Aankomende zomer schotse collie pup!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~


Mijn aussie heb jij volgens mij ontmoet tijdens een hp wandeling bij de reeuwijkse plassen, zij is een super rustige hond, die weinig blaft, behalve als ik met haar aan het flyballen ben.  Danielle

 
Klopt, jouw aussie vond ik ook geweldig
Wat jij beschrijft is precies eigenlijk wat ik naar op zoek ben; een hond die over het algemeen in huis rustig is, maar wel zin heeft om lekker met de baas erop uit te gaan en te trainen.

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Hmmm.. echt een lastige keus! Over de Groenendaeler heb ik nog niks gelezen in dit topic. Iemand hier ervaringen mee?

Ik neig op dit moment toch meer naar de schotse collie (langhaar), poedel of aussie denk ik na alle reacties te hebben gelezen.

Over de border lees ik hier verschillende meningen, de één zegt dat het wel kan, de ander raad het af. Voor de zekerheid zou ik dan denk toch niet voor dat ras gaan, want stel dat ik nu net een border heb die wel ongelofelijk veel uitdaging nodig heeft dan zit ik 'met de gebakken peren'. Maar ooit zal er nog wel een border komen.

honden page profiel TessTess 3 doggies

honden foto van Tess

Als je denkt dat een border niet lukt zou ik persoonlijk ook niet voor een aussie gaan. De meesten die ik ken doen qua energie en werklust echt niet onder voor een border, het blijven werkhonden.

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

" Als je denkt dat een border niet lukt zou ik persoonlijk ook niet voor een aussie gaan. De meesten die ik ken doen qua energie en werklust echt niet onder voor een border, het blijven werkhonden. "

 
Oké. Ik realiseer me goed dat het ook werkhonden zijn. Maar toevallig sprak ik laatst een kennis en die vertelde juist dat ze hiervoor een border had, en nu een aussie heeft. En ze zei dat ze de border constant bezig moest houden terwijl de aussie ook lekker kon niksen. Dus zij ervaarde dan wel weer een verschil tussen de border en de aussie.

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza 3 doggies

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

dat is mooi ik denk dat een langhaar beter bij jou past :D

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza 3 doggies

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

dat is mooi ik denk dat een langhaar beter bij jou past :D

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Mijn Border is ook nogal vocaal. Voornamelijk in spel maar ze is ook gewoon erg waaks (;

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

"  Bedankt voor de tip! Heb op de site gekeken en leuk om die schotse collies aan het werk te zien. Bij ons op de vereniging kom ik er nooit één tegen. Toch vooral de borders die overheersen in de wedstrijdgroep waarin ik met mijn poedeltje train. Ik ben me er van bewust dat iedere hond zijn eigen karakter heeft ;-). En dat je nooit 100% zeker weet wat je te wachten staat. Weet iemand toevallig of er ook van schotse collies werklijnen zijn? Ik kan op google niet veel vinden.. "

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

Marjolein en sjoerd hebben werk collies.. zou zeggen stuur een mail.

zoiezo een goed idee want mocht je gg wedstrijden willen lopen weten hun daar ook alles vanaf. 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

Oh mar en sjoerd zijn natuurlijk van working collies...

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

" Marjolein en sjoerd hebben werk collies.. zou zeggen stuur een mail.
zoiezo een goed idee want mocht je gg wedstrijden willen lopen weten hun daar ook alles vanaf.  "

 
Bedankt, ga ik doen. ;)

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

" Hmmm.. echt een lastige keus! Over de Groenendaeler heb ik nog niks gelezen in dit topic. Iemand hier ervaringen mee? Ik neig op dit moment toch meer naar de schotse collie (langhaar), poedel of aussie denk ik na alle reacties te hebben gelezen. Over de border lees ik hier verschillende meningen, de één zegt dat het wel kan, de ander raad het af. Voor de zekerheid zou ik dan denk toch niet voor dat ras gaan, want stel dat ik nu net een border heb die wel ongelofelijk veel uitdaging nodig heeft dan zit ik 'met de gebakken peren'. Maar ooit zal er nog wel een border komen. "

 

Ik denk dat mensen de BC ontraden, omdat het een pittige hond is en blijft. Zelf heb ik ook een BC die veel uitdaging nodig heeft, maar het is bij mij vooral geweest dat ik moest kijken naar wat voor haar uitdaging genoeg was. Dat bleek schapendrijven te zijn en frisbee. Iets wat ik hartstikke leuk vind om te doen met haar. Ik denk dat het ook al enorm veel scheelt als je bij een goede fokker kijkt die zou kijken naar welke pup geschikt voor jou zou zijn. 

Vergis je trouwens niet in showlijnen, er zijn Border Collies in de showlijn die juist enorme werkers zijn.

 

Dit is een website waar mijn moeder en ik veel info over het ras vandaan hebben: http://schapenhoeve.nl/content/9-de-border-collie 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

"  Klopt, jouw aussie vond ik ook geweldig Wat jij beschrijft is precies eigenlijk wat ik naar op zoek ben; een hond die over het algemeen in huis rustig is, maar wel zin heeft om lekker met de baas erop uit te gaan en te trainen. "

 In dit geval zou ik toch echt geen border collie aanraden, denk ik. In mijn ervaring is het andersom: áls je er genoeg met ze op uit gaat en werkt, dán zijn ze rustig in hius ;-)

Ik realiseer me wel dat ik er altijd heel voorzichtig mee ben, op dit hondenforum, maar ik raad een border collie eigenlijk altijd af. Dit omdat ze in mijn ervaring echt zo veel nodig hebben aan uitdaging en beweging. Ze zijn één bonk energie, altijd klaar om iets met de baas te doen. Dat is wat het ras geweldig maakt, maar ook wat ze 'moeilijk' maakt.

Als er te weinig met onze hond wordt gedaan, blaft ze wél in huis, krabt ze dingen stuk, drijft ze alle dieren die ze kan vinden inclusief andere honden, en is ze zó belachelijk onrustig in huis dat je echt helemaal lijp van haar wordt. (continu naast je bank staan hijgen). De andere bc's die ik ken hebben hun eigen issues: de één gaat ruzie zoeken met alle andere honden. De ander gaat, hoewel ze eigenlijk super erfvast zijn, op onderzoek uit en staat opeens midden op straat een kilometer verderop. Nog weer een ander zit continu aan je kont geplakt, waar je ook heen loopt in huis.

Nu zijn er inderdaad genoeg border collies die met een redelijke hoeveelheid actie (elke dag 2 uur wandelen, paar keer per week sporten, thuis denkspelletjes) prima uit de voeten kunnen. Zij zijn verder relatief rustig in huis. Dikke prima. Maar er zijn er ook die dit níet trekken. Dus als je een border collie neemt, moet je eigenlijk in staat zijn om een tandje bij te zetten als dat nodig is. Dus in plaats van 2x per week sporten, 4x per week sporten. In plaats van 2 uur per dag wandelen, 3 uur per dagwandelen. En dat is gewoon iets wat voor veel mensen niet haalbaar is.
Inclusief ons, trouwens! Dan is het gewoon veel veiliger om te kiezen voor een hond waarin die behoefte iets minder hoog ligt.

Wat je wel zou kunnen doen, trouwens, is te kijken bij te herplaatsen collies. Bij een volwassen hond is het een stuk beter in te schatten hoe groot hun energiebehoefte is en hoeveel uitdaging ze nodig hebben. Vooropgesteld dat de te herplaatsen instantie hier eerlijk in is, maar alle goede asiels zijn dat wel.

Wij hebben onze border collie overgenomen toen ze 9 was; toen wisten we dat ze bij ons genoeg uitdaging zou krijgen. Wij lopen gemiddeld 2 uur per dag en doen daarbij 'bijzondere' dingen. Ze is nogal nerveus, of was dat, dus mentale uitdaging krijgt ze ook heel erg van onbekende situaties. Dat scheelt voor ons, wij slepen haar gewoon mee naar kerst bij familie en dan is ze 3 dagen daarna knockout ;-) Maar de buurhond kijkt daar niet op of om van, die moet de volgende dag weer 10 km rennen O-)

Ik vind onze hond fantastisch, en ik ben vaak trots op hoe snel en energiek ze nog is (mensen vragen ons wekelijks of ze nog jong is... nou nee, ze is bijna elf), hoe gespierd en hoe fanatiek. Maar voor een volgende hond weet ik het wel... dat wordt géén border collie, tenzij ik bijv. schapen bij huis heb....

Edit: sorry voor het lange lulverhaal, het is denk ik wel duidelijk.

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

"  In dit geval zou ik toch echt geen border collie aanraden, denk ik.

 
Ik ben inmiddels van het idee border collie afgestapt. Ik ben me aan het verdiepen in de Schotse Collie, want die heb ik inmiddels wel op nummer 1 staan eigenlijk. Ik denk dat die toch het beste in mijn situatie zo passen en bij mijn andere hondje zou passen. Een poedel is teveel qua vachtverzorging nog eens erbij en een aussie vind ik net iets minder leuk dan de Schotse Collie. Maar de Groenendaeler vind ik ook wel heel leuk eigenlijk. Om eerlijk te zijn zou ik wel voor een pup gaan, ik vind het hele opvoed gebeuren heel erg leuk om te doen en het ook erg fijn dat je een pup wat meer naar je eigen hand kan zetten. Ik ben in de zomer 2 maanden vrij dus zou ik genoeg tijd hebben voor nog een pupje.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

Schotse collies zijn echt leuke honden! Erg vriendelijk en ook intelligent. Ik denk dat de schotse collie leuk bij je zal passen !:D

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Nog een Groenendaeler of Schotse Collie eigenaar die zijn/haar ervaring wilt delen?

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Na veel informatie verzameld te hebben zijn we er uit! Mocht er aankomende zomer een pup komen dan wordt het een Schotse Collie uit Amerikaanse lijn  (werklijn). Vaders is het serieus aan het overwegen, dus hopelijk heeft Luna straks een maatje erbij (en ik natuurlijk ook). Iedereen bedankt voor de tips waardoor ik een goede keuze heb kunnen maken!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Leuk! Mijn schoonzusje heeft een collie (altijd 2 gehad) en dat zijn leuke honden! Wel gevoelig, maar heerlijk om mee te trainen, knuffelig en lekker baasgericht.

Goede keuze! 

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Ja de honden van Marjolein zijn geweldig.

Echt werk collies mooi om ze bezig te zien.

Komen bij een duitse fokker vandaan.

http://www.collies-vombopparderhamm.de/

 

Kijk eens bij deze fokker,

http://glamourace-collies.blogspot.nl/

 

Ik zelf heb een collie uit engelse lijnen omdat ik de amerikanen minder mooi vind.

Mijn dochter loopt samen met hem sinds vorig jaar wedstrijden behendigheid en dat gaat best lekker.

 

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

" Ja de honden van Marjolein zijn geweldig.
Echt werk collies mooi om ze bezig te zien.
Komen bij een duitse fokker vandaan.
http://www.collies-vombopparderhamm.de/
 
Kijk eens bij deze fokker,
http://glamourace-collies.blogspot.nl/
 
Ik zelf heb een collie uit engelse lijnen omdat ik de amerikanen minder mooi vind.
Mijn dochter loopt samen met hem sinds vorig jaar wedstrijden behendigheid en dat gaat best lekker.
  "

 
Ik heb mailcontact met haar gehad en inderdaad echt super leuke collies! Ik moet toegeven dat ik de engelse lijnen qua uiterlijk ook iets mooier vind dan de amerikanen, maar ik denk dat een amerikaan qua karakter weer beter bij me zou passen. Dus ga ik toch maar op zoek naar een Amerikaanse lijn. Hopelijk in Nederland! Want Boppard is op 8 uur rijden van hier vandaan, en dat heb ik er niet voorover.

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

"  Ik heb mailcontact met haar gehad en inderdaad echt super leuke collies! Ik moet toegeven dat ik de engelse lijnen qua uiterlijk ook iets mooier vind dan de amerikanen, maar ik denk dat een amerikaan qua karakter weer beter bij me zou passen. Dus ga ik toch maar op zoek naar een Amerikaanse lijn. Hopelijk in Nederland! Want Boppard is op 8 uur rijden van hier vandaan, en dat heb ik er niet voorover. "

 

De invoerregels zijn ook veranderd.

De pup mag voor de 15 weken Nederland niet meer in en moet een geldige rabiës enting hebben.

Wellicht iets om over na te denken als je een pup uit het buitenland vandaan haalt.

 

Volgens mij is deze link al gedeeld

http://www.ladybosfuture.nl/

 

Deze fokker verwacht begin 2015 een nestje

http://www.houben-spiering.nl/index.html

 

https://www.facebook.com/crud1?fref=ts

 

Overigens vind ik dat er in de engelse collies pit zat zit enkel is de gemiddelde leeftijd van de meeste baasjes iets hoger.

Waardoor de meeste collies eigenlijk van die ingedutte beesten zijn geworden.

Als ik dan Sky zie ook tijdens wandelingen die loopt te rennen en te crossen, te zwemmen alles terwijl merendeel van de collies braaf achter hun baasjes aan sjokken.

Dat vind ik op het moment ook wel een beetje het imago van de collie, een beetje een in gekakte hond die moot en netjes moet zijn.

 

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

"  
De invoerregels zijn ook veranderd.
De pup mag voor de 15 weken Nederland niet meer in en moet een geldige rabiës enting hebben.
Wellicht iets om over na te denken als je een pup uit het buitenland vandaan haalt.
 
Volgens mij is deze link al gedeeld
http://www.ladybosfuture.nl/
 
Deze fokker verwacht begin 2015 een nestje
http://www.houben-spiering.nl/index.html
 
https://www.facebook.com/crud1?fref=ts
 
Overigens vind ik dat er in de engelse collies pit zat zit enkel is de gemiddelde leeftijd van de meeste baasjes iets hoger.
Waardoor de meeste collies eigenlijk van die ingedutte beesten zijn geworden.
Als ik dan Sky zie ook tijdens wandelingen die loopt te rennen en te crossen, te zwemmen alles terwijl merendeel van de collies braaf achter hun baasjes aan sjokken.
Dat vind ik op het moment ook wel een beetje het imago van de collie, een beetje een in gekakte hond die moot en netjes moet zijn.
  "

 
Over die invoerregels: dat heb ik idd gehoord, en daarom wil ik eigenlijk geen pup uit Duitsland.

Maar aangezien ik nogal wat eisen heb weet ik niet of de paar fokkers in Nederland pups beschikbaar zullen hebben (ik wil een teefje teefje, blue merle of licht sable, nest verlaten tussen half juni en half juli). Ik wil graag voor de amerikaan gaan omdat die meer werklust hebben. Maar ik geloof ook dat je zelf een groot aandeel hebt in of je hond actief en sportief is of niet, maar net wat ie gewend is.  Mijn voorkeur gaat dus uit naar de Amerikaan maar als ik daar geen pup van kan vinden dan zal ik toch alsnog voor de Engelse gaan dan denk ik.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Een goede keus! 

http://www.ladybosfuture.nl

 

Zij krijgen een nestje Amerikaanse type binnen kort! 

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

" Een goede keus! 
http://www.ladybosfuture.nl
 
Zij krijgen een nestje Amerikaanse type binnen kort!  "

 
O leuk zeg! Ik heb er nu al zo'n zin in er staat alleen niet precies op de site wanneer.. In het vroege voorjaar staat er. De pup kan namelijk niet voor 20 juni komen want dan ben ik nog zo'n 20 uur per week de deur uit. Als ik terugreken dan zou ik dus eigenlijk pup moeten hebben die rond midden/eind april of begin mei geboren is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  O leuk zeg! Ik heb er nu al zo'n zin in er staat alleen niet precies op de site wanneer.. In het vroege voorjaar staat er. De pup kan namelijk niet voor 20 juni komen want dan ben ik nog zo'n 20 uur per week de deur uit. Als ik terugreken dan zou ik dus eigenlijk pup moeten hebben die rond midden/eind april of begin mei geboren is. "

 De meeste fokkers, zullen niet moeilijk doen als ze iets langer blijven. 

Wie weet komt het net goed uit! Super leuk voor jullie!

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

"  De meeste fokkers, zullen niet moeilijk doen als ze iets langer blijven. 
Wie weet komt het net goed uit! Super leuk voor jullie! "

 
Dan ga ik maar eens gauw met m'n pa overleggen of ie er nou 100% achter staat! Want ik las al dat er nog maar een paar plaatsen op de wachtlijst staan..

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Collie

Ik heb een lady bo future ( h nest) 

nog geen seconde spijt van gehad. Was zindelijk toen ze bij ons kwam en al een heleboel gehoord en gezien. Heeft een zacht karakter, maar is nooit angstig. Ooh ja, ze is ook een beetje koppig :) maar ook een heerlijk knuffel. Een uur loslopen per dag en wat uitlaatrondjes zijn perfect voor haar. Naast de wekelijkse training. Alleen thuis zijn lukt voor 6 uurtjes ook prima.

 

we lopen wedstrijden fci obedience ( is hetzelfde als gg) en wifi is samen met marjolein haar collies de enige in de benelux die g g wedstrijden loopt. Er is weinig vergelijkingsmateriaal :) Marjolein heeft heule leuke collies!

 

andere fokkers die op mijn lijst staan zijn.

houben spiering

en dan nog drie duitse fokkers

 

de glamoureuze collies zijn prachtig heb ze op de lokerse winner 2012 gezien. Ik heb er toen niet naar kunnen vragen welke testen ze doen...

dm, mdr1, hd, pra en cea zijn Echt een must.(en heel wat fokkers testen niet op de eerste twee)

 

je roept maar als je iets wil weten!

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Iris en rivka (ook van op het forum) hebben ook een lady bo s future collie. Mocht je voor haar ook vragen hebben.

 

oh ja, de bovenstaande fokkers heb ik gekozen obv genetische testen, amerikaans bloed en versvoer. In beide nederlandse fokkers heb ik zeer veel vertrouwen.

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

" Collie
Ik heb een lady bo future ( h nest) 
nog geen seconde spijt van gehad. Was zindelijk toen ze bij ons kwam en al een heleboel gehoord en gezien. Heeft een zacht karakter, maar is nooit angstig. Ooh ja, ze is ook een beetje koppig :-) maar ook een heerlijk knuffel. Een uur loslopen per dag en wat uitlaatrondjes zijn perfect voor haar. Naast de wekelijkse training. Alleen thuis zijn lukt voor 6 uurtjes ook prima.
 
we lopen wedstrijden fci obedience ( is hetzelfde als gg) en wifi is samen met marjolein haar collies de enige in de benelux die g g wedstrijden loopt. Er is weinig vergelijkingsmateriaal :-) Marjolein heeft heule leuke collies!
 
andere fokkers die op mijn lijst staan zijn.
houben spiering
en dan nog drie duitse fokkers
 
de glamoureuze collies zijn prachtig heb ze op de lokerse winner 2012 gezien. Ik heb er toen niet naar kunnen vragen welke testen ze doen...
dm, mdr1, hd, pra en cea zijn Echt een must.(en heel wat fokkers testen niet op de eerste twee)
 
je roept maar als je iets wil weten! "

 
Wauw wat leuk om te horen allemaal! Ik ben ook van plan om GG te gaan lopen. Ik heb al een hondje en loop daarmee nu ook GGb en start dit jaar met wedstrijden agility.

Bij Houben Spiering ook op de website gekeken! Heb ik ook meteen een linkje van opgeslagen. Bedankt.

Heb jij dan een Amerikaanse of Engelse lijn?

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

We waren net tegelijk volgens mij.. begrijp nu dat je een amerikaan hebt ook ;)

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Pomeriaan puppy wel/niet geschikt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^