Beste brokken voor een Golden pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JonasJonas

honden foto van Jonas

Hoi allemaal,

 

 

Ik ben nieuw op dit forum, al lees ik wel reeds een tijdje mee.
Sinds kort heb ik een golden pupje, waarmee ik ook recent mee naar de hondenschool ga. Nu eventjes wel wat minder tijd met de examenperiode, maar ik zie de momenten met hem als mijn ontspanning. 
 
Heb al meteen een vraag rond de voeding, momenteel heef ik hem Champ puppy breed. Maar heb al op verschillende plaatsen gelezen dat dit voer niet optimaal is. Hij is nu bijna 15 weken en weegt ongeveer 13,7 kg , volgens mij zou dit iets meer moeten zijn. Ik wil dus eens polsen of ik hem beter andere voeding zou geven? ( goed voor groei, en goeie prijs kwaliteit, niet zomaar het duurste of bekendste (studentenbudget, al is geen kost te veel voor mijn hond). 
 
Dank op voorhand voor het helpen met mijn vraag en ook aan iedereen een gelukkig nieuwjaar gewenst! 
 
PS: info voor eten als hij ouder wordt is ook welkom :)

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Er is veel keus, qua prijs en kwaliteit. Voor rassen zoals Golden Retrievers is het belangrijk om op het calciumgehalte te letten. Hoe dat zit lees je in dit artikel:http://www.voerwijzer.com/calcium-puppybrokken-voor-grote-en-middelgrote-rassen

Onderaan het artikel staat ook een lijstje met brokken.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Allereerst, wat een schattige pup!

 

Ik hou altijd aan 10 weken = 10 kilo. En dus 15 weken = 15 kilo....
Het hoeft niet precies zo te zijn, maar dit was voor mij een goede richtlijn... Tot 18 weken aan toe is het telkens gelukt en woog mijn Golden telkens rond die aantal kilo's...

Hij heeft tot zijn eerste jaar Renske brokken gekregen, dit kreeg hij van de fokker mee en ik vind het een goede brok. Met zijn eerste jaar zijn we overgegaan op KVV en daar doet hij het ook erg goed op...

 

Welke brokken ik je zou kunnen aanraden zijn: Orijen, Taste Of The Wild, Dog Lovers Gold en ook Wolfsblut.

Let erop dat je pup een goede, stevige ontlasting heeft. De eerste keer als je van brok verwisseld kan hij wat aan de dunne gaan, maar dat duurt meestal maar heel eventjes.

Waar je bij een ras als de Golden op moet letten is dat ze niet te snel groeien en niet te zwaar worden.. Goldens hebben nog al eens de neiging om snel aan te komen, dus voer op het oog... Word hij wat dun? Dan geef je wat meer. Wordt hij wat dik? Dan geef je wat minder.
Zolang je de ribbetjes goed kunt voelen, dan zit hij wel goed... Maar je mag ze niet zien.

Goldens hebben ook vaak wel een vrij gevoelig maag/darmstelsel, dit kan nog al eens lastig zijn in het vinden van voer, maar mijn tip is dus een brok te voeren waar een hoog vleesgehalte in zit en zo min mogelijk graan (uiteindelijk raadt ik dit bij elk ras aan... )

Veel plezier met je pupje, en wat een ontzettend leuke naam heeft 'ie!  Voor je het weet zijn ze groot!

honden page profiel JonasJonas

honden foto van Jonas

Bedankt voor beidde reacties !! Jullie hebben mij echt geholpen. Door de lijst van het artikel van Meike en de adviezen van R&M samen te gooien. Ga ik een bestelling plaatsten om "Taste of the wild high prairie puppy" & "taste of the wild pacific stream puppy" te kopen. 

 

Later ben ik ook van plan om over te gaan op KVV, al moet ik mij daar wel nog eens in verdiepen. 

 

@ R&M  Hopelijk groeit Atlas uit tot zo'n mooie hond als Max!!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Bedankt voor beidde reacties !! Jullie hebben mij echt geholpen. Door de lijst van het artikel van Meike en de adviezen van R&M samen te gooien. Ga ik een bestelling plaatsten om "Taste of the wild high prairie puppy" & "taste of the wild pacific stream puppy" te kopen. 
 
Later ben ik ook van plan om over te gaan op KVV, al moet ik mij daar wel nog eens in verdiepen. 
 
@ R&M  Hopelijk groeit Atlas uit tot zo'n mooie hond als Max!! "

 
Goede brokken, fijn dat we je hebben kunnen helpen!

En dank je wel voor je compliment! Ik weet wel zeker dat Atlas een hele mooie Golden gaat worden!  

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^