter je staat, maar doet er verder nuchter over, dan zal dat niet uitmaken. Ga je ernstig hyperventileren en krijg je een paniekaanval... Dan zal je hond ook zoiets hebben van, wow dat moet dan wel heel eng zijn als zelfs het baasje zo reageert.

 

 

Heb jij echte angst, of schrik je gewoon makkelijk?

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Fijn dat je het zo uitlegt. Dat maakt het wel duidelijker! 

 

Gelukkig schrik ik alleen ontzettend snel. Het is geen angst. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Soms schrik ik me ook het rambam en draai ik me bij wijze van spreken al vloekend om. Maar ik merk eigenlijk geen verschil bij Dobby. Die is niet bang geweest van vuurwerk, toen er vlak bij ons afgestoken wel bang, en nu is hij in het algemeen niet bang. Alleen om middernacht met oud en nieuw zit hij even te hijgen van spanning, maar dat is na 15 minuten klaar.

 

Of ik nou schrik of niet, hij lijkt zijn eigen beleving te hebben.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ik ben ook een heel schrikkerig persoon, maar met Lexie minder. Niet enkel door Lexie, maar ook om Lexie. ik verman me meer. Ik ben echt als de dood voor vuurwerk en onweer, alleen ben ik nu steeds zo druk met Lexie aan het spelen en kijken hoe zij zich houdt, dat ik geen tijd heb om bang te zijn óf te schrikken. Hier is Lexie dan ook oud jaar heel goed doorgekomen, omdat ik me gewoon volledig op haar stortte en de rest amper door had

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

O dat is echt super om te horen! Stelt me wel weer wat gerust alvast! 

Volgende forumvraag: teefje of reu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^