Wie woont met hond of /en kat op appartement(eigendom)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JuneJune

honden foto van June

Hallo,
Ik vroeg me af of er veel mensen zijn die met hun hond of katten op een appartement wonen dat zij als eigendom hebben?
Hoe ervaren jullie dit?
Blijkbaar moet het beschreven staan dat er wel of geen huisdieren zijn toegelaten.
Ben zeer benieuwd naar jullie reacties.
Groetjes

honden page profiel --

Ik woon in een koop appartement met hondjes. Er zijn wel huisregels. De honden mogen bijvoorbeeld niet los op de gangen. Maar verder moet iedereen zelf weten of die een huisdier neemt.. 

 

Zou mooi zijn als je een huis koopt en geen dieren mag nemen haha.

 

Edit; nog even antwoord op je vraag hoe ik dat ervaar.. Het zindelijk maken was iets lastiger. Duurde wat langer. Qua ruimte ondervind ik geen problemen. Gewoon goed uitlaten en uitdaging geven, en dan heb ik heel rustige hondjes in huis. Je zit wel op elkaar. Maar dat is alleen maar gezellig vind ik. Altijd een hondje naast je/bij je. Gelijkvloers vind ik juist voordelig. Met slapen enzo kan je de hondjes dichtbij je houden, ze kunnen gewoon overal in huis zonder dat je ze uit het oog verliest! :)

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

Gaat dat niet via de bewonerscommissie?

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Ik woon op een appartement! :-)
Of naja.. een grote bovenwoning en een groot dakterras. Gemiddeld net zo groot als een tuin. Maar heb hier ook wel hinder aan bevonden. Bijvoorbeeld het zindelijk maken. Heb vaak genoeg met xabi op de arm de trap af naar beneden gerend. Buren heb ik gelukkig niet, hij wilt nog wel eens op het terras alles bij elkaar blaffen. Ruimte maakt eigenlijk niet uit, het gaat er om hoevaak je er op uit gaat met je honden

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ons appartement is over frie maand klaar .. Bij ons zijn honden toegestaan ( kleine blok van tien appartementen) ik heb er nog niets van gehoord dat het beschreven moet staan ... Op gelijkvloers komt er iemand met drie honden (BE)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik woon in een flat, in eigendom. Een VVE (vereniging van eigenaren) kan in principe beslissen dat bijv. honden of andere huisdieren niet toegestaan zijn. Dat is een meerderheids stemming. Maar zelfs áls ze dat beslissen dan mag je de al aanwezige dieren behouden, en mag je alleen geen nieuwe dieren nemen. Ze kunnen niet zomaar door een regelements wijziging eisen dat je je dieren weg doet.

 

Ook wij hebben huisregels, de hond mag niet los in de openbare ruimte, en je moet natuurlijk ongelukjes opruimen. In de praktijk komt dat er op neer dat ik alles netjes doe en ik een loslopende kat op de galerij tegenkom en ook al een keer poep van een ander heb opgeruimd. Tja... ik doe liever zelf iets extra's dan dat er gezeik komt over dieren in de flat.

 

Edit: overigens kun je als VVE ook afspraken maken over boetes bij overtredingen. Dus dan zou je als VVE kunnen kijken of je bij overlast door dieren niet beter boetes kan uitschrijven in plaats van een algeheel verbod.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Een vereniging van eigenaren MAG NIET beslissen of iemand een hond mag houden of niet.

http://users.skynet.be/historia/EVRM.htm

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Helaas gebeurt het toch:

 

http://www.apartwonen.nl/d/content/huishoudelijk-reglement-niet-verplicht

 

"Dat een verbod om huisdieren te houden onder bepaalde omstandigheden mogelijk is, blijkt ook uit een recente uitspraak van de voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda (d.d. 15 april 2008, NJF 2008/271). In deze zaak had de betreffende eigenaar (in bezit van een hond) kennis genomen van het feit dat in het appartementencomplex een verbod gold ten aanzien van het houden van huisdieren voordat zij haar appartement kocht. De rechter moest in deze zaak beslissen of de VvE het huisdierverbod redelijkerwijs kon handhaven ten opzichte van deze mevrouw. In de omstandigheden van deze casus bepaalde de rechter dat het belang van de betreffende mevrouw om een hond te bezitten niet opwoog tegen het belang van de VvE om een “huisdiervrij” complex te bewonen en kon de VvE dus uitvoering geven aan het “huisdierverbod”, zoals dat in het huishoudelijk reglement was vastgelegd."

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ook:

 

https://www.jurofoon.nl/nieuws/6908-overlast-door-huisdieren-2

 

VvE verbiedt dieren
Een eigenaar van een appartement werd gedaagd door de VvE omdat hij een hond in zijn woning heeft, terwijl dit was verboden in het huishoudelijk reglement van de VvE. De rechter haalde er het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) bij. Hoewel de VvE de bevoegdheid heeft om bij huishoudelijk reglement regels te stellen over het gebruik van de privé-gedeelten van het appartementencomplex, zitten er aan die bevoegdheid grenzen. Een geheel verbod tot het houden van huisdieren is in zijn algemeenheid ingrijpend, maar kan toelaatbaar zijn als het noodzakelijk is ter bescherming van het leef- en woongenot van de bewoners van het appartementencomplex. Een belangenafweging viel in dit geval uit in het voordeel van de VvE. De eigenaar diende binnen een jaar de hond uit de woning te verwijderen.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Wij wonen ook met hond en kat op een appartement over huisdieren is niets gezegd (: Evie was gelukkig al zindelijk voordat we hier kwamen wonen. Maar was denk verder geen probleem geweest aangezien we een balkon hebben. Zolang ze voldoende uitdaging krijgt heb je er geen kind aan. Ik zie dr vaker slapen dan dat ze rond huppelt. Ik krijg wel eens commentaar van de buren dat ze nog wel eens wil blaffen. Maar niet overdreven. Het enige nadeel vind ik wel wij wonen 3 hoog en hebben geen lift ik wil Evie geen trappen laten lopen dus ik til haar altijd op als we weg gaan.

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

Ik zit ook in een koopappartement en in ons regelement staat niks over huisdieren en dat is toch wel mooi ivm 2 honden en 6 katten in de totaal 5 apartementen. 

 

Maar kan begrijpen dat het overlast kan geven, 1 bewoner die net verhuisd is had een hond met verlating angst. Zodra hij de deur uitliep begon zijn hond met blaffen en janken tot hij weer thuis kwam, daar kan je echt wel gek van worden.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wij namen als eerste de beslissing om te kopen in ons klein gebouw toen dat op de markt kwam.

Wij konden als eerste de basisakte vrij naar onze keus bepalen. De vgde kopers namen onze akte steeds mee over 

 

Huisdieren toegelaten op voorwaarde dat andere eigenaren er geen last ervan hebben. 

 

Nu is dat al vele jaren geleden. 

Inmiddels zijn er al veel rechtzaken geweest waar baasjes gelijk kregen om huisdier te houden, zelfs in flats waar in de statuten staat , géén huisdieren. 

Een rechter in Belgie zal altijd huisdier toestaan aan bewoner. Staat zelfs in de wet. 

 

Niet als het last verkoopt, dat is duidelijk. Maar dan moet de aanklager met duidelijke bewijslast komen.

honden page profiel JuneJune

honden foto van June

Bedankt voor jullie reacties.

Volgende forumvraag: Vroegcastratie: kittens vs pups
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^