Zoektocht naar een houdiniproof fijn tuig.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

Ik zie door de tuigen nu al het bos niet meer. Het bodyguard tuigje is dus niet voor niks een goedkoop tuigje zegmaar..

 

@Wendy ik vroeg me ook af of dat niet een windhondentuigje is. Bobby is een kruissing podenco maar hij heeft niet het figuur ervan. Hij is een beetje een worst op pootjes.

 

Vind nog steeds die van de duitse site erg leuk. Heul even sparen.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik denk dat het niet zoveel uitmaakt wat voor hond je erin stopt. Ze zijn, dacht ik, maatgemaakt en als de buik dunner is dan de borstkas (zoals hoort) functioneert het. Ik vind het prettig dat de schouder vrij veel ruimte heeft. Nogal wat tuigen belemmeren de beweging. 

honden page profiel --

Dat klopt. Tuigje wat ik nu heb zit ook niet helemaal lekker onder de oksels en bij de borst. 

honden page profiel floortjefloortje 3 doggies

honden foto van floortje

Ik volg even.

honden page profiel --

Dat mag niet. Grapje.

honden page profiel floortjefloortje 3 doggies

honden foto van floortje

Heb al Ruffweartuigen voor mijn honden en deze bevallen zeer goed, maar ze bedekken inderdaad veel van de hond. Is jammer en misschien warm in de zomer, maar dat weet ik niet zeker. Ik blijf lekker volgen hoor, hihi.

honden page profiel --

Ja ze zijn heel stoer maar wel wat warm misschien!  Sommigen zijn net jasjes! Had je die duitse site gezien van eline? Kun je het helemaal zelf samenstellen. Ook qua dikte. Je betaalt wel even wat maar dan heb je wel helemaal je smaak. Zo eentje komt hier ooit wel.

honden page profiel floortjefloortje 3 doggies

honden foto van floortje

Ik wil inderdaad de duitse site eens bekijken. Veel scheelt het niet in prijs denk ik, want voor de ruffwear betaal je ook bijna 70 euro. Ruffwear bevalt wel erg goed hoor, niks op aan te merken verder. 's zomers dragen ze hier ook swampcoolers en dan zou het tuig wat Eline heeft misschien wel prettig zijn, anders wordt het erg dubbel op.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb niet het idee dat Ruffwear extra warm is in de zomer. Maar als het zo'n zomer is als vorig jaar dan lopen we overdag toch niet, we gaan dan 's morgens rond half acht, acht uur lekker naar het bos en 's avonds ook weer.

Vaak gaan we 's avonds naar het Leuvenumse Bos, daar kan ze lekker in het water spelen (zie foto op pagina 1).

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle 3 doggies

honden foto van Laika en danielle

Laika is ook een echte houdini, maar heb het ruffwear nu zo'n 3 maanden en ze is geen enkele keer eruit gekomen. Het zit prettig en ze heeft er geen last van.

honden page profiel floortjefloortje 3 doggies

honden foto van floortje

Dat is ook zo denk ik. Hier gaat het ook zo. Alleen met de swamcooler is het wat lastiger, want die moet direct op de vacht zitten om goed te kunnen werken, dat zou dan het moment zijn om voor het tuig wat Eline heeft te kiezen.

honden page profiel --

 Wij doen wel veel in de zomer... Nouja als de mussen dood van het dak vallen houden we daar uiteraard rekening mee. Maar met mooi weer zijn we veel met de boot weg. Inclusief hondjes... Ik vind de ruffwear toch eenvbeetje te jasjes achtig aandoen..

 

 

Maar ik zat te kijken naar deze:

 

Als hij dan een snoekduik neemt naar voor of achter dan is hij nog niet zo makkelijk los toch? Omdat hij dan juist dichtknijpt. Of doet dat pijn?

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Als ie uit angst wegduikt, maakt zo'n corrigerend tuig (want onaangenaam gevoel als de lijn strak komt) dat niet beter. 

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

"  Wij doen wel veel in de zomer... Nouja als de mussen dood van het dak vallen houden we daar uiteraard rekening mee. Maar met mooi weer zijn we veel met de boot weg. Inclusief hondjes... Ik vind de ruffwear toch eenvbeetje te jasjes achtig aandoen..

 

 

Maar ik zat te kijken naar deze:


 

Als hij dan een snoekduik neemt naar voor of achter dan is hij nog niet zo makkelijk los toch? Omdat hij dan juist dichtknijpt. Of doet dat pijn? "

 



Deze tuigjes hebben ze alleen in héél kleine maten. Is echt bedoelt voor kleine hondjes. De Fibbia is de iets grotere opvolger (die hebben mijn Podjes) alleen die heeft dat dichtslippende dingetje bovenaan dus niet.

honden page profiel --

Ah dat wist ik niet, alleen in kleine maatjes.

 

Nee iets corrigerend heeft ie ook helemaal niet nodig. Alleen iets waar hij niet makkelijk uit komt. Niet dat hij het probeert. Maar het is wel eens gebeurd dat hij een duik nam en dat zijn voorpoot erdoorheen had gekregen, dan schoof de rest zo mee!

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^