Uitlaatservice ''lastige honden''

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Hoi iedereen!

Enige tijd geleden heb ik een topic geopend waarin ik naar meningen vroeg over dierenpensions, omdat ik uiteindelijk zelf graag een pension zou starten.

Nu vraag ik om meningen en ervaringen met uitlaatservices. Ik ben in twee maanden tijd bij twee banen weggestuurd, omdat het ''toch mijn ding niet was'' en bij beide is me gezegd dat ze me gewoon echt in een dierenwinkel of iets dergelijks zien staan (of iets anders met dieren). Nou had ik me voorgenomen om als ik bij de laatste baan, waar ik vandaag mijn laatste dag had, weggestuurd werd, ik een uitlaatservice zou gaan beginnen. En nu ik dan weer ben weggestuurd, ga ik daar dan toch serieus mee aan de slag.

Maar nu zit ik een beetje met wat praktische zaken. Met honden uitlaten heb ik natuurlijk wel ervaring, maar ik stel me toch voor dat het wel iets anders is om met de honden van vreemden te lopen.

Ik wil waarschijnlijk zowel groepswandelingen doen als individuele wandelingen. Maar voor groepswandelingen, hoeveel honden zouden er dan in één groep kunnen? Ik ben alleen, dus kan moeilijk met 20+ honden door het bos gaan lopen. Ik moet het wel kunnen overzien.

En wat zijn gemiddelde tarieven voor deze services?

En simpele, maar toch wel om even over te denken zaken, wordt een kleinschalige uitlaatservice als bedrijf gezien? (ik zit even met de Kamer van Koophandel in m'n hoofd)

Kijk, ik hoef er geen hypotheek van te betalen of iets dergelijks, ik woon namelijk bij m'n ouders. Qua inkomen hoop ik op iets wat vergelijkbaar is aan een ''gewone'' bijbaan.

Ik ben hier dus op zoek naar ervaringen en meningen van mensen die zelf een uitlaatservice hebben (gehad) en/of mensen die van een uitlaatservice gebruikmaken.

 

Dan heb ik nog een vraag. Hier in de buurt zitten volgens mij twee uitlaatservices, die beiden zoals een gewone uitlaatservice te werk gaan; groep honden in de bus, in het bos eruit en dan weer terug brengen.

Maar zo weet ik bijvoorbeeld dat de schoonfamilie van mijn zus nooit met hun hond bij een uitlaatservice aan kan komen. Die hond kan namelijk niet bij andere honden en gaat bij bijna alle honden op moordstand. Zoiets kan niet in een groep...

Nu zat ik dus te denken aan een uitlaatservice voor ''lastige'' honden. Honden die om wat voor reden dan ook niet in een groep mee kunnen lopen. Of voor baasjes die er gewoon niet van houden om hun hond in zo'n groep mee te sturen.

Zijn er hier al mensen die dat wel wat lijkt? Dan heb ik een beetje een idee of er wat vraag naar is.

 

Ik hoop dat ik een beetje duidelijk ben met mijn vragen.. Ik hoor het heel graag van jullie!!!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het is een mooi plan, er zal best vraag naar zijn.

Alleen de vraag is, hoe hou je het voor jezelf rendabel?

Waarschijnlijk kun jij met de lastige honden ook niet in groepsverband weg, misschien eens 2 honden?

Dan moet je heel duur worden anders maak je alleen maar verlies.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Voor de ''lastige'' honden is het plan om dan een individuele wandeling te doen, dus inderdaad maar één of als het gedrag het toelaat twee. 

Natuurlijk wil ik ook niet te duur worden, anders hebben mensen met moeilijke honden er nog weinig aan.

Daarom zat ik dus te denken om het af te wisselen. Een aantal wandelingen voor één hond per wandeling en een aantal wandelingen in groepsverband. 

Ik zal een busje aanschaffen om de dieren in te vervoeren, dus dat zal kosten brengen die moeten worden gecompenseerd met de opbrengst van het uitlaten. Maar wat ik al zei, ik woon bij mijn ouders en heb dus maar weinig onkosten. De grootste kosten zullen dus van het busje komen. Ik denk dat dat nog wel te overzien is.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ga je je aanmelden bij de KvK? Als je ergens geld aan verdient, moet je dit bij de belastingdienst melden...

 

Ga je cursussen hondengedrag volgen? Ben jij (en de klant/hond) verzekerd voor eventuele schade? Anders zou ik mijn moeilijke hond nooit meegeven... Sowieso zijn eigenaren van moeilijkere honden voorzichtig met het uit handen geven van hun hond. Ik zou zeker willen weten dat je weet waar je mee bezig bent. 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Aanvullend bij Tamara, ga je ook een HUS opleiding doen? Dat moet je echt doen, niet enkel voor het hondendeel maar ook voor het buisnessdeel

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Ga je je aanmelden bij de KvK? Als je ergens geld aan verdient, moet je dit bij de belastingdienst melden...
 
Ga je cursussen hondengedrag volgen? Ben jij (en de klant/hond) verzekerd voor eventuele schade? Anders zou ik mijn moeilijke hond nooit meegeven... Sowieso zijn eigenaren van moeilijkere honden voorzichtig met het uit handen geven van hun hond. Ik zou zeker willen weten dat je weet waar je mee bezig bent.  "

 

Als je onder een X bedrag per jaar zit niet. Dus tot die tijd zou ik het niet doen. 

Aanmelding Kvk is dan wel aan te raden om eventueel je bedrijfsnaam etc. vast te leggen. Dat kost niets meer sinds een aantal jaar. Als je je aanmeldt bij de belastingdienst ben je verplicht 4x per jaar aangifte te doen. Vergeet je dit, dan riskeer je een boete. En je zit meteen vast aan 7  jaar bewaarplicht en alle administratieve romslomp die daarbij komt kijken. Maar ook huisbezoek en controle van de belastingdienst. Daar moet je bij stilstaan...

 

Even over de uitlaatservice. Ik heb geen probleemhond niet in de zin van: als je dit los laat dan sneuvelen er andere honden. Tegendeel is zelfs waar Obi is hardstikke sociaal. Doet geen vlieg kwaad.. maaaar hecht zo ZO erg aan z'n eigen mensen dat hij niet makkelijk mee gaat met vreemden. Als ik hem zou meegeven ben ik bang dat hij wegrent en niet luistert naar jou. Ik zou iemand nodig hebben die ook de tijd neemt (genoeg tijd neemt moet ik zeggen) om een band op te bouwen met Obi. Heb je die? Dan is er geen probleem.. een random uitlaatservice met elke keer iemand anders zou fataal aflopen hier. Ik heb hem 1x keer naar een dagopvang gedaan en meneer klom over een 1.80 hek heen om mij te gaan zoeken, tijdens de testdag. En ik was alweer 20km naar huis.... In the middle of nowhere rende die in paniek over de weilanden heen... niet luisteren naar de mensen van de opvang die hem in paniek riepen, vlakbij de grote, drukke 80 weg. Pffff dat was echt schrikken. Toen ik daar aankwam riep ik 1 keer en stond hij naast me. Zo blij was hij mij weer te zien... Ik ben sowieso bang om Obi uit handen te geven tis mijn droppie. Maar.. dit is misschien weer een ander inzicht waar je je op zou kunnen focussen. Want ik durf te wedden dat er meer zijn zoals Obi. En meer mensen zoals ik...

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Ik vind het een mooi idee..

 

Ik zou voor Joy eigenlijk graag een uitlaatservice hebben op bepaalde dagen, maar doe dit niet omdat Joy niet goed reageert op een vreemde die in huis komt. Ook niet op vreemde die buiten te dicht bij komen. Hier moet echt aandacht voor zijn tijdens het wandelen. Joy zou ook echt niet zomaar met iemand meegaan. Ik zou graag hebben dat er iemand de tijd zou nemen om vertrouwd te raken met Joy zodat ze op sommige dagen als ik er langere tijd niet ben uit wandelen kan.

 

Dit is echter wel tijdrovend en ik snap dat dit voor een uitlaatservice niet te doen is. Ik denk dat het heel lastig is om dan voldoende te verdienen hieraan, wanneer je te duur bent zullen dan weer niet veel mensen gebruik maken van de service.

 

Mooi idee, maar ik denk lastig om uit te voeren.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Eerlijk gezegd zou ik je plannen laten varen en eerst eens leren hoe je een baan kunt behouden. Je woont nu bij je ouders, maar over 5 of 10 jaar denk ik niet meer. En dan zul je er toch genoeg geld mee moeten verdienen om van te kunnen leven. En dat zal lastig zijn. Dan is het toch belangrijk dat je de vaardigheden en houding hebt om een baan te kunnen hebben en houden.

 

Tenzij je het zwart wil doen, met alle risico's van dien, zul je naar de kamer van koophandel moeten en belastingpapieren moeten invullen. Je zult ook een verzekering moeten hebben, want wat als er iets met een hond gebeurt? Nu hebben veel HUSsen wel een algemene voorwaarde dat zij niet verantwoordelijk zijn, maar dat telt ergens niet. Als bijvoorbeeld een hond oversteekt en een auto wijkt uit en ramt iets, is degene die met de hond loopt verantwoordelijk ervoor.

honden page profiel DanaDana

honden foto van Dana

Ik zou als ik jou was gewoon even informeren bij de KvK. Mij is met de start van de trimsalon gezegd dat de KvK je niet op wil nemen in het bestand als je minder dan €5000 á €6000 omzet hebt per jaar. Dan is enkel aanmelden bij de belastingdienst voldoende.
Mits je klein blijft hoef je ook waarschijnlijk niet per kwartaar aangifte te doen, maar per jaar.

Even bellen voor informatie naar de KvK en belastingsdienst. Zijn beide erg behulpzaam :-)

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Hoe is het bij de andere uitlaatdiensten ? Hebben die het druk?Als daar bv ook niniet iedere vraag genoeg voor is...ik denk dat ik eerst gewoon zou kijken hoeveel mensen echte interesse hebben, en welke dagen. Misschien eerst dit bijvoorbeeld 2 dagen in de week doen en er nog bij werken,als het dan hard en goed loopt kun je altijd uitbreiden naar meer dagen en je gaan aanmelden bij kvk. En als het dan uiteindelijk niks is,heb je het in ieder geval geptobeerd zonder Alles op te geven en aan te melden

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Volgens mij komt er inderdaad veel meer bij kijken dan alleen een busje en inschrijving bij de KvK.

Cursussen, dieren EHBO en vast nog veel meer.

 

Persoonlijk geef ik mijn ingewikkelde exemplaar maar moeilijk uit handen (lees: liever niet). Maar dat ligt ook deels aan mijzelf hoor 

 

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Er komt inderdaad meer bij kijken naar mijn mening. Als jij een uitlaatservice begint verwachten mensen ook dat je weet waar je mee bezig bent. Je zegt zelf geen ervaring te hebben met honden van anderen, terwijl je wel probleem honden mee wilt nemen. Dat lijkt me erg lastig!! Ik loop nu zo'n 8.5 jaar met de honden van anderen. Ik ben er wel achter gekomen dat iedere hond zijn eigenaardigheid heeft maar dat er ook sommige honden zijn die gewoon ronduit gevaarlijk zijn als je die niet in de hand hebt. Ben jij in staat om zo'n hond uit te laten op zo'n manier dat het toegevoegde waarde heeft en dier en omgeving veilig is? Dat is vooral wat het eerste bij mij opkomt. Het is echt super om met wat moeilijkere honden te lopen. Het is een uitdaging, dat moet je leuk vinden. Voor de meeste mensen is het altijd moeilijk zo'n hond mee te geven dus dat zal ook nog wel een dingetje zijn.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Er is wel wat meer nodig dan wat ervaring opdoen voor je mijn hond meekrijgt..

je zult eerst moeten investeren voor je er iets uitkrijgt.  En niet alleen financieel..

En zwart hou ik al helemaal niet van gezien verzekeringen. 

 

Ik zou zou dus eerst op zoek gaan naar een parttime baan. Zorgen dat je niet weggestuurd wordt, sparen, alle info opzoeken die je moet hebben om een bedrijf te beginnen, startkapitaal uitrekenen, uitzoeken of er animo is, opleidingen volgen en dan eens kijken of het überhaupt haalbaar is. Het is geen vetpot en een van de  dingen waar als eerst op bezuinigd wordt..

 

lastige honden worden bij onze hus Prive uitgelaten. Dus een op een voor 1,50 meer. 

Succes met voorbereiden.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje



KvK is niet gratis ;-)

http://www.kvk.nl/over-de-kvk/de-nieuwe-kamer-van-koophandel/inschrijfvergoeding/

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Bedankt voor alle reacties! En gelukkig nieuwjaar iedereen! ;)

 

Voor ik op alle reacties apart inga, wil ik graag even duidelijk maken dat ik niet van plan was er mijn levenswerk van te maken. Dat het geen vetpot is, maakt me niks uit. Ik wil het tijdelijk doen (lees: zolang ik kan en zolang het haalbaar blijft) en het enige waar ik voor ga is werken met dieren en hier een zakcentje mee verdienen. Dat ik er niet stinkend rijk mee ga worden, zal me een worst wezen. Mij gaat het erom dat ik doe waar ik van hou en dat de dieren zich op hun gemak bij me voelen.

En daarmee wil ik ingaan op een aantal reacties van mensen met de moeilijkere honden.

Ik heb altijd een hekel aan instanties die aan ''tijd is geld'' doen. Veel honden zijn bijvoorbeeld bang voor de dierenarts omdat er geen tijd genomen wordt om de hond rustig te laten wennen.

Hetzelfde met uitlaatservices. Heb op verschillende pagina's van services gelezen dat ze intake gesprekken met de eigenaren doen, maar toch zie ik dan als ik met mijn eigen honden loop en een uitlaatservice tegenkom, dat er een stuk of acht honden in een busje zijn gekieperd, de bus wordt opengegooid en alles springt eruit en rent gelijk alle kanten op.

Nou zal dit voor een bestaande uitlaatgroep prima kunnen; de honden kennen elkaar en de mensen en ze zijn het gewend. Maar voor honden die voor het eerst meegaan, of voor ''lastige'' honden, lijkt me dit behoorlijk heftig...

Ik zou bijvoorbeeld voor honden als Obi en Joy heerlijk de tijd nemen. Dat wilde ik dus zeggen. Ik hoef er mijn brood niet van te verdienen, dus ik heb de tijd en kan de tijd ook nemen met honden.

Als ik een klant zou hebben met een hond als Obi, echt niet dat de hond dan leuk uit de bus mag springen en rond kan gaan rennen. Zo'n hond zou ik bij me houden tot we elkaars vertrouwen hebben.

Voor een hond als Joy zou ik eerst de baasjes willen ontmoeten en bij hun thuis zijn zodat de hond mij op haar eigen terrein leert kennen. Dat is meer vertrouwd en dus minder eng. Dan eens een keer met de hond lopen, aan de riem, zodat er meer contact is en zodat ze er niet opeens vandoor kan gaan. Vertrouwen moet opgebouwd worden en veel uitlaatservices zullen daar inderdaad de tijd niet voor hebben, want die moeten er wel hun brood van verdienen.

 

En voor de echte probleemhonden, die alles aanvallen wat beweegt, als ik de indruk heb dat ik de hond niet aankan, dan zal ik dat eerlijk tegen de eigenaar zeggen. Ik wil lastige honden dolgraag helpen, maar ik ben geen hondentherapeut en zal me ook niet willen voordoen als een. Het moet wel veilig blijven, voor de hond die ik uitlaat en voor de mensen en dieren eromheen.

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Ik heb van de zakelijke kant verder ook geen verstand, maar ik denk inderdaad dat er meerdere huisbezoeken zouden moeten plaatsvinden, voor er uberhaupt gewandeld kan worden. Dan zou ik in het begin meegaan en na een paar keer wandelen, zou ik de riem overgeven. Dan zou ik nog meegaan en achterblijven. Zodat ik zelf ook kan zien hoe Joy zou reageren als ik er niet meer bij ben. Pas wanneer dit goed zou gaan zou ik willen proberen hoe het gaat als de uitlater binnen komt, zonder dat ik er ben. Ik zou dan om het hoekje staan ofzo. Pas als alles goed gaat en het voor Joy niet te stressvol is, zou ik echt gebruik maken van de uitlaatservice en iemand met een gerust hart binnen laten komen.

 

Overigens zou ik dan nooit willen dat er bij ziekte of vakantie ineens iemand anders komt.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

En mijn vragen, of je de opleiding voor HUS wilt doen etc? Want ik zou uberhaubt niet overwegen mijn hond mee te geven zonder die opleiding. Ivm ehbo etc etc etc

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Het klinkt meer alsof heteen  hobby zou zijn. 

 

Off topic vraagje. Weet niet hoe oud je bent en wat je situatie is maar je hoeft je brood er niet mee te verdienen maar wil je dan ook niks opbouwen? Je woont begrijp ik nog thuis? Je wil een keer een eigen plekje? Je bent vrij om wel of niet hierop te reageren natuurlijk. Maar ik wil je wel deze tip meegeven voor je gaat investeren. Denk aan je toekomst.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Oké, ik snap dat het op deze manier een beetje vaag over kan komen, dus bij deze wat info over mezelf.

Ik ben negentien jaar, heb de havo afgerond in 2013 en ben in datzelfde jaar begonnen aan een lerarenopleiding. Dit bleek toch niks voor mij te zijn en ben er dan ook mee gestopt. Het was voor iedereen in mijn omgeving ook nogal een verassing dat ik er uberhaupt mee begonnen was, omdat ik mijn hele leven al roep dat ik met dieren wil werken.

Vervolgens wilde ik hbo Diermanagement gaan doen, maar hiervoor moest ik twee vakken erbij halen. Dit wilde ik graag proberen, maar moest een zomercursus in Leeuwarden volgen, wat voor mij aan de andere kant van het land ligt. Dus op kamers, wat me niet goed af ging. Ik kon het blijkbaar niet zo goed hebben om opeens helemaal alleen te zijn en dat ging erg ten koste van het studeren voor die vakken. Deze heb ik dus niet gehaald en ik kon niet met de opleiding beginnen.

Toen besloot ik om een mbo te gaan doen (dierverzorging) zodat ik zo snel mogelijk kon beginnen en één op één met dieren bezig kon zijn. Ging ook zeer slecht, alleen al de introductiedag (heb paniekaanvallen gehad en het werd gewoon een traumatische dag voor me). Bovendien bleek de reistijd niet te doen. Op die dag ben ik er wel achtergekomen dat dezelfde opleiding ook dichter bij huis te doen was, maar die zat dat jaar al vol, dus daar zal ik me later in moeten schrijven.

Vervolgens via het uitzendbureau wat gaan werken om maar iets nuttigs te doen, terwijl ik op zoek ging naar vast werk. Maar ik had toch wel wat over gehouden van die paniekaanvallen en werd verschrikkelijk onzeker, wat geen goede indruk maakt bij een nieuwe baan... 

Nu wil ik dus iets voor mezelf beginnen, wat ik zelf in de hand heb, zodat ik geen last heb van die paniek. Want ik heb gemerkt dat als ik ergens verantwoordelijk voor ben, ik dan juist mezelf rustig kan houden. Daarom ben ik daar met dieren ook niet bang voor, omdat ik verantwoordelijk voor ze ben. Als ik bij een groep dieren in paniek raak, breekt de hel los (en hoe onlogisch het ook klinkt, juist daardoor blijf ik rustig)

 

Maar goed, heel verhaal. Maar dan weten jullie even waar ik vandaan kom zeg maar.

En Kim, ik hoef er op het moment m'n brood niet mee te verdienen. Voor nu vind ik het prima als het klein blijft. Als de kans zich voordoet om uit te breiden zodat ik er echt wat mee kan verdienen, dan zou ik dat zeker overwegen.

Je zou het als hobby kunnen zien, denk ik. Het is gewoon dat ik slecht weet wat ik moet doen en nu wil ik voor de verandering eens doen wat ik echt leuk vind. En dat is met dieren werken. Wat ervaring opdoen voor als ik later wat groters wil. Ik ben pas negentien en heb niet echt ervaring met een bedrijf. Daarom wil ik het (in ieder geval in het begin) klein houden. Ik wil mezelf niet weer in het diepe gooien.

Ik hoop dat ik zo iets meer duidelijkheid schep...

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

aangezien je mijn vraag niet beantwoord ga ik er vanuit dat je geen opleiding wilt doen ervoor? Dan denk ik dat het niet verantwoord is en ook weinig kans. Mensen juist met probleemhonden willen vaak dat je kunt handelen als er iets gebeurd, en zonder die EHBO etc kom je daar gewoon teveel in te kort.

 

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

De uitlaatservice waar ik nu stage loopt doet het zo:
's Morgens wordt er een groep honden opgehaald en die gaan een uur naar een bos of park etc. en dat zijn dan een stuk of 10 honden tegelijk. Afhankelijk van de groep wordt er gekozen of voor een bos of voor een vlakke weide met veel overzicht. Over het algemeen gaat de voorkeur wel uit naar plekken waar op dat moment weinig mensen met honden zijn en tijdens het wandelen worden andere honden zoveel mogelijk vermeden.
Die honden worden dan terug gebracht en dan worden er 's Middags honden uitgelaten die niet bij de groep kunnen, soms is dat nog wel in twee tallen. Sommige honden worden dan in de eigen wijk uit gelaten en sommige gaan dan wel weer naar een park of een balletje gooien etc.

Het grootste deel van de dag ben je bezig met honden ophalen en thuis brengen en niet met het uitlaten zelf. Je benzine kosten zijn dus ook flink hoog.
Daarnaast betaald 'mijn' uitlaatservice ook jaarlijks voor het uitlaatgebied waar ze dan mag lopen met maximaal 14 honden tegelijk. Het is normaal gesproken niet toegestaan om alleen met zo'n grote groep honden in een uitlaatgebied te gaan wandelen dus ook daar betaal je voor.
Het mooiste zou zijn om zelf een stuk grond te kopen waar je de honden uitlaat om zo min mogelijk risico te lopen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je werkte bij hondenpensions en ben weggestuurd. Waarom? 

Het was niet je ding, maar wat precies? Het lijkt me nl dat als je een uitlaat service gaat beginnen je wel goed met honden moet kunnen omgaan. Is dat niet ook de basis bij een honden pension?? 

 

Vandaar mijn vraag. Wat voor ervaring met honden heb je?

 

Heb je een opleiding? Met probleem honden werken is het wel heel belangrijk dat je inzicht hebt in honden gedrag, hun leer principes en hoe je het opkan lossen. Dan heb je echt veel ervaring nodig.

 

Stel je loopt met een probleem hond en die vliegt een ander aan? Wat dan? 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Sanne, ik zou toch echt proberen om een opleiding te volgen opnieuw. Misschien kun je eens proberen om zo'n test te doen wat geschikt is voor jou. Het werkt voor velen, maar zeker niet voor alle mensen, van hun hobby proberen hun werkt te maken. En als het eenmaal hun werk is, is het dan nog wel écht leuk om het als hobby ook nog te hebben.

 

In de hondenopvang hier in de buurt worden honden gebracht of opgehaald op een doggy-car-pool plek bij de snelweg ergens. Ze worden meegenomen naar een groot terrein wat de leidster heeft afgehuurd, ingedeeld in groepen die met elkaar kunnen en losgelaten. Er is de hele tijd toezicht. Maar de opvang is niet de gehele dag, de honden worden ergens halverwege de middag weer thuisgebracht in de bus. Iedere eigenaar heeft een huissleutel ingeleverd. Dit brengt ook weer verantwoordelijkheid met zich mee. Wat ik hier in de buurt vooral zie is dat de hondenopvangs als paddestoelen uit de grond schieten lijkt het. Een vrouwtje een paar huizen verderop heeft een hondenhotel. De honden die ze daar opvangt draaien mee in het gezin. Dat is meer een hobby waar ze een vergoeding voor vraagt. Misschien kun je dat tussentijds doen? Maar ik zou zeker niet je opleiding opgeven. Je hebt Havo gedaan! daarmee kun je toch allerlei opleidingen starten? Liggen nog veel mogelijkheden voor je open... Je moet jezelf niet te kort doen hoor. Misschien kan je familie je eventueel helpen met je keuze. Soms kennen andere mensen je bijna beter dan je jezelf kent. Mijn nichtje had jaren geleden hetzelfde probleem... uiteindelijk is ze iets gaan doen wat ze leuk vind. Al is het niet met dieren wat ze altijd wilde want ze had ALTIJD een dierentuin thuis zoveel beestjes, maar met planten. Ze is gelukkig nu, heeft een leuke baan gevonden, leuke vriend etc. Ook al is het dankzij haar moeder dat ze destijds die opleiding gestart is... 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Een zelfstandig beroep beginnen zonder opleiding is zeker niet verstandig en ik weet ook niet of dit zomaar mag.

 

Onderschat vooral het statuut "zelfstandige in hoofdberoep" niet.

vb. Als je overweegt om met die ene "moeilijke" hond te gaan wandelen, dan heb je ook maar heel weinig verdient daaraan, trek daar nog eens je onkosten vanaf voor je sociale bijdragen, dan heb je niks meer over van de verdiensten op die ene hond....Hoeveel per uur zou je dan niet moeten vragen om er financieel (fiscus) aan uit te kunnen?

Je moet je inkomsten namelijk kunnen verantwoorden tov de fiscus, je kan niet zomaar doen wat je wil.

 

Moest je overwegen om het in bijberoep te doen dan heb je, logisch, ook eerst een hoofdberoep nodig.

 

Al diegenen die "een beetje bijverdienen en het als een soort hobby doen" hebben wel een sociaal statuut, vb pensioen of een huisvrouw met een zelfst. bijberoep.

 

En daar dient zo'n opleiding voor zelfstandige voor: om dat allemaal uit te pluizen en om uit te rekenen of je na een half jaar niet de deur kan sluiten van je bedrijf.

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Een zelfstandig beroep beginnen zonder opleiding is zeker niet verstandig en ik weet ook niet of dit zomaar mag.
 
Onderschat vooral het statuut "zelfstandige in hoofdberoep" niet.
vb. Als je overweegt om met die ene "moeilijke" hond te gaan wandelen, dan heb je ook maar heel weinig verdient daaraan, tel daar nog eens je onkosten af voor je sociale bijdragen, dan heb je niks meer over van de verdiensten op die ene hond....
 
Moest je overwegen om het in bijberoep te doen dan heb je, logisch, ook eerst een hoofdberoep nodig.
 
Al diegenen die "een beetje bijverdienen en het als een soort hobby doen" hebben wel een sociaal statuut, vb pensioen of een huisvrouw met een zelst. bijberoep.
  "

 

 

Sluit me hier bij aan. En als je werkt met klanten.. krijg je ook vaak het probleem dat je achter je geld aan moet jagen. Soms meerdere keren per week naar 1 klant bellen om een betaling gedaan te krijgen. Koppijn krijg je ervan... En je moet er sterk voor in je schoenen staan om zo'n klant dan weer te spreken en op z'n fouten te wijzen. (Ik was blij als mijn compagnon dat deed geef ik eerlijk toe). Ik heb er helaas ervaring mee want ik heb ICT projecten gedaan als ZZP'er. MKB onder elkaar is helemaal een ramp... dat is standaard te laat. En je kunt er wel een incasso achteraan sturen, dat kost ook weer geld. Zelfstandig is zelfstandig... aan je lot overgelaten. Geen recht hebben op uitkering als je een poos geen klanten hebt en veel bedrijven zien het tijdens de latere sollicitaties niet eens als werkervaring. Het is echt zo.... Je moet je voorwaarden waterdicht opstellen etc.

 

Ik heb nu een baan, ben een loonslaaf zoals sommige dat zeggen. Maar ik ben blij... zelfstandig is zoo onzeker en nooit een vast inkomen. Soms droeg ik al belasting af voor rekeningen die door klanten nog niet eens betaald zijn... omdat ze je rekeningen op de "grote stapel" gooien. Zowel particulieren als bedrijven...

 

Het is ook niet zomaar dat eigenlijk alle hondenopvang plekken eigenlijk behoorlijk strenge eisen stellen aan de honden. Vrijwel alle honden moeten gecastreerd zijn... er mag vrijwel geen frictie zijn binnen zo'n groep. Als je zou wandelen met "lastige" honden is het denk ik wel zo dat je eigenlijk alle lasten op je neemt en niet de lusten. Met dat laatste bedoel ik dat het nog steeds betaalbaar moet zijn, anders heb je geen klanten. En het vaak misschien niet eens "leuk" is om te doen want zulke honden kunnen onvoorspelbaar zijn om wat voor reden dan ook. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb bijna een jaar een hond van een ander uitgelaten. Eerst twee keer in de week, later drie keer. Kreeg 5 euro per keer, ik liep een rondje met hem, speelde even, gaf hem eten. Totaal een half uur, deed ik gewoon na mijn werk, dus Mellow had er weinig last van (hooguit dat ik 'stonk' naar vreemde hond )

 

Heb wel eens naar de prijzen van een uitlaatservice gekeken, zo rond de 12 euro voor een uur. Maar dan moeten er eerst een stuk of 5, 6 honden worden opgehaald, je hebt natuurlijk een busje nodig met airco (want 6 honden in je busje op zomerdagen van 30 graden...)

 

Prijsverschil tussen mij en uitlaatservice was er dus niet eens, maar ik deed dit gewoon omdat ik het leuk vond, had er geen opleiding voor nodig, geen extra kosten qua benzine (was vlakbij mijn werk). 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Denk dat er toch een serieus verschil zit tussen een particulier die een hondje tegen een kleine betaling uit laat en iemand die een echt bedrijf runt.

 

In die prijzen van hun zit een loon, verzekering, belastingen allerlei (btw en eigen belasting) sociale bijdragen (oa je pensioen), reserve voor als je ziek wordt en niet kan werken, afbetalingen van investeringen (auto) en verplaatsingsonkosten inbegrepen. (zal nog wel dingen vergeten) 

 

Kan je echt niet vergelijken met mekaar.

 

Sluit me volledig aan met gastinnetje: zelstandig zijn is aan je lot overgelaten zijn.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik zeg ook nergens dat het met elkaar te vergelijken is, ik zeg alleen dat het prijsverschil nihil is, maar dat ik dus verder geen verantwoordelijkheden had (behalve in dat half uurtje zorg dragen voor de hond).

Ik hoefde geen bus te kopen, geen inschrijving bij de KvK te doen, geen honden EHBO of andere cursussen te doen. Het kostte mij geen extra investeringen in de vorm van cursus, bus, benzine. Investeringen die je wél moet doen als je een uitlaatservice begint.

 

That's all 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Ik heb nog een losse tip voor je.

Als je minimaal 16 ben, mag je een AM-rijbewijs halen.

Dit is een rijbewijs voor een brommobiel.

Dit is een brommobiel...(van die 45/km per uur wagentjes)

 

Daar kan je met max. 2 mensen in rijden maar achterin kan je ook (als de achterbak groot genoeg is)

Net 2 hokken kwijt waar je een hond in kwijt kan.

 

Zo kan je zelf al honden gaan uitlaten voor iemand anders.

Je zal er wel examen voor moeten doen, maar die is vrij makkelijk.

En het andere voordeel is dat als je later voor je rijbewijs opgaat, je al direct wegervaring heb.

 

Deze brommobielen zijn niet goedkoop, dus je zal echt even moeten sparen...maar verder zijn ze best gaaf.

Ik rij er zelf ook in en Sasja past met gemak achterin.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"Sluit me hier bij aan. En als je werkt met klanten.. krijg je ook vaak het probleem dat je achter je geld aan moet jagen. Soms meerdere keren per week naar 1 klant bellen om een betaling gedaan te krijgen. Koppijn krijg je ervan... En je moet er sterk voor in je schoenen staan om zo'n klant dan weer te spreken en op z'n fouten te wijzen."

 

Mijn vriendin heeft toen ze ontslagen werd terwijl ze een werkeloosheids uitkering kreeg ook een eigen bedrijfje opgestart. Het gebakkelei wat ik daar soms van hoor. En dan ook nog klanten die niet betalen en als je er naar hun mening te fel achterna trekt, je online zwart gaan maken. Pfff. Idioten.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^